Új hozzászólás Aktív témák
-
lúzer
veterán
válasz
Winner_hun #899 üzenetére
Csinálj nyomtatási stílust ha nincs.
Benne minden szín fekete v. szürkeárnyalatos -
Winner_hun
félisten
2k7-ben hol lehet beállítani a monokróm nyomtatást?
-
lúzer
veterán
-
Kraptor
őstag
Ki mennyi jártas az Autoca különböző tipusaiban/kiadásaiban? Eddig mi 2002-est használtunk de egyre jobban úgy tünik, hogy frissítenünk kell. Ugye 2002 még 85%-ban 2D votl addig a mostani Autocadeknél már 3D van előnyben mitn 2D, de nekünk csak 2Dre van szükség. Nézegettem 2008 LT-t, van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban? Tudom nincs benne 3D de az nem is kell. Miben más még? Gondolom 2002-es full autocad szintet hozza. Azért nézegettük LT-t mert már rohadtul sokallom az 1 millás árat és annak kb 30% használnánk ki, mig LT jóval olcsóbb cska kérdés mennyire van lebutítva.
-
pfff
csendes tag
válasz
kraftxld #895 üzenetére
Köszönöm a segítséget! A méretezési probléma valóban megoldódott. De sajnos a háttértérképet mindig nem nyitja meg. Látja a fájlt, de amikor megnyitom már a layereket sem mutatja.
Raster image vagy egyszerű megnyitás sem járt eredménnyel.Képnézegetővel is reménytelen, már csak egy elnyújtott vonalas kép. (még nem tudom vmi ügyesen használni a progit, elég friss nekem)
-
pfff
csendes tag
Talán a problémát megoldhatja egy service pack frissítés?
-
pfff
csendes tag
Sziasztok!
Egy térképet kell digitalizálnom, ami kezdetben sikerült, majd nem jelenítette meg a program a háttértérképemet. Csak a layer-eket és a térkép helyét, amelyeket ráadásul elcsúsztatott. Tud valaki megoldást a problémára?? Két gépen is próbálkoztam, a suliban alapban nem jelenítette meg az otthoni munkát, és most már a saját gépemen sem.
-
Flashback
addikt
Alapbeállításban mekkora a vonalvastagság?
-
lúzer
veterán
válasz
Winner_hun #885 üzenetére
_ucsicon
és kapcsold ki, a legegyszerűbb ez. -
Winner_hun
félisten
Van lehetőség új nullpontot megadni? Vagy inkább eltolni a régit. Nem tudomtam, hogy ez hogy is működik, most viszont hogy nem 0,0-ban kezdtem el rajzolni, az a koordináta jelölő izé nem a bal alsó sarokban van, hanem belelóg a képbe és elég zavaró.
-
kraftxld
félisten
Hogyan lehetséges blokk attribútum alapján filterezni?
Van több ezer azonos nevű blokkom, de néhánynál eltér egy attribútum, ezeket szeretném kijelölni. -
lúzer
veterán
válasz
Winner_hun #882 üzenetére
Lehet hogy , én ennyit tudok segíteni.
Valamikor rajzolni is kell! -
lúzer
veterán
válasz
Winner_hun #879 üzenetére
akkor használd az extrim parancsot, nekem benne van.
Tedd külön fóliára a köröket, és a határvonalláncokat.
Izoláld el, csak ezek legyenek bekapcsolva.
a köröket másolgasd a vonalláncokhoz, ahogy a képen, a középpontjuk essen egy kicsit kívűlre.
extrim
Bökj rá a határvonalláncra, majd kattints kívűlre.
A megmaradt egész köröket meg töröld. -
lúzer
veterán
válasz
Winner_hun #877 üzenetére
hanyas cad-et használod?
-
lúzer
veterán
válasz
Winner_hun #875 üzenetére
szvsz. relatíve gyorsan végig lehet dobálni a köröket.
Ha mindegyik bütünél zárt vonallánc van, nem gond, gyorsan meg lehet csinálni -
lúzer
veterán
válasz
Winner_hun #873 üzenetére
Hát ha ismétlődő akkor blokk és kész (ugyanazok a bevágások).
Vagy csak néhány fajta van.
Azt még tükrözheted is.
Legalább ismétlődnek, vagy mindegyik más?Van más megoldás is, de szvsz. nem az igazi, sraff meg nem lehet.
-
lúzer
veterán
válasz
Winner_hun #871 üzenetére
Ok. most már értem.
Gondolom a bevágások mindig más helyen vannak.
Tehát egyszerű de nem elegáns:
Rajzolsz egy kört (vkék)
párhuzamos sokszor.
Zárt vonalláncként megrajzolod a kontúrt.
És csoportos metszés (2002-ben extrim - nem része az alapcadnek)
A köröket félreteszed, és többször felhasználhatod, oda másolod a rajz széléről ahova kell -
lúzer
veterán
válasz
Winner_hun #867 üzenetére
A sraff lényege egy ismétlődés, van egy mintád és az ismétlődik a végtelenségig.
Most ez kell? -
lúzer
veterán
válasz
Winner_hun #867 üzenetére
dobj egy rajzot, valami skiccet.
egyébként mi az az anyagjelölés ezt nem értem -
lúzer
veterán
válasz
Winner_hun #865 üzenetére
Ív nem lehet sraff de összedobtam egyet vonalakból, ha ez jó:
-
lúzer
veterán
válasz
Winner_hun #863 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz
renderminta?
sraffminta?
szimbólum? -
lúzer
veterán
válasz
Winner_hun #860 üzenetére
Mi az a bütü?
-
Winner_hun
félisten
Lehet valahol anyagmintákat találni a programhoz? Bütüjelölés kéne de nincs benne
-
Flashback
addikt
Szóval most vinném nyomtatni a terveimet, és
1:500, 1:25, 1:10-t hogy nyomtassam? Meg van egy olyanom ahol a hosszírányhoz és a magassághoz más lépték tartozik azt hogyan? -
Flashback
addikt
válasz
Winner_hun #849 üzenetére
Nem, az összes szaggatott vonalam folyamatos lett. MiérT? Nagyon kéne a help, jövőhéten le kell adnom a rajzot!!
-
Flashback
addikt
Miért csinálja ezt a CAD-em?
A szaggatott vonalakat nem jelöli szagatottal, mit állítottam el? Mert amikor még kezdtem a rajzolást a szaggatott szaggatott volt! Most csak akkor látszik hogy szaggatott amikor főlé viszem a kurzort (lásd a képen), de akkor is csak kiemeli, és egyébként folytonos!
-
Winner_hun
félisten
Lehet valahol anyagmintákat találni a programhoz? Bütüjelölés kéne de nincs benne
-
lúzer
veterán
4. pont
Macerás de nincs más ötletem:
Kijelölöd az egyik terepet, Terep->segédeszközök->pontmagasság felirat
Bizonyos pontokra klattyintasz, majd másik felületet is kijelölöd, és ugyanez.Vagy a terepmagasság szövegek, ha megvannak.
Lényeg, hogy a két terep szövegei egymáson, vagy közel egymáson legyenek, így:Ezután betöltöd ezt a kódot, egy .lsp kiterjesztésű fájlba kell másolni:
(defun c:xxx()
(while T
(setq tmp (ssget "_I" '((0 . "TEXT")) ) )
(if (= tmp nil)(setq tmp (ssget '((0 . "TEXT")) ) ))
(setq rajzelem (ssname tmp 0))
(setq szoveg1 (atof (cdr (assoc 1 (entget rajzelem)))))
(setq ptx (nth 0 (cdr (assoc 10 (entget rajzelem))) ))
(setq pty (nth 1 (cdr (assoc 10 (entget rajzelem))) ))
(setq rajzelem (ssname tmp 1))
(setq szoveg2 (atof (cdr (assoc 1 (entget rajzelem)))))
(setq szoveg1 (abs (- szoveg1 szoveg2)))
(setq E_POINT (list
(cons 0 "POINT" )
(list 10 ptx pty szoveg1)
(cons 8 "0")
))
(entmake E_POINT)
(princ)
))ezután xxx parancs, és kijelölöd a két szöveget, párosával, enter és így tovább párosával végén escape.
Kapsz egy pontállományt, a két terep közti különbséggel, pl. 200 és 170 akkor 30 magasságú pont. És ebből terep. -
Ödike
tag
Helló Mesterem!!
Az 1. és 2. kérdésemre a válaszod nagyon köszönöm, már használom is!!
A 3. válaszodban említett rézsüvarázslót hol lehet elérni? 2005ös Land Desktopot, Civilt és Rastert használok.
A terepeket elkészítem külön-külön (jelenlegi terepfelszín a geodéziából és a tervezett tó jellemző töréspontjai vonalláncból kialakítva "z" koordinátákkal ellátva. Így két terepmodellem van egy adott helyen).
Ez lehet, hogy hülyeség, de igy tudtam eddig csak megoldani. Egy nyomvonal mentén rajzolt két keresztszelvényt ezután egyszerűen összemásoltam, így lett terep meg földmű vonalam is, illetve így mát rudtam alá tenni mm hálót, saját készítésű magassági létrát.A 4. pontban szarul irtam le a gondom, mivel nekem a vízszint sajna nem mindig vízszintes. pl egy vízfolyás mentén a felszíngörbe és a mederfenék távolságát kell mélységvonalas (szintvonal szerűen) mgjelenítenem.
Köszi a Segítséget
Ödike -
lúzer
veterán
válasz
Winner_hun #836 üzenetére
windows beállításainál talán, tizedesjegy mi legyen?
vagy bill.átkonfiguráló progi - hallottam ilyenről. -
lúzer
veterán
Akkor a definíciós fájlt kell módosítani, betölteni újra a vonaltípust, és regen.
Pl: nálam: acadiso.lin fájl
Példa:
*4+4,Szaggatott __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ _
A, 4, -4*4+4,Szaggatott __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ _
A, 12, -12-re átírod, és 3* lesz a megjelenés
-
lúzer
veterán
1. ponthoz: pl. elég ha EN billentyűzetkiosztást használsz, alapból bal alt+shift
2. ezrelék: \U+2030
3. töltésben lévő tavat rézsüvarázslóval csinálnám, a töltést, a gödör lhet hogy egyszerűbb simán kivonni mint xx térfogatmennyiség
4.a vízfelszín vízszintes, tehát tulképpen egy felületben kell gondolkodni.
Mozgasd a terepet, magasságilag, hogy a vízfelszín legyen a z=0.0
Ekkor a 10 méteres mélységed -10 lesz. -
Ödike
tag
Tiszteletem minden AutoCad ismerőnek!
Lenne nekem egy-két kérdésem. Ha valaki tud, kérem segítsen (acad 2005)!
Elösször is: hogyan lehet a Numerikus részen lévő tizedesvesszőt pontá alakítani, hogy az ne elválasztást (pl: korrdináták között), hanem tizedespontot jelentsen?
Második: ezrelék jelet hogyan lehet előcsalogatni (mint a százalék, csak egyel több a nullája)?
Harmadik: valaki készített már olyat, hogy két elkészített, terepmodelt elmetszet egymással, és ebböl térfogatokat számít (pl terepfelszín, ezen egy tó körbe töltéssel és a medrének gödörrel. Ebböl kéne a töltés térfogata, illetve a gödör térfogata?
Negyedik: két felület magasságkülömbségeit valahogy megjeleníttetni (pl folyómeder, és a benne lévő vízfelszin közti magasságkülömbségek kinyerése, magyarul a vízmélységekről egy pl színtvonalas térkép készítése)?Segítségeteket előre is köszönöm!!
Tisztelettel Ödike
-
tammmy
tag
Hogy tudom megoldani AutoCad 2007-ben hogy különböző vonaltípusok különböző léptékkel szerepeljenek a rajzon?
-
ballington
addikt
válasz
Winner_hun #811 üzenetére
én 2004-ben be tudtam állítani, hogy mondjuk a 'ctrl+a' legyen a line parancs, satöbbi.
-
HaKo
aktív tag
Vistaval megy az AutoCAD 2007? Vagy csak a 2008?
-
lúzer
veterán
válasz
Winner_hun #826 üzenetére
Azt neked kell beírni!
Azt írsz be amit akarsz!a makróhoz: én is azt írtam be hogy ^C^Cpasteclip 0,0,0
-
lúzer
veterán
válasz
Winner_hun #824 üzenetére
CUI parancs
És érdemes egy testreszabási részlegesen betöltött fájlban megcsinálni, átnevezed és úgy és átvinni a fő cui fájlba, mert nekem nem hagyta direktben.
De itt a lényeg: -
lúzer
veterán
válasz
Flashback #822 üzenetére
*_TMP,akarmi
A,2,[ZIG,ltypeshp.shx,R=90,x=2,s=1,Y=-1],2,[ZIG,ltypeshp.shx,R=-90,x=3,s=1,Y=1],4,
[ZIG,ltypeshp.shx,R=90,x=2,s=1,Y=-1],2,[ZIG,ltypeshp.shx,R=-90,x=3,s=1,Y=1],8,-2.5,
["H",standard,S=2.0,R=0.0,X=-1.5,Y=-1.0],-1,2
*_TMP1,akarmi
A,4,-1,["E",standard,S=2.0,R=0.0,X=0,Y=-1.0],-2.5,4 -
Flashback
addikt
Ezt a vonaltípust hogyan definiálom?
<---><--->H<---><--->és ezt?
------E------
-
Lejszi
senior tag
válasz
Winner_hun #820 üzenetére
koszi szepen, az egyik oldalon meg is talaltam,épp download....
csak nem tudtam a prg nevét eddigthx meg egyszer
-
Lejszi
senior tag
Milyen programmal tudom az AutoCad-es dwg fájlkiterjesztest PDF-be atkonvertalni?
plz help sy
-
lúzer
veterán
válasz
Winner_hun #813 üzenetére
billentyűzet 2002-ben:
support mappa\ pl. acad.mns fájl, ACCELERATORS rész
pl:***ACCELERATORS
ID_copybas [CONTROL+SHIFT+"C"] -
Winner_hun
félisten
Win reinstallon kívül mit tudok tenni, ha nem indul a program? Indítóikonjára való duplaklikkol nem indul el, ha egy rajzot akarok megnyitni, akkor azt írja ki, hogy [I]A Windows nem találja a(z) (itt van az elérési út) fájlt. Ellenőrizze, hogy helyesen írta-e be a nevét, majd próbálkozzon újra. Fájl kereséséhez kattintson a Start gombra, majd a Keresés pontra.
A telepítő javítóját használtam, nem segített. Uninstalláltam, feltettem újra, semmi változás. -
lúzer
veterán
válasz
Winner_hun #811 üzenetére
Mármint az egéren?
Passzolom, lehet hogy az egérdriverben lehet (gondolom vannak plusz gombjaid) -
lúzer
veterán
válasz
Winner_hun #807 üzenetére
Fura
-
lúzer
veterán
válasz
ballington #808 üzenetére
Ez igaz, egy opcó elég.
Az elvet viszont ismerem, lásd #797Egyébként nyilakra is jó, meg spéci jelekre
-
lúzer
veterán
válasz
Winner_hun #805 üzenetére
Igen arra gondoltam.
A másik meg a tulajdonságok panel, ahol az objektum értékeit látod.
ctrl+1 -
Winner_hun
félisten
Ok, de így sem értem. Ha két vonalat jelölök ki, amik egy vonalban vannak, az egyik végét megfogom (ahol nem találkoznak) akkor csak az aktális darab mozog. Viszont ha azt a pontot fogom meg, ahol el vannak metszve, akkor mozog mind a kettő. Így jó?
Normálvektor 1 hol ellenőrzihető? Sorry de nem igen értem ezeket, elég kezdetlegesen ismerem csak a programot.
Tulpanelről sem hallottam még, így azt se tudom mit nézzek. -
lúzer
veterán
válasz
Winner_hun #803 üzenetére
foGópont nem forgó!
Vonalvégpont egyébkéntA normálisa meg a normálvektor, akkor jó ha 1.
Tulpanelen valamelyik objektumnál látható. -
lúzer
veterán
válasz
Winner_hun #800 üzenetére
mindkettőt kijelölöd, és ráncigálod a fogópontot.
Ha mindkettő mozog, együtt akkor egy pontban van.Persze lehet hogy van benne valami Z eltérés, azért nem csinálja meg.
Vagy a normálisa nem 1. stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Apple asztali gépek
- Synology NAS
- Háztartási gépek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest