Hirdetés
- OLED monitor topic
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S8 és Tab S8+ - méretvariációk egy témára
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
CYBERIA
őstag
Én csak annyit tennék hozzá, hogy éljen a részecskeszűrő

-
CYBERIA
őstag
válasz
fekeandras
üzenetére
Vagy 1.8 T: 150->190 LE

Ha már... -
CYBERIA
őstag
válasz
fekeandras
üzenetére
Olcsóbb, mint egy motorcsere, ráadásul a kétliteres nyolcszelepes sem biztos, hogy jobb motor (115 LE körül).
-
CYBERIA
őstag
Szívó motornál nem sokat változtat, egy pár lóerőt rátesz, éppen meg lehet érezni.
Fogyasztáson meg elvileg egy nagyon kicsit talán javítana, de gyakorlatilag úgy is ki fogod használni a plusz erőt, szóval nem fog feltűnni.
Füstölni inkább a Diesel chiptuningolt autók szoktak.Egy-két turbós motornál nagyon sokat számít, főleg közepes fordulatszámon.
Amúgy ahogy Bandi írta.
-
CYBERIA
őstag
Van itt minden
Na most az előgyújtásnak nem sok köze van a lambda szonda jeléhez, azt -mármint az előgyuszit- ugyanis a kopogásérzékelő alapján lövi be. Az valahogy úgy van, hogy szép lassan növeli az előgyújtás mértékét addig, amíg a kopogásérzékelő nem „hall” kopogást. Olyankor valamennyivel visszavesz az előgyújtásból, és kezdődik minden elölről. Ennek is megvan a határa, úgy van ahogy írod, kb. 98-as oktánszámú benzinnek megfelelő mértékű előgyújtásnál már nem fog korábban gyújtani akkor sem, ha az üzemanyag lehetővé tenné.
Na most írtad, hogy az energiatartalma melyiknek mennyi, nagyrészt ennek köszönhető a magasabb fogyasztás. Ezt valamennyire egyensúlyozza a tökéletesebb égés.
Egy erősen E85-re optimizált motor akár kevesebbet is fogyaszthat, mint benzines. -
CYBERIA
őstag
Az van, hogy a benzinnek azt hiszem 14,7:1 a sztöchiometrikus aránya, az etanolnak meg 9:1 (tömeg szerint). Na most ezt a lambda szonda érzékeli, és elvileg egy bizonyos határon túl a számítógép nem fogja tovább dúsítani a keveréket, és kapsz egy hibajelet+beáll tartalékprogramra. Bár ez egyes autókra lehet, hogy nem igaz.
-
CYBERIA
őstag
Én jártam E85-tel, szerintem elég jól kitisztítja az is. De akkor várd meg a jobb időt, hidegben nehezebben indul.
Az ilyen adalékokat nem nagyon ajánlják a szakértők, szerintem egy jó motorolajhoz nem is kell.
Én ilyet fogok venni jövő hónapban, ismerősök ajánlották, állítólag jól ken. Eredetileg én is olyat akartam, mint te.GM-ről én is hallottam rosszakat.
Egy kérdést feltennék én is:
Mai technikával feltöltés nélkül mekkora teljesítményt lehet kihozni egy szívódízelből literenként?
Amikor a VW abbahagyta az SDI-t, akkor 2 literből hozott ki 75 lóerőt, a Mercedes-Benz E 300 D 136 lóerős és 3 literes. Tehát előbbi 37,5 LE/l, utóbbi 45,3 LE/l.
Tehát ötlet?
-
CYBERIA
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy azt hogyan oldják meg, hogy ne dőljön be úgy az autó kanyarban, mint egy Wartburg? Hallottam egy olyan szót, hogy kanyarstabilizátor, ennek van-e szerepe a dologban, és ha van, akkor hogy működnek ezek a dolgok?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S24 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő