Hirdetés
- A komplett platformot kínáló cégeknek kedvez Donald Trump vámpolitikája
- ASUS ROG Flow Z13: A világ (egyik) legdurvább táblagépe
- Az AI-ra fókuszál idén a Computex
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vanos
aktív tag
Lineáris tápegységgel kapcsolatban lenne kérdésem.
Van egy Topping D50 DAC-om. HTPC-m USB csatijáról kapta a tápot ~2 évig. Úgy voltam vele, hogy kicsit fejlesztek a rendszeren, rendeltem hozzá egy 15VA-es lineáris tápegységet. (A DAC-nak elvileg 5VA is elég lenne).
Szóval a lináris tápegységgel megtáplálva a DAC-ot azt tapasztaltam, hogy pontosabbak a hangok, "több a levegő" a hangzásban - ahogy várható is volt. Ugyanakkor lényegesen kevesebb lett a mély, és a rendszerem hangja pedig átbillent a harsány kategóriába. Egy óra zenehallgatás után elfáradt a fülem. A lineáris tápegységet kivettem a láncból, visszaálltam a régi HTPC-s táplálásra - így bármeddig hallgatható.Kedden vettem egy új hangfalat, kétszer akkora mint a régi Chorus 716S-em. A hangfal vadi új, még bejáratós, a mai menettel idáig 3 órát ment. Egyelőre tologatom, a DAC filtereit kapcsolgatom (ismerkedünk). Ismét bekötöttem a DAC-nak a lineáris tápegységet. A hangzás egyértelműen precízebb, jobb, de összességében ismét azt tapasztalom, hogy kevesebb a mély. Igaz ami mély hang van az feszesebb, pontosabb, de valahogy kisebb energiával érkezik. Nincs az a mellbevágó hatás mint a lineáris tápegység nélkül.
Szerintetek ez normális jelenség? Létezik, hogy kevés a 15VA a DAC-nak? Én úgy gondolom, hogy egy alacsony frekis analóg jel előállítása nem igényel több energiát, mint egy magas frekisé.
Szóval nem értem, miért kevesebb a mélyem.
Erősítőm 2x100W-ot tud 8 Ohmon. A Chorust röhögve kiszolgálta, de az újhoz is bőven elegendő.
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Autós topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás Számítógép! Rog Maximus VIII / I9 11900K / 7900XTX 24GB / 32GB RAM
- G15 5511 15.6" FHD IPS i5-11260H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 11 128GB, Akku: 83%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest