Aktív témák
-
erdoke
titán
Én TDK Reflex Ultrára írok zenét max. 4x sebességgel, de eddig még nem éreztem igényét a kétszeres árú audio CDR-nek.
-
jozsi ba
csendes tag
Minden irhato CD-n van jogdij, de a ''zenei'' CD-R-en magasabb, mint a siman.
-
Tuib
aktív tag
Szerintem osszefoglaltatok a lenyeget:
Az audio CD-R tipusu lemezeket elso korben az asztali lejatszokhoz keszitettek el.
Ennek a araban benne van egy adag ''jogdij''.
Es azert, hogy csak ezt lehessen alkalmazni asztali CD irokban, mas a medialeirot alkalmaznak. Most az, hogy egyes CD irokban ezt alkalmazzak, avagy sem, az gyartotol fugg.
Miben mas ez a CD, mint egy hagyomanyos CD-R?
Regen szinte semmiben, de manapsag mar vannak elteresek:
Ugyanis mint azt itt valaki emlitette, ezek foleg 1-2x es irasra lettek kitenyesztve.
Es ez a mai napig igaz, mig a hagyomanyos CD-R-ek ugye ilyen 48 - 52xesen irhatok.
A masik: rendkivul jo minoseguek. Itt ajanlom a kedves olvasok figyelmebe a sztereo magazin egyik szamat (ha megtalalom akkor megirom melyik), amelyben van egy cikk arrol, hogy romlanak a CD-k kulonbozo karosito hatasok eseten. Ezen CD-k a legjobbak kozott vannak.
Azt hogy most milyen a hangja? a fene tudja.
Tuib -
Magyarországon már minden CD árába bele van építve a kiadók veszteségének egy része. Ezért Magyarországon saját használatra legális a CD másolása.
Jim -
Break
senior tag
jahh egy adalék...ezeket a lemezek MAX 4x-essen lehet írni....valójában 1-2x írásra tervezték őket...
-
Break
senior tag
Audio cd-r és cd-rw..... :
Elég halvaszületett megoldás volt anno az asztali audio cd recorder....na ezek CSAK ezeket a tipusu lemezeket kezelték.....innen maradt meg az audio cd-r lemez...mivel fogyott rendessen és még most is fogy...benne maradt a termék palettában sok gyártónál. -
Előrebocsájtom, hogy én is normál cd-re írom az audio cd-ket (már amikor szükség van rá, hogy ne csak MP3-ban legyen meg), gazdagodjanak máson. Mégis:
A kettő közötti különbség egyfelöl az anyagban van, laikusan megfogalmazva: másmilyen színűek. Kicsit ugyanis másmilyen az asztali és a számítógépes cd-olvasó (az asztaliak válogatósak), így az audio cd-k elvileg olyanok, amiket az asztaliak jobban szeretnek. És tényleg: biztosan találkoztál már olyannal, hogy egy írt cd-t nem volt hajlandó lejátszani a magnó, de számítógépen tökéletesen ment. Ez tehát nem jobb minőség, hanem hogy egyáltalán le tudja-e játszani.
Ha fellapozol egy vérbeli hifi magazint, ott jól leírják neked, hogy az egyiknek ''teltebb a hangzása'', a másik fajta cd viszont ''elmaszatolja a mélyeket'' :)), de ugyanezeket a jelzőket a digitális hangkábelekről is leírják.
Igazából ha a lemezen levő digitális adatokat az olvasó normálisan, hibajavítással be tudták olvasni, akkor tökmindegy. Különbség abban lehet, hogy az olcsóbb lejátszók nem implementálják a cd-formátumban levő totál-brutál hibajavítást - ilyenkor hiba esetén pattogás/recsegés lesz.
Szóval ha nem egy ultragagyi asztali lejátszóval próbálkozol, akkor felesleges audio cd-re költeni. -
pintyesz
senior tag
Azt hittem ezt már mindenki tudja.
Azok a CD-k amire rá van írva ''for music'',tehát audio lemez írására való,semmiben nem különböznek.(minőségileg)
Az áruk viszont magasabb,ami köszönhető a bennük foglalt jogdíjjnak.
Ezért ha ilyen lemezre készíted az audio zenéidet,nem követsz el törvénysértést.
(persze csak saját használatra,nem sokszorosítás céljából) -
PeliScan
addikt
A különbség CSAK az árban van, mivel ebben elvileg bele van építve némi ''kárpótlás'' is a kiadóknak, ha netán :P illegálisan másolt zene kerülne rá... legalábbis vhol ezt olvastam, h igaz v nem..? :F
-
And
veterán
Esetleg nem az a különbség, hogy az Audio CDR-lemezt az
asztali CD-írók is meg tudják írni, a simát meg (talán) nem?
Mintha valami régebbi CD-R faq-ban olvastam volna ilyet, hogy más
a médialeíró-azonosítójuk.
Az Audio-CDR írható rétege meg szvsz. jobban hasonlít a régebbi, csak
néhányszoros sebességgel írható lemezekére (és talán max. 4x-en
írható). -
Én párszor írtam ilyen CD-re,de recsegett-ropogott.Volt,hogy a hi-fi nem játszotta le.Szóval gázosak ezek a Disc-ek.De lehet,hogy csak nálam?
Ja,és néró bátyóval követtem el a cselekményeket. -
petakpa1
őstag
Szvsz nincs az audio cd-r parasztvakítás, diplomatukisan fogalmazva ügyes marketinfogás:))
-
hungeek
senior tag
ezen már én is gondolkodtam........ lenne-e itten valami média lemez maestro aki válaszol a jónépnek eme fogas kérdésére?
-
Marcus
aktív tag
Sziasztok!
Vannak kifejezetten audio cd írásra kifejlesztett cd-k is.
Mi a különbség, ha egy ''normál'' cd-re írom fel az audio-t, vagy egy ilyenre?
Jobb lesz a minősége?
Aktív témák
- Gigabyte 120GB SSD 10db egyben eladó átlag 90% felett
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Western Digital Elements 750GB HDD alig használt!
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- Eladó 2db TOSHIBA PC P300 3,5" 3TB SATA HDD 100/100%
- IDE HDD-k eladók
- Western Digital WD Blue 3.5 2TB 7200rpm 256MB SATA3 merevlemez,hibátlan állapotban,HD Sentinel!
- 1TB-os hibátlan merevlemezek,WD Purple,WD Black,Toshiba P300,hibátlan állapotban,HD Sentinel!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest