Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Analóg fényképezés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Raspberry Pi
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
insight
aktív tag
Sziasztok!
most szereztem be egy Harman-Kardon Surround 5.1 rendszert, ami vezeték nélkül kapcsolódik a hangszórókhoz. Sajnos néha elveszti a kapcsolatot, és véletlenül kiderült, hogy ez főleg akkor jellemző, ha nagyobb adatforgalom zajlik a központi egységhez közel levő routeren. Utánanéztem, a HK rendszer is 5GHz frekvencián kommunikál, és a wifim is azon, egyértelmű az interferencia. Nem szeretnék 2.4-re váltani a sebesség miatt, de távolabbra sem tudom helyezni, mert a routert az antennakábel, a HK rendszert meg a HDMI-ARC korlátozza.A kérdésem: hogyan tudnám LEÁRNYÉKOLNI a wifi jelét a router és a központi egység között? Valami esztétikus megoldás jó lenne.
-
Gadget-ke
csendes tag
-
Imy
veterán
Én is most hasonlón gondolkodok, hogy Wlanon szeretnék audió jelet továbítani. Bluetoothon keresztűl nem jó, időnként beszaggat. Valakinek valami bevált megoldása?
-
Yocooka
csendes tag
Tyűű ez nem gyerekjáték. Elég jó kis cucc ez kéremszépen.
Kár, hogy az ára nem igazán baráti. Valami olcsóbb megoldás nem létezik az usb jel átlövésére?
Nagyon szemezek még ezzel a cuccal:http://www.pcland.hu/shop+Logitech-Wireless-Speaker-Adapter-for-Bluetooth-audio-devices-980-000560-541_123421_3420082
A laposban van bluetooth, telefonról is használható és elég jó az ára. Ha komolyan zenélnék ahhoz meg ott az asztali gép. Kíváncsi lennék a hangminőségére is. Mi a véleményetek?
-
htc07
addikt
Raspberry PI nem játszik?
tizenpár ezer forintból ki lehet hozni, és még gép nélkül is tudsz rajta zenélni, pendrive/microsd-ről.
-
Nem egészen úgy, ahogy leírtad, mert nem kell a laposba semmilyen kütyüt dugni, ugyanis a lapossal wifin keresztül kommunikál: Logitech Squeezebox Touch
Ennak van saját DAC-ja, de dughatsz rá koax, toslink vagy usb dacot 192kHz/24bit felbontásig. Van közvetlen Deezer és Spotify hozzáférése, lejátssza a saját hálózaton lévő fájlokat (mp3, flac, stb), kapcsolódik webrádiókhoz. Átküldhető rá a pécé hangja (pl az éppen nézett youtube), megfelelő külső dac-kal akár dsd-t is lejátszik, és még sok extra.
Távirányítója is van, okostelefonról is távvezérelhető, és a saját érintőképernyőjén is tapogatható.
Több darab összelinkelhető, hogy minden szobában ugyanaz szóljon.
Kell még valami? -
Yocooka
csendes tag
Jó a téma. Nekem USB 3-as DAC ami egyből sztereó audio jellé alakítva RCA-n küldi a jelet az erősítőre. Sokkal szebb a hangzás mint a gyári hangkártyával, még youtube-ról is.Ez az asztali géphez van kötve. Nincs-e olyan megoldás ami az USB jelet tolná vezeték nélkül. tehát valami lehetőleg kicsi dolog be a lapos usb portjába. a DAC elé meg egy vevő ami visszaalakítja a jelet usb-re. persze úgy,hogy egy FLAC zene ne veszítsen a minőségből.
-
Asztee
aktív tag
Jó menő cuccod van.
Nekem olyan megoldás kellene ,hogy a laptopom WiFi-n (valamiféle virtuális hangkártyán) átlökje az audió jelet a pc-re és az a mixeren keresztűl áttolná az audio rendszerre.
Köszi. -
Orcsi
aktív tag
Köszi a kimerítő választ, természetesen nem erre a megoldásra gondoltam hanem az elvre. Az USBs audio hang"káryta" elég messze van attól amit én elvárnék a rendszertől.
Marad az Apple AirPort Express (1generáció) vettem egyet 12ezerért majd kipróbálom és lehet hogy beválik.
Amúgy mindenféleképpen analog jel kell mert amire kötve lesz (egy Bang & Olufsen Beosystem 2500) az még nem "digitális" jelet kér .... de nem is baj
igazából meguntam a FLACok kiírást CDre...
Köszi a segítséget,
Üdv,
-
And
veterán
Igen, ez lenne az a bizonyos routeres + USB-hangkártyás megoldás. Csakhogy vannak illetve lehetnek olyan hátulütői, amelyek miatt már nem olyan szép az összkép, mint elsőre látszik. A bluetooth-os módszer azért nem tetszik neked, mert állítólag tömörít. Nos, ez a módosított firmware-s routeres dekóder alapvetően webrádiós célra készült, azok a jelfolyamok pedig egytől-egyig tömörítettek, mégpedig szokásosan mp3-formátumúak. Maga a rendszer persze valószínűleg képes a 'CD-minőségű', ~1,4 Mbps sebességű adatfolyam feldolgozására, csakhogy nem erre van kitalálva, nem tudom, a szoftver mit szól ehhez. De az is lehet, hogy a tömörítés okozta minőségromlás - egy normálisan tömörített, kellően nagy bitrátájú mp3 esetén - még mindig kisebb, mint az USB-s audióvezérlő analóg kimenete által a láncba bevitt hatás. Az eredeti, Nuts&Volts magazinban leközölt cikk és a gyártó adatai alapján ez a router és megfelelő firmware-kiegészítés által kezelt Syba USB-s audió nem egy hifi-minőségű eszköz, inkább kifejezetten kommersznek tűnik. Az egyik hiányosság, hogy nincs spdif-kimenete (lehet, hogy az erősítődnek sincs olyan inputja, mivel kifejezetten vonalbemenetet említettél), de akkor minek erőltetni a digitális rádiós átvitelt? A leggyengébb láncszem az analóg kimenet minősége, én sokkal kevésbé aggódnék a tömörítés káros hatása miatt. A rendszer konfigurációja ráadásul meglehetősen nehézkes: a forrás URL vagy lejátszási lista módosításához a routeren a lejátszóhoz tartozó konfigurációs fájlok tartalmát kell módosítani telnet vagy ssh hozzáféréssel.
-
Orcsi
aktív tag
Elviekben van aki már megcsinálta, amit leírtál de nekem ez nem egyszerű ....
Ezért gondoltam hogy azóta (a fenti emgoldás ha jól láttam akkor 2010-es) ezt már valaki megoldotta ... úgy tűnik tényleg csak az Apple gondolt erre ...
-
And
veterán
Értem mit szeretnél, de ilyen kütyü - nagyon úgy tűnik - nem létezik. A wifi eleve kétirányú kommunikációt ad, ami ide felesleges. Konfigurálni is kell, ami megint csak nem életszerű, ha helyszínt / gépet váltasz. Ehhez a feladathoz egyirányú (szimplex) adatáramlás elegendő, lehetőleg beállításmentesen, a wifi-hez képest redukált sávszélességgel. A linkelt eszköz ugyan a 2,4 GHz-es sávon működik, de automatikus csatornakereséssel, a wifi-től független (annál sokkal keskenyebb sávú, több lehetséges számú) csatornákkal, redundáns módon.
Wifi-vel szerintem ez csak úgy megy, hogy 'vevő' oldalra összeállítasz egy mikrogépet wifi-klienssel, a megfelelő szoftverekkel és hangvezérlővel. Ha egyszer valaki megírja ezt az egészet pl. egy USB-s hangkártyát kezelni képes, megfelelő teljesítményre képes routerre, akkor azzal. -
Orcsi
aktív tag
Köszi amit küldtél linket ... pont ez az amit el akarok kerülni .... amit linkeltél az is egy sender és receiver megoldás .... amire én keresek megoldást ott a sender az maga a számítógép (mivel van benne WIFI) a receiver meg egy kütyü ami fogadja ...
valami ilyesmire gondolok ami Bluetoothban van de WIFIre nem nagyon van ...
Egy tök egyszerű kütyü de mint írtam a BT az tömörít és a dinamika egy kicsit elvész ... főleg ha flacot hallgatsz.
-
And
veterán
Az AV-transmitterekkel közös jellemző a frekvenciasáv(ok)ban ki is merül. Minden más tekintetben teljesen eltérő a két rendszer (wifi és AV-jelátvivő). Bár igazából a fizikai közeg / protokoll fajtája annyira nem lényeges ebben a kérdéskörben, én több okból sem erőltetném a wifi-s megoldást.
Ilyen eszköz viszont létezik: D2 wireless 24-bit DAC & USB-SPDIF converter. Ha jól veszem ki, ez megfelelne a céljaidnak, csak sajnos 600 USD az ára, ami egy kicsit húzós. -
Orcsi
aktív tag
Az az érdekes, hogy rengeteg olyan A/V transmitter van a paicon amelyek a WIFI frekvenciát használják 2,4/5 ghz és még csak nem is drágák de azek mindig valamilyen adóból és vevőböl állnak, Nos nekem olyan kellene amiben az adó egy WIFIs PC eszköz mondjuk egy progival vagy aplettel ellátva és a vevő meg egy buta valami ami csak fogadja a jelet és átalakítja analog vagy digitális kimenőre ... na ilyet nem találtam ..
Az Airport Express (1. generáció) már valami ilyesmi ... de nem tudom kinek van tapasztalat ez ügyben az még csk nem is drága kb 10-12e használtan újszerű állapotban.
Üdv,
-
And
veterán
Szia,
Szerintem ezt egyszerűen / olcsón nem fogod megoldani. Ugye arról lenne szó, hogy kellene egy olyan wifi-eszköz, amely analóg vagy digitális audió jelek kezelésére is alkalmas. Ilyen célkészülékről én nem tudok. A fogadó (erősítő) oldalán ez a gyakorlatban egy kis számítógépet jelentene, amelyben van wifi-csatoló, fut rajta egy, az adott audió stream-et kezelő program, és van audió csatolója, lehetőleg digitális spdif-kimenettel. -
Orcsi
aktív tag
Sziasztok,
Arra keresek megoldást, hogy hogyan tudok bármilyen WIFIs készülékről (laptop, tablet, okostelefon) úgy zenét ráküldeni audió készülékre, hogy annak a line bemenetére rákötöm és WIFIn fogadja az audió jeleket. Akár direktben - azaz elindítok bármit a WIFIs készülékről ami hangot ad ki (winamp, YouTube, vagy netrádió) és azt a hangot továbbítja
Akár indirekten - azaz a megnyitandó fájlt/youtube videót lejátsza (mintegy mediaplayer) és kiteszi a hangotLáttam olyat, hogy egy routert (ASUS) hackeltek meg amin volt USB és egy USB hangkártya adta ki a hangot .. de ehhez egy kicsit bénának érzem magam ...
Néztem annyi mindent már de nem igazán találtam semmit. Mindenhol csak Bluetooth megoldás van, ami nekem nincs és pl tabletba nem is lehet betenni illetve és a tömörítés miatt veszit a jel minőségéből igy pl egy FLAC lejátszás értelmét veszti, vagy van az Apple Airport Express, amit meg nem tudok hogy hogy lehet-e úgy bekötni a hálozatba hogy csak fogad jeleket.
Szóval ha bárki úgyérzi hogy mestere ennek a kérdéskörnek az ne fogja vissza magát, és segítsen.
Üdv,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- Energiaital topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- EAFC 25
- Autós topik
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Acer Nitro V 15 // Ryzen 7 7735HS // 16GB DDR5 // 1TB NVMe // RTX4060 8GB GDDR6 // 1.5 év gari
- Dell Latitude 3420 14" FHD IPS Core i5 1145G7 16GB RAM 512GB NVME SSD Magyar Bill Dell Gar
- Gamer pc-RTX3060TI-AMD Ryzen 5 5600X-32gb DDR4 1000GB NVME SSD
- Eladó! Intel Xeon W3530 + Micron Ddr3 1333mhz 6x4 GB ram + Cooler Master Hyper t212 RGB Cpu hűtő
- Samsung Galaxy A52s 5G Snapdragon
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- HP szerverek áron alul
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest