Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DonK

aktív tag

válasz Dj Don Pepe #2467 üzenetére

köszi a választ, de magyarul nem fogok hozzá találni rendes kábelt, vagy mi lesz? :(

• DonK

aktív tag

Sziasztok, van egy Audigy 2 zs PCMCIA-m!
    Pontokba szedném, hogy mi is lenne itt a kérdés, illetve a probléma:
    - használtam a keresőt!, és nem találtam ehhez még csak hasonló topicot sem.
    - Tehát, az első tényleges kérdés: Optikai kimeneten (kombó csatlakozói vannak, tehát egyszerre 3,5-es jack, és optikai) csak sztereó jelet tud kinyögni magából ez a kártya??? illetve az optikai adatátvitel lehetővé teszi, hogy több csatorna (esetemben 5.1) is megjelenjen mint kimenet? Az itt ugyanis az igazi probléma , hogy van nékem egy logitech z-680-as hangrendszerem, és őt kötöttem rá optikai kábellel az audigyre, de akármit csinálok, csak sztereó jelet kap róla, és be se engedi állítani a hangkártya szoftverében sem, hogy digitális kimeneteten 5.1 legyen. Nos mondhatnák az okosok, hogy miért nem kötöm rá simán 3db jack-el... Nos ez egyszerü: nincs meg az a kábel, ami abba a fura (siemens telefon adatcsatlakozó alakú) csatiba megy bele, és szétosztja 3db anya jackre. Ezt asszem vmi mini-tosh csatlakozónak hivják, denem vagyok biztos benne.
    - Tehát röviditve a kérdést, 1. hogyan tudom rábirni, hogy optikai káleben keresztul 5.1 legyen. 2., honnan tudok esetleg ilyen eloszto kábelt venni. (amugy a kábel azért nincs meg, mert egy olyan emebrtöl vettem, akinek ez a kábele tönkrement, de azt gondoltam optikain simán fog menni... )

Szóval várom az épitő jellegű hsz-eket. Gondolom nem fognak tolongani, de hátha Ti tudtok rajtam segiteni, előre is köszönöm.

DonK.

Új hozzászólás Aktív témák