Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj Don Pepe
tag
válasz
Kiskutya
üzenetére
És mi a baj, hogy így néz ki?
A sárga gömböt oda húzod a térben ahova akarod, és arra ad több hangerőt amelyik hangszóróhoz közelebb van a sárga pont. Ezzel az a szívás, hogy nem tudod külön szabályozni mind. A THX beállításoknál lehet hangerőt növelni pl adott csatornán dB-ben. -
Dj Don Pepe
tag
válasz
Kiskutya
üzenetére
Ez a BASIC felülete:
![[kép] [kép]](http://www.ixbt.com/multimedia/creative/audigy2-zs/surmixer1.jpg)
És itt az ADVANCED része:![[kép] [kép]](http://www.ixbt.com/multimedia/creative/audigy2-zs/surmixer2.png)
Itt állíthatod. Tuti hogy van neked is, ha meg nincs, akkor szerezz egy full driver cd-t. Töltsd le iso -ban, aztán írd ki hogy meglegyen lemezen, ha nincs. Audigy 2- nél is van ilyen. Mindegyik karinál kell, még a buta alaplapi hangoknál is van.
Nézz szét itt is [link].
[Szerkesztve] -
Dj Don Pepe
tag
Nem használtam még a Firewire portját, de szarintem csak annyi, hogy rádugod és alapból ott van... Max ha a kamerának nincs valami spec drivere amire szüksége van. A Firewire egy peer-to-peer kapcsolat, láthatod is a hálózati kapcsolatoknál, ahol a net is jön. Ha ott szerepel, akkor él a firewire portod. Ha nem akkor kell az audigy-hez driver ami kezeli az 1394-et... Lehet szükség van a külső dobozos cuccra is. Passz.
[Szerkesztve] -
Dj Don Pepe
tag
válasz
Kiskutya
üzenetére
Ha gyári drivert használsz, akkor a Volume Control Panelen, magyarul ahol a hangerőket tudod szabályozni, van egy BASIC és egy ADVANCED fül. Alapból a BASIC-et látod, na már most átkattintassz az ADVANCED oldalra, és ott olyan szintre állítod a csatornák hangerejét amilyenre akarod. De mindenképp figyelj arra, hogy a kártya 5.1-ben legyen... Elvileg semmi baja nem kell, hogy legyen. Nagyon sokan használunk ilyen kártyát és nincsen baj ezekkel. Inkább a felhasználó szokott bénázni. Egyforma hangerőn jön ki az összes csatornának a jele elektronikailag, de nagyban függ a hang anyagodtól is amit kieresztessz rajta, hogy az miként lett fölvéve. Nekem mivel a FRONT közelebb van a fülemhez, ezért abból visszaveszek, vagy a hátsókat erősítem egy kicsit hogy élvezhető legyen a térhangzás. Az Én PCI-os audigy 2zs-m egyik baja, hogy a mélynyomó szintjét nem lehet erősíteni. Ez szoftver hiba. A NOTEBOOK audigy 2zs-n viszont lehet erősíteni a mélynyomó kimenetet. Ugyan az a driver hajtja mind a kettő kártyát, de a szoft egy kicsit fejlettebb a NOTEBOOK-ban. Amúgy a CENTER-ből a beszéd jön ki, vagy zenénél a két FRONT-ot egyesítik a CENTER-re. Játéknál meg épp ahogy az EAX dolgozik.
[Szerkesztve] -
Dj Don Pepe
tag
Egyszerre is használhatod a hangkártyákat, le se kell tiltani.
A Vista driverrel meg még én várok, de az Alchemy már megvehető, beszerezhető, és működő... De nálam a Vista az felejtős dolog... Szép, meg minden, biztos jó LESZ egyszer valamikor. De nincsenek normális driverek, szóval szegényes. Pl TV-tunerem biztos nem menne Vista alatt, akkor ott a hang, hogy az se az igazi, na meg a többi hardware-em se nagyon szereti a Vistát. Szóval kérdem én, minek a Vista??? Örülök hogy XP alatt élnek a driverek.
-
Dj Don Pepe
tag
Ha csak OEM akkor is megéri... Bár ha azt nézed, hogy én is 14000ért vettem pár éve... Az X-FI meg nem sokkal jobb mint a 2zs, csak a szoftverek meg a drágábbik változataiban az X-RAM ami jól jöhet. De egyébként ez a 24 bit Crystalizer is jóformán egy mély és magas hangkiemelő kompresszor kapukkal, szóval ráadod a mélyet meg a magasat és kb ugyan úgy szól a 2zs is.
-
Dj Don Pepe
tag
válasz
-FreaK-
üzenetére
Nem igazán értem, hogy mi a bajod. Te egy házimozi erősítőbe küldöd a jelet a kártyából digitális formában coax-on keresztül? És az a bajod, hogy a lejátszott anyagot 48kHz-en vagy 96kHz-en küldi át az eredeti 44.1kHz-helyett? Miért zavar a resampling? Most akkor sztereo zenét hallgatsz ami 44.1kHz és a kártya nem 44.1kHz-en küldi ki, hanem abban amit te kiválasztassz (pl: 48-, vagy 96kHz)?! Én mindent 96kHz-ben küldök ki a kártyából, mivel ezzel érhető el a legjobb átvitel. De az lényegtelen, hogy mondjuk te csak 44.1kHz-es zenét eresztel rá egy 96kHz-es vonalra. Legfeljebb nincs kihasználva a teljes sávszélesség. De nincs minőség romlás a resampling miatt. A downsampling lenne a rosszabbik eset. Ha jól értem azt akarnád, hogy a kártya automatikusan váltogassa a hanganyaghoz illően a mintavételezési frekvenciát?

-
-
Dj Don Pepe
tag
válasz
arpeen2
üzenetére
Hali! Csak is a FRONT kimenetbe dugd a fülhallgatót, mert az hajtja meg kellően. A többi kimenet vonal szintű, nem hajt meg fülhallgatót. Épp hogy csak megszólaltatja. Ennyi a trükk. Ha a FRONT kimenetbe dugva is torzít akkor ott valami bibi van. Megsüketültél, vagy szar a füles, vagy kilőtted a kártya meghajtó fokozatát.
-
Dj Don Pepe
tag
ÁÁÁ 
Hali! Te mit gondoltál? Hogy szarból várat lehet csinálni? Egy ratyi minőségű összetömörített zenét, ami millió adatvesztésen ment át az mp3 szabványa miatt, hogy 3MB legyen, megfogtad, majd átkonvertáltad 24-bites tömörítetlen 96kHz-es wav állománnyá és azt hitted ettől már egyből kristály tisztán fog szólni? Neked nem volt két kazettás magnód? Egy eleve rossz felvételt át tudtál másolni úgy, hogy jó legyen(tisztán szóljon, legalább mint egy CD)? Ugyan az a téma ez is.
A stúdiókban elkészült mester hanganyagokat ha 24bit/96kHz-en felveszik és azt te megveszed a boltban és berakod a gépedbe, majd lejátszod... Aztán letöltöd a netről ugyan azt a számot mp3-ba, és azt is meghallgatod, akkor rájössz hogy mi a különbség... Érezhető lesz!
A progi nem tudom miért csak 16 bitet ír ki, mert valójában ezt kéne tudni egy SE kártyának:
24-bit Analog-to-Digital conversion of analog inputs at 96kHz sample rate
24-bit Digital-to-Analog conversion of digital sources at 96kHz to analog 7.1 speaker output
16-bit and 24-bit recording with sampling rates of 8, 11.025, 16, 22.05, 24, 32, 44.1, 48 and 96kHz
SPDIF1 output up to 24-bit resolution at selectable sampling rate of 44.1, 48 or 96kHz
64-Voice polyphony and multi-timbral capability
128 GM & GS compatible instruments and 10 drum kits
2MB or 4MB GM SoundFont Bank2 included
A Winamp-os cucc meg csak figyelmeztetett, hogy biztosan akarod-e ezt a funkciót bekapcsolni?! Mert hogy nem minden DSP (Digital Signal Processor) - tehát a proci a hangkártyán - támogatja a 24bit-et. De mivel te tudod, hogy képes rá a kártya engedélyezheted. Érezhetően nem lesz jobb a hang mp3-nál.
-
Dj Don Pepe
tag
válasz
Játékos
üzenetére
Hali!
Persze hogy megoldható! Csak kérdés hogy van-e értelme, mert hogy ha filmet néznek és te játszol, akkor eléggé lefoglalod az erőforrásokat, és akadozni fog a játék is meg a film is. Ehez vagy két külön hangkártyát használsz, vagy van egy több csatornás kártyád, mondjuk egy audigy 2zs-d és ASIO driverét használod. Ezzel arra a csatornára teszel ki hangot amelyikre akarod... -
Dj Don Pepe
tag
Figyelj, amikor nekem volt ilyen, én csak egy partíciót csináltam, ami az op rendszert kapta frissen formázva. Aztán az első dolgom a hangkártya telepítetése volt. Nem tudom miért, mitől, és hogyan, de a lényeg, hogy így elfogadta... Most is csak 1 winchester van a gépben, 1 partícióval és rajta egy friss XP- vel. Már a fejem is vörös volt, mert semmit nem változtattam a gépemben, és a másik winchesteren lévő OP rendszerrel nem akart menni. Pedig még az XP is ugyan az a verzió volt. Egyszerűen már vissza akartam vinni a kártyát, hogy mi baja lett egy újra telepítés után
Mondom ilyen nincs, hogy amikor megvettem és beleraktam a gépbe működött, aztán vírusos lett a rendszer, föltettem a másik vinyómra az xp-t hogy ki tudjam írtani a férgeket a rendszer filokból... Erre raktam föl a kártyát hogy zenéljek is egy kicsit... Aztán kiírja hogy nincs a gépben ilyen kártya... Eszköz kezelőben meg ott van
... Na a lényeg, hogy nem tudom nálad mi fogja megoldani ezt, de azt mondom még neked, hogy dugd át egy másik slot-ba!!! 
-
Dj Don Pepe
tag
Master-ben legyen a vinyó és rajta a C: -ben az XP és mindenképp oda telepedjen a hangkártya drivere. Én is így jártam. Két winyó volt a gépemben és pont ugyan úgy meglepődtem mint te, mert a C:-n rendesen ment a kártya, de a másodlagos vinyón a D:-n már nem ismerte föl a kártyát, could not detect volt! ÉS agyam elszállt. Hiába telepítettem újra az xp-t akkor is ezt játszotta. Szóval nem maradt más, mint hogy a C:-n lévő rendszerrel megy, és kész. A Creativ készítői, szervizesek sem tudták megoldani ezt a problémát. Very Interesting...

-
Dj Don Pepe
tag
válasz
Tommaso
üzenetére
Sajnos igen, megvannak még a problémái az alaplapi hangkariknak. Jó nekem is pont egy 7.1-es Realtek AC 97 féle csoda van... De ahogy elnéztem a mai napig ezeket teszik bele a gépekbe. A hangja 7.1-ben ocsmány! 5.1-ben még elmegy, de eléggé vackok a kimeneti fokozatai. Pl az új laptopomban valami HD nevezetű realtek van, de inkább ne mondjak róla semmit, mert még valakt megbántok... Egyszerűen néha behúz a hangja, szaggat, áh eszméletlen vacak. A hang ami kijön belőle az annyira nem lenne rossz, de rákötve egy Hi-END erősítőre, ami egy saját építésű 1Hz -> 200kHz ig +-3dB -el közel lineárisan átvinni képes erősítő... Hát előjönnek a problémák. Pl teljesen igaz, hogy amikor a HDD ír és olvas egyszerűen ki-be tologatja a hangszórót. Tehát olyan alacsony frekis zavarok vannak az alaplapból beszűrődve, hogy én nem bírtam elviselni. Rossz ránézni hogy előre hátra mozog a hangfal és nem is szól semmi... Na ezért vettem ebbe a csodába is egy Audigy 2zs Notebook-ot! Ez már egész korrekt. Nem is találok benne nagyon hibát. A jel/zaj viszony rossz egy kicsit a PCI-os asztali gépben lévőhöz képest. Hallom a sistergését. Ennyi a baja. Amúgy kristály tisztán szól!
Néha átver, meg is ilyedtem már párszor, mert csak kapkodom a fejem, hogy honnan jönnek ezek a hangok... Hát a filmekben, vagy a zenékben vannak néha nagyon jó effektek 
Pl a Mr és Mrs Smith-ben volt egy jelenet amikor épp beszélgetnek a párkapcsolatukról és hirtelen elkapják a képet egy másik helyszínre és lövöldözés meg minden akció van... Na én úgy megilyedtem, hogy behasaltam az asztal alá
De ezek az élmények sajnos elmaradtak az alaplapi kártyákból
Ez van. Aki igényesebb és a PC-t használja multimédiára, akkor elengedhetetlen egy Audigy kari. 
-
Dj Don Pepe
tag
válasz
Tommaso
üzenetére
Igen, kb
Ezek a lehetőségek.
Vagy ha van egy kis jártasságod az elektronikában, akkor megbuherálod a csatlakozót a házban, és teszel rá egy jack dugót, vagy ráforrasztassz a hangkarira
De ahoz bátorság is kell. Amúgy ha a fülest meg az 5.1-est egyszerre használod az úgy leveszi a Front jelét egy kicsit. De gondolom, hogy ha nem használod a fülest akkor ki van húzva az osztóból!
Én azt csinálnám, hogy előre vezetném egy jack hosszabítóval a fülest. Nekem mondjuk így van megoldva. Nem a házba dugom, mert abban a csatlakozó = 0 -val! Na meg persze van egy leválasztó fokozatom is, és akár melyik kimenetbe bele tudok hallgatni. Akár a front, rear, c/s... úgy hogy nem rontja le a jel minőségét...
-
Dj Don Pepe
tag
válasz
Tommaso
üzenetére
Csak jack dugós kimenetek találhatóak a kártyán... De minek a házra rákötni? Ha nincs rendes audió rendszered és nem hallgatod legalább 5.1-ben akkor rá lehet ilyen átalakítóval kötni. Meg amúgy is... csak az alaplapi hangkártyára szoktak ilyen hülye előlapra kivezethető dolgokat tenni. Egy ilyen minőségű kártya azt szereti ha a kimenetei közvetlenül - átalakítások nélkül - az erősítőbe kerülülnek. Vagy mondjuk a Front kimenetébe egy fülhallgatót dugsz.
-
Dj Don Pepe
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Na jól van. Akkor erről ennyit.

-
Dj Don Pepe
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Hát... Nos, itt jönnek azok a dolgok hogy HI-END, meg Audiophile. Szar ügy, hogy egy gyerek hallása jó ha 20-20000Hz. Nekem már csak 60-16000Hz maradt.
Erre meg kiváló ez a kari. Eleve a CD 44.1kHz-es mintavételi frekvenciájával kielégíti nagyrészt a hallást, de egy jó kis trance zenénél ahol előszeretettel alkalmaznak modulálva négyszög jeleket, ott jó lenne hallani a harmónikusokat is, mivel azok elvesznek a 44.1kHz mintavétel miatt. De jött a DVD audio 96kHz-el, meg 192kHz-el 24biten és már kihallatszanak belőle ezek a hangok is. A kártya szépen szólaltatja meg. De a többségben lévő mp3-hoz szintén kivíló ez a cucc. Na most. Az optikai megoldásokat azért szeretjük, mert a leggyorsabb adatátvitelt biztosítják, nem lehet egy könnyen bezavarni - ellenben a koaxal - és a másik rohadt nagy előnye a galvanikus leválasztás. Biztos tapasztalta már egy-két ember, hogy a számítógépét összekötve analóg módon az erősítővel egy kicsit összeveszhetnek. Kialakul a földhurok. Ezt nagyon nem szeressük... De erre kiváló az optikai szál. Én őszintén bevallom, nem tapasztaltam adatvesztést 24bit/96kHz-en sem, pedig már jócskán veszített a jel az erősségéből a távolság miatt. Magam építettem egy kis egységet hozzá, és egy ócska piros LED-el megy. Amíg a dekóder képes az adatvesztés hibáit javítani, addig gond egy szál se. Szóval mindenképp maradunk az optikánál. Koaxot a kommersz cuccokban használnak 
-
Dj Don Pepe
tag
válasz
Dj Don Pepe
üzenetére
Jah! Ha 3 erősítőd van amin van Digitális bemenet, akkor nagy királyság van. Csak hát ki bír annyit venni?
Drága mulatságok ezek. Gondolj bele, ebben a formában megvan a digitális 5.1-es hangod 24/96kHz-es minőségben TÖMÖRÍTETLENÜL!!! Ami nagyon de nagyon jó dolog lehet! Főleg ha ez optikai szálon megy! ÉN most ezekkel szórakozok. Hogy egy optikai szálon átvinni mind a három jelet. Természetesen 3 színű adó és vevővel... 
[Szerkesztve] -
Dj Don Pepe
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nyilván az lenne a legjobb amit te mondassz. Csak hát nem így csinálták meg. A filmek audio sáv-ját küldi ki egy az egyben amikor nézed a filmet, ami ugye lehet DD5.1 vagy AC3, DTS. De a többi hang csak Sztereo marad, tömörítetlenül. Ez van. Ezt kell szeretni. Egyébként a Creativ-nak a hangfal családjaiban található olyan rendszer ami természetesen képes fogadni ezt a 3 különálló SPDIF jelet... Üzleti fogás. Ennyi. Mocskos egy világban élünk.

-
Dj Don Pepe
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére

Neeem 2*3RCA, hanem össz vissz 3db RCA-n kijön... Ugye 1 RCA-n kijön a sztereo jel, 3db RCA-n kijön belőle az 5.1 (3x sztereo [Front]x[Rear]x[Center/Sub])... ÉS valóban dekódol mindent maga a kártya így, ebben a megoldásban... De kell 4 pólusú 3,5-es jack-RCA dugó, aminek a végén ugye 3 RCA van... Én vettem egy 4 pólusú jack dugót, vezetéket, és 3 RCA dugót. Összeforrasztottam és kész is.
Kell hozzá 3 SPDIF bemenetű erősítő, vagy 3 külön álló erősítő. De ez már Hi-Tech. -
Dj Don Pepe
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ahham! Értelek. Ez sajnos nem kivitelezhető. Bár nem tudom miért nem csinálták meg ezt így konkrétan. Egy real-time 5.1 encoder kéne és küldenék ki egyből SPDIF-en... Megmondom őszintén nekem hiányzik ez nagyon. Mennyivel jobb lenne az az 1 optikai szál, mint hogy tekereg 3 vastag kábel. Amúgy az 5.1 kijön a kártyából csak 3 külön RCA-n digitálisan...
-
Dj Don Pepe
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ha mono jack --> RCA kábellel kötöd össze a digitális kimenetét a kártyának az erősítőd SPDIF bemenetével, akkor 100% hogy kiküldi az 5.1-et, kizárólag csak filmeknél méghozzá ha mondjuk a power dvd-t az AUDIO beállításaiban átkapcsolod spdif out-ra! Na meg persze a kártya Audio Console-jában átváltod az alapértelmezetten beállított dolgokat SPDIF Passthrough-ra amihez ugye egy külső dekóder kell! Mivel a DTS, AC3, DD5.1 hangok tömörített formában jutnak el a készülékedhez ezért valaminek dekódolni kell. Más esetekben csak sztereo PCM jelek mennek át 44.1, 48, 96kHz-es mintavétellel.
![[kép] [kép]](http://djdonpepe.uw.hu/kep/spdif_out.gif)
Ennyi az egész!
Szeva! -
Dj Don Pepe
tag
ÉS még nincs egy Audigy kártyád?

Az SE valamivel jobb mint az alaplapi, de én ha vennék akkor mindenképp egy 4-est, vagy X-Fi. Most az X-FI ra fáj a fogam, de eléggé drága, annyit nem adok ki egy kártyáért. De ha belegondolsz, akkor egyszeri beruházás, és eléggé sokáig meg fogja már állni a helyét mondjuk az X-FI is. Eleve a Vista miatt. Az ASIO driver miatt mindenkép egy 4-es kéne neked zenéléshez. 24/96-os ASIO drivere van, én azzal zenélek. Mit mondhatnék... szépen szól!
-
Dj Don Pepe
tag
válasz
-FreaK-
üzenetére
Aham. Az AD_EXT csatiról le lehet venni, de ez a fórum is azt hiszem ezzel kezdődött... Vajon minek van ott az a szép hosszú csatlakozó...
Amúgy jobban jársz az analóggal, mert az 5.1 csak filmnél megy át, azaz DVD-nél. Egyébként Stereo jel megy SPDIF-en... Tehát játéknál nincs 5.1, meg a többi ó dolog... -
Dj Don Pepe
tag
válasz
üzenetére
Hali!
Milyen Audigy 2zs kártyád van? OEM? Vagy van hozzá doboz is?
Mert az az igazság, hogy nekem csak a kártya van és kivezettem belőle az SPDIF IN -t és adtam rá DD és DTS jelet, de nem tudta dekódolni XP alatt sem. Nem tudom kiválasztani az Audio Consolon hogy Decode DD and DTS audio .... Ezért kérdezem, hogy működött neked ez Xp alatt?!
A Vista-ra van megoldás ha jól emlékszem. Mivel kutatgattam, hogy lehet a kiszürkült default-tot DD és DTS SPDIF decode -ra kapcsolni
, találtam embereket akik már megtalálták a megoldást erre. Mivel a kártya nem egészen működik a Vista felépítése miatt, ezért valami más gyártótól származó drivert kell fölrakni (ha jól emlékszem DELL) és aztán működni fog ez a beállítási lehetőség Vista alatt... Ez a baj, hogy én csak Vistáról találtam ilyet. De nekem Windows XP-re kéne
. -
Dj Don Pepe
tag
válasz
-FreaK-
üzenetére
LOL
Hát igen... Ilyen ez a POP szakma 

Nem tudom miért huncutkodik a kártya és miért jó ha ráteszi a CMSS-t. Teljesen fölösleges, mert szerintem nem sokan szeretik. Én mindig belemászok az EAX beállításokba ha valamit babrélok a kártyán és ki be kapcsolom a CMSS-t mert néha huncutkodik és hiába van kikapcsolva akkor is ''be van kapcsolva''
Na halihó...
Most vettem nemrég egy Audigy 2zs Notebook karit és szoftveresen jobbnak tünik mint a PCI-os. De a jel/zaj vizsony eléggé gyenge az asztali gépben lévőhöz
-
Dj Don Pepe
tag
Sercenést több minden okozhat. Először is ha a sercenések állandó jelleggel történnek, akkor a kártya huncutkodhat, de ha véletlenszerűen akkor kitudja... Lehet hálózati zavar ami ráül... Milyen gyakran csinálja? stb...
Egyébként a vinyóról: Nekem két vinyó van a gépben. Mind a kettőn XP. Egyik C meghajtó tehát elsődleges, a másik D meghajtó, másodlagosként. A C-n lévő rendszeren tökéletesen megy a kártya, a D-re meg nem lehet telepíteni mert azt állítja, hogy nincs audigy 2zs-m a gépben...
Érdekes nem? Ugyan az az Xp, semmi különbség... Frissen telepített. A gyártót is kerestem, hogy mi lehet a hiba de nem tudták ők sem. Erre úgy jöttem rá, hogy a C-n meghalt a rendszer. Felhúztam a D-re és telepíteném a kártyám drivereit és nem ment. , mondom biztos nem jól tette föl a gép az XP-t. Lemezt átrakom a másik CD-ROM -ba újraformáz - majd megint telepít... Természetesen ezek után sem látta a kártyám a gép... Szóval azóta a C-n van a rendszer, és nem is dumál érte... Érdekes egy jelenség. Magyarázat nincs azóta sem. 
-
Dj Don Pepe
tag
válasz
---Lasali---
üzenetére
A 2.0 és 2.1 szemmiben. A headphones meg magáért beszél, egyébként ilyenkor kapcsolgatja a CMSS 3D hülyeséget és attól másabb a hang. De ha kikapcsolod és újra bekapcsolod a CMSS-t, akkor rájössz, hogy alapjába véve semmi különbség nincs. Csak a kártya állítgatja magát. Én headphones-nél rühellem a CMSS-t. Ki szoktam kapcsolni mert lehúzza a sztereo hatást a számoknál. De kinek mi a jó. Állítgasd az EAX-ot... Kapcsold ki be, Néha vacakol...
-
Dj Don Pepe
tag
Tedd azt! És figyelj oda mit hova dugsz, nehogy félre menjen aztán összekevered a reart a fronttal, vagy nem is tudom! Na de szóval halkan mindenképp kell szólni mindennek mindenhol! De azért tol föl rendesen a hangerőt. És igen arra a piros plussz jelesre gondoltam. Mindenképp dugdoss bele fülhallgatót minden kimenetébe. Az egy biztos teszt. Pl.: tedd át a kártyát az EAX consolban abba a módba, ahol mindegyik kimenetét sztereoként használja ki. És indíts el egy zenét, told föl a hangot, és hallgasd a fülesben, mindegyikben ugyan azt kell hallanod, kivéve a sub oldalát
na mind1, front rear ugyan azt adja, csak a rear jóval halkabban. Ha így megy, akkor jöhet az 5.1 Power DVD- vel... -
Dj Don Pepe
tag
A Rear-be elég halkan jönnek ki a hangok, attól függ milyen az anyag. Találkoztam én már olyan DVd-vel is ahol csak igen ritkán szólt a Rear. De ha fülest dugsz bele, akkor nagyon halkan szólnia kell, max hangerőn... Mert a Rear, és a többi kimenet nem képes fülhallgató meghajtására, csak is a Front. Van az a self diagnose progi vagy mi a fenének hívják, azzal le ellenőrizted a kártyát, hogy minden OK ? Ott is van egy teszt a hangfalakra is. De én nem értem, hogy mi a fene lehet azzal a cuccal. Dugd át másik slotba a kártyát
Akkor újra felismeri a wondóz, hátha akkor helyre jön...
Ha így se, akkor valami nagyon el van ott szúrva.
-
Dj Don Pepe
tag
Húha. Az így gázos. Tuti software-es hiba. De nem tudom mi okozhatja. A lényeg az lenne, hogy leszeded teljesen a creative cuccokat, drivereket, majd újra rakod a kipucolt windózodra. Ha ez se menne akkor én újra telepíteném az egész gépet... A CMSS csak szétterjeszti a többi csatornára a jeleket sztereo anyagokból. Ebből látszik hogy a kártyád tuti működőképes, mert azt mondtad úgy szól. De más lehetőség nincs. A csatornáknál a THX-ben is ha 5.1-es hangrendszert választassz ki akkor szólni kell mindegyiknek mindenhol... Nincs mese.
Jah, azt elfelejtettem megkérdezni, hogy mióta játsza ezt neked? Vagy teljesen új a kártyád? Mit tettél vele, mit változtattál a gépeden, hogy megzavarodott???
[Szerkesztve] -
Dj Don Pepe
tag
Hali neked is!
Nincs is olyan sok fajta
Én ha vennék, akkor nyilván az X-Fi mellett döntenék, persze ha a pénztárcám is engedné, egyébként az audigy4-es úgyszintén jó. De ha találsz még audigy 2zs-t akkor azzal biztos, hogy jól jársz mert olcsó is, jó is, és hangzásilag már nem túl sokat tudnak a többi kártyák sem nyújtani, kivéve a 24bit crystalizer ami az X-Fi ban van benne. Azt meg te döntöd el, hogy kell hozzá az a dobozka is amit adnak jó drágán a kártyával, vagy csak elég lesz az alap hardware, maga a kártya. Én most fogok beszerezni egy audigy 2zs notebook-ot
Mert hát az úton is kell a jó hang 
Egyébként, hogy ha valaki hall különbséget egy 96kHz-en és 192kHz-en mintavételezett 24bites fölvett zene között az szóljon. Mert szerintem a hallásunkon kicsit túllőnek már ezek... Négyszögjel átvitelnél, mondjuk egy jó trance zenénél segíthet a magasabb frekvenciákon is, de kell ez nekünk? Hol van a határ a hangkártyáknál? A csillagos ég lenne az? De érdemes? Azt nem vesszük figyelembe hogy a fülünk mit bír
Na csáó! -
Dj Don Pepe
tag
Hali, próbálkozz Power DVD-vel és ott 6ch -ra állítsd át a kimenetet az audio résznél. Az ac3 codec-nél is át kell állítanod 2/2csatiról 5.1-re, vagy valami hasonlóra... különben várhatod hogy a kimeneten megszólaljon... Az már viszont érdekes, hogy maga a creativ tesztjében sem szólal meg... Próbálkozz meg egy normális driverrel, pl töltsd le a legújabbat a creative honlapjáról, állítsd át 5.1-be és menni kell. Nálam megy, másnál is, ebből következik, hogy nálad is menni kéne. Mondjuk már sok furcsasággal találkoztam.
-
Dj Don Pepe
tag
válasz
zoloka24
üzenetére
Hát... Igen
Én ezeket nem tudom, mert fölraktam a Vistát és mivel nem akart együttműködni a kaspersky elvileg Vistás verziójával, le is töröltem a Vistát. Szóval nem tudom milyen a hang. De biztos ki lehet kapcsolni a mikrofont, hogy ne halld vissza magad, a másik meg lehet azért akadt a hang scrollozás közben, mert lassú a géped. Vistához eléggé izmos gép kell azért. Az OpenAl meg elvileg nagyon de nagyon kis erőforrás igényes. Szóval nem tudom. Én még nem használok Vistát egy jó darabig az biztos. Majd ha már megfelelően lesznek driverek, és programok is rendesen mennek, akkor jöhet Vista. Szépnek szép, meg biztos biztonságos az elején amíg rá nem jönnek a titok nyitjára. Aki akar az szenvedjen a Vista-val. 
-
Dj Don Pepe
tag
Nem tud valaki egy olyan progit amivel real time effekteket tudsz létrehozni, de az audigy hardware-ét használva.... Mint az EAX-beállításainál a flanger, echo, stb... népszerű effektek. Az EAX-al az a baj, hogy nagyon nehezen és lassan érhetők el a beállítások. Macerás magyarul. Ha valaki tud bármit is, az írjon. Köszi

-
Dj Don Pepe
tag
Hali! Nem hiszem hogy a kártya procija adta volna meg magát. Szerintem az OP rendszeredbe történhettek gányolások, tehát a directx mondjuk túl kicsi késleltetéssel adja neked ki a hangot, aztán elfogyogat a buffer és pattan egyet... valami oknál fogva elállítódhatott pl egy játéknál valami. Indíts el egy zenét directx nélkül. Tehát közvetlen wave out-al, vagy ASIO Driverrel... Pl: Winamp-nál a kimenet beállításainál a direct sound output-ot cseréld le wave out-ra. Ha nem hallassz pattanást, akkor telepítsd újra a drivereket. De előtte töröld mindenképp, aztán restart és újrarakni... Bár én mindenképp újra telepíteném a drivereket. Aztán a Creative honlapjáról csak a drivert szedd le, azzal próbáld ki mit mutat a kártya

-
Dj Don Pepe
tag
válasz
üzenetére
Hát igen... Én magam terveztem hozzá a rendszerem. Szóval azért is lehet jó, de a kártya jól csinálja a magáét szerintem. Csak jó hangfalszett kell hozzá, jó erősítővel. Pl.: egy Creative THX-es hangfalrendszerrel csodákra képes. A lényeg, hogy a méllyen erősíteni kell tisztességesen. De a házilag készített cumóm ezt megteszi.

-
Dj Don Pepe
tag
válasz
krystman
üzenetére
CMSS - (szerintem ez nem jó semmire) de általában mp3, wma, stb... zenéket upmixel. Szóval jó hatást érhetsz el vele hangzásilag, de csakis olyan cuccnál jön elő, ahol a két Front hangfalad egy hatalmas nagy láda! Biztos láttál már ilyet...
CMSS2 - Sztereo szoba szimuláció DVD-knél előnyös ahol csak két csatorna van...
Stereo Surround - Mindegyik csatornából ugyan az a jel jön ki keverések és egyéb beavatkozások nélkül. Mintha lenne egy cd lejátszód és rákötnél 4 hangfalat, vagy annál is töbet, de két két hangfalpár mindig ugyan azt a hangot adja. Ilyenek a Quadro rendszerek.
A CMSS 3D-t akkor kell használni ha zenét hallgatsz! Nekem a stereo surround van bekapcsolva mert így 4 hangfal üvölt plussz bekapcsolom a Bass redirection-t, és a mélyládám is beindul. Beállítom a crossover frekit, és akkorát szól hogy

Ha elindítom a Power DVD-t filmnézésre, akkor ő átkapcsol automatikusan a saját drivereire, és beépített hangvezérlője segítségével állítja elő a hangokat akár 2, 4, 6, 8 csatornán... Szóval ha filmet nézel, akkor is legyen minden 2 csatornás, azaz sztereo állásban, különben a REAR dugódon furcsa háttér hangok jönnek majd elő... Amiért tompán hallottad a zenét a cmss miatt az ezért volt, mert pont ilyen fölkevert hangot állított elő a kártya. Szóval ezt több hangszórós rendszerre találták ki, sztereo forrásnál. Neked a stereo surround kell, ott minden csatorna ugyan azt a jelet adja ki változtatások nélkül, és ez a lényeg.
-
Dj Don Pepe
tag
válasz
Dj Don Pepe
üzenetére
Az a 4-tűs amiről beszélsz az nem vonal szintű jelkimenet. Azok ahogy föntebb is írtad plussz bemenetek!!!. Aux, Video, Cd, stb... azokból neked semmi nem fog megszólalni

-
Dj Don Pepe
tag
válasz
krystman
üzenetére
Na figyelj! Ha nem 5.1-es rendszered van, hanem csak sztereo, akkor simán használhatod mind a három dugót sztereo kimenetként. Tehát a FRONT dugó melletti REAR-ből ha az EAX beállításoknál a CMSS-t Stereo Surround -ra teszed, akkor mindegyik kimeneten stereo jelet tud kiadni. (alapestben a center/sub nem) De a lényeg, hogy használhatod sztereo kimenetként az összes kimenetet. De egyre vigyázz! Csak a FRONT kimenet képes fülhallgató meghajtására (ami most neked kontaktos), a többi nem! Tehát a megszokott dugó mellettibe csak erősítőt dughatsz! Fülhallgatóval na kínozd! Azok csak vonal szintű kimenetek!

-
Dj Don Pepe
tag
válasz
shuttle
üzenetére
Creativ honlapján le lehet szedni az összes cuccot hozzá... De ha nagyon kell akkor az én gyári cd-m is föltehetem. De én már nem használom a gyári drivereket, mert össze akad a winfossal.
és bootoláskor néha hibaüzit kreál... szóval marad a frissített gyártó honlapján lévő driver, vagy YouPax. -
-
Dj Don Pepe
tag
-
Dj Don Pepe
tag
Hali! A mikrofonnál milyen jellegű a zúgás? Mert ha sistergés van, akkor ne csodálkozz, a zajt is fel erősíti! De ha zúg, kb 50Hz-en, mint a hálózati feszültség akkor árnyékolási problémák lesznek, de még egyéb baj is lehet. Szóval a zúgás típusára lennék kíváncsi. Egyébként tud a kártya zajcsökkentést csinálni, de felvételnél nem hiszem hogy működik.
-
Dj Don Pepe
tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Nem egy sima aljzat igen, hanem 4 pólusú jack... És ha ebbe mono dugót teszel kapásból letesteled az 5V-os kimenő jelet, ami szerintem nem nagyon használ a kártyának. Nem teszi tönkre... De inkább én nem hagynám hogy rövidzár legyen. A képen jól látható szerintem hogy miért.
Ilyened van? Nálam van és működik is...
![[kép] [kép]](http://www.ixbt.com/multimedia/creative/audigy2-zs/ss1.png)
[Szerkesztve] -
Dj Don Pepe
tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Ja. Hát ezeket biztos a nagy gazdaságosság miatt csinálják. Eleve ott vannak a kábelek. 4 pólusú dugót használnak. Ezeket kölön meg kéne venni, plussz ennél a digitális dugónál hogy összekösd a creativos cuccal, ahoz is külön két kábelre van szükséged. Nehogy már egyből menjen minden
És még itt van ez a csodájuk is:
[link]
Ez nem egy buta szerkezet. De miért pont álló? Nekem pont fekvőben kéne. Ilyenkor mi van
![[kép] [kép]](http://images.creative.com/iss/images/products/headers/prod9468_hdr_1_6_1.jpg)
-
Dj Don Pepe
tag
válasz
Dj Don Pepe
üzenetére
Ilyen kábel kell hozzá:
A digital outba kell dugni.
[link] -
Dj Don Pepe
tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Hihi
Jó kérdés! De a válasz annyi, hogy van a creative-nak egy speckó dugója, amit a saját hangfal szettjeinél használ. Egy olyasmi dugasz mint a ps2 egér, vagy bill. Ebbe lehet ezt a 3*2ch digitális jelet beküldeni... Hogy ez miért jó? Hát azért mert írták itt sokan, hogy a játék meg az EAX nem megy ki 5.1-ben, bla bla bla... De ebben a formában ugyan azt keveri ki a kártya 3*2ch (5.1)-ben amit a line out dugókból kiveszel analóg rendszernél. Nagy trükk igaz? Tehát 3-szetero dekódernek kell az erősítőben dolgozni párhuzamosan...
A 24bit-es hang pedig csak akkor jó ha ilyen forrásod van, ahogy azt irták is...
Egyébként nem lesz semmivel se jobb ami eleve 16bites. (mp3)
Az X-Fi viszont használja a 24bit crystalizert, ami egy kicsit megszinezi a 16-bites anyagot is. De csodát nem kell várni tőle. De nem egy hülyeség
-
Dj Don Pepe
tag
Figyelj, ha játszani is szeretsz, és a jó zenét is szereted, akkor a maximum amit az audigy2 zs-ből ki tudsz hozni, az a YouP-PAX-Fiv2.32.2006.SP2(1).rar nevezetü driver. Ez tartalmazza az X-FI, Audigy4, és a 2zs jó tulajdonságait egy az egyben. Játékra kiváló, és zenére is szintén kiváló... Kell ennél több. Én már kipróbáltam az ettől ''fejlettebb'' YouP-Pax drivereket is, és gyári drivert is, de YouP-PAX-Fiv2.32.2006.SP2(1).rar ennél jobbat még nem találtam.
-
Dj Don Pepe
tag
Youpax egy moddolt driver. Az összes jó dolog benne van ami egy audigy2-höz kell... ÉN ezt használom a gyáriak után... A gyárival sok volt a gubanc...
Próbáljátok ki! -
Dj Don Pepe
tag
Ugyan az a win verzió? Vagy beújítottál? Mindenesetre frissíts a Creativ oldaláról és aztán nézd meg... Ha eddig jó volt, most is mennie kell rendesen. Youpax drivert is megnézhetnéd.
-
Dj Don Pepe
tag
válasz
Agostino
üzenetére
Keress kontakt hibát, mert lehet játék közben ráncigálod a dugót annyira harcolsz

A hangkártya vagy dekódolja a hangot vagy nem... Valószínű a géped a játék közben, pl memóriába íráskor vagy olvasáskor nem bír elég infót küldeni a kártyádnak. Esetleg a játék hibája is lehet. Lehet rossz verziót szedtél le. EAX-ot szarul támogatja. De az hogy nagyot pattanjon... az érdekes. Közvetlenül a füllhalgató megy a kártyába, vagy erősítőn keresztül?! Mert akkor lehet hogy egy villanykapcsoló ki be kapcsolásakor keletkező jelek zavarják be. Nálam akkor volt pattanás az erősítőmbe... -
Dj Don Pepe
tag
Hali! Kihúzod a Front dugót hátul és bedugod a helyére a fülest minden alkalommal

Vagy olyan erősítőd van amin van fülhallgató kimenet.
Vagy veszel pár száz forintért egy jack dugó elosztót bedugod hátra és oda bedughatod az előlapi panelt és a fülest is és a végfokot is, csak arra ügyelj, hogy ha nem hallgatsz zenét a fülesen akkor húzd mindig ki, mert leveszi a hangerőt a végfokról is... egyébként feleslegesen terhelné a kártyát...
Ennyi megoldás jutott most eszembe 
-
Dj Don Pepe
tag
válasz
soskajoska
üzenetére
Hali! Erre jön a válasz, hogy menni kell neki! A c: meghajtón van a rendszered? Mit ír ki a telepítője?
-
Dj Don Pepe
tag
Igen,
két LED felesleges, ha nem használod ki. Szóval egyenlőre elég neked két szál vezeték amit úgy is beszerezhetsz ha van egy rossz fülhallgatód és levágod a füleseket, a vezeték végére pedig ráteszed azt az 1db LED-et. Bedugod a kártyádba és már szól is. Ez nem nagy ügy. Én ha nem értenék hozzá akkor is megcsináltam volna már
Adtam volna neki egy kis cerluxot, ha nincs szigetelő szalag oszt jóva' 
-
Dj Don Pepe
tag
válasz
venember83
üzenetére
Audigy 4 kicsit drágáb, de nem olyan sokkal és már érdemesebb a 4-est beszerezni. Tudásra annyit tud mint a 2zs, csak jobb hardware-el. Tehát jobb jel zaj viszonnyal, stb...
-
Dj Don Pepe
tag
válasz
venember83
üzenetére
Én csakis a zs-t ajánlom a 2-es sorozatból, a 4-es már picivel hardwaresen jobb, de az X-FI a legmenőbb most! Szóval ha még kapható akkor árban a legjobb választás egy Audigy 2 ZS
-
Dj Don Pepe
tag
válasz
venember83
üzenetére
Creative Audigy 2zs! Ezen kívűl más nem számít szerintem. Aranyozott dugói legyenek. Jobb felső sarokban legyen a SOUND BLASTER Audigy 2zs nyomtatva...

[Szerkesztve] -
Dj Don Pepe
tag
Nem pesti vagyok, hanem miskolci. Egyébként megcsinálnám mert semmiség. Leírni több munka volt, mint összerakni... (olyat is megtehetsz akár, hogy régi fülhallgató vezetékét és dugóját használod föl. Megcsupaszítod a vezeték végét és rátekered a LED-lábaira majd egy kis szigetelő szalag és működik).
Amúgy érdekes, hogy csak optikai bemeneted van azon az erősítőn. Általában a mezei Coax-ot szokták rátenni (kommersz cuccokra). Írd már le a típusát az erősítőnek, vagy az egész rendszernek, vagy egy linket ahol megtalálom a neten... -
Dj Don Pepe
tag
IGEN!!!
Ahogy irták, ez az átalakító kéne neked. Na mármost tényleg elég nehéz beszerezni, bár ha nagyon akarnád biztos betudnád szerezni valamelyik nagyobb üzletben.
A kábelről annyit, hogy én ilyet használok a gépem és a minidisc lejátszóm között egy saját készítésű átalakítóval. Leírom a legegyszerűbb megoldását annak, hogy használhasd a kábeledet optikai kimenettel, és a fülhallgatód is szóljon rendesen.
Először is azt az osztót vedd ki szerencsétlen kártyából és hagyd csak simán a fülest benne... A digital out-ba venned kell egy 3,5'' jack dugót lehetőleg 4 pólusút. Ilyet hiradástechnikai vagy valamilyen elektro üzletben biztos kapsz. Mellé kérsz még vezetéket 3 eres+árnyékoltat. És 3db százszoros fényerejű piros LED-et. Ez alapból átlátszó LED és pirosan világít. De megteszi bármilyen piros LED is. A legtökéletesebb lenne egy TOSLINK foglalat amit a DVD lejátszók hátuljában (ebbe dugod az optikai kábelt) használnak. Rossz lejátszóból bányászhatsz... Mindezek után összeforrasztod a home-made optikai átalakító dugódat.
Tehát jack dugóra ráforrasztod a vezeték testet + a 3ért... a másik végére a testhez képest a 3 db LED-et, hogy csüngjön 3 LED magában a dugó végén. Ha ezzel megvagy, akkor keresel egy olyan összekötő tárgyat mint pl: inekciós tű védő műanyagja. Az egyik végébe pont belemegy a LED a másikba meg az optikai dugód jack része. Aztán mehet az erősítőbe a digitális jelsorozat... És megszólal a cuccod. (Azért kell a 3db LED, mert igy minden csatornát ki tudsz használni az 5.1ből). Ha nem akarod, hogy a füles is szoljon akkor csak rányomsz az audigy progijában a digital output only-ra... Remélem segítettem. Ha nem megy a forrasztás keress valami ismerőst aki tud forrasztani. 
[Szerkesztve] -
Dj Don Pepe
tag
Ahham
Ez itt a baj. Szóval ez egy olyan optikai kábel aminek az egyik vége jack dugó a másik meg toslink. A lényeg, hogy az audigy kártya digital out-ja nem optikai kábeles, hanem sima s/pdif. Hiába dugod bele, nem világít a kábel másik vége. Szóval a kártya nem optikai úton adja ki a jelet hanem egy 4pólusú jack dugón keresztül a 6csatornát S/PDIF szabványban elektronikusan...
(Kell egy átalakító ami Coax --> Optikai) /Az átalakító Coax bemenetére bedugod a kártya digital out-ját egy jack-RCA dugóval, majd az átalakító optikai dolgait az erősítődbe. De a legjobb lenne ha az erősítőn nem optikai bemenet lenne, hanem coaxiális...
[Szerkesztve] -
Dj Don Pepe
tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Az S/PDIF egy szabvány. Szóval minden kártyról, vagy alaplapról ugyan úgy előáll a hang az S/PDIF kimeneten és a dekódolni képes szerkezetek dekódolják a hangot olyan minőségben, amiben éppen tudják. Semmi köze nincs a kártyának a digitálisan kivehető minőséghez, csak a dekódereden múlik hogy is szól a szerkezeted...
Egy audigy 2zs vagy jobb kártyák hardwares vagy softwares dekódert is használhatnak, ebből következik, hogy nincs szükség külső egységre mondjuk dts neo6 dekódolására. Ezért is jók az audigy kártyák. Sőt még képesek a line in, vagy mikrofont is belekeverni az SPDIF kimenetükre...
-
Dj Don Pepe
tag
válasz
Danecay
üzenetére
Ez is előfordult nálam. Vagy felraksz egy új drivert, vagy csinálsz az egész creativos cuccról egy uninstallt, gépet feltétlenül újraindítod, majd telepítessz újból és figyelsz közben nem-e ir ki hibát. A másik dolog amit ezek előtt próbálj még meg, hogy a creativ-os drivert az eszközkezelőben saját kézzel frissíted, nem pedig automatán.
Jónak kell lennie. Ez szoftver hiba. Főleg ha eddig ment...
-
Dj Don Pepe
tag
Hello! Bocsi, én már abban a kábelben gondolkodtam amit a creative ad a kártyához. Szóval az úgy néz ki, hogy egy 4pólusú jack dugú és 3lengő RCA aljzat. Ide kell az RCA-RCA. Na én elmondom hogy csináltam. Bementem egy hiradástechnikai boltba. Vettem 4pólusú Jack dugót + 3eres árnyékolt kábelt és 3db lengő RCA aljzatot. Összeforrasztottam és működik. Ennyi.
De nem jó ha mono dugót dugsz a kártyába, mert rövidre zárja a másik 2kimenetét. Ez a jack dugók átka. Szóval a sztereo se a lagjobb megoldás. Inkább a 4pólusú jack. Remélem most már érthető. De felhívom a figyelmet még arra is, hogy a digital out kimeneten külön külön jön ki a 6CH jele. Szóval (FRONT+REAR+CENTERSUB) három külön digitális kimeneten. --> Ha az erősítőn csak 1 SPDIF bemenet van, akkor csak sztereo jelet fog kapni.
-
Dj Don Pepe
tag
Digitális audio kábel? Most ha arra gondolsz akkor a digitális kimenet egy RCA dugó, a másik vége is szintén RCA. Bárhol kapsz ilyet. De feltételezem hogy olyan videokártyád van amihez pont egy ilyen kábelt adtak a TV-out részhez. De ha optikai kábel kell, akkor az más más kérdés. De azt is lehet kapni nagyobb boltokban.
[Szerkesztve] -
Dj Don Pepe
tag
válasz
---Lasali---
üzenetére
Hello! Nálam is vannak ilyen dolgok. Én az elején beszéltem a creativosokkal, és hát. Nem nagyon tudnak segíteni, neked kell megoldani. Elmondom mit mondanának: Telepítsd ujra a géped, formázás után. C: meghajtóra tedd a rendszert, és a programokat. Telepítsd a legfrissebb audigy drivert. És mennie kell mindennek rendesen...
Nálam ha úgymarad az EAX akkor az EAX beállításoknál nincs bekapcsolva látszólag semmi, de a TV-re ráteszi az effekteket. Na meg a többi csatornára is. A lényeg hogy olyankor aktiválom az EAX-ot, kiválasztok valamit, aztán deaktiválom. És akkor elhallgat. Sőt olyan is van, hogy Stereo Surroundot használok, az is van kijelölve, és magától átvált CMSS-re, amit csak hallok hogy abban szól, de marad bepipálva a Stereo Surr. Olyankor átnyomom valóban CMSS-be majd vissza és onnantól jó megint. Szóval vannak zavarok a szoftverben. Nem mondom elég sok apró hiba. Beállításaimat se szereti megtartani. Ez van. Effektező nagyon nehezen elérhető benne, flanger, chorus, stb... pedig én használnám. Ezekre irhattak volna külön kis progit ami elindul alkalmazásként, nem pedig az EAX-ból kell nyitogatni és paraméterezni. -
Dj Don Pepe
tag
Ha jól emlékszem az 5.1-el volt gond... Na igen. Vagy csinálsz hozzá egy átalakítót, ami kiadja 3db optikai kábelen az 5.1-et, vagy csinálsz az erősítőre 6-bemenetet (én ezt tenném) és kivezeted RCA dugókkal, majd összekötöd a kártyával és akkor minden 5.1-be szól, még a játékok is... (dehát ehez kell egy kis elektronikai jártasság). Szóval Vegyél egy erősítőt amin van 6csatorna bemenet és add el amid van
De ha nem akarod eladni, akkor keress olyan valakit aki tud szolgáltatni neked egy belevaló dugót az erősítődbe... 
-
Dj Don Pepe
tag
Hello! Látom senki se válaszol neked. Na majd én megpróbálok. Én használom a kártya Optikai kimenetét, méghozzá a Minidisc lejátszómra küldöm át a jelet. Ez ugyebár sztereo. DE! A kártya hátulján van egy digitális kimenet csatlakozó. Abba kell egy 4pólusú jack dugó. Ebből lehet 3db optikai kimenetet varázsolni a kártyára. Asszem a dobozos verzióban ez benne is van. Én tettem rá 3db LED-et, ami küldi a jelet kifelé a kártyából és fogadja a minidiscem. Méghozzá úgy van megoldva az 5.1, hogy az egyik LED a FRONT, a másik a REAR, a harmadik a SUB+CENTER. Így jön ki 3 kimeneten külön külön sztereó jelekben. De 1 optikai kimeneten én még nem tudtam átküldeni 5.1-ben a jelet sehova se. Szóval maradt az analóg összeköttetés ilyen célokra...

-
Dj Don Pepe
tag
Ugyan abba a slotba tetted vissza? Mert ha nem akkor ujra install a driver! Eszközkezelőben frissitsd, majd kézi beállítással add meg neki a driver utját a CD-n, vagy ha letöltötted akkor azt ahol található, és telepítsd ujra. Működnie kell, ha rendesen visszatetted. Esetleg az előzőleg telepített drivereket töröld le, és kezd előről...
-
-
Dj Don Pepe
tag
válasz
Utopista
üzenetére
A megoldás az, hogy amikor feltelepíted Youp Pax 2.32-es cuccokat, és nem hajlandó drivert felrakni, akkor az utolsó fázisban amikor kiirja, hogy indítsd ujra a gépet ne indítsd ujra, hanem menj az eszközkezelőbe és frissítsd az audigy drivert és a c:\Pax-fi\drivers\... elérési utat add meg kézi telepítéssel. Felpakolja a drivert, és már megy is a hangkari. ÉN is szívtam ezzel, mert nem mindenkinek fényes a telepítés csak épp erre nem tértünk ki
De megoldható... Sőt azt is megpróbálhatod, hogy csak külön a Drivert telepíted fel amikor már felmentek az audigy 4, X-fi cuccok... 
-
Dj Don Pepe
tag
Sima ügy! Remélem már rájöttél hogy lehet. Nekem régebben 3 hangkártya volt a gépemben, azzal diszkóztam. De most már minek, mikor van egy 8 csatornás hangkártyám? hihi... Keverőpult és még egyéb dolgokat lehet ráakasztani a gépre, és működik.

Optikai kimenetet meg annyi csinálni, hogy rákötsz egy piros led-et a digitális kimenetre, és voalá, máris szól
Nekem a minidiscemhez igy megy át a jel az audigymből. (100x fényerejű piros LED-el) -
Dj Don Pepe
tag
válasz
Dj Don Pepe
üzenetére
Egyébként most tesztelem az Audigy 2zs-met, és elég nagy zajt szed össze a gépből... Nagyon jó kártya, csak ez az átkozott sistergés nem kéne bele, ami a gépből szivárog be. Tutti. Azon gondolkodom, hogy kéne kihozni a PCI-os csatlakozót a gépből, és egy másik házba átteni a kártyát, hátha javítaná a jel/zaj viszonyokat... Esetleg egy másik tápról adni neki az energy-t. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ÁÁÁ
Az egy jó megoldás. VAGY! Használj más drivert, frissebbet töltsd le a netről, azzal mit mondd!

Ez van. Aki igényesebb és a PC-t használja multimédiára, akkor elengedhetetlen egy Audigy kari.

.

![[kép] [kép]](http://djdonpepe.kicks-ass.net/net/kepek/ss1.png)
![[kép] [kép]](http://mevmsz.uw.hu/kepek/digital_optical.jpg)
![[kép] [kép]](http://mevmsz.uw.hu/kepek/digital_optical_pic.jpg)