Aktív témák
-
clayman
aktív tag
Nos egyelőre még nem az csinálja a legnagyobb zajt hanem a NB ventim amit ma szándéxok lecserélni. Egyébként külön kipróbálva halkabb a venti a Enermaxon a Codegennél de sokkal idegesítőbb hangja van. Ennyio röviden...
A megbízhatóságáról annyit hogy az Enermaxxal 1.46V -ig sikerült 2200Mhz -n a bartonomat feszcsökkenteni, megbízhatóan, 8 óra Prime95-el 0error/warningal , míg így a Codegennel a windows kb fél perc alatt lefagyott.
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
Nem tudom, miért bonyolítod feleslegesen? Működés közben valamit bedugsz a venti lapátjai közé, és 1-2 mp alatt le tudod ellenőrizni, hogy ez kelti-e a zajt.
(Ha elég nagy rés van a ventirácson, akkor egy fából készült ceruza a megfelelő eszköz, egyébként pedig egy szigetelt nyelű csavarhúzó.) -
clayman
aktív tag
Az igazság (megnéztem)
amint összeérintem a zöldet és a feketét a táp normálisan elindul viszont amikor az összeköttetés megszüntetem ki is kapcsol.
szerk.: tehát vfo7- és eddie303 -nak van igaza.
Ezúton is köszönöm a segítséget.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
Egész jól elvitatkoztok rajta, hogy lehet-e, vagy sem. Ettől függetlenül a garázsban hónapok óta használok egy kiselejtezett(kinőtt) ATX tápot és egy LG16x-os cdírót audio-CD hallgatásra:)
-
clayman
aktív tag
Rendben, kipróbálom mert ez az enermax noisetaker vhogy hangosabb mint a régi codegen tápom. :Y
-
-
vfo7
senior tag
Bármelyik feketét összekötheted a zölddel. A táp el fog indulni és teljes teljesítményét le tudja adni. Sőt még a gépedet is rákötheted, csak az előlapi bekapcsológombbal nem fogod tudni ki-bekapcsolni, csak a hálózat kapcsolóval, ha van rajta hátul. Ezt leszámítva tök ugyanúgy fog működni a gépben, mitha nem lenne összekörve. Nyilván gépen kívül, önmagában is éppúgy megy.
A kartácsaknak meg javaslom, nézzenek utána a kapcsolóüzemű komputertápok kapcsolástechnikájának, hogy ne műszaki pletykáknak dőljenek be. :) -
clayman
aktív tag
na tehát ha a bütyök felöl nézzük itt van egy zöld vezeték:
mindkét oldalán van fekete vezeték. Ha jól tudom még egy helyre is vannak a tápon beforrasztva tehát akkor ugye tokmindegy hogy melyikkel zárom rövidre?
_
--------| |--------|
|xxxxxXxxxx|
|xxxxxxxxxx |
|------------------| -
behappy
aktív tag
egyáltalán nem szükséges semmit a tápra kötni, el fog indulni, csináltam már sokszor...
-
clayman
aktív tag
Nos értem, tehát akkor kell alaplap. A tesztelésem okát tudjátok, tehát akkor inkább áttérek a B tervre.
Vagyis minden más zajkeltő eszközt kiszerelek. Nos tehát ha kiveszem a procit az alaplapból úgy elindul? :D
szerk.: mégse kell alaplap?
[Szerkesztve] -
vfo7
senior tag
Nem. A zöld kábel valahol egy tranzisztort vezérel nyitó- vagy záróirányba és ennek következtében lép működésbe a táp. Az alaplapon lévő kapcsoló az alaplapon billent zárásba egy kis áramkört, ami pont ugyanezt csinálja a zölddel. Ezt az alaplapi áramkört a táp standby 5V-ja táplálja. A dolog majdnem ugyanúgy működik, mint a TV-k távvezérlőjével való bekapcsolás: ott is van egy standby feszültség, ami a vevőt és az indítóáramkört látja el árammal, de ha az utóbbit egy darab dróttal átkötöd, akkor a TV-t is a hálózati kapcsolójával lehet ki-be kapcsolni.
-
clayman
aktív tag
csak azért kérdeztem mert úgy túnik rossza a tápomban a venti (csapágyas)
tehát valószínű mivel 3 év garis inkább visszaviszem de akkor meg kellene hallgatnom hogy tényleg ő kavarja e a zajt. -
clayman
aktív tag
Üdv!
ez egy rövid és gyors topik lesz annyit szeretnék megtudni hogy hogyan tudok bekapcsolni egy ATX-es tápot alaplap nélkül?
Aktív témák
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest