- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
clayman
aktív tag
Nos egyelőre még nem az csinálja a legnagyobb zajt hanem a NB ventim amit ma szándéxok lecserélni. Egyébként külön kipróbálva halkabb a venti a Enermaxon a Codegennél de sokkal idegesítőbb hangja van. Ennyio röviden...
A megbízhatóságáról annyit hogy az Enermaxxal 1.46V -ig sikerült 2200Mhz -n a bartonomat feszcsökkenteni, megbízhatóan, 8 óra Prime95-el 0error/warningal , míg így a Codegennel a windows kb fél perc alatt lefagyott.
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
Nem tudom, miért bonyolítod feleslegesen? Működés közben valamit bedugsz a venti lapátjai közé, és 1-2 mp alatt le tudod ellenőrizni, hogy ez kelti-e a zajt.
(Ha elég nagy rés van a ventirácson, akkor egy fából készült ceruza a megfelelő eszköz, egyébként pedig egy szigetelt nyelű csavarhúzó.) -
clayman
aktív tag
Az igazság (megnéztem)
amint összeérintem a zöldet és a feketét a táp normálisan elindul viszont amikor az összeköttetés megszüntetem ki is kapcsol.
szerk.: tehát vfo7- és eddie303 -nak van igaza.
Ezúton is köszönöm a segítséget.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
Egész jól elvitatkoztok rajta, hogy lehet-e, vagy sem. Ettől függetlenül a garázsban hónapok óta használok egy kiselejtezett(kinőtt) ATX tápot és egy LG16x-os cdírót audio-CD hallgatásra:)
-
clayman
aktív tag
Rendben, kipróbálom mert ez az enermax noisetaker vhogy hangosabb mint a régi codegen tápom. :Y
-
-
vfo7
senior tag
Bármelyik feketét összekötheted a zölddel. A táp el fog indulni és teljes teljesítményét le tudja adni. Sőt még a gépedet is rákötheted, csak az előlapi bekapcsológombbal nem fogod tudni ki-bekapcsolni, csak a hálózat kapcsolóval, ha van rajta hátul. Ezt leszámítva tök ugyanúgy fog működni a gépben, mitha nem lenne összekörve. Nyilván gépen kívül, önmagában is éppúgy megy.
A kartácsaknak meg javaslom, nézzenek utána a kapcsolóüzemű komputertápok kapcsolástechnikájának, hogy ne műszaki pletykáknak dőljenek be. :) -
clayman
aktív tag
na tehát ha a bütyök felöl nézzük itt van egy zöld vezeték:
mindkét oldalán van fekete vezeték. Ha jól tudom még egy helyre is vannak a tápon beforrasztva tehát akkor ugye tokmindegy hogy melyikkel zárom rövidre?
_
--------| |--------|
|xxxxxXxxxx|
|xxxxxxxxxx |
|------------------| -
behappy
aktív tag
egyáltalán nem szükséges semmit a tápra kötni, el fog indulni, csináltam már sokszor...
-
clayman
aktív tag
Nos értem, tehát akkor kell alaplap. A tesztelésem okát tudjátok, tehát akkor inkább áttérek a B tervre.
Vagyis minden más zajkeltő eszközt kiszerelek. Nos tehát ha kiveszem a procit az alaplapból úgy elindul? :D
szerk.: mégse kell alaplap?
[Szerkesztve] -
vfo7
senior tag
Nem. A zöld kábel valahol egy tranzisztort vezérel nyitó- vagy záróirányba és ennek következtében lép működésbe a táp. Az alaplapon lévő kapcsoló az alaplapon billent zárásba egy kis áramkört, ami pont ugyanezt csinálja a zölddel. Ezt az alaplapi áramkört a táp standby 5V-ja táplálja. A dolog majdnem ugyanúgy működik, mint a TV-k távvezérlőjével való bekapcsolás: ott is van egy standby feszültség, ami a vevőt és az indítóáramkört látja el árammal, de ha az utóbbit egy darab dróttal átkötöd, akkor a TV-t is a hálózati kapcsolójával lehet ki-be kapcsolni.
-
clayman
aktív tag
csak azért kérdeztem mert úgy túnik rossza a tápomban a venti (csapágyas)
tehát valószínű mivel 3 év garis inkább visszaviszem de akkor meg kellene hallgatnom hogy tényleg ő kavarja e a zajt. -
clayman
aktív tag
Üdv!
ez egy rövid és gyors topik lesz annyit szeretnék megtudni hogy hogyan tudok bekapcsolni egy ATX-es tápot alaplap nélkül?
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest