Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz - = Zk = - #29822 üzenetére
Ez nem ész kérdése. Az AMD proci technológiája esélytelenné teszi a dolgot. 3870CF VGA tuninggal már nem volt kihajtva 3.3GHz-en sem, míg alapon pont elég volt 3.2GHz. AMD hátrányát és a 48xx-ek számítási képességeit figyelembe véve min. 3.5GHz-en kéne járniuk a magoknak egy X2-ben vagy egy Phenomban (mert 4 magot rendesen támogató játék nincs, legföljebb az AC, ami meg sztem nem az), vagy persze egy 1900-asnál nagyobb felbontású monitort kell beszerezni.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz - = Zk = - #29815 üzenetére
Több gpu-s rendszerek csak DMarkokban jók. De az Intel procit nem bánnád meg, főleg, hogy 3GHz-en még az is vsz. kevés a 48xx-ekhez.
Játékokban akkor van változás, ha a játék nem képes olyan magas és annyi szűrőt alkalmazni, mint ami a VGA kihajtásához kell, Akkor természetesen nyersz egy gyorsabb procival, nem keveset.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Az oldalamon feltettem a skinneléshez használható uxtheme.dll-t, ha valaki nem kívánna megszabadulni kedvenc Windows XP skinjeitől az SP3-mal. Köszönet bakosgabor-nak, hogy nem kellett visszatelepítenem ehhez az SP2-es XP-t.
-
katt777
félisten
válasz bakosgabor57 #29807 üzenetére
Mondom: átjött, és kösz +1x. Egyébként most is kérte, most sem ment, de a probléma úgyis megoldódott. Tényleg itt van a gépemen, nem tudom, mit akar vinni. Szóval szakítsd meg/töröld le nyugodtan.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz bakosgabor57 #29802 üzenetére
Köszönöm! Az igazolást nem hajlandó a freemail elküldeni.
Nekem annyi mákom volt, hogy K9AP-ban 6000+ procim volt, a kisebb cache-sek bebukták, mert az 1.5 fölötti biosokkal felére esett a memória-teljesítményük, az azok alattiakkal meg az MSI csúcslapja képtelen volt 2GB-nál többet rendesen kezelni. Egyéb baja persze volt annak is. A mostani lapom egy alap-lap , és minden flottul megy. Persze nem is AMD.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Jon Mathias #29797 üzenetére
A tesztoldalamon le van írva a RivaTuner hűtésének beállítása, profilokat is tölthetsz le mindkét változathoz. Egyébként ha nem megy, az vsz. nem kimondottan az MSI, hanem az OC felelőssége.
bakosgabor57: Ha valaki a sz@rra azt mondja, hogy sz@r, nem szója le, csak kifejezi annak természetét. Egyébként elismerem, hogy lehet belőle jó szagú, azaz amit véletlenül jól csináltak meg, de ez az említett gyártónál elég ritka, legalábbis alaplapok terén (bios).
Valaki nem tudna küldeni SP2-es XP-ből egy uxtheme.dll-t? Ez, ami helyreteszi az SP3-as XP skinnelését, valami svéd vagy norvég nyelvű, és bár műxik, piszkosul irritál, hogy "aktivt fönster" és hasonló feliratok jelennek meg a képernyő-beállításoknál.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz yakuza.tora #29791 üzenetére
Natural mod 2.0-t javaslok. No meg Demo-t, gondolom, nem tudsz 1.2-re frissíteni.
MatyeeAM2: Riva pedig de. Legalábbis volt, akinek sikerült, mert a probléma már többször is felvetődött.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz stevve #29777 üzenetére
Ja, aki válogathat... De én is eljátszogattam 2 órát a bordácskákkal (szerencsére onkább többet adnak jobb ragasztó helyett), mire egyben marad a kártya (közben hűtőblokk is fel-le többször). Megjegyzem: 3M ragasztó van a Chilla bordákon alapból.
-
katt777
félisten
válasz stevve #29769 üzenetére
Nem tudom, a szivacsoknak mennyi értelmük van, mert laposabbak, mint a GPU, szóval sztem sz@rt se érnek. Praktikerben kapni mindenféle ilyen szivacs-csíkot, ált. ablak-ajtó szigetelésre. Veszel egy tekercset, és még 100 VGA-ra jó lesz. Ja, látom, ez már volt.
RAM-bordákat elfelejtheted, legközelebbi VGA-n én azon gondolkodom, hogy leveszem a párnácskákat a gyári réz RAM-bordáról, az alá mehet paszta, úgyis csavarok tartják (párnák nélkül visszaszerelve, hogy alacsonyabb legyen), ahol meg a csöveknek kell a hely, ott egyszerűen kireszelem/bereszelem. Kár, hogy a 3870-nél nem jutott eszembe. Mégis csak jobb a réz.Kéne vennem egy NF-P121300-as ventit, mert a gépbe ugyan nem tudom betenni, de van hátlapi SATA/táp kivezetésem, és jól hűtene a melegben...
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz - = Zk = - #29745 üzenetére
48xx karikhoz legföljebb 1900-as felbontás fölött lesz elég egy AMD proci (főleg, mivel minden szűrőt a játékok többsége nem tudja alkalmazni), főleg egy játékokban 2 magosnak számító Phenom. De ezt már mondtam.
Amíg nem jön ki egy jó játék, nekem OK lesz a 3870. (Na persze. )
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz - = Zk = - #29742 üzenetére
Hű, de gyenge! Mondjuk ilyen procival...
-
katt777
félisten
válasz zozoz1 #29738 üzenetére
Mail? Nincs új, a régire meg már válaszoltam.
FeRRaR1: Nem róhatsz meg azért egy játékgyártót (bár AC sztem nem az), mert a konkurens VGA-kra begyorsítják a terméküket. Senki nem kényszeríti az ATI tulajokat, hogy feltegyék a patch-et (vagy hogy játszanak ezzel a valamivel).
És felejtsük már el azt, hogy az nV kilóra megvesz mindenkit. Az üzleti érdekeltségek ennél sokkal finomabban mozognak, az 1szerű kilóra vétel magyar/maffia specialitás. No az olyan (magyar) "cikkek" annyit is érnek, ezek vezetik meg az egyszeri júzert. Nem az nV veszi meg az "újságírókat", hanem a magyar forgalmazó. De sztem tök fölösleges ezen vitatkozni, vagy bármibe bármit belemagyarázni, annyi pénze az nV-nak sincs, hogy mindenkit "kilóra megvegyen".
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz No-kia #29729 üzenetére
Nem ám! Még meg is mutatta. Egyszerűen ilyen árak vannak, az eladók pedig ennyire megbízhatóak (kivéve Dubmaster-t).
FeRRaR1: ASUS-hoz kapsz bőröndöt, CD-tartót, játékot, amire persze semmi szükséged, de meg lehet magyarázni a vásárlónak, hogy extra cuccot kap. Egyébként Galaxy-vel én is sz.ptam, meg még páran, az a széria szerintem szerte a világon nem kevés "hívet" szerzett a gyártónak. Amúgy jó kis Codegen házam van, csak bele kellett tenni 2 db Noctua ventit.
zozoz1: Ez így erős túlzás. Egyszerűen nem olyan bonyolult programozni, mint az új ATI-kat, ezért nV karikra könnyebben optimalizálják a játékokat. Láttam én CoJ elején ATI logót pörögni, holott először nV volt rajta, aztán patchelték. A játékok elején + 1szerűen reklám van. Na, ez a szemétség, mert miért fizessek én azért, hogy reklámokat nézzek?
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz FeRRaR1 #29715 üzenetére
Ez egy kicsit elfogult volt...Akinek játékra, 3D teljesítményre kell, az azért talál jó nV karit jó áron, ha éppen azt favorizálja.
Múlkor egyébként (2 hete) pont egy PC szaküzletben hallottam, amikor a vevő házimozira alkalmas VGA-t keresett, amelyen azért lehet játszani is, hogy arra a legtökéletesebb egy nV8500GT, 28k-ért. És ahogy a jól ismert reklám mondja: számítógépet csak szaküzletből!
-
-
katt777
félisten
válasz szitaati #29628 üzenetére
Még a K-Lite mega codec csomagot is be lehet állítani tökéletes működésre, ha van rá az embernek 3-4 órája. De én azt vettem észre, hogy AVIVO és amit a Nero felpakol bőven elég, a maradék videót meg gond nélkül viszi a KMPlayer.
Ferrarival könnyű előzni!
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Esetleg elfelejtetted az Avivo-t feltelepíteni? Van lejátszó, amely beépített codec-kel dolgozik, szóval ott lesz a bibi.
Más: skacok, tesztelgettem megint alap órajelen, és a Chillával elért extra tuninggal bizony nincs kihajtva a 3870 3D06 default beállításokkal (azaz 1280x1024-ben), 200 SM score hiányzik (és ez E8400, nem holmi E6xxx, amely ráadásul még veri az X2-t. AMD-tulajok, mi lesz veletek 48xx kártyákkal?
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz yakuza.tora #29620 üzenetére
Azokkal nem is fogod tudni. Hogy segítsek, ATT-szal és RivaTunerrel sem. MSI CCC-t használva megkapod a DOT tuningbeállításokat. Gondolom, referencia-drivert telepítettél, ami spéci kártyáknál garantált hibaforrás, és MSI-nél pl. nem jelennek meg Overdrive-ban a tuning-opciók. Én Sapphire kártyán néztem MSI biossal MSI CCC-t, és megvoltak.
-
katt777
félisten
Már megvettem. Kellett. Megjelenése előtt meg nem tudok tesztelni, de Guru3D-n biztosan 1-2 napon belül lesz szerteágazó teszt. Vacakabb oldalakon pár órával előbb.
DigitXT: Az igazi gamer azért nyomja DX10-ben, amit lehet. CoJ, Bioshock...
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz varga911 #29607 üzenetére
Tudom rég, de azért kösz. (A megjelenés volt a kérdés.) ATI-s nyilván nem teszi föl a patchet, ennyi az egész, az nV tulajoknak meg miért ne segítsenek akkor? Mondjuk igazi gamer meg nem is játszik vele, de ezért meg úgyis kapok majd a fejemre.
Joshi: Gyűjtöttem, erre meghalt az egyik vinyóm. Gyűjtögetek tovább, mert még semmihez nem kell, ti. ami legalább viszonylag normális játék megjelent mostanában, az is UT3 motoros volt (Bioshock, Turok), C-n meg már rég túl vagyok. Valahogy meg a felchillázott 3870-emet nincs szívem bagóért eladni, akkor már később, akkor kevesebbet bukok, mert több lesz az 1 hónapra eső használati díja.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz HarryPotter #29600 üzenetére
Írtam már 8.5-nél, hogy DX10-re javítják a Catalyst-eket.
Sanyix: Hűtés a biosban van. Nem lehet, hogy a kánikula miatt egyszerűen jobban melegszik a karid? RivaTunerrel monitoroztad? (Azzal szabályozhatod is, többféle módon.) Sajna én a Chilla miatt nem tudom megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Hát ez az! És én januárban még olcsón vettem 46k-ért a 3870-et! Még jobb, hogy a 2. karit rég eladtam! De az érdekes, hogy 3870X2 legalább 75k, de inkább 85k, ebből meg vehetsz egy 4850CF-t. Hát, mivel a 2 magos hibák mindegyiknél jelentkeznek, ez már tuti megéri! Lehet, mégis egy X48-as lap kéne nekem... Jaj, anyám, már megint betegszek...
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz zozoz1 #29553 üzenetére
3DMarkban nekem is 95% volt a javulás. 30% a Crysis, de Oblivion pl. 0% volt. A többi mozgott 0-70% között.
TomBoy1986: Fogyasztásban tuti! Egyébként nem, mert a párhuzamosítás miatt a nem támogatott játékokban lassulhat a megjelenítés.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Figyu, ár/érték arányról szó nem volt! (De egyébként tényleg üthetné a GT280X-et, és akkor biztosak lehetnénk abban, hogy a 4870 lesz az abszolút TOP a piacon. ) Ár/teljesítményt illetően mindenki rohanjon most azonnal 4850-et venni (vagy tuningoljon 8800GT-t ).
Driver ügyben tapasztalatból beszélek, minden új ATI VGA-t több hónapos késéssel követ a JÓ driver, ami nem azt jelenti, hogy az addigiak használhatatlanok, csak azt, hogy nem hozzák ki a maximumot a hardverből (amit minden gyártó, MINDIG hamarabb ad ki, minthogy jó szoftver lenne hozzá). De hogy várjuk ki a végét, abban igazad van. Én is ezt próbálom mondani. Amíg nem ismerjük a 4870, illetve a következő Catalystek teljesítményét, addig az van, amit most látunk, minden más merő találgatás.DigitXT: De mi a problémád a szoftverével? Tudtommal egyébként szilikon, nem gumi. Én spec. csavaroztam, mert nem voltam biztos benne, hogy ha netán házat cserélek, könnyen kijönnének-e az alátétek. De betolni elég egyszerűnek látszott. Cibálni nem szabad, csak bepattintani.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz - = Zk = - #29539 üzenetére
Tesztben, az eredményből. Egyébként csak az AI-t kell kikapcsolni tudtommal, hogy biztsan működjön. Ha lekapcsolod a CF-t, akkor 1 GPU-val megy és 512MB-tal, ha bekapcsolod, és több az eredmény, akkor biztosan megy mindkettő. Kivéve nem támogatott játékokban.
Ha rosszul rémlik, majd egy X2 tulaj kijavít.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz - = Zk = - #29537 üzenetére
Nem látja, de műxik. Elméletileg, ha jól állítottad be.
CF-re ez egy jó tesztnek tűnik (még ha 4850-ekkel készült is).
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #29533 üzenetére
Hagyjuk a találgatást sztem, főleg 38xx topicban, az offolást meg főleg. Az a vicces, hogy már megint ilyen "te ennyit látsz"-szöveggel érvelsz. Mondom sokadszor, és többször nem: Annyit látok, amennyit látok (tesztek), minden más csupán találgatás, hogy majd így lesz, meg úgy lesz (ha majd látom a teszteket, akkor úgy lett). 3870 sem úgy lett. Ráadásul a 4870 nem úgy gyorsabb, hogy 2x akkora proci kéne alá.
A tesztet én már rég linkeltem, egyébként a LINK gomb csodákat művel.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #29529 üzenetére
Már bocs, de te lovagolsz rajta, nem én. Mondtam (és talán nem elégszer), hogy 6000+ és E6xxx-ek között volt azonos órajelen. Hangsúlyozottan a saját konfigomat hasonlítottam össze a neten fellelhető, azonos órajelű eredményekkel, szintetikus és proci-tesztekben, nem alkalmazásokban, amelyek, ismételten mondom ezt is, nem egyformán terhelik a processzort. Nem vezetek félre senkit, kéretik a körülményeket figyelembe venni, nem kiragadni csupán a "10%"-ot. Részemről nem magyarázgatom tovább, szerintem világos.
4850-et úgy harangozták be, hogy 20%-kal lesz jobb a 8800GT-nél. Ezt többé-kevésbé (inkább még az utóbbi) teljesíti, szóval minden rendben van vele. Én továbbra is csak azt mondom, hogy a 4850 ennyit tud, az nV néhány kártyája viszont gyorsabb, és ezt mutatják a tesztek is. Ezek a tények, semmiféle leszólás nincs benne. Azt ne feledd el, hogy egy 8800GT lazán tuningolható 25%-kal, én ezt a Galaxy-vel gyári hűtővel és túlmelegedés nélkül megcsináltam minden nehézség nélkül, az ATI-k pedig kb. fele ennyire tuningolhatóak.
Ha egyébként 48xx-ekkel is úgy alakulnak a driver-ek, mint 38xx-ekkel, akkor valóban várható itt is javulás. Sajnos bele kell törődnünk, hogy a gyártók nem tisztelik meg a vásárlókat azzal, hogy maximális használhatósággal adják ki a hardvereket és a szoftvereket (sem ATI, sem nV, sem bárki más, kivéve talán a Noctuát ). De majd nézzük az újabb drivereket és az újabb teszteket, azok beszélnek a legvilágosabban. Ez a "tuti így lesz", "bizonyosan úgy alakul", ezek semmit nem jelentenek (ezért vonakodtam a tesztekig elfogadni a screenshot-os eredményeket is).[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #29518 üzenetére
Én konkrétan prociteszteket végeztem/néztem 6000+ X2-essel (ami ugye messze nem egy 4600+) ill. 6xxx Intelekkel, arról nyilatkoztam anno (és pont hogy nem írtam le 10x sem). Játékokban a tesztnek csak egy része a processzor teljesítménye, nincs 2 játék, amelyik egyformán venné igénybe a processzort (még azonos motorral sem valószínű).
Nem tudok róla, hogy bármit leszóltam volna. Már említettem, hogy értelmetlennek tartom ezeket az érzelmi alapú meghatározásokat (és értelmes vitára alkalmatlannak), amikor egyszerűen összehasonlítunk két különböző dolgot.
Nem állítottam, hogy Guru3D tesztben az én gépem szerepel, csak annyit, hogy nálam ennyi az eredmény. Ebbe is szükségtelen mást belebeszélni.
Kelvin: Belinkeltem még vagy 3 másik tesztet a topicjába! (Amelyet te állítólag látogatsz.) Szóval minden fellelhetőt. Hogy az én véleményemet támasztja alá, az a véleményem megalapozottságát jelenti.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #29512 üzenetére
Persze, optimalizáció kérdése. Senki nem állította, hogy mindenben fix a különbség. Nem találsz 2 ugyanolyan alkalmazást, amelyben ugyanakkora lenne az eltérés. Sajnos ált. a márkok jók (mert direkt tesztelésre készültek), és a játékok támogatását csiszolgatják, ami persze a végeredményen nem változtat, csakhogy VGA-t belőni Markokkal lehet a legjobban, és különböző konfigok összehasonlításához is előnyös (de nem az egyetlen persze).
Alapon, kihajtva 11000 pont felett teljesít a 3870-em, ami kerekítve 11k, nem 10.Kelvin: Azt, hogy ezek nem innen onnan ollózott, esetleg Photoshoppal készített screenshotok (mint anno a topicjában láttam), akárcsak az 1 hónappal ezelőtti 4870 "teszt" (és amelyeket pont az ostobák megtévesztésére készítenek tréfás kedvű gonoszkodók). Nem is ilyen-olyan, pénzért bizonyos elvárásokat teljesítő "tesztoldalak" "munkái", hanem konkrét tesztek. Jól látszik, hogy a CF még mindig szívás, és hogy az nV még sokkal előrébb van teljesítményben. Attól hogy a "nem tudásomat" hajtogatod, még nem lesz igazad.
A többit majd meglátjuk a 4870 megjelenése után, elméletileg már csak 6 nap.
FeRRaR1: Az AMD meg oldja meg a driverét. Mindenki szidta nV-t, hogy lefizet ezt-azt-mindenkit, aztán 8.5-tel mégis kiderült, hogy az ATI driver nem volt jó (amit én mondtam). A CF 3870-nel is csak 30% + Crysisben. Majd variálgatnak, módosítgatnak, aztán fél év múlva 48xx-ekhez is lesz "csodadriver" (magyarul jó). Szerencsére a most már jó meghajtóprogival bíró 3870 addig elegendőnek tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Guru3D 4850 teszt végre a tisztábban látásért.
Motaba78: Kicsit olvass vissza, minden soxor le van írva. Lényegében vegyél rá egy GFX Chillát.
-
katt777
félisten
válasz Andrew_31 #29506 üzenetére
Computerbase.de-n találsz komoly tesztet (lsc linkelte), a topicjába meg én is linkeltem, TPU-on már konkrétan MSI és PowerColort 4850-eseket teszteltek. Tényleg jónak tűnik a teljesítményük.
3D06 DX9 feature-öket teszteli, Vantagd már DX10. Ettől előbbi még nem elavult, szerintem.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz KillBorn #29500 üzenetére
X-ből gondolva ez 3850. Mi a bajod a hűtésével? Meg mi az, hogy alap bios? Azzal már rég nem szállítanak egyet sem. Ha meleg, tedd fel a 010.075-ös bios-t, egyből lesz powerplay-ed és jó hűtésed is.
Egyébként ATT szabályozza (legalábbis eddig szabályozta másoknál), és RivaTuner is használható erre a célra.
Fentiek bővebben e topicban soxor.
lsc: Na, közben te is. OK.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
No, ez a hűtés már jó lesz mindenkinek X2-re?
-
katt777
félisten
Azt hogyan? Bereszelték? Mert amúgy akadályozná a felszerelést.
1305 persze, hogy nem rossz!lsc: Végre egy részletes teszt. Így már jóval szélesebb az összehasonlítási alap. Nekem a GX2 fölénye furcsa, mert GX2 vs. GT280X tesztben nem voltak ekkorák, és nem is mindig az előbbi javára.
-
katt777
félisten
válasz FeRRaR1 #29486 üzenetére
Amikor én Philips CD-t használtam (bő egy évezreddel ezelőtt ), még gyártott, akkor még fejlesztett is (a tapasztalataim és a mai "címkézős" megoldást ismerve eredménytelenül). Monitorok is még CRT-s történetek, de ezek után miért feltételezném, hogy ma jókat gyárt/forgalmaz?
X7 is "multitüzes". Csak vezetékes. Biztos van vez. nélküli is, csak drágán. Most már körbeszigszalagoztam 5 cm-t az egér csatlakozásától, remélem, ez tartós lesz. Jó kis házi tuning. Amúgy 6k volt.
Haverom mindig visz magával engem vásárolni. Mindig én választok, ő meg vesz egy onnan lehetőleg minél távolabbit. Így ő mindig hibátlan terméket kap. Nálam sajna mindegy, mert ha én fogok egyet, amely a választottól messzebb esik, akkor az lesz a rossz. Ilyen csillagzat alá születni kell!Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Kelvin #29472 üzenetére
Én körülnéztem. És van olyan tesztfórum (nem egy), amelynek jó okkal nem hiszek. Úgyhogy tudom. Ami nem jelenti azt, hogy ha látok megbízható tesztet, amely jobb, mint amelyeket eddig ismertem, akkor majd elismerem, hogy tévedtem. Ennyire már ismerhetnél.
Egyelőre a C2D-s 3D06 13.500 pontot fogadom el mérvadónak (és hogy Vantage-ben megveri a 9800GTX-et, ami azért már komolyabb, de az DX10).[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz LLKobe #29478 üzenetére
Az aláírásom annyit jelent, hogy mindegyikből több (és nem egy) vacakkal találkoztam (Philipsből konkrétan a kazettától a CD-meghajtón át a monitorig szinte mindennel), és hogy, mint írom, soha többé nem veszek ezekből. Most is A4Tech egerem van, csakhogy olyan szar a vezetéke, hogy már rövidíteni kellett, mert egészen pici hajlításoktól is tönkremegy (konkrétan a tövénél), Széngáz egy amúgy jó minőségű egérre ilyet tenni, csak azért, hogy mielőbb dobja el az ember (nekem meg van műszerész ismerősöm, szerencsére). És ez az, amit nem díjazok: a vevő rabszolga-fogyasztónak nézése.
Te mázlista lehetsz amúgy, én mindenből kifogom, ha van rossz.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Tudom én, csak óvok a nagy csalódástól. Páran azt hiszik, ez az ATI leszólása, azok véleménye meg nem érdekel. Itt most megint az a kérdés, milyen felsőkategóriás lesz: Abszolút, vagy relatív. Azaz a teljes VGA-piacon, vagy csupán az ATI-nál. Majd meglátjuk.
Egyelőre elég nekem a 3870 teljesítménye, az összehasonlítgatás egyelőre merőben teoretikus részemről.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #29465 üzenetére
X2 10%-kal marad le a C2D-től. Minek írjam le 1000-szer?
4850-nek meg megnéztem a 3D pontszámait egy 3D06 tesztben, és megnéztem a 8800GT-mét (meg a 3870-ét is). Azt hiszem, említettem, hogy ki voltak hajtva a kártyák, de te biztosan jobban tudod, hogy a proci visszafogja őket.
Hogy hardveresen miben különbözik 2 kártya, annak vajmi kevés értelme van, ami számít, az a gyakorlati teljesítmény-különbség. Az pedig a fenti.
Mert én legalább tudom, miről beszélek, nem csak megnézem a hardver felépítését, aztán kijelentem, hogy márpedig ez bizony ezt tudja, az meg azt. 3870-ről is sokan hirdették a hardver alapján, hogy milyen teljesítménye van, aztán a gyakorlatban meg jött a nagy csalódás.
Beszólás a te hsz-od, amelynek sok értelme nincs. Az annyira gyerekes, hogy páran bármiféle érzelmi töltetet tulajdonítanak egy szimpla teljesítménybeli összehasonlításnak, hogy erre nincs is mit mondanom.***
[ Módosította: Thrawn ]
-
katt777
félisten
válasz Kelvin #29463 üzenetére
Ha nem vetted volna észre, összehasonlításról és viszonyításról volt szó (mert sokan szeretnénk tudni (én is) a 38xx és a 48xx karik egymáshoz viszonyított képességeit), a 4850 kihajtott 3D pontszámait meg összevetettem az enyémekkel, onnan származik az adat. 3870-et elkalapálja a 4850, ez tény. Ha nem érdekel egy hsz, ugord át.
[ Módosította: Thrawn ]
-
katt777
félisten
válasz FeRRaR1 #29458 üzenetére
Tudtam!
Én is kíváncsi leszek, mi lesz a véleményem, ha majd tudunk valamit a 4870-ról teljesítményben. De hogy a 4850 8%-kal lemarad a tuningolt 8800GT-mtől (és mivel sokkal kevésbé tuningolható, max picit képes lehagyni meghúzva), a GT280X meg elkalapálta az X2-t (nem kicsit), nem várok sokat a 4870-től. Tény, hogy ha egy X2-t megver, akkor már jó lesz, de még mindig gyenge egy új nV-hoz képest. És attól még, hogy modernebb egy architektúra, nem fogsz jobb játékélményt kapni, ahhoz izom kell. De hát én is a 3870 mellett maradtam, nem a 8800GT-nél!Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz HarryPotter #29454 üzenetére
Lehet. Csak nem érdemes, mert az eltérő sorozat miatt vsz. nem megy, de még ha menne, akkor is csak a gyengébb kari teljesítménye duplázódna. Egyáltalán hogy juthat még eszébe valakinek a CF?
AMD-nél is észbe kaphatna valaki, aztán csinálhatnának egy olyan karit, mint a GT280X, azaz csináljanak 2x akkora GPU-t (felzsúfolva benne mintdent), duplázzanak meg minden mást a karin, és kész az 1 GPU-s izom VGA. Vagy annyira korszerű a technológia, hogy ez nekik nem megy?
-
katt777
félisten
válasz FeRRaR1 #29450 üzenetére
Nem lehet nagyobb, ha csak 1 slotos a hűtése. Coolinknek (Chilla) nagy biznisz.
4870-et várom, mit tud a GT280X-hez, vagy a kistesójához képest. Félek, nem sokat.gbors: Olvastam, egyetértek. Én pl. nem szívesen építgetek gépet pár havonta, hosszú távon az nekem még mindig többe volt. BP-n könnyebb az élet.
-
katt777
félisten
válasz hakos1987 #29433 üzenetére
C2D kell oda EIST-tel. Nekem bevált. No meg persze 3GHz körüli proci sebesség.
V1d0N: Tegnap volt utoljára. Tesztoldalamon ott van Hardver/RivaTuner menü alatt.
FeRRaR1: Köszi! Meg a közv. linkeket is, de sztem még jobb, ha megnézi, miképp is kell beállítani, mielőtt elállít valamit.
SpZ: Felveheti bármelyik, de mind legyőzetik. (Tesztek az oldalamon.)
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz DigitXT #29421 üzenetére
Hát én már ezt mondtam anno, amikor én rendeltem tőlük (pont hasonlovakat). Már el is küldtem őket Zanyjukba 5 nap múlva, amikor felhívtak, hogy hát most mit legyen, ők már elpostázták a cuccot. Mondom: Se telefon (pedig az oldalon azt írják, hogy ellenőrzik a postázást), se email, erre meg akarták magyarázni, hogy beszéltek velem telefonon, meg küldtek emailt. De sebaj, további 3 nap múltán megjött a cucc, és még spóroltam is.
Tényleg csöndes a gép.Be kéne még linkelni 20x a 8.6-os drivert... (ezt nem konkrétan neked)
-
katt777
félisten
Szép, komoly munka! (Pont jó most, hogy már kifutnak ezek a kártyák. ) Sajna ezzel is az a bajom, mint azoknak, akik nem tudnak egyszerre sokat költeni gépre: Hiába a pont megfelelő összeállítás, ha jön az új VGA, vagy nem használjuk ki, vagy cserélhetjük a processzort is (minimum). Ami a ma kihajtott VGA-k mellett roppant nagy valószínűséggel bekövetkezik az új generációs VGA-k megjelenésével. Szóval én továbbra is amondó vagyok, hogy szép, ha egy 2.66-3GHz-es proci elég a mostani karim kihajtásához, de inkább egy erősebbe ruháztam bele, hogy a következő VGA-mat is tökéletesen vigye, így min. 1-gyel kevesebbszer cserélek CPU-t (és fizetek rá).
-
katt777
félisten
válasz kanai60 #29407 üzenetére
Jó reggelt!
zozoz1: Figyu, megcsináltam a 8.5-tel a szintetikusakat, ott vannak az eredmények (a nagy mértékű javulással együtt), nem fogok minden driverrel minden tesztet újra végigcsinálni (ahogy a játékokkal sem tettem), csak mert az ATI nem képes rögtön jó drivert kiadni a VGA-ihoz, amikor azok megjelennek. Ha nekik olyan reklám kell, hogy milyen gyenge a VGA-juk, ki vagyok én, hogy megcáfoljam őket? Ha megnézed, nem igazán frissítik másutt sem a régi teszteket. Az ATI image-éhez már jó ideje hozzátartozik a csodadriver-várás.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Ref karin a hűtőn KÍVÜL vannak a RAM bordák, azért nem nagyon lehet tuningolni. Chillával az átjárhatóság miatt hiába csak kis alu bordák vannak a RAM-okon, a levegő sokkal jobban hűti őket.
Bali27: Hogy te mekkora lesipuskás vagy! Minden új drivernél: "Várom a teszteket".
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
850/1198 ált. üzembiztos. Ha nem megy ennyit, tré példányt fogtál ki. Chillával nekem 877/1350, amit stabilan visz, de ha tuninggal játszom, akkor inkább 877/1300. Pár száz 3D pontot jelent a Chillával (vagy hasonló hatásfokű hűtővel) elérhető extra hűtéssel. FPS-ben nem sok.
-
katt777
félisten
válasz FeRRaR1 #29368 üzenetére
Sajnos nem tudtam venni egyiket sem. Dubmastertől egyébként.
Azt mondjuk nem tudom, miért itt kérdezgetik csomóan, hogy van-e, meg mikor lesz új Catalyst, amikor csak egyszer kéne elmenteni az ATI/AMD letöltőoldalát, és egy kattintással látható, van-e.
body007: Akkor az a bajod, hogy ATT meg RT is van fönt. Esetleg CCC is? Én CoD4-et is ATT-szal nyomtam, és semmi baja nem volt vele. A legjobb egyébként egy HIS IceQ bios-t feltenni (persze hűtést módosítani). Egyébként a bios moddolás/flash-selés is le van írva az oldalamon, sokaknak segített már.
De a legeslegjobb egy Coolink Chilla. Megy vele a tuning, hűvös a kari, és még csöndes is.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Eagle16 #29357 üzenetére
Egyetlen olyan cucc sincs az aláírásomban, amelynek csupán egyetlen (vagy 2) terméke lenne hibás. Az a buta dolog, ha valaki sokadszorra is szart vesz, hátha egyszer majd jó lesz.
45k és 55k a 4850 és a 4870. Ezek nem rossz árak.FeRRaR1: Steam-ről már tavaly írták (naná, hogy nem kis hazánkban, ahol mindenkit kilóra meg lehet venni), hogy egy b.szott nagy kémprogram, de csak rajta! Voltak ott még érdekes dolgok StarForce-ról és hasonlókról, meg pl. nyomtatók érdekesen viselkedő segédprogramjairól is.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Eagle16 #29348 üzenetére
A matrica nálam is rendben volt. A kenés a legkevésbé sem. Talán ez is mehetne az aláírásomba...
ricsy888: Bankkártyás vásárlás a neten elsődleges prioritású kockázat. Tudtommal rendesen nem is pin-kódot kérnek (azt még a bank sem, erre külön felhívják a figyelmet), hanem a bankodnak kell legyen elektronikus vásárlást támogató szolgáltatása, külön kóddal, amelyet fizetéskor a bank ellenőriz, és tőled visszaigazolást kér, kiküszöbölendő a csalást és a lopott/lemásolt kártyák használatát.
[ Szerkesztve ]
-
-
katt777
félisten
válasz DigitXT #29333 üzenetére
A megfejtést várom én is. Nálunk egy boltban sem volt, de itt persze más sincs. Nálam 4 potyogott le (1 lapos és 3 rendes), de volt még tartalékban, így is maradt. Volt, amelyiken úgy volt felkenve a ragasztó (persze vékonyan is), mint egy kerékgumi-folton, ahogy szétkened. Hát, ettől nehéz jó tapadást várni. Nálam az egyik furat sem volt rendben a blokkon, de a másik 3 csavar tart rendesen (4. meg csak támaszt, hogy ne lötyögjön, szerencsére rugós).
Chilla mindenképpen megéri, nálam 850/1198 helyett 877/1350-en stabil a 3870, max hőmérséklet GPU-CV alatt 69-70°C, játékokban 60°C körül, 2D-ben 30-32°C, és erre kb. 1 perc alatt visszahűl, vagy még hamarabb. Ja, és csöndes.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz DigitXT #29329 üzenetére
Akkor cserélj hűtőt, megéri. Viszont annyiból vehetsz ref. karit is, ha olcsóbb. Chilla OK, ragasztóval készülj, mert nagyon szarul van felvíve rájuk (bár szerencsére több RAM hűtő van hozzá a kelleténél, így van a lepotyogók helyett).
-
katt777
félisten
A helyedben inkább alaposan elolvasnám azt a tesztet, amit az imént belinkeltem, mert így kissé komolytalan dolgokat írsz, hogy finoman fogalmazzak. Guru3D-n külön kiemelik, hogy hiába jobb icipicit néha a GX2, újabb és memória-igényesebb alkalmazásoknál elbukik, ráadásul 2x512MB klón memóriája van, nem pedig 1 GB dedikált, az integrált SLI nem működik úgy (és sokkal melegebb, többet fogyaszt), mint egy 1 magos GPU, a 280X egyéb előnyeiről nem is szólva. De nem akarok itt reklámot csinálni neki, és ha 140k-ért több mint 2x gyorsabb egy 70k-s X2-nél (ami megint nem egy dupla 3870 a játékok többségében), akkor az nem rossz ár érte.
Ha ATI-t akarsz, akkor HIS, vagy sima ref Sapphire, és GFX Chilla rá. De lassú lesz, inkább várd meg a 4870-eket..
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz zozoz1 #29287 üzenetére
Azért Guru3D ritkán hazudik, másrészt a GT280X hardveres tulajdonságaiból adódóan nagyon is reálisnak tűnik a teszt, valamint az, hogy ha a 4870 nem nyomja le alaposan a 3870X2-t, akkor esélye sem lesz az nV ellen megint. Sajnálatos. Viszont már az nV is tudja az energiatakarékos módot (takarékosabb, mint az ATI), tudja pluszban a PhysX-et, és már szintén képes gyors videokódolásra. Tehát fejlődik. Az ATI meg (igaz, magasabb szintről) lényegében nem. Nem tudok róla, hogy 48xx-ekben lenne beépített Physics, de majd meglátjuk, hogyan birkóznak meg ezzel.
Azért VH Crysis-ben a 280X is csak 21FPS-t produkált!Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz - = Zk = - #29282 üzenetére
Addig javaslom neked (meg másnak is) megtekinteni ezt a cikket (különös tekintettel az X2-höz viszonyított teljesítményre), mert míg a mi "újságíróink" lefordítgatják a világban megjelent cikkeket, addig Guru3D-n már konkrét teszt is van, így máris tudunk viszonyítani. Aki akar, az persze reménykedjen a tuti ATI driverben, de a 4870 várható 8800GT+20% teljesítménye megint középkategóriának tűnik. Reméljük, az ára is oda kerül.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Chalez #29270 üzenetére
Van az oldalamon egy rakat CF játék-teszt, ha érdekel.
[B]Asmodeus01[/B:] ATT nincs fent? Azzal nem szeretik egymást. No meg Orthos-szal is előfordul, hogy Everesttel hibázik, anélkül meg nem. Vagy próbáld ki az új bétát.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Chalez #29267 üzenetére
A CF semmilyen chipsettel nem nyerő. Még amelyik hardverben működik, ott is szar a hatásfoka, még 2x16XPCI-E-vel is, ráadásul a játékok többsége nem támogatja. Magyarul pénzkidobás. Várj egy kicsit, és vegyél egy 4870-et, vagy erős nV-t, de felejtsd el a több GPU-s szélhámosságokat.
-
katt777
félisten
válasz zozoz1 #29265 üzenetére
Feltettem a témajavító patchet az oldalamra a letöltésekhez, ha bárki keresné.
Amúgy meg nem tévedtem, hanem ti keresgéltetek rossz helyen RivaTunerben (mondtam), de legalább a segítségeddel tisztáztuk. Szóval mindenkinek: ha profilos szabályozást akartok RivaTunerben, akkor a Scheduler-t használjátok (mint a képen mutattam), ne a monitorozást, ahogy a RÉGI RivaTuner leírásban van, és ami éppen ezért rossz. Értelemszerűen éppen ezért csak a régebbi verziókban találjátok meg ezt a monitoros szabályozást! 2.08-tól SCHEDULER-t kell használni!Van már 1403-as build (béta), nálam az is rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Na, kibővítettem az oldalamon közvetlen low-level hűtések leírását, ennél egyértelműbben szerintem már nem lehet. (Segítség/Rivatuner)
zozoz1: Ha nem low-level-be írsz közvetlenül, hanem profilokat készítesz, akkor ez az, amiről beszélek (semmi külön fül, és hasonló):
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz laameer #29252 üzenetére
Mi az, hogy beraktad WinFlash-be? Megnyomtad a Program gombot, és megvártad, amíg kiírja, hogy OK, újraindíthatod a gépet? Mert akkor nem így menne.
zozoz1: Azt már rég modoltam. Azt viszont még mindig nem tudom, miféle Treshold "fül"-et keresel, mert az tuti nincs sehol.
Asmodeus: Semmi baja az Everestnek, nálam megy x64 Vista és x86XP alatt is. Más okozza ott a galibát, csak Everest-tel jön ki. (Winflash alatt nem szerencsés sem ez, sem CCC vagy ATT).
Kapti: Tök 1szerű: HIS bios. Akár le is állítja a ventit, ha nincs szükség arra, hogy pörögjön, és nem sávosan, hanem folyamatosan szabályoz.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz zozoz1 #29249 üzenetére
Nekem monitorozásra fent van. No meg ilyeneket megnézni, amikor vki azt állítja, nincs meg benne valami, csak mert máshová tették, mint a régiekben. De bocs, ha tényleg nincs, csak nekem fura, mert minden karinál ott szokott lenni.
Megy az RBE rendesen? Ez olyan, minthogy a HIS bios-szal már nálam is OK a Sapphire kari minden szempontból. Szóval most éljen a HIS, hogy jó bios-okat csinál, meg gebedjen meg, hogy nem képes jó biosokat csinálni (és rögvest cserélni/modolni kell, ha veszel egy HIS karit)?
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz zozoz1 #29244 üzenetére
Régi RivaTuner nem ismeri az újabb Catalyst verziókat (ráadásul teljesen másképp kell beállítani a felülvezérlést, mint 2.08-ban és felett), vagy esetleg a spéci bios-okat, anno nekem is bejött ez a 25%-os sávváltási minimum. Nézd már meg a 2.09-es RivaTunerben a Scheduler fülön, hogy ha a hozzáadásra (zöld +) kattintasz, lent, a Run task-nál nincs-e ott legalul ez: "on hardware monitoring treshold event"
Tény, hogy jobb biosból, főleg a HIS folyamatos vezérlésével, mivel nem futkos egy rezidens progi a háttérben, lassítva a rendszert.
Venti? Honnan rendelted? Red Towerből? Mert ők Postával futároznak, szóval nálam 3 nap volt, amikor legalább már annyit megtudtam, hogy egyáltalán feladták.
laameer: Lásd előbb, vagy nézd meg a közvetlen vezérlést (1szerűbb) az oldalamon. Azért tettem oda, hogy ne kelljen 50x leírogatnom. + esetleg használd a válasz gombot.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz proci985 #29242 üzenetére
Az érdekes. Valakinek nemrég hasonló baja volt, és a patch megoldotta. Akkor sajna nincs ötletem. Nálam semmi baja sem a proci, sem a VGA-tuninggal.
zozoz1: Írtam, ref kari. Egyébként úgy emléxem, zömével X2-eseken volt bibi. Amúgy sok-sok embernek meg műxik, ami persze nem jelenti azt, hogy mindenkinél OK.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz laameer #29235 üzenetére
Persze. Már írtam is többször. Itt is megtalálod Hardver/RivaTuner címszó alatt. Ref. karival biztosan OK.
zozoz1: Az hogy lehet, hogy HIS karival nem megy, HIS bios-os Sapphire-rel meg igen? Persze ezt RT készítőjének kéne megmondania. Vsz. egyszerűen ezt is ref. VGA-kra lövik be. De próbáltad a közvetlen vezérlést is, vagy csak a Schedulereset? Egyébként nálam ott van a treshold a választási lehetőségekben HIS bios-szal is, nem tudom, ti miért nem találjátok.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz DigitXT #29224 üzenetére
Minek mindent komolyan venni...
Amúgy tök mindegy, melyik HIS, amennyire én látom, mindegyiknek szar a bios-a (3870-eknek is). Én a Sapphire-ömre egy általam helyrepofozott IceQ3turbo bios-t tettem (magyarán csináltam benne 2D és low 3D módot alacsonyabb frekivel és fesz-szel), és jobb, mint az eredetije, pl. vMod után nem ugrál alapra az órajele, mint a Sapphire-nek, hanem nyugodtan állítható.
3850-re meg 3850 IceQ 010.075-ös biost kell tenni, amúgy persze a sajátja is modolható mind órajelek és frekvenciák, mind feszültségek terén. Nem sávosan, hanem folyamatosan szabályozza a hűtést, és ha biosban átállítod, hamarabb kapcsol magasabb fokozatra.
Mindenesetre most nyugodtan írhatnám az adatlapomra, hogy HIS 3870 IceQ3 turbo-m van. A rendszer szerint az.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
18A elég a 3870-esemnek, de még a CF-nek is elég volt. HIS-ből egyébként nem szokott olyan gyakori lenni a ciripelés (csak poén akart lenni, hogy DigitXT-é volt ), de eszerint már ők sem a régiek. Mindenesetre erre a hibára ált. cserélik.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz Jon Mathias #29203 üzenetére
Ez egész jó. Órajeleket nem ártana tudni hozzá. Jó, majd a képen.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz Kecuhun #29189 üzenetére
Klón módban nem fog menni a különböző felbontás, a nagyítást az egyszerű mód / képernyő varácslóban tudod beállítani, ha rákattintasz a másodlagos monitorra. Ha csak video-jelet akarsz TV-re küldeni, akkor ezt kell beállítani a varázslóban, azzal a leg1szerűbb (ott is kattintás, ha látod a keretet a kis képen, aztán átvált teljesre).
- = Zk = -: Csak szóltam, hogy van jó hűtés.