Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Lényeges dolgkoat is leírhattad volna. Melyik driver? Hivatalos, vagy CD-n lévő driver? Kártya típusa? AGP/PCIe? Gép többi része? Táp? 3Dmark06 magától elidúlt?
Előző kari milyen volt? Drivere hogy lett eltávolítva?
Mivel nem minden game csinálja, szerintem egy tiszta win, és hivatalos 7.12-es driver [link] megoldhatja a dolgot.Egyébiránt meg kitölthetnéd az adatlapodat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk #6281 üzenetére
megcsináltam a memória vmodját, de csak 850 MHz körül stabil 2.3V-al, az alap 2.15V.
Most 877/850, a GPU fesz meg 1.3V 2D-ben, és 1.41-re megy fel 3D-ben, ez mintha eddig állandó lett volna...
Hőmérséklet 76-78 fok terhelve, alapon 46. Vmod elött 42-44Nah most megyek, és beírom ezeket az órajeleket biosba...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
djrobaa #6288 üzenetére
Hogy jobb-e az relatív. (játékfüggő) Pl. CoD2 alatt siralmas a 8600GT teljesítménye, valamint felépítése jobban kedvez a játékoknak, a 2600XT felépítése meg a DX10 követelményeinek... (csak ugye erősebb kutya b.... ergo játékok java inkább nvidiának szokott kedvezni)
Amúgy rátehetsz a bordára egy bármilyen ventit 5V-ra, máris nem lesz gond a tuning. Vagy esetleg 12-re, ha nem zavar a zaj.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk #6281 üzenetére
Tévedtem, mégi 800/8000-on indul a kari, csak AGCT megtréfált...
Megcsináltam a vmodot, de persze szokásomhoz híven nem a ceruzázást, mert elég meredek dolog satírozással 100 ohmot leszedni...
Szóval fölkerült a porti, jelenleg 1.375V-on megy, 877/801 MHz-en, majd később memóriát is megabajgatom. Mennyi feszt szeretnek ezek a ramok? 2.2, 2.3V?Jelenlegi beállításokon max 77 fokos a kari, 1.4V-on már felment 80 fölés, és nem volt elég a 900MHz stabil tartásához, aszthiszem itt megállok, majd később ramokat még főzöm kicsit, meg kap oldalról kis hűtést az a kis baromira melegedő tekercsszerüség. itt van egy kép, majd a kari hűtéséről is teszek fel később. [link]
végülis csak majdnem 300MHz tuning...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #6271 üzenetére
Megcsináltam, ugyan a dosos móka nem ment, de van Atiwinflash progi, (2.0.0.2) és tökéletessen beflesselte a karit XP alatt. A biost átírtam, az elején van egy értéksor, ami nálam így néz ki:
60 EA 00 70 11 01 -ez fejezi ki a 600/700-as órajeleket, ehez nem nyúltam, mert ha ezt átírtam 80 38 01 80 38 01 -re, akkor a rabit hibásan mutatja az órajeleket, úgyhogy azt nem mertem átrakni.lejebb van a performance level sorai, na itt átírtam minden 60 EA 00 70 11 01 B0 04 00 sort
80 38 01 80 38 01 14 50 00 sorra, elmentettem, majd újramentettem a rabittal, hogy a cheksum jó legyen, ezután átflassheltem, probléma nélkül újraindúlt, driver nem rinyált semmiért, de nem is történt semmi. órajelek azonossak, feszültséget lemértem, továbbra is 1.2 volt (mértem), valszeg marad a ruszkis vmod, ahoz legalább értek. De csoda h. semmi nem halt bele az operációmba...B0 04 00 -ez a gyári fesz
14 50 00 -ez meg az 1.3V -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csak valaki mondja meg, hogyan kell bootolhatóvá tenni az usb-s pendriveot...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #6259 üzenetére
Az a trükköm, hogy van egy borda méretű venti a karin, melette pici rés, aztán jön rá egy légcsatorna, ami kimegy a szekrényem hátulján, és oda kapott még egy ventit 6V-on, azóta lett ilyen.
Aszthiszem megtaláltam a Szent Grált az Xpertvision tulajoknak! bios mod után a feszültséget 1.20V fel lehet küldeni 1.27-re, amivel már elérhető a 880MHz! [link]
És asszem megbízható feszkó táblázat:
3D mode are as follows:
- Radeon HD 2600 with DDR2 : 1.15V
- Radeon HD 2600 with GDDR3 : 1.20V
- Radeon HD 2600 with GDDR4 : 1.27V -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Xpertvision 2600 pro bios mod (elég hosszú fórum) [link] (utánna XT-nek látszik a kari)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Teljesítményben előrelépést nem hozott. Benne van a CCC helyett az Ati tray tools (azaz nem kell hozzá .NET keretrendszer), nekem nem tetszett, soha nem volt bajom CCC-vel. Uninstallálása után 2D-ben szétesett a kép, ikonok, képek eltünedeztek, szétestek, komplett wint újra kelett raknom.
Először nézd meg a gyári AMD-s driverrel mit csinál, aztán utánna lehet próbálni omegát ha nem tetszik...
akoska07: microsoft download center...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
LALA_kiraly #5993 üzenetére
65-66 fokon stabil terhelve
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
LALA_kiraly #5979 üzenetére
Nekem bírja, alapból csak a ventivel kb. 46 fok volt, most a venti kapott egy légcsatornát a kinti zoxigénhez, így most 41-42 fok, majd holnap megném terhelve... Gyári ventivel már nemtudom mit csinált.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
LALA_kiraly #5912 üzenetére
Egyszerűen kicsavaroztam a ventit, majd egy 9cm-est egyszerűen cérnával rákötöttem, hogy mindenhol fedje le a bordát. Sajna a sugár irányba menő lamellák miatt oldalról fújás nem lehetséges, csak ez az egy módszer. Vagy feltenni egy VF700-at, de nekem gondom volt annak a zajával. Meg akkor ugye valahogy gariveszés nélkül le kell szedni a matricát.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
LALA_kiraly #5882 üzenetére
A 3dmarkokat inkább nem említem, a 05-ben asszem 7500 körül, a 06-ban meg éppen csak 3k fölött...
Ergo nem foglakozok azokkal a vackokkal.
A ventit meg simán ki lehet szedni, mert csak bele van csavarozva a bordába, ettől nem sérül a gari. Ellenben értelmes módon csak úgy lehet a hűtést megcsinálni, hogy szemből fújja egy venti. Nálam így van, meg rajta egy légcsatorna, amibe egy kinti venti tolja be a friss levegőt 6V-on, így 41fok alapon.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
LALA_kiraly #5863 üzenetére
Pont ugyanekkora értékeket tud az enyém is. Téged is a halálba idegesít a venti hangja? (én már kicsináltam a disznót!)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
2,5G memória mellé még mit akarsz? (főleg hogy XP alapesetben csak 2 gigát ad a programoknak) Minek kell neked feltétlen ddr2, v. ddr3?
Ezt a váltást ügyesen megoldottam anno, és gépfejlesztéskor vettem egy AGP-t és PCIe-t is tudó alaplapot... Még olcsó is volt.
Most dúrván számolok neked: veszel egymagos procit, 3000+ -ot kapsz 5k pénzért (és még tuningot is szeretik), kétmagost 3800/4200+ -t kapsz 14k körül ramod adott, táp szintén, innen már csak vga kérdése.
Samu74: persze, mi szívunk emiatt. De ők is. Ha tudnának ellene tenni, szerintem tettek volna (gondolok itt arra, hogy van egy aktulis kártyájuk, kijön, és sorra bukja a teszteket a GF-ek ellen, mert még korai a driver. 2600-as karik meg a 7.11-ig folyamatossan gyorsultak, szal ez nekik sem jó. Meg nekünk sem)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Épp elég bajuk van ígyis a driverek megírásával, aztán ittvannak az új karik, teljessen PCIe -re tervezve, rátesznek egy új csipet, az fordítja agp-re az adatokat, aztán ezt még tegyék bele a driverbe, tökéletessen megoldva hiba nélkül, mindezt azért, hogy az ember D3D10, 10.1-et élvezhessen egy már sok éves gépen, amiknek a többsége kevés ezeknek a kariknak (2600XT és felette (alatta meg minek új karit venni)) kihajtásához, te foglalkoznál az AGPvel ennél komolyabb szinten? Manapság elég potom pénzért lehet pl socketA-ról váltani S939-re, és akkor akár két mag, + PCIe...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Create. #5644 üzenetére
Bughalommal nem játszok, Crysisről nem tudok. Gondlom optionsban...
Arról a dx9-ről kérnék egy linket kivi vagyok. De úgy mégis, egy elavult oprendszer teljes átalakítását mikor csinálta az MS, ez hogy maradhatott titokban, és miért csinálnak házon bellül konkurenciát a Vistának? Meg akkor már miért nem kap DX10-et a Win95?
Szóval ez úgy baromság ahogy van. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Játsza valaki Projec Torque-t HD2600 karival? Megy az élsimítás?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
[OFF]Anno (és többet nem) kiadtam 45K-t egy 9800Pro 256/256 -os karira, és 6600/7300GT-m csak azért lett, mert elfüstölt... Nameg remek 3dmark cheates, árnyékeltüntetős nvidia driverektől mindig kiakadtam...
Küönben meg mit akarok? HL2 gaméban minden maxon 1280*720-ban, és simán szalad kis 2600pro-mmal...[/OFF]
Project Torque ben nálatok van élsimítás? (sosem szerettem autós gamékat, de ez tetszik)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
killer1203 #5463 üzenetére
Nem lenne rossz, ha a játékokat végre nem geforcokhoz igazítanák...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Armahun #5202 üzenetére
Inkább a játékok felbontását kellene a monitorodhoz állítani, és rögtön helyrejönne minden. Én is szélesvásznon tolom, és áldom magam, hogy végre megszabadúltam a 4:3-os monitortól, mert sokkal többet látni a szélesvásznon...
Mellesleg amit te akarsz, az szerintem nem is létezik. Még nvidiánál sem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
master(én) #5187 üzenetére
Ott véletlen nem az okoz gondot, hogy tuninghoz be kell kapcsolni a floppy-t? (még ha nincs, akkoris)
Olasza: 8600-ashoz? Ördög és pokol...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Menthirist #5159 üzenetére
A7v8x, hát sajna az már elhalálozott nekem... Aztán A7V600 is... Az a COP dolog tényleg jó húzás volt, meg pl. lapom bios szinten tudott audio CD-t lejátszani. (csak a dolog értelmetlen volt, mert ugye ha az ember zenét akar halgatni, az nem számítógépről küldi az alaplapi hangkaresszel...) Tervezést meg vaniliáskollégától kérdezd.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Lool, ezek a hdmi audio-s kérdséek fájnak. Persze honnan is kéne tudni h. mi az, vagy hogy miért hívják HD-nak ezeket a karikat...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Szpisti #5076 üzenetére
Szerintem az, de több problémám is van vele:
AGP - ez miatt drágább.
IceQ Turbo - ez ugyan jó hűtő, meg mintha gyári tuningot is jelentene, de felesleges, és csak drágább lesz tőle.
512MB ram - ahoz a felbontáshoz, ahova a 256MB kevés, oda már a GPU is, ergo feleslegesen drágít.Javaslatom:
Cserélj lapot PCIe-s re, és akkor vehetsz HD2600XT-t GDDR4-es rammal szerelve.
Vagy cserélj lapot PCIe-s re, és vegyél HD3850-et. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dead_slow #5005 üzenetére
3dmark probléma megoldása az 1. hsz-ben.
Procinak nem kell egy pici plusz fesz? Nincs a kéznél egy valami szutyok PCI-s vidkari, valami s3trio? Mert azt berakva kiderűlnének a dolgok. Egyébként meg utánna kellene kérdezni, mert valami gáz volt abitoknál a sima NF-7 S lapoknál, ami miatt jött ki később az NF-7 S2...
xtmod: ott beállítás problma lesz. Pl. voltam már úgy, hogy nem értettem miért megy 30-40 FPS-t a CoD2 azonos beállítások melett, mint előző nap 100-140 körül, erre rájöttem, hogy a CCC-ben 8xAA és 16xAnizo volt bekapcsolva...
Csak hogy mondjak egy másik példát, HL2 Episode one-t 1280*720 melett nem lehet úgy beállítani, hogy a kari ne vinné 30 FPS fölött. (értem itt pl. 4xAA-t)
AGP aparture size mire van állítva, és fastwrite enableden van? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
"kétlem, hogy +1gb ram gyorsítana" -pedig 1 g ram tényleg nem elég semmire. Ottvan pl. a stalker, az 2g / 3g ram között is mutat gyorsulást, 1g-vel meg zánalom szinten kerregteti a vinyót.
A procid szintén gyenge, sajna mezei p4 nem elég már semmire, az lenne az isten, ha be tudnál szerezni egy új lapot, bele egy kétmagos procit...
Ellington: HEHEHEHE
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #4915 üzenetére
Nem, az Chernobil óta nem mérhető...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gyuri00 #4850 üzenetére
Az is elég, ha elindítod és rátelepíted. Ha tisztítani is akarsz, akkor ott a CCC uninstallja a telepített programok listájában a vezérlőpulton.
Javarészt hibajavításokat tartalmaz az új catalyst, nem lesz tőle gyorsabb a kareszod. De ezeket a változás listákat elolvashatod, ide is belinkelték, és ottvan a PH hírei között is.
Tasia: de ott nem a catalyst volt a szemét...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Menthirist #4735 üzenetére
Amennyiben letiltod (csak XP alatt érdekes) a GPU recovery-t a CCC-ben, akkor nem lesznek problémák.
Nézd, a 7.8-as catalyst óta megvan a kari, és semmiféle olyan hibám nincs, amiért itt panaszkodnak az újonc tagok. (nem bántásból emeltem ki őket) Elindítok egy játékot, szépen megy, és kész.
Ha szűz windóz után mindenféle hibák lennének, akkor gyári hibás a karesz, vagy a gép más alkatrésze esetleg inkompatibilis/hibás, de ezekre kicsi az esély.Márkák közül Sapphire-t, Asus-t javaslom, vagy valamelyik passzív karit.
Egyéb infók miatt meg olvasd el az 1. hsz-t, sok lényeges dolgot összeírtunk(tak) benne, ami segít a legjobb típus kiválasztásakor.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Menthirist #4733 üzenetére
HD filmek lejátszáshoz mindenképpen HD szériás radeont vedd. (gondolom nem kell említeni a szükséges lejátszó progit, pl. powerdvd-t)
Driver gondok meg inkább a telegányolt windózokra vezethetők vissza, vagy egyébb user error dolgokra, mint h. nem pucolja ki nv. meghajtót, mikor berakja az új ati kareszt, vagy felrakja a gyári cd-n lévő drivert, és utánna már csak win reinstall segít, esetleg omega drivert is kipróbál, amiután megintcsak win reinstall lehet szükséges.
Lacee83: Ha friss atitools csinálta, akkor rögtön tedd újra az egész windózt, az a psapi dolog haldokló windóz eredménye lehet... Aztán win reinstall után először catalyst 7.11 felrak, aztán alaplapi driver és tesztelés.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #4668 üzenetére
Akkor ezért nem találtam...
Valaki írta, hogy poverstrip 3.7 képes fixálni refresht vista alatt, hát nemtudom, szerintem nem, de majd megnézem...
Drac0: A táptesztet úgy hívják, hogy digitális multiméter, 1k pénzért már van feszültség mérésére alkalmas. Persze csak annak ajánlom, aki tudja hogyan kell feszültséget mérni. Tápnak mi a márkája, típusa?
rhtdribl meg nem stabilitás teszt, de elkezdi izzasztani a vidkarit, és látod a hőmérséklet alakulását, stb... Ami stab tesztnek is jó, az az ATI tools 0.27akármi, annak a szörös kockája (scan for artifacts) Esetleg még tolhatsz a karin 3dmark teszteket. (info az első hsz-ben)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ezzel tudod nézni, izzasztani a vidkarit, és még jól is néz ki: [link]
olyan 120fps körül fog indulni, bár ez ccc beállítás függő.
Van még egy dolog, ilyen kékre fagyást tud okozni, mikor be van kapcsolva a recovery aCCC-ben, de ezt most valahogy nem találom, nah mindegy ha megleled, kapcsold ki, úgysem kell semmire.MauS88: Mert sosem volt ott ati kariknál beállítási lehetőség, van saját programja, a Catalyst Control Center (CCC), ha rendessen van a kari telepítve, akkor a jobb alsó részen a monitoron a piros téglalapban ATI felirat az. (expert módba kapcsolva célszerű indítani) Ha ilyen nincs, akkor meg tessék telepíteni egy 7.11-es drivert, aminek a nevében szerepel a CCC felirat, vagy Catalyst software suit...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #4590 üzenetére
És én is tettem hozzá, csak hogy sztároljam magam!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Attól független nyugodtan szedd ki, és pucold ki a port belőle... Egyébként valszeg nem csak játék alatt csinálja nálad, hanem ha megízzasztod a procit, vagy valami tesztet küldesz, akkor is megnő a gép fogyasztása. Tippem szerint hőfokfüggő a venti fordulatszáma, ugye nagyobb fogyasztás nagyobb hőtermlést eredményez, és nagyobb hőmérsékleten meg már kerreg a venti.
Láttam olyat, hogy egy vezeték lógott neki a ventinek, de csak nagyobb fordulaton szívta neki a lapátoknak... Szal nézz bele a tápba. (áramtalanítva)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest