- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Dell notebook topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Forrmell.enn
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 3D nyomtatás
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Naszóval, az én eredményeim...
Konfig:
E2180, alapon 2.00GHz (10x200) és 1.312V, tuningolva 3.00GHz (9x333) és 1.35V
Gigabyte P35-DS3
Sapphire Radeon 2600XT 256M, alapon 800/700
2048MB Corsair TwinX DDR2-667
Samsung T166 500GB
Plextor PX-740A
CoolerMaster Centurion 534+
FSP 350PNRA VGA-t nem tuningoltam.
Eredmények monitor nélkül (alap / tuning):
Idle: 74W / 81W
CPU load (ORTHOS CPU test): 102W / 122W
Játék (Crysis CPU benchmark, mediumon minden): 133W / 149W
Brutál load (ORTHOS CPU + RTHDRIBL): 136W / 156W -
válasz
barnam_ #7150 üzenetére
Aggregátor, KrenAtesz: nincs kedvetek játéktesztet is futtatni ezekkel a megkergetett kártyákkal?
Kíváncsi lennék, pl. a FEAR-ben mennyit hoz a konyhára ez a 25%/50% emelés, az a játék kellően CPU-független.
hunter2006: ami ötletem van még:
- nézd meg, forog-e a kártyán a ventillátor, ill. próbáld ki nyitott ház mellett - elégtelen hűtés is okozhat ilyen tüneteket
- miután AGP-s a kártya, érdemes az alaplaphoz egy friss chipset driver csomagot feltelepíteni
- ... és persze lehet HW hiba is, ha semmi nem segít, vidd vissza garanciában -
válasz
hunter2006 #7143 üzenetére
megpróbálok tényszerűen nem jönni azzal, hogy sz*r a proci
nekem véletlenül pont egy 2.4-es celeronom volt, meg mellette egy ASUS GF6200TD kártyám, súlyosbításként 64-bites memóriával, és ebben a felállásban nem a VGA volt a szűk keresztmetszet. a 2600XT a 6200-nál nagy vonalakban 7-8x gyorsabb. más szóval, a celeron kb. a 15%-át tudja a kártyának kihajtani. -
mások az órajelek, a 3650-nél 725 a GPU, viszont a memória kicsit mintha több lenne.
lowrider, én pontosan azt a 2600XT fullt vettem, amit Te is kinéztél, csak már vagy fél éve, és azóta is a legjobban sikerült PC-s vásárlásomnak tartom. A Black Boxot is tudom javasolni, a Portal sztem iszonyú jó, egyedül az megéri a + pénzt.
-
válasz
VaniliásRönk #7048 üzenetére
na közben magamhoz tértem a sokkból. tehát, még ha a framework is megy is linux és egyebek alatt, a low level cuccokat feltételezem újra kell írni, és ezek azért a Catalystnek nem kis részét teszik ki. vagyis marad a gui és az alatta lévő logika, ami (remélhetőleg) gond nélkül portolható. nem áll ez nekem össze...
CPT.Pirk: azért ez már perverz
-
válasz
barnam_ #7053 üzenetére
nagyon leegyszerűsítve, a 2600XT-t főleg a kevés textúrázó fogja vissza (ill. AA-val a ROP-ok, de azzal felesleges is foglalkozni, ez a kártya nem alkalmas AA-ra), a 8600GT meg még a belét is kitapossa a 32 (ill. az órajellel normalizálva inkább 64) SP-nek.
és akkor még ott van a TWIMTBP... -
válasz
CPT.Pirk #7047 üzenetére
már csak annyit tennék hozzá, hogy 8600GT-t akkor érdemes venni, ha húzni akarod (vagy esetleg az MSI OC-t érdemes alapon, az nagyon jól van belőve). És 256M memóriával. Amúgy inkább a 2600XT-t javaslom - főleg, ha a Bioshock meg a Rainbow Six: Vegas szerepel a terveid között
-
stevve: nincsenek inkrementális buildek belőle? nálam az volt a probléma a Catalystnál, hogy a 7.5-ös mellé adott .NET x verziójú komponense helyett a 7.7 valami magasabbat szeretett volna...
ghud: garanciális csere, és mielőbb, nehogy kárt találjon tenni az alaplapodban...
nyikoláj: ha mindenképpen e kettő közül, akkor 27e-ért a GTS nem rossz vétel, viszont 2600XT-t meg már 21 körül kapsz. de én is azt javaslom, amit SzMhun - 3850.
VaniliásRönk:
&
hová kéred a szobrot?
amúgy csak azért nem omlott bennem össze egy világ, mert nem a MS által támogatott dologról van szó -
válasz
VaniliásRönk #7029 üzenetére
que? mióta van linuxon .NET?
VW-Beetle: hát ez magic... mindegy, lényeg, hogy megy
-
-
válasz
barnam_ #6757 üzenetére
hát, igaz, hogy a 2900Pro-nak közel duplaakkora a memória-sávszélje meg a memóriája, viszont a 3850-nek az alapórajele 10%-kal több, szerintem az esetek többségében az a limitáló tényező (konkrétan a textúraszűrők). ill. ott vannak még az AA optimalizálások, amik szintén a 3850 mellett szólnak. egyedül a gyári hűtés zűrös, és persze ha custom cooler-est veszel, akkor már drágább...
-
válasz
VaniliásRönk #2118 üzenetére
jól van, akkor Te nyerted az absztrakciós játékot
-
válasz
Matamata #2094 üzenetére
VaniliásRönk, Matamata:
OK, egy minimálbérből tényleg elég nehéz összespórolni egy GTX-SLI konfigot, de azért sok ember van, aki csak nominálisan kap min.bért, a gyakorlatban ennél jóval többet. Lehet, hogy ennek érdekében pár hónapig le kell mondani 1-2 dologról, de megcsinálni meg lehet. Most akkor fontos a Crysis very high-on, vagy csak hiszti, hogy az egy éves kártyán a vadonatúj játék nem hasít 1000-rel max. beállításon?
A másik lehetőség persze, hogy valaki sokat keres. Azért az IT ipar környékén tevékenykedők között ilyen is bőven van. -
válasz
VaniliásRönk #2072 üzenetére
mondjuk dolgozásból?
-
válasz
VaniliásRönk #2070 üzenetére
akkor vegyenek még egy GTX-et
-
a crysis-ben brutális mennyiségű poligon és még brutálisabb mennyiségű shader van, szerintem nem nagy csoda, hogy lassú. amúgy én teszteltem úgy 10x7-ben, hogy a fizikán kívül minden high-ban volt, 15fps lett az eredmény, úgyhogy egy erősebb kétmagos procival és egy GTX-szel nem igaz, hogy nem lehet vele játszani.
-
válasz
Tuco Ramirez #1963 üzenetére
nekem biztosan. engem a részletesség nem annyira érdekel, mer'hogy már a 30-40 fps-es mozgás is sokat elfed belőle. viszont az árnyékokon és az egyéb fényeffekteken állhat vagy bukhat a játék atmoszférája, és az nekem über alles.
másrészt a crysis mediumon szép, de semmi extra. a high szint mutat olyat, amit eddig még nem láttunk - még alacsonyabb felbontáson is.Aggregátor, 512M VRAM: ha már úgyis a crysis-nál vagyok, ahhoz szerintem lehet értelme - jó opció, hogy a textúrákat very high-ra pakolja az ember, a többi settinggel meg úgy variál, ahogy a configja engedi.
a 2-3e HUF-ot, amit írtál, még meg is éri - többet nemigen. -
válasz
Tuco Ramirez #1954 üzenetére
elbírni elbírja, de szerintem a Crysis-t nem érdemes mediumban játszani
ha a processzorom nem fogná vissza, akkor 800x600-ban játszanék high beállítással (így vszleg egyáltalán nem fogok jövő tavaszig).
-
válasz
wwenigma #1664 üzenetére
én kettőt:
- egész jó egyensúlyban van a GPU és a RAM teljesítménye a gyári órajeleknél (csinálnál esetleg egy olyan tesztet, ahol 107.6% mind a GPU, mind a RAM clock?)
- feszemelés nélkül nem érdemes overclockkal foglalkozni ezeknél a kártyáknál, bár jól skálázódik, kicsi a mozgástér -
válasz
VaniliásRönk #1609 üzenetére
Nem tudom, hogy AF-nél hol van a nagy ugrás (vagy nagy ugrás van-e egyáltalán, de a tesztem arra utalt) - 4x-nél mi a helyzet?
-
válasz
VaniliásRönk #1596 üzenetére
4xAF és 16xAF között nagyjából 0 különbséget mérek, úgyhogy attól nem
AA meg ugye by default nincs az UE3 engine-es játékokban.
A teszthez - két dolgot is megmutat szépen:
1. Végre valahol visszajön az a rettentő sok shader
2. A 8600-as széria sem fog rettentő mód elvérezni - persze a GTS árát ideje lenne drasztikusan levinni -
-
válasz
VaniliásRönk #954 üzenetére
a "marginális" szó körül
annyi biztos, hogy a csodatápom 12V-os ágának feszültségesése alapján határozottan többet eszik, mint a 7300GT, ami a 35W-os AGP-ről + 1 molex-ről ment. én 55-60W-ra saccolom a dolgot. bár láttam olyan tesztet, ahol 80W különbség volt a 2400Pro idle és a 2600XT load mérés között - 80%-os táppal az 64W+.
-
válasz
Cerebellumm #982 üzenetére
hát, ha szerinted az egyik elavult, a másik kettő meg gyenge, akkor leginkább egyiket se vedd meg
de ha ezek közül akarsz választani, akkor 2600XT - átlagosan 20-30%-kal gyorsabb, mint a Pro, és kb. 2x-ese a 7600GS-nek.
Furkoo
Ha az X700 szóba kerül, akkor már vegyél 7300GT-t szerintem. -
válasz
VaniliásRönk #951 üzenetére
asszem vannak itt fogalmi zavarok
ja és sidenote, sok jelentősége nincs, de a 45W-nál azért többet eszik a 2600XT... -
válasz
VaniliásRönk #944 üzenetére
szerintem sem marginális
-
válasz
Kötelező #901 üzenetére
ue. 1280x1024-es vagy 1440x900-as felbontásig.
szerintem a 2600XT és az X1950Pro között igazán az AA dönt - ha kell, akkor ne vegyél 2600XT-t. ha nem kell, akkor a 2600XT egy olcsóbb, kevesebbet fogyasztó, halkabb és nem utolsósorban modernebb kártya, hasonló teljesíménnyel (Unreal Engine 3 alapú játékokban pl. kicsit jobb is).
a 4 ROP kevés az AA-hoz, de a 800Mhz-es órajel miatt a fillrate így is elegendő.ja, és miért gDDR4? alig néhány +% teljesítmény a gDDR3-hoz képest...
-
szerintem sem érdemes a gDDR4-ben gondolkodni, főleg, hogy a processzorod nagyon kevés lesz hozzá. amúgy ha a hűtés egyforma az ASUS és a HIS kártyán, akkor nem lesz köztük különbség, csak a körítésben.
a táp nagyban függ attól, hogy mi van még a gépben, és nem is a W számít, hanem a 12V-os ágon felvehető Amper. nekem 1 HDD, 1 DVD-író, egy P4VM890 alaplap és egy közepesen éhes Northwood P4 (3GHz) mellett van a kártya, és a 12V: 16A-es táp elviszi (bár azért ez már eléggé határeset).
ha nem akarsz processzort cserélni, akkor inkább egy Galaxy 7300GT javaslok a konfigodhoz -
válasz
BenceShearer #871 üzenetére
az lesz az, ennyi nálam is!
-
válasz
VaniliásRönk #853 üzenetére
nem ezt akartam mondani, de végül is nem kizárt
-
válasz
VaniliásRönk #851 üzenetére
az akadozás minden bizonnyal driver (még anno amikor vettem a kártyát, én a fear-rel szívtam ilyesmit, aztán az xp reinstall és 7.8 hatására elmúlt), de az ET 3fps-e gondolom nem általános tünet.
-
válasz
VaniliásRönk #846 üzenetére
ühüm. akkor ez a megatexture miatt lesz, bár nem tudom, hogyan...
-
válasz
VaniliásRönk #841 üzenetére
az ET:QW nekem 2 perc töltés után (ó, azok a C64-es idők...) 3 fps-sel indult el, és kb. 10-15 másodpercig így is "futott". utána sima volt.
Kötelező:
A 7600GT-nél érezhetően gyorsabb lesz, általában kb. 50-80%-kal. -
válasz
VaniliásRönk #768 üzenetére
ezek az ösztönök... asszem a "hirdessen nővel" és a "kutya-gyerek-happyness" formula még hosszú évekig (évszázadokig?) működni fog...
-
válasz
VaniliásRönk #748 üzenetére
tudtam, hogy az AA mellett még valamit elfelejtettem
-
-
válasz
CPT.Pirk #640 üzenetére
A bitrate (és ezzel összefüggésben az 1080p) mellett a formátum érdekes még - a h264-es video-k az igazán erőforrás-gyilkosok.
A bitrate-tel kapcsolatos véleményedet amúgy osztom, de már a DVD-knél is szokásba' volt, hogy a stúdiók irdatlan bitrate-ekkel adták ki a lemezeket, pusztán azért, mert a lemezre ráfért. -
válasz
VaniliásRönk #604 üzenetére
nem, ez szerintem is így van.
viszont imádom a f.e.a.r.-t, és úgy gondoltam, védelmet érdemel -
VaniliásRönk:
Igen, pl. itt van ez rögtön az elejéről, 7.5-ös Catalysttal. Tényleg komoly a különbség - majdnem pont a textúrázó-kapacitások különbsége. De ha ennyire nem lehet sarkítani a dolgot (bár a F.E.A.R.-ről közismert, hogy rengeteg textúrát használ), akkor még tedd hozzá a TWIMTBP programot is.
Persze az is lehet, hogy köcsögök voltak a játék készítői, és az nVidiára gyúrtak direkt (én személy szerint nem hiszem) - de ettől még nem sz*r az engine, csak egyoldalú.AMD Power
És mennyit hozott?Atio85
Ha már 50e-t szánsz a dologra, akkor toldd meg még 7-tel, és vegyél egy 2900Pro-t.
De miért akarod az x1950xt-t lecserélni? -
válasz
AMD Power #570 üzenetére
AMDPower:
És hoz valamit a konyhára a 840/840? Nekem a 840/800 gyakorlatilag 0% pluszt hozott. A processzor biztosan visszafogja a kártyát, de az gyanús kicsit, hogy ennyire...VaniliásRönk:
A Fear eleve olyan sz@rul van megírva mint kb. a Stalker
Ez azért erős túlzás. Nálam nagyon szépen ment a F.E.A.R., és minden szart bekapcsoltam az AA-n kívül. Arról meg nem beszélve, hogy a szumma sok óra játék alatt egyetlenegy fagyást sem tapasztaltam. -
válasz
VaniliásRönk #543 üzenetére
viszont checkeld be a settingsben az ''apply clock immediately after moving slider'' boxot, és azonnal rebootol az első mozdulatra...
-
azt jelenti, hogy a HD formátumban (elsősorban a H264-re és a VC-1-re gondolok, de biztos vannak még ilyen varázsszavak) tömörített filmek dekódolásának egy részét (ill. jó nagy részét) átveszi a kártya a CPU-tól. Lejátszószoftver kell a kiaknázásához, a PowerDVD a 7.0-tól, a WinDVD a legutóbbi (nememlékszemmilyenszámú) verziótól tudja.
-
válasz
VaniliásRönk #520 üzenetére
nohát welcome to the club
megkérdezhetem, mennyiért vetted? csak azért vagyok kíváncsi, mert én pont 2 hónapja vettem 27e-ért, és érdekelne a tendencia. -
Aha, visszanézve tényleg félreérthető volt
Bocs.
Nem hiszem, hogy az órajeleket kapcsolgatná, egyszerűen csak elkezd fűteni, amint elindítom az ATIToolt. Az a félrevezető, hogy van neki egy HD2000 overclocking nevű beállítás-csomagja, ehhez képest ufó.
Mindegy, abban egyetértünk, hogy ha megbízhatóan működne, akkor jó kis tool lenne - a stressz tesztje miatt megtartom így is! -
ez mind nagyon szép, de:
- nem fogok konfigurálgatni egy programot, ami azonnal rebootol, amint egyetlen hajszállal megváltoztatom a kártya órajeleit
- már mondtam, hogy nem a beállításokban rejlő titkok zavarnak, hanem az, hogy a default setup hülyeségeket tesz
btw. megcsináltam, amit VaniliásRönk írt, nincs változás: ATITool előtt 50 fokos a GPU, közben 70, és utána is 70. Valami gáz van a program meg a 2600XT között... -
válasz
VaniliásRönk #477 üzenetére
hm. konkrétan nem rendeltetésszerűen felinstalláltam, aztán nem rendeltetésszerűen elindítottam a nem rendeltetésszerű default beállításokkal. nem hiszem, hogy épeszű az a szoftver, amit külön kell konfigurálni ahhoz, hogy ne csináljon hülyeségeket...
-
válasz
VaniliásRönk #475 üzenetére
nem, az egész profilosdi disabled. majd kipróbálom, de kell hozzá egy reboot.
Petike2014: persze, de nekem az ATITool 3D-módban kell, úgyhogy az átkapcsolással nincsen gond. azt nehezményezem, hogy kilépéskor is ott marad - illene visszatenni. -
válasz
VaniliásRönk #468 üzenetére
Nekem meg az ATITool felejti a kártyát 3D módban. Ironikus, nemde?
[Szerkesztve] -
-
válasz
CPT.Pirk #141 üzenetére
Igen, minimum 8x. Sőt - volt a cikkben egy apró megjegyzés, hogy az R600-zal a RAID array az elméleti átbocsátóképessége közelében volt, tehát az sem kizárt, hogy még tartalék is volt benne
Nem is kifejezetten a vírusirtás miatt idéztem be a linket, hanem azért, mert igazolja, hogy az ATI jó irányba megy GPGPU fronton, és Fusionnel várhatóan egy normális érettségű dolgot bír majd kihozni. Már csak az kell, hogy valami ki is használja... -
Ilyen egy sokoldalú kártyánk van: [link]
A végén még bejön az ATI-nak a GPGPU vonal, és kiderül, hogy jó lóra tettek a teljesen generikus shadertömbjükkel -
ellington: határeset, kb. elég lesz, esetleg kicsit kevés.
.NET 2.0 mágia: ahogy én tapasztaltam a 7.5 és a 7.7 között, a két CCC nem ugyanazt a verzióját (buildjét, setjét, whateverthef*ckját) igényli a .NET 2.0-nak. Nem értem, mi értelme van egy ilyen módon folyamatosan épülő frameworknek (meg hogy az ATI mi a kórságért erre épített), de az MS már csak ilyen. Én azóta anti-CCC vagyok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest