Hirdetés
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Lassan 2027-re is elfogy a TSMC 2 nm-es gyártókapacitása
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ASUS notebook topic
- OLED monitor topic
Aktív témák
-
Donnie
őstag
A topicindítóé a 100. hozzászólás:C :C :D
-
Donnie
őstag
Az ''új'' omega 4.5 egy kalap sz@r. Nem ajánlom senkinek... Szóval szvsz mindenki maradjon a hivatalos kiadásnál. (A radlinker/radclock pedig külön is letölthető...)
-
hcol7
senior tag
nekem omegaval mindigis jobban teljesitett mint az azonos verzioju catalyst el. mostviszont 4.4 rol 4.5 re atterve szoszerint fps felezodest tapasztaltam(cod, ut2k4, red orchestra), ugyhogy visszament a regebbi, 4.4 es. 3.7 es omegatol egeszen idaig semmi bajom nemvolt az uj verziokkal.
-
Misike
tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Az most mind1.
Azért írtam, hogy ne lepődjön meg senki, ha egyszer csak megszűnik az egérrel való irányítás játék közben. Az a 4.5-től van. -
LordX
veterán
Teljesítményre ugyanaz, mint a Catalyst, csak a csávó adott hozzá náhány extra felbontást (pl.: 1152x648 :) Nem, nem írtam el), van benne automatikus tuningoló progi (ATItool), meg egy-két registry tweaket pakolt bele.
A TemporalAA nincs benne, magam kellet bepakolnom.. Most be van, bár még nem próbáltam ki (Catalystel sem) -
Misike
tag
A Manhunt pl. szaraxik a 4.5-el.
-
Allien
veterán
Köszönöm a válaszodat! Érdekes, fullra van a grafika állítva, de mivel amúgy is lassítva használom csata közben a rendszert, ezért fel sem tünt, hogy nem csak ezért lehet lassú, bár szvsz, annyira nem lassú. Na mindegy, lehet, teszek egy probát, bár, wint is lehet, újra pakolom. :))
-
Elkerülte mások figyelmét, h van 4.5 Omega, vagy én nem találom a topicot ahol ki lett tárgyalva? Tapasztalak vkinek vélemény?
-
Monya78
veterán
Nem tudom kinek mi a tapasztalata, de nekem az Omega driver nem nagyon engedelmeskedet amikor AA és AF -et akartam rakni a játékokra.
-
Monya78
veterán
A directX 9.0a és 9.0b között van teljesítménybeli különbség???
-
gege71.hu
addikt
Nna Kérem, az adott tippek alapján a következő tapasztalatom van a 4.5 catalysttal és a tegnap felhozott(ld feljebb) gondommal kapcsolatban
Tegnap leirtottam az Audigy drivert, a catalyst 4.4-et is uninstalláltam, majd végül a directx 9b-t is.
Mindhármat újraraktam , tehát kezdtem az audigyvel, majd directx 9b majd CAtalyst, DE!!
a 4.5-öst.
meglepő az eredmény:
3dmark 2003-ban 10%-kal teljesít a kártya többet és ami még érdekesebb a képminőség is szebb a tesztben. Bár ez ugyan lehet szubjektív vagy lélektani dolog is, de amennyire ezt meg tudom állapítani így volt.
Szal nálam 4.5 jobban teljesít egyértelműen.
köszi még 1x a hasznosnak bizonyult ötleteket! :C -
Allien
veterán
Help, kérnék egy kis segítséget.
Donnie becopyzta a 4.5 változásait, ebben szerepel ez:
''A performance decrease is no longer noticed when setting the game option to Perfect in the game IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles''
Mit jelent ez? Ugyanis, megvettem a progit, full magyarul, és még nem láttam hibát, ami persze nem jelenti, hogy nincsen. :)) De, csak úgy, mert ez újabb, nem akarok drivert frissiteni, mert jelenleg is a 4.4 omega van fent.
Előre is KÖSZI!
:B :B :B -
gege71.hu
addikt
emlekeim szerint mindent hagytam a gyari ertekeken mindket alkalommal.
Pontositva:
rage 3dtweak 3.9c volt fenn mindkét esetben, amin a profiles résznél mindkét esetben belöktem a RESET profilt. Ami ugyebár elvben az alapértékekre löki a catalystot.. ha ALLAH is úgy akarja :D
[Szerkesztve] -
dante3
addikt
Módosított catalyst meghajtók:
[L]http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/news/y/5201.html[/L] -
gege71.hu
addikt
HWSW-n is feldobtam ugyanezt a kerdest/problemat, de nagyon erdekelnek a valaszok ezert bedobon itt is..IME:
...tegnap rendszert kellett ujraraknom mert az xp behalt (en hulye updatreltem az intel850-es drivercsomat mire elszalltaz egesz agp vezerles lenyege---> off-on volt az agp speed es semmivel nem tudtam eletre kelteni.)
Viszont ami a CATALYST 4.5-oshoz kapcsolodik:
A mult heten raktam be a HIS9800 pro-mat (iceq), ezzel egyutt winxp pro sp1 zsir uj install, legujabb 4.5-os catalyst.
Csinalt is a 3dmark2003-ban (default benchmark 1024x768) 5733pontot ami a p4 1,6 @2,4 512 rdramommal sztem realis.
VISZONT: !!!
tegnap mivekl maga ala szart a rendszer winxp ujrarak (ugyanaz sp1-es stb), de a catalyst 4.4-et raktamn mert vhol olvastam, hogy az vmiert jobb .
Na lenyeg: most 3dmark2003 5030 pont..igen kevesnek tunik. Foleg hogy egy csavarnyi kulonbseg nincs a vason.
Szoval szerintetek mi a banat lehet??????????
Ennyi kulonbseg lenne a 2 catalyst kozt.??????????
off-
Esetleg omegakkal mik a tapasztalatok a 9800proval?
-on -
LordX
veterán
Van már Temporal AA? Van már Temporal AA? Van már Temporal AA? Van már Temporal AA? Van már Temporal AA? Van már Temporal AA? Van már Temporal AA? Van már Temporal AA? Van már Temporal AA?
A RadeonX-ekhez kitalált legértelmesebb újítás.. És a régi kártyák is tudják :P
Van már Temporal AA? Van már Temporal AA? Van már Temporal AA? -
Asusfan
őstag
Amit észrevettem az hogy feltelepítem a Splinter Cell : Pandora Tomorrowot jó belépek ,és az emberkém világít, mosódnak a texxtúrák és néha elég nagy bughalamz van .Holnap majd teszek fel egy képet róla.Szóval sztem ez a catalyst 4,5 bugja.Mellesleg ugyanez a helyzet Alvin_ti4200nél is.
[Szerkesztve] -
dilipok
veterán
No nekem nem igazán fexik a 4.5... Nem indul vele pl a MOHAA :( szabálytalan művelettel kilép és megköszöni a részvételt :((
Meg 1-2 winamp visualisation sem megy. úgyhogy én gyorsan visszatettem inkább a 4.4et. és azzal megy is minden rendesen.
Jah amúgy 9600xt-ről van szó. -
somé
őstag
Innen miden legújabb ATI driver letölthető ''direktben''Neutral,DNA..stb..
[L]http://forum.hardware.fr/hardwarefr/Hardware/sujet-594331-1.htm[/L]
Egyenlőre csak a Catalyst-ből van új,a többit nemigen frissítik...De van miből válogatni...
[Szerkesztve] -
DummyBoy
senior tag
Nem tudtok valami képet (linket) dobni az új GUI-ról?
Mellesleg nekem a leaked Catalyst jobban ment mint a 4.5 (Pedig ugyanaz...) , ráaádul ebben nem megy 60Hz felé a frissítés, hiába írja, a moncsi 60-on marad :( -
Jay_Corty
csendes tag
És ti honnan szoktátok letölteni az omega drivert?
Én az omegacorner.com-ról..Vagy tud valaki olyan site-ot, ahonnan hamarabb le lehet szedni ha megjelenik új verzió? -
Na én érdekes eredményeket kaptam..:D
4.4 catalyst, 3dmark2001SE : 11867 pont
4.5 catalyst, 3dmark2001SE : 12251 pont
384 pont különbség..:)) természetesen, mindkét teszt egyforma driver beállítás mellett futott, azonos órajelen.. -
hcol7
senior tag
hagy szoljak mellette, en kb egy eve kizarolag csak omegat hasznalok, es semmi gondom vele. uj verzsn erkezesekor mindig osszehasonlitottam az utolso catalyst el , es vagy nemvolt kulonbseg, vagy latvanyosabban gyorsabb volt az omega. de problemam sosevolt vele.
-
Jay_Corty
csendes tag
Az omega drivert érdemes felrakni..??Jobb valamivel..??Vagy catalist megbízhatóbb..??
-
Donnie
őstag
válasz
Mr.Skyline
üzenetére
Ha nincs probláma a mostanival, akkor nem érdemes.
-
Mr.Skyline
senior tag
Hi én most vettem nemrég egy Connect3D ATI R 9600XT-t és a gyári cd-ről van fent a driver Catalyst 03.8-as ver. van értelme felraknom ezt az ujat? és ha igen akkor mi lesz más?
-
Donnie
őstag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Én az 1-el kezdtem annak idején szóval nekem mondhatod:DD Diablo 2/LOD-ban amennyit én mephi/pindle-öztem azt ember nem foghatja fel:)) (HC-ztem a végén rengeteget) Azóta mondom már leszoktam, de hogy viselted?:) Az első napok szőrnyűek, a cigiről könnyebben leszoktam:D
-
Donnie
őstag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Ó régebben amikor még Diablo 2 ''függő'' voltam én sem gondolkodtam az alváson :DD
-
Donnie
őstag
A pics@ba mennyi az idő:) Mindjárt elalszom, lehet le kellene feküdni:D
-
I_Am
veterán
válasz
TrollBalint
üzenetére
Ne nézzél már ennyire lámának, látványos a különbség....igaz Viktor?
-
Donnie
őstag
válasz
TrollBalint
üzenetére
NP:)
-
Donnie
őstag
Ezek a változások: (játékoknál)
Resolved Game Issues
This section provides information on game issues that have been resolved in the latest release of CATALYST. These include the following:
**Playing the game Desert Rats vs. Afirka Korps with the game resolution set to 1600x1200 and the desktop display set to 1024x768 32bpp along with Anti-Aliasing set to 4x no longer results in flashing and or corrupt shadows
**The game Prince of Persia: Sands of Time no longer fails to play under Windows XP with an ATI RADEON 9100 or 8500 series product installed
**Setting the graphics quality to anything higher than Fastest in the game Virtual Skipper 3 no longer results in the operating system failing to respond when the game menu loads
**Playing the game Nascar 2003 with the display resolution set to 1280x1024 32bpp no longer results in display corruption being seen
**Texture corruption is no longer seen when playing the game Second Life under Windows XP with an ATI RADEON 9800 or 9700 series card installed
**Textures are no longer missing when moving the mouse around to change the camera angle in the game Joan of Arc
**Intermittent display corruption noticed on the players image with in the game Madden NFL 2004 is now resolved
Playing the game Homeworld 2 under Windows XP with an ATI RADEON 9500 series, 9600 XT, or 9700 series no longer results in the game failing to respond when the shadow option within the game is selected
Missing polygons on the satellite within the main menu is now resolved in the game Hegemonia
A performance decrease is no longer noticed when setting the game option to Perfect in the game IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles
Caution: Forcing on Anti-Aliasing is now permitted. This will permit users to use Anti-Aliasing on games such as Madden 2004 (which users are requesting). Forcing on Anti-Aliasing (through the CATALYST control panel) in the the following games will cause corruption. Anti-Aliasing is not compatible with the following games:
- Prince Of Persia: Sands of Time
- Splinter Cell / Pandoras Box
- Race Driver (TOCA)
- Crazy Taxi 3 -
Donnie
őstag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
5.0 még igencsak távol van, ha tizedenként haladunk felfelé... A következő driverben illene már beletenni az új GUI-t nem?
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
TrollBalint
üzenetére
Release notes azon az oldalon, ahol a drivert leszeded.
-
Donnie
őstag
3dMark 2003 nálam +50 pont:D :C Kár, hogy a most megjelenő X800-as széria támogatása melett semmi komolyabb változás nincs a driverben:(
[Szerkesztve] -
Arhel
senior tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Na tessék, jön és ossza az észt! :D Köszönjük! :P :C
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Ezt akartam megtudni kösszi.
-
TrollBalint
addikt
Feltettem én is most, de az elmúlt két perc amióta fent nem vettem észre változást :DD
-
Donnie
őstag
Nincs új GUI ebben még:( :( Minjárt tolok egy 3Dmark03-at.
-
Viktor77
titán
Nem új kinézetnek kéne lennie?
Nálam semmi új. :(
[Szerkesztve] -
Arhel
senior tag
Már jön is! :D
-
Donnie
őstag
Megérkezett a hivatalos ATI Catalyst 4.5. Letölthető a www.ati.com oldalról.
Aktív témák
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- Renault, Dacia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- talmida: Változások 2. rész
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby rádiós topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Gigabyte GTX 1050 Ti Windforce OC 4GB / Nem kell hozzá tápcsatlakozó!
- Gigabyte GTX 1060 Windforce OC 6GB / Beszámítás OK!
- RTX 4060 Ti 16GB GARANCIÁS (Alza) + Kingston Fury RAM keveset használt
- Asus Dual RTX 4070 SUPER EVO + FirstShop garancia 2027.04.09-ig
- Eladó GARANCIÁLIS Asus ROG Astral Nvidia Geforce RTX 5080 OC 16gb
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- Dell Latitude 7280,12.5",HD,i5-6200U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkStation P300 Workstation,i7-4790,8GB DDR3,500GB SATA3 HDD,2GB VGA,WIN11
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 512GB NVMe SSD
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest