- Apple MacBook
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
guest
veterán
Mogul! Szemben azzal, amit Den javasol (hogy ti. az eszközkezelőben tiltsd le az SB Live-ot), én határozottan azt javaslom (és ebben a sorrendben):
1.) uninstalláld a driver-eit,
2.) vedd ki a kártyát fizikailag is.
Ugyanis ha az SB Live kártyával összefüggésben lépett fel a probléma, az lényegében BIOS szintű, és NEM tüntethető el csupán azzal, hogy a kártya nincs Windowsban aktiválva.
Hardware-es T&L és shader-ek NEM kellenek a Comanche4-hez, de abban igaza van Den-nek, hogy ha egy hibás beállításból kifolyólag ilyenre számít a program, akkor azt nem fogja tudni használni, hiszen ilyesmik nincsenek a Rage 128-ban. -
Den
veterán
Legegyszerűbben az eszközkezelőben tudod kiktatni az sb-t úgy hogy a paneljén kipipálod a ''tiltás ebben a hardverprofilban'' négyzetet.
A két hibaüzenet azért van, mert a 128 pro-ban nincs hardveres t&l, + shader, viszont ebből következtetve lehet hogy azért nem megy a játék, mert a grafikus beálításainál rossz grafikus adapter van beállítva és azt hiszi valamilyen Geforce va a gépben.
den -
guest
veterán
Mogul, a konfigodat illetõen a következõ megjegyzéseim/kérdéseim lennének:
1.) MSI alaplapok HDD kezelése néha furcsa lassulásokat produkál az újabb Maxtor HDD-kel. Nálad e téren minden rendben?
2.) A proci, a RAM, a grafikus kártya és a CD író rendben lévõnek látszik.
3.) Az SB Live helyett átmenetileg (a tesztelés idejére) használj más hangvezérlõt (alighanem van az alaplapon is).
4.) A Win98SE jó, biztosan nem forrása a problémának, amibe belefutottál. (Szóval ne hagyd magad rábeszélni az XP-re.) -
Den
veterán
Milyen op rendszert használsz?
Nekem hasonló konfigom van (csipszet, memória, hangkártya, videókártya) xp-vel, de nekem is voltal gondjaim. Az a drájver amit az xp föltesz, nem kezelte az opengl-t, a tv-t a txt-t, és a dvd-t. Amit az ati-tól letöltöttem, hivatalos drájvert az egy bugos szar. Végül a kártyához kapott cd-ről föltettem a win2k-hoz való drájvert, azóta minden műxik.
den -
guest
veterán
Clyde:
A C4-gyel nekem is volt valami gondom, rosszul volt feltörve, lehet ez a baj. Én felpeccseltem (codeseekers.com/gf/), azóta megy. Ment, mert már leszedtem. EE:Cohokum ruleyy!!!! :-))) -
guest
veterán
Érdekes, nálam a Commanche4 rendben megy, pedig a grafikus kártya hasonló (ATi Rage 128 Pro ViVo). Ellenőrizni kellene a driver-eket, hogy megfelelően vannak-e installálva. A kívánt installálási sorrend:
1.) VIA 4in1 (ha VIA chipset-es az alaplap),
2.) Sound Card (vagy chipset) driver, de NEM a CD-n lévő, hanem cégtől letölthető legújabb verzió,
3.) DirectX 8.1,
4.) Display driver (nem mindig a legújabb a legjobb, szóval érdemes több fajtát is letölteni az ATi honlapjáról),
5.) VIA PCI Latency Patch,
6.) A játék installálása.
A gubancok leginkább abból szoktak adódni, ha valaki előbb akarja installálni a Display driver-t, mint a DirectX-et, illetve ha csak utólag a VIA 4in1 driver-t, holott az általam megadott sorrend a kívánatos. Ugyanígy, problémás az AGP 4x üzemmód (bizonyos alaplapokban) és az SB128/SB Live hangkártyák használata. Ezeket mellőzni célszerű. -
guest
veterán
Addig is amíg kiderül, hogy melyik játékról is van szó:
Sok mai játék (pl. a Quake3Arena is) a HDD-n tömörítve tárolja a textúrákat és hasonlókat, amit a játék indításakor átmenetileg kicsomagol, általában arra drive-ra, ahol a játék installálva van. Ez 100-200 MByte plusz hely igényt is jelenthet. Ha nincs ennyi plusz hely a játék indítása előtt a HDD-n, akkor misztikus el nem indulások és lefagyások lépnek fel egyből. -
guest
veterán
Mi ez a C4 játék? (Commanche 4?)
-
guest
veterán
Sziasztok!
SOS! nem tudom elindítani a C4 játékot (más gépen tökéletesen fut)arra gyanakszom, hogy a felbontás vagy a videókártyám beállítása nem jó!? A demo lefutása után kilép, vagy lefagy.
Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Strix XG32VQ Ívelt Gaming VA Monitor! 2560x1440 / 144Hz / 4ms / FreeSync
- Samsung Odessey G6 27" OLED! 2K/360Hz/0.03ms
- Samsung 213T 4:3 1600x1200 VA monitor eladó
- LG UltraWide UltraGear 38GN950P-B Monitor! 3840x1600 / 1ms / 160Hz / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K UHD Gaming Monitor garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i7-4GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest