Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kábelek - Kérdések és válaszok minden kábelt érintő dologról
- Apple asztali gépek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Haugland
aktív tag
válasz thyeby #32016 üzenetére
Tegnap óta lettem olvasója a fórumnak. Totál zöldfülű vagyok és csak ismerkedni szeretnék hobbi szinten az asztalos szakmával a hétvégi házam munkálataihoz kapcsolódóan.
Azt szeretném megkérdezni, hogy az asztali körfűrész munkalapjánál a vezetősínt TE milyen anyaggal oldottad meg? Tettél bele egy aluminium profilt vagy valamit, ami segít a kopásállóságban illetve a csúszást is segíti? Ha alu profilt használtál akkro milyen méretűt és azt hol szerezted be? -
Haugland
aktív tag
válasz aszamóca #32019 üzenetére
Jaj, igen, bocs, Neked szántama kérdést!!
Hát ezt nekem necces lenne megoldani (nincs még az ismerettségi körben sem olyan asztalos akit megkérhetnék)
Na de sebaj, majd valamit kitalálunk és túllépünk ezen a problémán.
(OBI-nál nem találom a weboldalon, de csak forgalmaz valaki ilyet most is -
Haugland
aktív tag
válasz aszamóca #32060 üzenetére
Jaaaaaj, de szeretem az ilyen megosztásokat!! (elfogodd a DIY láz)
Nagyon szépen köszönöm!!Kérdés -> milyen anyagot használtál munkaasztalnak? Én valami bevonatos 21mm-es rétegelt lemezre gondoltam, de Komáromban sajna nem találtam, Pestről meg necces lenne hazacincálni melóból a vonaton egy asztali fűrészhez valót mennyiséget
[ Szerkesztve ]
-
Haugland
aktív tag
válasz aszamóca #32074 üzenetére
Köszi szépen a segítséget!
Én hülye, meg tegnap lemondtam a csúszásmentes lapot, merthogy gondolom az épp nem lenne jó munkalapnak és nekem valamilyen más (csúszós) lap kellene....
Úgyhogy most újragondolom gyorsan az egészet, összeálítom a lapszabászatnak a listát és reggel már beszélek is velük, hátha belefér a leszabás... és akkor hétvégén már játszhatnék is az összerakással...22eFt -ért tudok én is 18mm 1250x2500 -as táblát csúszásmentes vagy vízmentes kivitelben (+1000Ft a szabása táblánként ha nem nagyon sok apró darabkára kell vágni..)
[ Szerkesztve ]
-
Haugland
aktív tag
Másvalami:
mi a véleményetek arról, hogy egy munkaasztal megépítésénél (beépíthető kézi körfűrész, kézi maró, dekopirfűrész, stb..) beépítését úgy oldják meg, hogy a munkalapba cserélhető betéteket szabnak a különböző szerszámok számára, így a csere felgyorsulhatna.Természetesen azt tudom, hogy ez a megoldás nem épp a pontosság javára hajtja a vizet.... de amire nekem kell (nagyon hobbi dolgok) arra talán még jó lehet?
Vagy ez csak egy nagyon csábító "minden egyben" megoldás lenne de valójában még hobbi szinten se szabad ilyennek nekilátni? -
Haugland
aktív tag
Valami olyan megoldas kellene ami segit pl kozpontositani a betetlapot behelyezeskor, hogy amikor az ember szerszamot cserel akkor mindig ugyanoda menjen a szerszam ahova szokott.
Mint az autoknal a kupos csavarok vagy a cnc gepeken a kupos szerszam, stb... Csak persze 'asztalos' kivitelben... -
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
Koszonom a sok linket es tanacsot!!
Mindenkepp epitett megoldasban gondolkodnek.Lehet, hogy a fureszt es a marot beepitenem fixre a tobbihez pedig csinalnek valami kiegeszito betetet mert ott ugysem a pontossag lenne a legfontosabb (csiszolo, allvanyos furogep, dekopirfuresz)
-
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
Ha már porszívózás és hasonlók felmerültek...
Nevessetek ki és állítsatok le, hogyha nagyün hülye gondolat, de szerintetek egy lidl-s hamu porszívót nem lehetne valamenyire befogni alkalmanként forgács elszívásra is?Jellemzői: 160mbar szívóteljesíténye van és 18literes tartálya
link -
Haugland
aktív tag
válasz thomgrande #32132 üzenetére
Az a jóárasítás mit jelentett $$$ ban kifejezve?
-
Haugland
aktív tag
válasz thomgrande #32136 üzenetére
A betyár mindenit
6000ft-ért hol van az a Lidl kiárusításos sátor? Annyiért hazacipelem Komáromba vonattal...Másvalami... Az a 15x15 -ös aéu zártszelvény vagy hasonló megoldás nekem nagyon nem akar összejönni
Sehol se találok ilyen vagy hasonló méretű u profilt vagy zártszelvényt
Elvileg minden OBI-ban kellene ilyennek lennie? -
Haugland
aktív tag
A kézi körfűrész asztalba építésénél szerintetek hogyan érhetem el azt, hogy a a fűrészlap a legpontosabban merőleges legyen a munkaasztal csúszólapjának útjára? (nem a függőleges síkra, hanem a forgástenygelyre való merőlegességre gondolok)
Vagy ha ez nem sikerül pontosan, akkor a későbbiekben majd a 3mm vastag fűrészlap nem 3mm-es rést hanem pl 3,5mm -es rést fog hátrahagyni ami persze nem olyan szép dolog, de tervezhető hiba és együtt lehet élni vele?Az asztalom kerete nagyjából elkészült szerdán, még csiszolás és festés van hátra.
A stabilitást sajnos fel kellett áldoznom és az asztalt szétszedhetőre kellett megcsinálnom a szállíthatóság miatt....de azért igyexem majd pontosan és nagyon stabilan összeépíteni. -
Haugland
aktív tag
válasz aszamóca #32173 üzenetére
De Te itt most a fuggoleges 90° os beallitasra gondolsz szerintem.
En arra gondolok (attol parazok) hogy az elso osszeszereleskor amikor felfurom a korfureszt a munkalap aljara, akkor mire kell nagyon figyeljek, hogy a fureszlap sikja es a csuszolap megvezetese tokeletes legyen (parhuzamos)
-
Haugland
aktív tag
Banyek, milyen igazatok van!
A talp széle jó esetben páthuzamos a fűrészlap síkjával -> az lehet a támpont. (összeszerelem a fűrész és megnézem, hogy mennyire lötyög vagy jár ferdén és ha minden rendben akkor ez lesz a kiindulási pontom!Jövő hétre jön meg Komáromba a 18mm-es csúszásmentes rétegelt lemez és le is szabják1250x1000 méretre addigra megleszek a csiszolással és csavarkötések rögzítésével és festéssel aztán jöhet is az összeszerelés ;-) (nem kicsit vagyok már beindulva)
-
Haugland
aktív tag
Lakasba, szobaajtohoz toloajto mechanikabol milyet ajanlanatok ami nem draga ellenben jo es felszerelni sem oriasi mutatvany?
Jo=sima mukodesu, csendes es jol zar (minimalis kuszob vagy inkabb kuszob nelkuli)
-
Haugland
aktív tag
Toloablakot (amerikai stilusu, fel-le csusztathato verziot) csinalt mar valaki kozuletek?
Keresnek olyan weboldalt ahol latni lehet a klasszikus ablakok csuszas mechanikajat, mert szeretnek epiteni egyet a hetvegi hazba...
Tudom, meg csak most epitem a gepemet de mar ilyenben gondolkodom...es ez kicsit meresz..de annyira fel vagyok villanyozva, hogy.... -
Haugland
aktív tag
Buta ember módjára, nem akartam drága gépet venni életem első normálisabb asztalos projektjéhez (lépcső építése egy faházba) ezért vettem egy Lidl (Parkside) körfűrészt használtan.
A gép (fűrészlap, motorerő, rázkódás és hangerő) egyébként tetszik (nincs ugye mivel összehasonlítanom) de a lemez talp nem nagyon tetszik sajna (nem tudom pontosan beállítani merőleges vágáshoz) és ha sikerül is, akkor is gyakran ellenőrzöm használat közben és korrigálom az elmozdulásokat ha tudom.A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ezt a talp-rendszert nem lehet valahogyan feljavítani, hoyg ne lötyögjön és stabilan tartsa a készüléket??
Most még önálló kézi körfűrészként használnám, de a tervem az, hogy beépítsem asztal alá.
Ez utóbbi használathoz egyébként vannak már ötleteim : a mélységállítás forgáspontjánál leszerelem az egész lemez alkatrészcsoportot és egy 20cm-es szögvasba hegesztett anyacsavarokba fogom beültetni a gépet. Ezzel a forgáspontot szerintem fixáltam is, max a mélységállításra kell kitaláljak valamit.
+ a változtatható dőlésszögre, természetesen -> bár ezt nemtudom, hogy mennyit használnám egyébként. -
Haugland
aktív tag
válasz exlepra #32385 üzenetére
Már töltöm is le offline elérhetőséghez ezt a videót
Szerinted/szerintetek ha nem rétegelt lemezből lenne hanem fémlemezből, akkor milyen lemezvastagsággal kellene kalkulálnom?Bár azért a fát azért mégiscsak egyszerűbb lenne megmunkálni... A fémmel gondjaim vannak (hogy pl. normálisan legyen szabva, hegesztve, stb...
Még egy nagyobb méretű csiszológépet (fúrógépről hajtva) és egy kisebb szalagfűrészt kellene kitalálnom, és akkor nagyjából meg is lennék szerintem a saját igényeim kielégítéséhez ;-)
Ilyen DIY gépeket szerintetek nem lehet megvásárolni? Persze olyat, ami azért normálisan meg is van építve és nem csak tűzifa vágáshoz használhatóak...
-
Haugland
aktív tag
A hasitoek mennyire fontos egyebkent?
Nagyon sok videot larni ahol a kezi korfureszt asztalba helyezve le is szerelik kapasbol a hasitoeket... -
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
Itt a forumbol probalkozott valaki mar akksis furogep akkumulatorat helyettesiteni AA meretu akkumulatorokkal?
Az en regi skill furom 9,6voltos...epp 8x1,2V es azon gondolkodom hogy kiprobalnam ezt a megoldast...
Epp van 8 vadiuj akksim, amit ugy epitenek be, hogy kiveheto legyen es tudja masba is hasznalni az akksikat (taviranyito, radio, gyerekjatek, stb...). Igy az akksi folyamatosan hasznalatban lenne ami meg igy is jobb, mint a nagyon ritka hasznalat... -
Haugland
aktív tag
Bar annak ellenere, hogy egy akkumulator osszeszerelo es gyarto cegnel (sanyo) kezdtem a palyafutasom, mint minosegellenor...lovesem sincs
Asszem, hogy a NiMh hibroid es NiCd aksik jobbanterhelhetoek aramerosseggel mint a Liion-os tarsaik (amik cserebe konnyebbek).Na mindegy, a lenyeg a lenyeg:
Szetszedtem a furo akksit -> belemegy a 8xAA meretu cerkaakksi, aminek darabja 2500mAh a gyari 1200mAh helyett.
Ami viszont NAGYON FONTOS, hogy az eredeti akksik NiCd akksik voltak a mostani pedig NiMh!!
Ez azt jeleni, hogy a gyari tolto mehet is a kikaba a haztartasi hulladekos fakkba, mert ezekkel TILOS tolteni a NiMh akksikat!! (Ezt majd valamelyik nap megoldom egy masmilyen megoldassal)
Vettem elem tartokat es azokat holnap majd osszeforrasztom es megcsinalom az elso tesztet.Napi 15 percet tudok ezzel foglalkozni ami meg nem megy a csalad rovasara
-
Haugland
aktív tag
válasz Attix70 #32456 üzenetére
Az tény és való, hogy ilyen dolgokkal, mint például töltési áram és töltésvezérlő elektronika nem foglalkoztam sosem.
Ellenben arra emléxem, hogy jött vissza olyan tesztelt és elfüstölt töltő amit nicd és nimh akksik töltésére használtak helytelenül és emiatt a töltő elfüstölt.
A normálisabb töltőkben egy sima kis elektronika képes szabályozni ezt a fajta változást, de nem hiszem, hoyg az én régi kis skil akksis fúrógépem (ami eredetileg is NiCd-rett gyártva) az tartalmazza ezt a kis elektonikát... úgyhogy tuti, hogy nem fogom azzal kipróbálni.A ponthegesztést is mondtátok -> ezen én is elgondolkodtam, hogy ez mennyire lesz tartós a rugós megoldás... Lehet, hogy kicsit megköszörülöm a cellékat és inkább forrasztom az akksikat (ezzel kb. le is mondtam az akksik használhatóságáról más eszközökben)
u.i.: utolsó opciónak pedig meghagyom a fúrógép vezetékesre való átalakítását
Így kizárom az akksikat az egész dologból[ Szerkesztve ]
-
Haugland
aktív tag
Asztali körfűrésznél miért van az, hogy valaki használ feszítőéket valaki pedig nem??
Van ennek valamilyen szakmai magyarázata vagy csak pusztán emberi lustaság kérdése lehet? -
Haugland
aktív tag
válasz serfozotibi #32569 üzenetére
<serfozotibi>
megvan még a fűrész vagy már elment? Írtam én is egy privát üzenetet ezzel kapcsolatban. -
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
Hasznaltpiacon keresgelnek hasznalt, akkumulatorhibas utve-csavarozogepeket minel olcsobban. (Egy taprol hajtanam meg furogepeket, igy a vezetek-mentesseget elbukom, de amugy sem fontos az szamomra, mivel az akksi hamarabb halna meg nalam az allasban mint a hasznalatban)Szerintetek milyeneket kellene keresnem?
Az jol ertem, hogy pl. a Makitaknal a *****VD szamsorosak jelentik az utve csavarozas kepesseget?? -
Haugland
aktív tag
válasz Findzs #32820 üzenetére
Hmmm, az érdekes!
Vagyishogy én abból indultam ki, hogy apósom vett egy Makita akksis szettet és kb 3x használta 2 év alatt.
Aztán nem is olyan régen akarta használni őket ismét de mindkét akksi kinyiffant az állásban. (Más stressz nem érhette őket, mert úgy vigyáz a dolgaira, hogy azt én el sem tudom képzelni!)Ebből indultam ki, amikor eldöntöttem, hogy: akkus dolgot soha semilyet max. olyat amit valóban rendszeresen használok (mobiltelefon, tablet).
Ezért gondolkodom 'vezetékes' megoldásban...Lehet, hogy ezt rosszul gondolom?
-
Haugland
aktív tag
válasz Speciali #32824 üzenetére
Igen, én is így gondolom/gondoltam eddig.
Ezért is gondolkodnék azon, hogy keresek egy 'haszontalanná' vált akksis ütvecsavarozót, hátha lehet kapni, aztán szerkeszttetek hozzá egy tápot és arról meghajtanám amikor kell.
Persze ebben benne van az is, hogy nem olyan jó a gép súlyelosztása kézbe véve, stb... -
Haugland
aktív tag
válasz aszamóca #32829 üzenetére
Nem mondom, hogy nem iranyitottal egy kicsit sem, de ez igy is van rendjen. Okosabbaktol es tapasztaltaktol ereny tanulni!
Viszont ott van benne a 'magyar-ver' es perszehogy probalnam meguszni a dolgokat a legolcsobban
Draga gepet venni nem akarok (nem is tudok) de nagyon sz@rt sem mert azok eppugy dragak, csak mas szemszogbol. Ennek a hobbimnak csak viszonylag ritkan tudok hodolni igy az akksis dolgok sajna kihuzva...A vezetekes furo (aminek meg a legjobban orulnek) pedig hasznaltan is olyan draga, hogy az ember mar elgondolkodik az uj vasarlasan.... Aztan persze marad a tesco/lidl fenomenalis termekei amik gyenge minoseguek, ellenben ha mar egyszer megvettem oket akkor nem dobnam ki ha meg mukodik..
Szoval nem is olyan egyszeru ez a dolog...
Ha esetleg tudnal/tudnatok ajanlani olyan gepet amire jasznaltan is erdemes lenne vadaszni....akkor szivesen vennem a tippeket!
Kivansaglistan egy kezi gyalu, kismeretu furogep/csavarozogep....es nyakunkon a karacsony -
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
Tobb helyen latok gude gbs200 -as szalagfureszt (30eFt) -ert.
A kerdesem az lenne, hogy hobbicelra ilyet meg szabad venni vagy szembekopnek, ha beruhaznek egy ilyenre?
Vekony kis retegelt lemezt vagdosnek rajta leginkabb..Es egybol lenne is egy ilyen kerdesem! Az ilyen kisgepekhez lehet szalagot venni vagy ez minden esetben egyedileg kell gyartatni?
Van ezekbol tobbfele meret is, ugye? Pl.ha az ember apro, kis sugaru dolgokat akar kivagnibakkor ahhoz keskenyebb szalag is felteheto a gepre?[ Szerkesztve ]
-
Haugland
aktív tag
Engem egy kis okositas erdekelne a dekopirfuresz helyes hasznalatavan kapcsolatban...
Lidl-s peldanyom van, de ennek helyes beallitasahoz/hasznalatahoz (is) hulye vagyok (meg).Az a resz nem tiszta, hogy az "elotolast" hogyan kell jol beallitani eshogy melyik illik melyik fafajtahoz?
Altalaban fenyot, butorlapot es retegelt lemezt terveznek vagdosni vele.Nemreg kerdezgettem kismeretu szalagfureszrol (gude tipus) de amig nem lesz egy olyanom, addig arra gondoltam, hogy beepitek egy ilyet forditva az asztalba es ezt hasznalnam. (Ebben az allapotban nullara vagy legkisebbre allitanam az elotolast es a fureszlap hegyet betennem 2 vezetogorgo koze, hogy meg legyen tamasztva)
-
Haugland
aktív tag
A Ferm FBF-850E felsőmaróról mi a véleményetek/tapasztalatotok?
850W, 6 és 8 -as szárakat is kezel.Szerintetek megéri egy ilyet venni használtan? Ha igen, mennyit szabad érte adni, ha hibátlan állapotú?
A fenti modellt vagy ezt a Lidl-s példányt venném: [PARKSIDE POF 1200 B2]
-
Haugland
aktív tag
válasz AndrewBlase #33252 üzenetére
Ferm FBF-850E lett végül. Használt, de nagyon jó állapotban van!
Köszönöm a tippeket!!
-
Haugland
aktív tag
válasz AndrewBlase #33332 üzenetére
Koszonom szepen!!!!
-
Haugland
aktív tag
Nem tudtok egy jó kis forrást, ahol nézegetni, ötletelni lehet igényesen elkészített rétegelt lemez bútorokról?
Vagy ez a 2 dolog (rétegelt lemez <---> igényes bútor) már így is eléggé merész gondolat?Youtube-on találtam pár videót, de úgy tűnik, hogy leginkább építésekhez használják a rétegelt lemezeket és nem bútorokhoz.
Nemrég valaki innen a fórumról is tervezte, hogy könyvespolcot készít, és a lapok éleire rendes fából csinál éltakarót. Ezek mennyire tudnak jól/igényesen kinézni?
Gondolom, hogy jobbak mintha csak simán látszódnának a rétegelt lemez rétegei, pláne ha az ember vterez valamilyen felületkezeléssel is...u.i.: ismerem "az igazi férfi fával dolgozik" mondást meg a hasonlókat, ezért is kérdezem inkább félénken ;-)
[ Szerkesztve ]
-
Haugland
aktív tag
Sziasztok ismét
25 max 30eFt -os értékhatárig szerintetek egy lyen kézi körfűrész jó választás lehet?
Típus: Kawasaki K-CS 1300
1300 Watt
4800 U/min.
90° = 63 mm
45° = 42 mm
Lap átmérő: 185 mmEz már legalább aluminium talpas ami legalább egy kis segítség és könnyebbség az asztalba építéshez.
A meglévő parksiede-is műxik már az asztalban, de az egy kicsit zavar, hogy a derékszöget nem nagyon tartja (vagyis, hogy viszonylag könnyel elmozog jobbra-balra) illetve a melységállító csavarja már most eltörött, pedig nem is nagyon eröltetem )
-
Haugland
aktív tag
válasz thyeby #33519 üzenetére
Nem, a kivonattal mar csak a banatomat itattam fel
Annyi ideig vadasztam arra a gepre (aluminium-ontveny talpas kiadas) erre egy ilyen piszlicsale anyagnal megdoglott
Nem volt se szog, se semmi extra max 1 reteg belteri festek)
Egyszer volt egy kis fust, de csak 2masodperc aztan elmult. (Azt hittem hogy a finom fureszpor forrosodott fel es az fustolt)
Aztan egyszer csak nehany szikra tavozott a markolat alatt a motorterbol... Aztam se kep se hang...csak a banatkonnyeim
Kezdodhet a vadaszat ismet honapokigu.i.: a banatomat inkabb becherovka vagy tatratea-val folytatom
[ Szerkesztve ]
-
Haugland
aktív tag
Használtan vettem a gépet, de utánatúrok egy kicsit, hogy hogyan is működik a garancia a Lidl-nél. (Elég 'csak' visszavinni bármelyik üzletbe vagy oda kell ahol vásárolták, vagy egyből egy szervízbe aki előbb igazolást ad, hogy rendeltetésszerű használat közen égett el, majd ezzel mehetek vissza a boltba, stb...
Ha nem játszik a garancia, szerintetek érdemes beadom agy kisgépszerelőhöz megnézetni?
Pl. egy újra-tekercselést (nemtudom mennyie kerülhet egy ilyen) megéri megcsináltatni egy ilyen gépen is, vagy fogadjam el, hogy ez van és az ilyen esetek ellen tényleg csak az ipari gépek védenek? -
Haugland
aktív tag
válasz csemberlen #33529 üzenetére
Lehet, hogy pihentetem a Lidl-s körfűrész garanciás dolgot pár hétig, hátha ismét kapható lesz és akkor inkább egy csere.
Közben addig összejött egy régebbi ipari bosch 230-as lappal. Apáááám, az olyan finoman megy a nagy méretei ellenére a parkside-hoz képest, mint az álom!
Ráadásul olyan talpa van, hogy le lehet róla csavarozni!!!! Ennek utólagosan nagyon örülök, mert így azt fogom csinálni, hogy egy 5mm-es aluminium lapra cserélem a talpát (a gyári talpat és fűrészlap védőt pedig elteszem) és így építem majd be asztal alá!!<<<Légyszi ajánljatok nekem rétegelt lemezhez való fűrészlapot, hogy milyen márkát és azt hol érdemes beszerezni!? Ebay ilyen termékek esetében nem játszik? A szállítási idő nem gond, meg tudom várni>>>
-
Haugland
aktív tag
A kézi körfűrészek lapja illetve a talp oldal élének tökéletesen párhuzamosnak illene lenni vagy itt van valamekkora szög amivel a gyártók eltérnek a párhuzamostól?
A kis Lidl és a nagy Bosch nál sem párhuzamos.. Így asztalba építésnél nem mérvadó a talp pontos mérete (amit egy felsőmaróval belemarnék az asztalba), mert attól még a lap nem lesz pontosan merőleges a tolás irányára és a 2,6mm lap is simán 3,5mm széles hézagot fog kivágni a bútorlapban..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- Spórolós topik
- Formula-1
- EAFC 25
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kábelek - Kérdések és válaszok minden kábelt érintő dologról
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Futás, futópályák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Xiaomi 4 Lite Electric Scooter (elektromos roller) // Újszerű // Hivatalos garancia 2025.06-ig
- Eladó 3 szobás lakás Bp. 11. kerületben Őrmezőn!
- ÚJ - KRUPS EA8738 Intuition automata kávéfőző tejtartállyal
- Dreame D10 Plus robotporszívó és nedves feltörlő
- Alfa Romeo 159 SW 1.9JTD 120 Le, 293.xxx km 2026.01.26ig műszaki
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest