Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pacman_123
tag
válasz
kicsi kecske #49595 üzenetére
Sztem ezt így látatlanban (még a linkelés ellenére sem) nehéz megmondani, hogy hogy kellene ezt "craft tölgy" színűre alakítani. Ha jól értettem a színt. Rákerestem a színre, mert ez elsőre ez olyan fantázianévnek tűnt, mint a bugyirózsaszín (láttam pár bugyit, rózsaszínt is, de nem volt mindegyik egyforma rózsaszín árnyalatú.... szóval ez a "craft" jelző a tölgy szín előtt megzavart.)
Miért nem próbálod meg az asztallap alját lecsiszolni, amennyire tudod? Vagy az egyik székét. A lényeg a nem látszó terület. Aztán veszel egy tölgy színű pácot, egy kicsit. Vagy vékonylazúrt. Ha ott azt a színt adja amit szeretnél - nyertél. Ha nem, még mindig kísérletezhetsz. Én az asztallap alját javasolnám mert nagyobb terület, egymás mellett is tesztelhetnél többféle tölgy árnyalatot .... és mégsem tetted "tönkre" az asztalt. Csak egy tipp.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Ez a 8 fenyőszék és fenyőasztal kb 80-100e-ből kijön újonnan az ikeából, nem nagyon volt 180e. Értelmetlen vele foglalkozni. Most szép valódi tölgyfa széket lehet ott kapni ekedalen néven, huzattal 18e/db és hozzá tölgyfurnéros asztal.
-
T J
tag
válasz
Ez borovi fenyő.
Az asztal és székek alja nincs lepácolva, ha jól látom, csak a látszó felületek. Csiszolás után olyan színű lenne, mint az alja. Azt kell mondjam, hogy ezzel az enyhén "koszos" színű páccal vagy legközelebb a kívánt tölgyhöz, ha hozzányúlsz se biztos, h sikerül hasonlóbb színűre pácolnod, illetve a rajzolata, keménysége, felülete (tölgy nyitott pórusú), még a szaga is tök más.
Egyszóval felesleges bajlódnod vele, sose fog úgy kinézni mint a tölgy-utánzat dekor, amit linkeltél.jimy_l
Erre gondolsz? -
Vesa
veterán
válasz
Ilyen szaínvilágú bútoraink vannak, nekünk asztalos azt mondta, hogy színazonosra javítani nem nagyon lehet. Műhelykörülmények között lehetne felújítani, csiszolni és újralakkozni, de mindenképpen sötétebb lesz a szaki szerint. Én hagytam a fenébe, ráadásul a miénk viaszolva van, ami a világ marhasága egyébként, nem tudom ki volt az a pihent aki kitalálta. Nem véd semmitől, cserébe baromi könnyen sérül. Egy magazinnak fotón csodás, de mindennapi használatra alkalmatlan. Szóval én úgy döntöttem, marad így ahogy van, "rusztikus" aztán kész. Maga a bútor egyébként -ahogy a tiéd is-, kiváló állapotú, a faanyag egészséges, csak ez a viaszréteg egy tévedés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest