Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
Környezetvédelmi rendelet országos hatályú, de csak bizonyos esetekben engedélyköteles a kivágás. Megvan határozva minden paraméter a törvényben, pl. a törzs kerülete (ha jól rémlik, 80cm felett már engedélyes).
Ugyanakkor senki nem foglalkozik ezzel sajnos, főleg vidéken nem. Én itt pl., végignéztem, ahogy a full erdős, ősfás területen minden egyes kiköltöző azzal kezdi, hogy fákat vágat ki, de volt olyan is, aki az összes fát kiszedette, mert neki napfény kell a napozáshoz. Aztán meg sírnak nyáron, hogy szétég minden, és kínlódnak a műanyag tescos napernyőkkel. Hülyék az emberek, főleg a várolsból kiköltözőkkel van baj, fingjuk nincs a természetről. Láttak egy szép díszkertet a neten, vagy egy magazinban, aztán az erdő közepén golfpálya pázsitot akar fák nélkül a szerencsétlen marhája. Én meg nem győzöm ültetni a fákat, viszont baromi vicces, ahogy az utca lecsupaszodott az évek során, nálam meg. kb. egy kisebb erdő van. A másik kedvenc témám a tüzelés, amikor a panelből kiköltözött szerencsétlen elkezd kandallót hasnzálni, csak arról nincs finga se, hogy mivel, és hogyan kéne tüzelni. Mi meg fuldoklunk jókat télen. Legjobb lenne egy tanya, egy minimum 3 hektáros területtel, hogy a közelembe se kerülhessenek ilyen emberek.
-
pali923
aktív tag
Amennyire én tudom, minimum bejelentésköteles, a jegyző ad rá engedélyt.Egy kört tehát mindenképpen megér, legalább érdeklődni a hatóságnál.
Ez mellesleg egy mezőgazdasági terület inkább, csak családon belül hívjuk Fölső-kertnek, mert van másik kert is.Azt nem tudom, hogy a lakóterületek és a hasonlók között van-e különbség favágás ügyben.
Az meg másik ügy, hogy ma már nem kell minden épületre építési engedély, csak bejelentés van, ha igaz. Ha jó emlékszem, 300 m2 az engedélykötelesség határa. Nem tudom, mit fog építeni, de nekem vannak kételyeim a mai magyar hatóságok erejéről, ha bontatni kell utólag egy házat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest