Hirdetés
-
PROHARDVER!
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stealth
senior tag
Nos a router WAN-nál megadtam a NAS ip címét, mint DNS server. Működik.
Adguard dashboardon lemelkedik a lekérdezések száma.
Viszont semmi reklámot nem szűr.
Ezeket lőttem be:Mi a hiba?
[ Szerkesztve ]
-= Stealth =-
-
-
addikt
válasz Stealth #4045 üzenetére
Elvileg igen, kell neki upstream mindenképpen (nekem mondjuk ott is az Adguard Family DNS címek vannak megadva), aztán abból szűri meg amit megadsz neki.
Ez router függő, milyen logikával dolgoznak. Ami a lényeg hogy a hálózati kliensek DHCP-n az Adguard ip címét kapják DNS-nek.
[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Stealth
senior tag
Még azt kérdezném, hogy az Adguardhomeon belül meg lehet adni upstream DNS szolgáltatókat. Eddig én közvetlenül a cloudflare DNS szervereit használtam a routerben. Ha az AdGuardon belül megadom a cloudlflare-t, akkor az lesz használva a NAS-on keresztül mint DNS szolgáltató?
Illetve a nas IP-címét a WAN oldalon írom be a DNS-hez, ugye? Nem a LAN-nál.[ Szerkesztve ]
-= Stealth =-
-
addikt
válasz MaCS_70 #4037 üzenetére
Egy bármilyen helyi DNS szerver kell hozzá. Adguard is egy DNS szerver+a reklámszűrő, használhatod reklámszűrés nélkül is (bár miért tennéd, szereted a reklámokat?).
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
válasz Stealth #4042 üzenetére
Jól érted, igen.
Nálam a routerben van még ún. DNS Rebind Protection is, szóval ott is hozzá kellett az összes rewrite-os címet adnom, ez routerfüggő.
Ezek a listák vannak nekem felvéve:
[ Szerkesztve ]
-
Stealth
senior tag
Egyébként nem tudom, hogy jól értem-e az AdGuard beállítást.
A routeren meg kell adni a DNS-nél a nas ip címét, mint DNS szerver, be kell állítani a DNS rewrite-ot [stealth.myasustor.com a 192.168.1.10 (Doomain, Answear)] az AdGuard homeban és ennyi?-= Stealth =-
-
Pimpellér
tag
válasz Stealth #4034 üzenetére
Ez a vonat bár elindult, de a következő állomáson megállt és ott vesztegel
Annyit tettem, hogy App Centralból letöltöttem a programot, megnyitottam, belenéztem és feltettem a kérdést.
Ha jól értem el sem tudod indítani a programot ami gáz.
Nem segít, de megemlítem: Linux alatt jött elő nálam nem régen, hogy egy programot telepítettem, de az nem indul. Van ennek oka, de egyelőre ennek sincs időm utánajárni.
Milyen jó lenne, ha ez a tanúsítvány kérdés néhány kattintással megoldódható lenne és a biztonságosnak ítélt https címet zökkenőmentesen használhatnánk.. -
-
addikt
válasz donat_sz #4031 üzenetére
Pi hole-t nem ismerem, de ott is ugyanez lehet a módszer: azt kell elérned hogy egy
nslookup donat_sz.myasustor.com
parancs a helyi NAS ip címét adja vissza."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
donat_sz
senior tag
Hát én mindig inkább tovább nyomtam, de most annyit volt szó róla, hogy megcsinálnám de bevallom a linked alapján nem sikerült
Pi-hole esetén tudod esetleg hogyan megy ez? DNS Records vagy a CNAME Records menüpont lesz az? és utána hogyan is tovább?
DNS records-nál felvettem egyet, ahogy logikusnak tűnt, de nem jártam sikerrelVagy inkább keresgéljek a barátoméknál?
-
addikt
válasz Pimpellér #4028 üzenetére
pl. kell egy saját DNS szerver amivel át tudod iratni a külső címeket belső ip-kre, itt írtam róla
-
Pimpellér
tag
Sziasztok, az SSL privát kulcs tanusítványát a Certificate Manager segítségével letöltöttem.
Hogyan kell továbblépnem, hogy a a böngészők elfogadják a Nas URL-címét és ne azt írják ki, hogy "Nem biztonságos".
Köszi -
addikt
Megjelent ma az ADM 4.2.7.RR41 ( 2024-03-05 )
-
addikt
Kis segítség annak akinek ez nem nyilvánvaló és használ Docker-t:
Az ADM tanúsítványa (nálam ez xyz.myasustor.com, gyárilag Letsencrypt-el generálva) a következő helyen található: "/usr/builtin/etc/certificate"
Szóval én egyszerűen becsatoltam ezt az útvonalat pl. a qBittorrent-nek:volumes:
- /usr/builtin/etc/certificate:/sslcerts
És máris van érvényes https tanúsítványa ennek is helyi hálózatban (nálam Adguard Home fut és DNS rewrite-ot csinál a helyi ip címekre, i.e. az xyz.myasustor.com címből 192.168.1.200-at csinál minden helyi DNS lekérdezésre)
-
Gawamatsu
Topikgazda
A NAS egyik reggel meglepett kedves csipogásával, miszerint van hibás szekrotra az egyik R5 lemezén. Restart után nem csipákolt, de nem állt le rendesen. Restart megint. Akkor jó lett.
SMART és DD nem talált semmit, de azért gyanus, már másodszor csinálta ugyanazzal a WD RED lemezzel.
Van cserém, mert instant mentésem, így nem aggódtam túl.
Már majdnem ment is be a cserelemez, az ellenőrzés előtt, de végül nem.Már kerestem a hogy kell lemezt cserélni guide-ot, de végül (most) nem kellett.
Emlékeim szerint nem kell semmit csinálni csak kivesz, másik betesz, Raid sync-et megvár, kész. -
Nem tudom ismeritek-e, ha igen, akkor bocs.
Asustor NIMBUSTOR 4 Gen2 / AS5404T NAS, beüzemelés, felhasználók, megosztások, SSD cacheDocker konténer, Linux desktop, virtualbox: Asustor NIMBUSTOR AS5404T NAS
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
addikt
válasz MaCS_70 #4016 üzenetére
Azt írják hogy ez a kettő parancs segíthet ha SSH-n keresztül kiadod, lehet már az első fog, de ha nem akkor add ki a másodikat it:
sudo reboot -f
sudo poweroff
-
félisten
Nemrégiben újraindítottam a NAS-t.
Azóta minden bejelentkezéskor a Rendszer újraindul... ablak díszeleg a GUI közepén, amelyet külön Esc-pel kell eltüntetnem.
Vajon hogyan tudok megszabadulni tőle...?
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
A DLNA nem mindenevő. Ezért találták ki a transzkódolást. Ha ez be van kapcsolva, és olyan médiával találkozik, ami nem megy át a DLNA-n, akkor röptében, valós időben átkonvertálja olyan formátumba, amit a DLNA ismer, és közvetíteni tud.
Ez a transzkódolás képesség nem mindegyik DLNA szerver része, gyakran csak a fizetős verziókban érhető el, vagy nincs alapból bekapcsolva.Plusz ne keverd a DLNA szervereket(Plex, LooksGood, upnp media server,....), pláne ne futtass egyszere többet belőlük. Ez is okozhat problémákat.
-
paler
aktív tag
Köszönöm a hozzászólásodat.
A LooksGood telepítve van.
Nem is tudtam hogy a DLNA van olyan videófájl formátum amit nem támogat
Majd ha lesz egy kis időm akkor még próbálkozom vele, hátha rátudom venni hogy lejátsza azokat a fránya filmeket. A Plex-el pl. sikerült olyan filmet lejátszani amit direktben a Tv lejátszója nem indított el. Természetesen ha pendrive-ra teszem a filmet, akkor gond nélkül lejátsza a TV is. Ragaszkodom hozzá hogy a NAS-ról tudjuk filmet nézni, mivel ez is kritérium volt a NAS beszerzése mellett.[ Szerkesztve ]
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
félisten
válasz MaCS_70 #4005 üzenetére
A probléma magától megoldódott. Érti a fene...
Leet viszont egy másik, szintén elérési problémám:
Egy felhasználó (nem adminisztrátor) a jelek szerint túl sokszor próbált belépni rossz jelszóval, ezért aztán a NAS szépen le is tiltotta azt az IP-címet.
Adminisztrátori jogosultsággal hogyan tudom feloldani a tiltást? (Másik eszközről ugye be tudok lépni.)
Illetve: eleve hol találom (nem találom, pedig én állítottam be) a túl sok rossz kísérletre szóló titást?
Köszönettel: MaCS
-
A válasz egyszerű: Nem olyan formátumban van a kép/hang, amit a DLNA támogat.
Nézd csak meg, pl. a mediainfoval egy olyant amit lejátszik, és egy olyant amit nem.
Jegyezd meg, és olyan kódolású videókat szerezz be, amit "szeret".Nem ismerem az asustor DLNA szerverét, de talán a LooksGood segíthet a problémádon.
-
félisten
Nem, új Windows 11 PC-k.
Általánosságban működik is a NAS elérése, de van egy olyan megosztás, amelyik két PC-ről engedi az SMB-elérést, másik kettőről nem.
SHTML-en a GUI elérésével ezeken a diszkriminált gépeken sincs gond.
Köszönettel: MaCS
-
félisten
Érdekes jelenség szívat éppen.
Van egy megosztás, természetesen felhasználói jogokkal.
Az érdekesség az, hogy egyes PC-król enged belépni a könyvtárba, másokról nem, mintha rossz lenne a jelszó. Pedig nem rossz az.
MaCS
-
ugyes
senior tag
Nézd meg, hogy tv-ről NAS-ra bejelentkező felhasználónak milyen jogai vannak. Illetve a fájlokat ki érheti el (jogosultság). Én pl. egy új Plex telepítéskor szívtam: a képeim felét üres metaadattal dolgozta fel, mert a technikai usernek nem volt azokra a fájlokra érvényes hozzáférése (akár egy könyvtáron belül).
A Plex-nél szerintem a sorozatneveket a könyvtárban módosítsd a javasolt formátumra: a jelenlegi Sorozatok\His.Dark.Materials.S03.720p.HMAX.WEB-DL.DD5.1.H.264.HUN.ENG-PTHD helyett Sorozatok\ His Dark Materials (2019)\ Season 03\..... ide már mehet a tényleges fájl. -
paler
aktív tag
Nálatok a DLNA protokolon keresztül simán és akadásmentesen játssza le a filmeket/videókat a TV-tek? Mert nálam valamiért nem akar sok filmet elindítani a következő hibaüzenettel:
Az is érdekes, hogy a miniatűröket (előnézeti képeket) sem tölti be még olyan fájloknál sem, amiket letudok játszani a NAS-ról.
Lásd pl. ezt:
Pedig lejátssza:
Ami még érdekes hogy HTPC-n (Lan), Laptopon (Wi-Fi) és Mobilon(Wi-Fi) is tökéletesen megy a filmek lejátszása, csak a TV-k (Wi-Fi) b..kodnak.
De pl. Pendrive-ról simán lejátszanak minden filmet, amit a NAS-ról nem, ráadásul a miniatűrök is megjelennek ha pendrive-ról tallózom be a filmeket/sorozattokat.
Mi lehet a gond???Ráadásul a Plex-el is szívok:
Link 1, Link 2De ha a DLNA-n tökéletesen menne a lejátszás, akkor a Plex-et el is engedném.
TV típusa: LG 43UN74003LB[ Szerkesztve ]
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Apple iPhone 13 Pro 128 GB SILVER PATIKA ÁLLAPOT
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest