- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- TCL LCD és LED TV-k
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
-
PROHARDVER!
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm, az lesz. Kipróbáltam a letöltést a Download Centerrel. Valóban, nem fürge, de az nem is lenne baj. Viszont feltölteni az istenért nem akar. Letöltöttem a qBittorrentet, azt használom a pc-n is. ( nem a dockeres verzió ) Az villámgyorsan letöltött, de fel az sem. Egyszerűen nem csatlakoznak a listában látott peerek. Néha 1-2 csatlakozik, de rögtön leszakad. Vagy elindul a feltöltés, de csak 1-10 KB vagy még kevesebb. Port átirányítás megvolt, beállítások ugyanazok mint a pc-s verzióban. Nincs sebesség korlátozás. A jelölt letöltés már több mint egy napja megy, átlagnak ezt írja: Feltöltési sebesség:0 B/s (átlag 6.3 KiB/s)
Most is 1 peer csatlakozik, de rögtön leszakad. Mi lehet a baj?
[kép] -
-
Azt hiszem végigvittem. Már jó a no-ip.org cím is. Jelenleg a két ssd van bent. Most szeretnék 2 hdd-t betenni. Gép kikapcsolás, mehet a két hdd egyszerre és gép visszakapcsolás? A Control Centerben a kapcsolódás fülön: Nyílt hálózati meghajtó vagy a Meppelt hálózati meghajtót kell választani, hogy az Ez a gépben lássam a meghajtókat?
-
Sanyi.mTs
addikt
Köszi.
2. sajnos pl az as5404t-re semmi találat, de jó ötletet adtál, így yt-n kerestem rá és ott kb 1 éve jelentették be.
4. 6704t lett volna csak elgépeltem+ PC-ről mentés igény megfogalmazása nem volt egyértelmű. Synology active backup for business-hezz hasonló megoldásra gondoltam, azaz adott PC-ről image-t csinál, amit egy telepítő pendriveval vissza tudok állítani.
-
Pimpellér
tag
Szia, még januárban adtad kérdésemre a javaslatot (HDD keretet hol lehet beszerezni) és ma örömmel jelzek vissza, hogy a 2 db. megrendelt kifogástalan példányt beüzemeltem. Eltelt nem kevés idő, és bár némi döccenővel, viszont nem horror áron (12.761.- Ft a kettő), de korrekt kapcsolattartással a dolog megoldódott. Szóval köszi.
-
-
cigam
titán
Ha nem sikerül az iperf3-at beüzemelni, a LibreSpeed-et használva mérj sebességet úgy, hogy közvetlenül kábellel kötöd össze a gépet és a NAS-t. (Ilyenkor kézzel fix IP címet kell nekik beállítani)
Egyből kiderül, hogy a switch miatt mérsz-e ilyen felemás értékeket.
Mérés közben a víruskereső/tűzfal kikapcsolásával változik a mért érték?
Esetleg egy live Linux-al is lefuttathatod a mérést, hogy Windows nyavajáít kizárhasd. -
Victorio
aktív tag
Az Asus oldaláról hiába töltöm le az .apk-t, nem engedi manuálisan feltenni.
Hibaüzenet: Sikertelen feltöltés. A rendszer nem támogatja ezt a formátumot. (Ref. 6005)A dockerhez nem értek.
A Docker Engine-t feltelepítettem az App Centralban, de innen hogyan tovább?
Odáig megy, hogy besshzok a NAS-ba. Hogy lesz innen dockerben futó iperf? -
Hyena
senior tag
Koszonom a valaszt.
2 gigabites port van most osszefuzve es ugy hasznalom.
A rotueremen van 2.5 gigabites port az uj nast valoszinuleg ugy hasznalnam.A jelenlegi nasban is mar bovitve van a memoria 4gb-ra es qbittorrentet, sonarrt, bazarrt, plexet hasznalok rajta.
Igazabol hasznalok meg synology nasokat is, illetve xpenologyt dell poweredge szerveren es hp proliant microserveren.
Azert is merult fel az update mert sajnos a synology nasokat volt eset, hogy mar feltortek (talan mert sokaig nem volt frissiteve dsm 6rol 7re) es nem tudom mennyire okoz majd gondot , hogy az as5104tre nem jonnek biztonsagi frissitesek sem, tovabba nem fog e elofordulni az , hogy nem fognak megjelenni vagy futni azon alkalmazasok sem amiket hasznalok teszem azt azert mert majd mar csak az ADM 5re fognak fejleszteni.
Egyebkent erdekesseg szinten pl lehetne ra tenni xpenology dsm 7.2t is es akkor mondjuk azt, hogy biztonsagos lenne, de nekem szimpatikusabb valamiert az asustor rendszere.
-
ugyes
senior tag
A Lockerstor pont, hogy nem belépő, a felsoroltak közül a legerősebb kategória. Belépő a Drivestor.
@andrew-msi: ha csak erre a két funkcióra használnád, akkor egyszerűbb és olcsóbb lehet, ha veszel egy mini pc-t vagy SFF gépet + nagyobb külső HDD-t (pénteken black friday a WD honlapján, lehet értelmes áron lesz a 16TB-s egységük pl.). Arra figyelj, hogy ha feliratos és/vagy 4K filmeket néztek és nem kizárólag belső hálózaton, akkor érdemes minimum intel 11th gen processzoros gépet venni, mert a Plex javított 4K HDR tone mapping + felirat kezelés azokon fut windows alatt.
Ha más funkciók is lennének, akkor Nimbustor, a biztos, ami biztos alapon. -
andrew-msi
aktív tag
Átnézem és ki is próbálom.
Megpróbálok a kérdéseidre válaszolni.
Egy Dell Poweredge Mini T30-m van 4db HDD-vel.
Nem vagyok profi, amikor vettem akkor ezt ajánlották.
A lakásban van 3 tv és 3db Xiaomi TV box, ezeken fut a Plex és ezzel nézem a filmeket.
Ritkán töltök le max heti kb 5 torrentet és ehhez qbittorrent-t használok.
A Windows-t akarok kihagyni és a legegyszerűbb megoldást keresem. -
gekkoXT
senior tag
Ez kb olyan mint amikor a ransomware után mosták kezeiket. Ha valami konkrét korlátja van a frissítéseknek, azt megértem, de a win11 esetén is jól látszott hogy mesterségesen generált a TPM elvárása. Értem a lényegét, de mégis működik nélküle is. Mellesleg baromijó üzlet arra sarkallni a felhasználókat, hogy váltsanak hardvert. FElpörgette a pc piacot, na. Szóval itt azért nem arról van szó, hogy van egymillió féle hardver mint a mobiloknál és ott tényleg lehet hardveres probléma az új os verziókkal.
-
Stealth
senior tag
Igen, ezt olvastam, de közben kaptam olyan tanácsot máshol, hogy ez a tapo is tud nas-ra menteni. Tud is, csak kicsit bonyolultan.
Közben megtaláltam ezt a videót. Az lehet, hogy egy kamerának kell egy teljes HDD? Én azt hittem a meglévő HDD-n készítek egy shared mappát és oda mentek, nem kell formázni a vinyót.
-
Stealth
senior tag
-
Stealth
senior tag
Magam sem tudom. Nem gondoltam, hogy 3. féltől származó programra van ehhez szükség - ez az első tapasztalatom ip kamerával és azt hiszem menne ez egyszerűbben is valahogy, de azt még nem tudom, hogy hogy.
Egyébként azt tippelem, hogy ha veszek egy olyan kamerát, ami tudja az SMB/NFS párost, akkor közvetlenül tudna menteni a NAS-ra a kamera és SC se kellene. Jól gondolom?
-
-
Szegény Concorde-nak is ez okozta a vesztét. Az ajánlás ellenére tele tankkal indult (a kapitány a nagy felszállósúly miatt döntött így), a kapott ütést pedig nem tudta levegő csillapítani a tankban...
Ez persze kicsit máshogy működik, mint adattárolóknál, de egy 90%-ra töltött HDD konkrétan tele van.
MaCS
-
rgeorge
addikt
Ez a nem-rendszerlemezekre is így van? Most egyébként nagyobb problémám is van: a 2. régi HDD-re nem tudtam másolni az új NAS-ban, megállt valahol (erről állt meg korábban a másolás is). Most viszont leállítani sem tudom a NAS-t, nem reagál a kikapcsolásra web-en, appból sem. Látszólag semmi sem fut a háttérben. Sőt, egy USB-n csatlakozatott HDD-t sem tudok eltávolítani (eject).
-
Gawamatsu
Topikgazda
"Három vagy több fiókos eszközök már képesek a RAID5 megvalósítására, ami a lemezek össz kapacitásának 2/3-át biztosítja úgy, hogy az egyik lemez elvesztésekor még megmaradnak az adatok.
RAID1 és RAID5 esetén is fontos, "Ez így nem igaz, mert csak a 3 lemezes R5-nél 2/3 a kapacitás. Valójában a N-1, ahol N a lemezek száma.
-
paler
aktív tag
Köszönöm a hozzászólásodat.
A LooksGood telepítve van.
Nem is tudtam hogy a DLNA van olyan videófájl formátum amit nem támogat
Majd ha lesz egy kis időm akkor még próbálkozom vele, hátha rátudom venni hogy lejátsza azokat a fránya filmeket. A Plex-el pl. sikerült olyan filmet lejátszani amit direktben a Tv lejátszója nem indított el. Természetesen ha pendrive-ra teszem a filmet, akkor gond nélkül lejátsza a TV is. Ragaszkodom hozzá hogy a NAS-ról tudjuk filmet nézni, mivel ez is kritérium volt a NAS beszerzése mellett. -
Misi_D
tag
-
-
A Redirect Gateway végül működött, de miután tényleg átirányította az átjárót, onnantól a teljes netkapcsolat a NAS-ról jött. Szóvel sajnos elég súlyosak a "mellkék" (valójában "fő") hatások. De vészmegoldásnak tökéletes, nem tudtam (bár sejthettem volna), hogy ez így megy.
Köszönettel: MaCS
-
Ez lesz a megoldás, a Redirect gateway!
Ha ezt beállítom a NAS-on, akkor mit kell a config fájlba írnom -- csak mert attól tartok, hogy ha elkalmazom a VPN-kapcsolaton keresztül, akkor ezzel buktam is a kapcsolatot, még mielőtt le tudnám tölteni az ovpn-fájlt. (Szívattam már meg magamat így...)
Ezt találtam, de sajnos nem értem:
redirect-gateway [def1 local bypass-dhcp bypass-dns]Köszönettel: MaCS
-
Lehet, hogy el tudom érni, de nem tudom, hogy hogyan. Olyan tanácsot már kaptam, hogy kár is próbálkoznom.
Szóval fogalmam sincs róla (és pont ez az eredeti kérdésem), hogy hogyan tudnék rápróbálni a hálózatra. A NAS a 10.0.1.1 címen van, én a 10.0.1.6-ot kapom. De /24-et feltételezve a többi címen nem találok senkit.
A router 192.168.2.0/24-en csinálja a LAN-t, de ezt a tartományt sem érem el az OVPN-kliens gépről.
-
Dehogy akarok én a NAS-on keresztül SSH-zni! Alapból a routeren át VPN-ezek, de valamiért leállt a router VPN-szervere -- és annak a beindítása is cél lenne (Az mondjuk jó lenne HTTP-n, mert fogalmam sincs az AsusWRT SSH-parancsairól). A NAS-t viszont elérem, tehát csak a NAS-on keresztül férhetek hozzá a hálózathoz.
Ami történetesen elég sok száz kilométerre van tőlem.
A NAS VPN-szerverének címtartományában (10...) nincsenek benne a router LAN-jának címei (192.168...).
-
Magáról a NAS-ról mint számítógépről akarom elérni a hálózatot. Mivel a NAS GUI-t elérem, indíthanék róla egy SSH-t, amellyel bejuthatnék a hálózati eszközökre SSH-val. Ugyanez lenne a célja egy böngészőnek is HTTP-n.
Az egyszerűbb persze az lenne, ha mindezt nem a NAS-on keresztül kellene megoldani, de erről már megírták, hogy nem fog menni.
Konkrétan a helyzet: van egy távoli hálózat, amelyen a NAS-hoz hozzáférek OpenVPN-en. Ugyanezen a hálózaton van egyebek melett egy ESP32, amelybe szeretnék belépni akár HTTP-n, akár SSH-n.
-
Stealth
senior tag
Nos, most open az 59999 port a belsó hálón. Kiszedtem minden portforwardingot és upnp van a routeren és a nason is, illetve a nason nincs tűzfal. A routeren engedtem az 59999 portot, de még mindig Could not connect to tracker van.
A canyouseeme oldalon is Success az 59999 port,Igen, direkt ez az ip cím, ennek van jelentősége?
-
Stealth
senior tag
App centralban beírtam, hogy Transmission és az egy találatot feltettem. Nem igazán vágom, mi ez a docker dolog.
A router tűzfalam fog meg valamit, mert ha azt kikapcsolom, indul is a letöltés a Download Centerben, mondjuk a transmissionben nem. De milyen port kell még a bejövő porton kívül a torrenthez?
-
Stealth
senior tag
-
Stealth
senior tag
-
ggg666
őstag
Persze tudom, hogy törlés lesz, volt régen synology nasom is pár évig.
2 gépben külön vannak most.Az egyik egy régi i5-ös konfig a másik meg ryzen 5900x konfig.#3493ugyes Majd átértekelek pár adatot van ami archive-ban is elég lenne.
Meg most néztem van hdmi audio extractor, lehet nekem az is elég lenne, így nem kellene feleslegesen usb portot pazarolni. Amúgy forumokon is olvastam, sok dac-ot támogat, mindenféleképp olyat akarnék, de most van a hangfalamon optikai bemenet.
A szünetmentes meg egy APC Smart-UPS 1500VA LCD (SMT1500I).
Most lesznek nagyobb hdd-re cserélve az adatok (20-22TB) -
Sajnos nem vagyok túl jó Linuxban, csak annyit tudok, hogy visszatérően (egyetemi jegyzetet is beleértve) találkozom azzal, hogy az NTFS jogosultságvédelme semmit sem ér, mert beteszik egy linuxos gépbe a lemezt és máris minden olvasható. (Ezt mondjuk már számtalanszor meg is tapasztaltam...) -- Bezzeg a Linuxnál, egy Ext4-es fájlrendszert bezzeg nem olyan könnyű jogosulatlanul olvasni.
Hát, ezek szerint egy chmod kérdése az egész -- ami mondjuk logikus is.
-
Juzzie71
tag
Szia! Kb. leírtam azt is, hogy mit csinálok a Windows 10-es gépeken.
Régen használtam a gépemen VMware Workstation-t is, és a vm-ek a NAS-on voltak csak simán átmásolva. Lassabb volt, mint most a dedikált SSD-n az biztos, csak úgy érzem felesleges tárhely foglalás ilyet az SSD-re tenni. De nem fogom főbe lőni magam, ha így kell, hogy maradjon. -
gekkoXT
senior tag
Hát azért egy email cím szerintem pont nem az a kategória amit ezzel össze lehehetne hasonlítani.
Miért egyEdi a felhAsználóNév, hA nEM szÁmít mIlyen kArAkTer van benNe? Miért lehet megadni kis és nagybetűt Ha pont auTentikációnál lE van kaKKantva? MenNyiből tart helyesen írnod a felhAsználóneved kis és nagybetűit ha a jelszónál is figyelned kell erre? Miért számít a tulajdonneveKnél ugyanez, ha úgyis tudod kire dongolnak ha a nevedet leírjáK? -
gekkoXT
senior tag
Hogy mi? Ugye csak viccelsz?
Szóval a felhasználónév ne legyen egyedi a kis és nagybetűk által, csak a karakterek számítsanak????? Ez szerintem nettó agyfasz.És konkrétan ez volt a válasz az Asustor-tól:
Thank you for contacting us.
Only the password is case sensitive. As additional security measure we offer 2FA.
More details here:
https://www.asustor.com/en/knowledge/detail/?id=&group_id=616
However, I will forward your concern to our ADM software team.
Best regards,
Frank EckardtSzóval ha ez zavar, válasszam a 2 faktoros azonosítást. Ennyike?
Szerintem ez nevetséges.
Ha belépek akkor azért helyesen írja a kis és nagybetűket a felhasználónévben. Szóval akkor egyáltalán miért engedi, hogy ilyen felhasználónév legyen, ha nincs is jelentősége???? -
xrvman
őstag
Dockeres Transmissionban pl az a hiba is fennáll. hogy ha a leírtak szerint a /watch mappába tolom a letölteni való torrentet, igaz, ott a neve szépen megmarad és a .torrent kiterjesztése átvált .added-re. Ám sajnos ha a kliensben a webes felületről törlöm a fájlokat is törölve az adott torrentet, akkor a watch mappából nem törli. Gondolom idővel hatalmas mennyiség gyűlhet össze.
Dockeres qBittorrentet használok jelenleg. Ehhez is, meg a transmissioinhoz is pl. van egy Firefox addon, Torrent Control, mellyel be tudok lépni a felületre. Továbbá letöltési linken jobb klikk és a helyi menüből is Torrent > added. Letölti, majd jelzi felugró ablakban, hogy sikeresen hozzáadta.Gyárihoz létezik olyan beépülő, mely a letöltési linkre jobb klikkel kattintva, menüt választva hozzáadja a torrentet? Maga a Download Center webes felületéről indítva teljes törléskor a letöltött fájlokat és a torrentet is törli? Illetve azt is mondták több fájl esetén jóval több erőforrást használ.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kés topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással / gyári tartozékokkal
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest