Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hoffman_

    nagyúr

    sziasztok!

    van egy kellemetlen, nem várt gondom. adott egy Asus B85M Gamer alaplap. most jöttek meg a kábeleim és estem neki a gépnek, a következő felállás szerint:

    eddig egy 4pines venti volt a CPU_FAN kivezetésen, egy 3pines a CHA_FAN kivezetésen, minden gond nélkül. a 4 pines venti kikerült a gépből, a CHA_FAN kivezetésre került egy 3 pines elosztó, ami 4 ventire tudja leosztani 3pines csatlakozóval a tápot (az alaplapon mind a CPU, mind a CHA kivezetés 4pines, tudnak PWM-et és DC-t is). most tehát a CPU_FAN üres, emellett a CHA_FAN-ról DC módban egy 4-es elosztóval 3pinen van megtáplálva 3 venti (PWM 3pinnél nem megy, ahogy néztem).

    a gond az, hogy nem tudom indítani a gépet, mert azt írja, hogy CPU FAN ERROR, és csak a biosba tudok bemászni. átdugtam az egész venti kiosztást a CPU_FAN kivezetésre, de ugyanez a helyzet. próbáltam disabled, pwm, dc módot is, egyik sem oldotta meg, mindegy melyik kivezetést használom.

    létezik, hogy 4 pines venti nélkül a CPU_FAN kivezetésen nem fog indulni a gép? naneb*sszmá. valakinek ötlet, hogy ezt a hibát hogy iktassam ki?

    hálás köszönet előre is :R

    [ Szerkesztve ]

    "The time you enjoy wasting is not wasted time."

Új hozzászólás Aktív témák