Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Milka 78

nagyúr

válasz salvadorE51 #116 üzenetére

Szeva!Gyorsan irok mert megyek gályázni...Fx 5200-ed van amin van egy agp és egy dvi?Huh..Na énnekem 2 dvi van hátu.Elösször is fogtam a monitor és rákötöttem a másik gépemre (3800+,8600gts,450wMercurytáp).Ezen teljesen megszünt a zavar,de a gépet teljesen lecsupaszítottam.Semmi internet,összes kábel+usb-s kütyü lehúzva rólla,csak egy egér volt rákötve.Ugyan igy lecsupaszítottam a másik gépemetde a jelenség megmarad.Gondoltam táp ami azért furcsa,mert Chiftec tápot használok....na mindegy.Táp ki táp be és a zavar ugyan úgy megvolt,bár kicst mintha csökkent volna.Ezután elkezdtem lehúzgálni a házhűtőket amiket az alaplapom vezérelt és elrendeztem a kábeleket.Volt olyan kábel ami a az alaplp és a kártya közt volt elvezetve+a táp fökábelét is megpróbáltam eltávolitani a kártyától.Ezután poénra kicseréltem a dvi-dsub átalakitót és a a másik vga kimenetre kötöttem a gépet(kb 90%hogy ez volt a lényeg).Ezt azért irom le mert ezt nagyjából ezt egyidőben tettem és ezért ezek bármelyike okozhatta a javulást.Az az érdekes ,hogy a kártya vadonat új,de szinte biztos vagyok benne hogy vagy a dvi átalakító(ami a kártyához járt)vagy pedíg a vga kimenet cseréje volt a megoldás.Azt is olvastamhogy a házhűtők is tudnak ilyet csinálni legalább is ha alaplapról van vezérelve és ez is gyanús volt,mert nekem nem jól volt bekötve az eggyik venti...A lényeg hogy szerintem nem a monitor a hibás hacsak nem annyiban hogy érzékeny a legkisseb zárlatra is.Ezt a zavrt a kártya valahogy begyüjti és a vga kábelen keresztül elküldi a monitorhoz.Nálam sem tűnt el teljesen csak sikerült nagyjábol kiszürni(kb 98%megszünt a zavarnak és csak néha látom meg ha nagyon figyelem).Allítolag ezért jobb a dvis monitor,mert tisztábban jut el a kártyátó a monitorig a jel.Ja és a monitor Nativba 75hz-en tiszta homály viszon 70 hz-en működik és úgy érzem van is különbség,bár nem egetrengető.Látható,hogy ez nem 75hz.Nvidia control panel->Display->Manage custom resoultions->Create.Itt be tudod irni és egyből tesztelni is.70hz-fölött elkezd homályosodni.Ja és nincs tv de mivel kábelnetem van nekem is megy koaxkábel a gépembe ami szintén zavaró tényező.Hát nagyjábol ennyi,de még én is kisérletezgetek,hátha még jobb tud lenni a dolog.Sok szerencsét a művelethez!

Új hozzászólás Aktív témák