Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rubio2010

    csendes tag

    Sziasztok!

    Előre elnézést kérek ha valahol hülyeséget írok, de nem igazán értek számítástechnikához!

    Vasárnap reggelig egy RT-N65U router-t használtam, ami akkor reggel meghalt. Tegnap megrendeltem az újat, amelyet ma kaptam kézhez egy RT-N56U B1 típusú routert és olyan gondom van vele, hogy nem megy párhuzamosan a 2,4G-s és az 5G-s hálózat. Ugyan ez volt a jelenség az N65U-nál is, ha a legfrissebb firmware-t tettem rá, nem akart csak az egyik hálózaton üzemelni. Ha visszatettem rá az eredetit, akkor simán ment párhuzamosan a két hálózat.

    Szóval ma megjött az új router, 3.0.0.4.378_7220-as driverrel és sajna nem tudja, vagy legalábbis nálam nem működik, mert csak az 5G-s hálózat látható a 2,4G-s nem. Gondoltam a gyártó honlapjáról letöltök egy régebbit, de ott a legfrissebb is a 3.0.0.4.378_5291-es driver volt. Gondoltam felteszem, hátha az tudja, de semmi változás és ráadásul a 7220-ast nem is tudom már visszatenni, mert nem találom sehol, így most már ez marad.

    Kérdéseim a következők:

    - Csak nálam nem jó valamiért, és ha igen mit kellene beállítani? (Mindkét csatorna engedélyezve van.)
    - Hol találok még régebbi verziót, ami hátha jó?
    - Olvastam egy Padavan driverről, az megoldaná a problémámat? Hol találom?
    - Az N56U és az N56U B1 drivere megegyezik?
    - Ez a router hibás küldjem vissza?

    Illetve van még egy jelenség, ami az N65U-nál nem volt: van egy Cisco modemem a PR-telekomtól. Ezen "LINK" jelzésű led most sárgán villog, de ez korábban zöld színű volt, csak úgy, ha a szg LAN kábelét direktbe kötöm a modemre, szintén zölden villog, de ha a routeren keresztül megy a "net", akkor ez a led sárga. Nem tudom ennek van-e jelentősége, de érzésem szerint van.

    Most kikapcsoltam az 5G-s hálózatot, ami eltűnt a mobilomról, de a 2,4G-s nem látszik sehol. (A hálózatok nincsenek rejtve.) Ráadásul most látom, hogy a routeren nem is világit a wifi jel előtti kék led.

    (És akkor még a nyomtatóm beállításával még nem is foglalkoztam, ami miatt ezt a routert vettem meg, hogy tudjak hálózatban több eszközzel is nyomtatni. Az elődjével semmi problémám se volt, míg el nem romlott.)

    A segítséget előre is köszönöm!

    rubio

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák