- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Canon EOS DSLR topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vittorio85 #5812 üzenetére
A legtöbb TV-n 100 Megabit-es LAN csatlakozó van, ami sajnos nem mindig elég egy minőségi 4K-s felvétel akadásmentes továbbítására.
Opcióid:
- olyan 4K release-eket keresel, amik kisebb bitrate-el rendelkeznek, mint 100 Mbps (a 10bit-eseket szinte biztosan kizárhatod)
- valami külső hardverű mediaplayer-t használsz; pl. Kodi Raspberry Pi-n (csak a 4 támogat 4K-t)
- közvetlenül a TV-re dugod a külső HDD-t (persze kicsit kényelmetlen, mert mindig le kell húzni, ha rá szeretnél tölteni valamit)
- megpróbálhatod 5GHz-n Wi-Fi-n, de akkor a körülményeknek optimálisnak kell lenniük
- ellenőrizd, hogy a router USB 3.0-s csatlakozójába dugtad a külső HDD-tÉn egyébként Raspberry Pi 4-et használok Kodi-val médialejátszónak. Egy külső HDD van rádugva, teljesen jól kezelhető TV-ről (távirányítóval lehet használni a kezelőfelületét), fut rajta torrent, melyet távolról is tudok menedzselni, szóval teljesen ideális. HDR-t egyelőre még nem támogat, de majd a következő verziója.
Illetve ha HDR-t szeretnék nézni, akkor elérem TV-ről is a Pi-re kötött külső meghajtót, szóval akkor arról játszom le. Ez néha azért kényelmetlen, mert nem mindig ismeri fel a TV a hangsávokat és a feliratokat, és ez elég kellemetlen. -
Krinyo
senior tag
válasz
Ha vezetékkel vagy 5 GHz-en csatlakozik minden a lejátszási folyamatban, akkor nem a router lesz a ludas, röhögve teljesíti ezt az igényt. Vagy a TV lejátszója nem jó, vagy a médiatár...
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Szerintem ez nem router gond lesz, inkább ahogy mondod lejátszó. Ha javasolhatom akkor próbálj ki egy kínai media playert CoreElec-el (kodi). Itt kérdezz körbe, hogy mit ajánlanak olcsón, és lehet 10e-ből meg is oldódna a gondod. Illetve ebbe a topikba is benézhetsz.
-
dazzled
újonc
válasz
Vittorio85 #5618 üzenetére
Személyes tapasztalatom alapján úgy látom nem mindegy, hogy melyik gyártó melyik eszközét használjuk. Nekem egy Toshiba Canvio Basics, 1TB, 2,5" HDD, NTFS file rendszerrel, USB 3.0 porton ~ 35MB/s sebességgel másol Etherneten keresztül. Ez persze csak akkor igaz, ha a router nem tölt le éppen torrent-es anyagokat. WiFi-n is hasonló értékre emlékszem, de a rengeteg szomszédos WiFi hálózat miatt amit csak lehet vezetékes kapcsolattal használok.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Vittorio85 #5616 üzenetére
Most ez lehet hogy baromság, de mintha olyat olvastam volna valahol, hogy az is lassítja, hogy a wifin az adatok titkosítva utaznak, és ugye ez hardverigényes, emiatt kevesebb wifin a másolási sebesség.
-
kezo0
addikt
válasz
Vittorio85 #5613 üzenetére
Milyen notebook, milyen képességű wifi-kártyával? Ez is számít. És a használt wifi-csatorna is. Érdemes lehet manuálisan fixálni, ahelyett, hogy automatán hagynád. Bizonyos eszközök nem szeretnek egyes csatornákat. Valamint a csatornaszélességgel (20/40/80 MHz) is lehet játszani.
-
kezo0
addikt
válasz
Vittorio85 #5611 üzenetére
Szerintem a te személyes wifi-környezetedre semelyik gyártó sem vállal garanciát. Ki tudja, mi minden zavarja nálad az étert. Mindig a kábel a tuti.
-
kezo0
addikt
válasz
Vittorio85 #5609 üzenetére
Nekem a router 3.0-ás és 2.0-ás csatlakozóján is lóg egy-egy külső HDD, mindkettő NTFS-re van formázva. Az asztali PC-mről kábelen keresztül 35 MB/s körüli sebességgel másolok a 3.0-áson levő vinyóra, a 2.0-áson levőre pedig olyan 25 MB/s a másolási sebesség.
-
Gausz
aktív tag
válasz
Vittorio85 #5595 üzenetére
Nálam is ugyanez a szitu. Kábellel kb 15-20MBps-t érek el USB3.0-as meghajtóra (NTFS), ha megnyitom a router kezelőfelületét, akkor a CPU-k 100%on mennek, szóval ennyit tud ez a modell. Vezeték nélkül már nem is használom, de úgy rémlik, 7-10MBps-t értem csak el.
-
Patice
nagyúr
válasz
Vittorio85 #5595 üzenetére
A külső vinyó milyen fájlrendszert kapott?
NTFS esetén meg is van az egyik lehetséges OK.
Próbáld ki más fájl rendszerrel is, pl. Ext4 vagy exFAT. -
zsolt501
Topikgazda
válasz
Vittorio85 #5591 üzenetére
Több mindentől lehet lassú a másolás pláne wifi esetén.
Milyen link sebességet ad a router és a laptop közt, én letesztelném a sebességet kábeles kapcsolattal is, mert akár zavarhatja is valami az adatátvitelt.
Új hozzászólás Aktív témák
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest