-
PROHARDVER!
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SztiviVander
addikt
válasz
Véreshurka #5857 üzenetére
Csak nem nem gyullad fel a lambéria tőle... De hogy az 50-60foktól mennyire színeződik el vagy vetemedik meg az más kérdés, arról valami lambéria szekértőt kérdezz.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Véreshurka #5841 üzenetére
Kábellel. Nem tudom mihez kötni, mert valamikor jó.
Mikor bejött ez a pandémia mizéria és a teams/skype/zoom... hullám akkor adtam föl, azóta csak egy E1-es verziót használok. Így is elég jó a wifi, csak a konyhában necces, meg még kisebb messzi helyeken, de nem vészes. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Véreshurka #5839 üzenetére
Néha mikor node-ot vált hiába van csatlakoztatva nincs net.
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Véreshurka #5398 üzenetére
pfSense-t használtuk, nem rossz, de mostanában a microtik RouterOS-t használjuk, kicsit egyszerűbb (talán nekem), és a működésére sem volt eddig panasz 3 éve megy hiba nélkül.
Mondjuk a beállításokhoz nem árt némi linuxos hálózat ismeret (mi mit is jelent). -
samujózsi
senior tag
válasz
Véreshurka #5398 üzenetére
A pfsense benne van a pakliban, de ott inkább az alárakandó hardver lenne a kérdés.
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Véreshurka #5394 üzenetére
Az Advanced Tomato C1 ig volt támogatott, pontosabban már az sem, viszont FreshTomato esetén már E1-ig van támogatás.
De itt kéne inkább megérdeklődni. [link] -
AtHoS
nagyúr
válasz
Véreshurka #5364 üzenetére
Tegnap éjszaka már nem foglalkoztam a router resettel és reggeltől nem rég értem haza....egyelőre most sem fogok nekiállni VPN-nel "kínlódni"
483.13-as Merlin szoftnál ilyen a VPN menü, de lehet a telepített entware alatt konfigolt tűzfal (lásd fentebb) szól bele, bár a fene se tudja, ennyire nem vágom mi-minek a következménye
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Véreshurka #5281 üzenetére
Gondoltam dobok egy kis helyzetjelentést, mert sajnos tegnap is előjött ugyanez a hiba (vagy nem is tudom minek nevezzem), de reggelre megint be tudtam lépni. Fura...
-
blakey
titán
válasz
ki miként tárolja a fontosabb beállításokat,
Minden fontos infó el van mentve egy fájlba. Minden verzióról csinálok mentést és csakis arra a verzióra teszem vissza ha netán valami gond lenne. Soha, semmivel nem volt gond. Korábbi verziót egy frissítésre soha nem mentek vissza. Ha volt egy mentésem amit visszatöltőttem majd jött frissítés és nincs gond akkor újabb mentés készül. Nagyobb frissírések esetén alaphelyzetbe állítom és mindent manuálisan állítok be. Évente 1X szokott előfordulni. -
zsolt501
Topikgazda
válasz
Valószínű az újraindítás hozta helyre.
A beállítások esetén én nagyon nem támogatom az Asus mentés és helyreállítás lehetőségét Adminisztráció - Beállítás visszaállítása/mentése/feltöltése mert sajnos már én is és más is járt már úgy, hogy problémát okozott a visszaállítás, pláne akkor amikor egy hibásan működő rendszerről készült a mentés, de olyan is előfordult, hogy nagyobb változás volt a programban, és a visszatöltés nem működött.
Én Notepad++ ba mentem ki a beállításokat szöveges anyagba és onnan is pakolgatom vissza, így a hibák könnyebben kikerülhetőek, max csinálok még pár képet a menükről. -
zsolt501
Topikgazda
válasz
Véreshurka #5277 üzenetére
Ha nagyon nem akar összejönni ezek után sem, akkor érdemes megpróbálni az NVRAM törlést, mert lehet kiakadt valami a szoftverben, régebben nálam a portnyitás nem ment addig amíg meg nem csináltam a törlést.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Véreshurka #5277 üzenetére
Nálam 384.13 alatt ezen a címen rendben elérhető a router config felülete: http://192.168.1.1/Main_Login.asp illetve itt is https://192.168.1.1:8443/Main_Login.asp bár utóbbin tanúsítvány problémát jelez a böngésző, de tovább lehet lépni
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Véreshurka #5273 üzenetére
Az ugye megvan, hogy a router nem a 192.168.2.1-en megy, hanem a 192.168.1.1-en max akkor megy más IP-n ha te azt át nem írtad.
https://router.asus.com:8443 ezen a címen is megpróbálhatod.
-
blakey
titán
válasz
Véreshurka #5273 üzenetére
Ha csak simán beírom a router címét (192.168.2.1) akkor jól gondolom, hogy http-n kellene simán beengednie? Vagy kell valami port szám utána? - nem kell semmi utána, működnie kéne. Esetleg próbáld meg a router.asus.com-on elérni. Router újraindítás esetleg segíthet.
-
blakey
titán
válasz
Véreshurka #5270 üzenetére
Böngésző cache ürítése megvolt? Másik böngészővel próbáltad?
-
dbius
veterán
válasz
Véreshurka #5270 üzenetére
Nem használsz véletlenül adguardot? Hasonló probléma merült fel nálam is és már a hajamat téptem, mire rájöttem, hogy maga az adguard okozza. Én a telepíthető változatát használom, nem a böngészőből telepíthető kiegészítőt.
Viszont akárhogy konfigolom csak akkor érem el rendesen a router konfig oldalát, ha teljesen kikapcsolom az adguardot. Hiába raktam kivételek közé, stb csak akkor tölt be hiba nélkül mindent a router konfig oldalból ha arra az időre teljesen kikapcsolom.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Véreshurka #4851 üzenetére
Split Tunnel amit én kerestem, de sajnos a szolgáltatóm nem támogatja, így egyelőre ez nem lehetséges...
-
válasz
Véreshurka #4239 üzenetére
Engedélyezve van a WAN felőli elérés? A log-ban nem látszik, hogy sikeresen beléptek x.y IP címről? Mondjuk nem tudom, hogy egyáltalán jegyzi-e a log-ba ezt a firmware.
-
VGYke
addikt
válasz
Véreshurka #4222 üzenetére
Android telefonon: ASUS AiCloud.
Ha ez megy, nem kell lejátszó, a telefon elindítja a fájl lejátszást (gondolom ha csak nem egzotikus hang formátumról van szó)
Ui: bocsesz, most látom, amit írtam neked ez nem segítség! -
Klara_
őstag
válasz
Véreshurka #4213 üzenetére
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Véreshurka #4209 üzenetére
Nem ők nem ugyan úgy számoznak, csak az első 3 szám határozza meg a fő verzió számát Merlin az al verziók számozásában eltér.
Amúgy Merlin a fórumán és a változások leírásánál szokott utalni, hogy melyik gyári rendszert használta fel, de a fórumon mindig ki szokott derülni ha figyeled. -
glehel
senior tag
válasz
Véreshurka #4209 üzenetére
én merlint használok és a 384.3 teli szemetelte a 384.4 már nem.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Véreshurka #4124 üzenetére
igen, a "routeren" alatt azt értettem hogy a router saját network tools menüpontjából. lehet csak annyi volt a baj hogy az asus meg a szolgáltatós eszköz között nem működött a kémia
nekem nincs semmi ilyen szolgáltatós dobozom úgyhogy passzolom hogy melyik mire háklis.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Véreshurka #4114 üzenetére
tehat se lanrol se wifirol nincs net, de belepni tavolrol be tudsz tehat a routeren van. akkor ket dolgot neznek meg elso korben.
1. a routerrol lehet e kulso cimet pingelni (8.8.8.8 es index.hu), hogy nem-e csak a nevfeloldas vacakol
2. ha a routeren minden oke akkor pl nincs-e bekapcsolva az ai protection es nem tiltotta-e le valamiert az egesz belso halozatot -
Véreshurka
senior tag
válasz
Véreshurka #4114 üzenetére
Szolgáltatói hiba kilőve, most beszéltem velük, az ő oldalukról mindent rendben találtak...
-
glehel
senior tag
válasz
Véreshurka #3753 üzenetére
-
SztiviVander
addikt
válasz
Véreshurka #3710 üzenetére
Azokon semmilyen tomato nem megy.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Véreshurka #3666 üzenetére
A forwardban az a szép hogy a belső szolgáltatások portjait nem kell állítgatni, bármilyen külső portot lehet egy belső IP 80-as portjára forwardolni. Ezt a photo station-t nem ismerem (meg annyira nem is akarom megismerni
) de én azért gondolom hogy a NAS-ban is meg kell adni hogy mi a külső név és port mert ha rákattintasz kintről egy képre és annak az url-je (amivel mondjuk nagy méretben megnyitja) belsőip:80 akkor arra neked csak a belső hálózaton fog megjelenni a kép, kívülről nézve egy hibát fog dobni mert ugye kintről a ddns:61321 porton érhető el a szolgáltatás meg a kép. De az is lehet hogy nem így van, ezzel lehet kísérletezni majd NAS oldalon, első körben akkor ezt ne bántsd csaka routert állítsd be, aztán ha nem jelennek meg a képek akkor állítsd be a routeren megadott külső portot meg a ddns nevet a NAS-ban.
Forward:
WAN -> Virtuális szerver / Port továbbítás:
Szolgáltatásnév: amit akarsz
Source IP: üresen hagyod
Port tartomány: 61321 (vagy valami egyedibb ami nem ilyen közismert példában leírt)
Helyi IP: NAS-od IP-je (NAS-nak vagy kézzel beállított fix IP-je legyen vagy dhcp-ben befoglalt, azaz hogy a NAS IP-je ne változzon mert akkor ez a szabály nem fogja "követni" és nem fog működni)
Helyi port: 80
Protokoll: TCP (vagy both, de kétlem hogy UDP id kellene a NAS-nak)
Végül hozzáad gomb és kész, megjelenik a listában, a router külső IP:61321 portjára érkező csomagokat továbbítja a nasIP-jén a 80-as portra. -
SztiviVander
addikt
válasz
Véreshurka #3660 üzenetére
Bocs nincs energiam vegigolvasni a nasos leirast, de ha jol sejtem a nasban azert kell megadni a kulso ip/port parost hogy pl a kepek linkjei jok legyenek. A masik hogy a router nem kintrol kintre forwardol (ddns 61321-rol ddns 80-ra) ahogy irtad hanem a kulso publikus ip-jen beallitott portrol tovabit egy belso ip/port-ra. Tehat beallitod hogy a 61321 portot tovabbitsa a nas ip-jere es azon is a 80-as portra. A nasban pesig megadod hogy a host a ddns neved a http port pedig a 61321. Igy a kepek hivatkozasai is jok lesznek. Ha akarsz https-t is akkor ertelemszeruen egy ujabb kulso portot (pl 62321, de igazabol mindegyik helyett hasznalhatsz barmilyen neked szipmatikus 1024 feletti portot) kell a nas ipjere es a 443as portjara forwardolni. Remelem ertheto volt ekezetek nelkul is.
-
törölt tag
válasz
Véreshurka #3657 üzenetére
https://www.asus.com/support/FAQ/114093
Erre gondolsz?
-
törölt tag
válasz
Véreshurka #3611 üzenetére
Amit én tennék (na jó, tettem
) : gyári helyett Merlin fw.
Ha ez megvan, engedélyezni az ssh belépést.
Ssh-n belépsz, felrakod az Entware csomagot. (doksit kellene keresni, hogy hogyan, fejből nem tudom)
Nem árt, ha van egy nagyobb pendrive-od vagy egy USB-s diszked, amit fel tudsz áldozni e célra legalább ideiglenesen.
Entware-ben vannak proxy-k, van tcpdump, lehet válogatni az eszközök közt.
Nekem elég volt a tcpdump és az általa kreált fájlt áthoztam a notebookra és itt a Wireshark-tól megtudtam amit akartam.
Neked lehet, hogy kellene egy proxy, ami SSL forgalmat is át tud engedni magán (squid biztosan jó, de elég nagy és bonyolult tud lenni a konfigja) és annak a logjaiból kitúrni.Elvileg, hangúlyozom, hogy elvileg! tud olyat a router szoftvere, hogy "IP traffic monitoring", de tapasztalataim szerint elég rövid és hiányos listát produkál.
Az URL filter nem igazán hasznos manapság, mivel a legtöbb helyen https-t használnak, azt meg nem tudja szűrni.
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Véreshurka #3609 üzenetére
Nincs mit, ez mindig is így volt, hogy a router nyitott portja még kevés, mert ugye nem a router válaszol a szolgáltatás működésé képességére, hanem az a szolgáltatás amihez a portot nyitod, mert ugye hiába nyitsz a routerben portot, ha a nyitott port rossz helyre vagy rossz alkalmazáshoz mutat.
Szóval mindig ellenőrizni kell hogy a szolgáltatás fut e és a szolgáltatásban megadott port egyezik e a routerben lévővel. -
Véreshurka
senior tag
válasz
Véreshurka #3592 üzenetére
Most annyival előrébb vagyok, hogy beléptem külső hálóból a router admin felületére a megadott http, majd a https porton keresztül s, majd egy újabb ellenőrzést követően ezeket a portokat nyitottnak mutatja az ellenörző oldal, pedig tegnap tuti, hogy csak a https port volt nyitott, a http nem, de mindegy ez működik
Azonban a routeren futtatott FTP szolgáltatás portja még mindig zárt állapotban van, de kívülről tudom használni, illetve a NAS-ról futtatott FTP szerver port tartományából egyik portot sem mutatja nyitottnak (nem tudom, hogy egyáltalán nyitva kell-e lennie bármelyiknek, vagy mindegyiknek), de ezt is elérem kívülről, illetve az FTP sima protja nyitva van. Most így akkor jól vagyok elvileg, vagy még kellene nyomozgatnom, hogy nyitottnak mutassa ezeket a portokat?
Illetve a NAS-nak nyitott két új portot egyelőre kiveszem, mert ott valószínű akkor még user error van, és kicsit még annak jobban utána olvasok...
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Véreshurka #3590 üzenetére
A nyitott port mögött fut szolgáltatás? Mert ha nem akkor nincs minek válaszolnia a nyitott porton át, és így olyan mintha zárt lenne.
Ellenőrizd hogy biztos fut e a szolgáltatás és biztos az a port van magában a szolgáltatásban megadva ami a routerben, mert ellenkező esetben megint zártnak fog tűnni a port. -
Véreshurka
senior tag
válasz
Véreshurka #3562 üzenetére
Most gondoltam kipróbálom egy port checker oldalon, hogy tényleg nyitva van-e a port az FTP-hez. Az FTP hozzáférési portot még a hét elején vettem fel a forward menüpontba, a tartományt csak ma, illetve még két portot vettem fel, azonban azt írja az oldal, hogy az ellenőrizendő port zárva van. Mind a port tartományban szereplő, mind a ma létrehozott plussz 2 port esetében is. Gyorsan végigzongoráztam az eddig forwardolt portokat, azok mind nyitva vannak ahogy kell. Mit ronthatok el?
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Véreshurka #3560 üzenetére
1. nálam azért ekkora a tartomány, mert sokszor többen is csatlakoznak, ha csak 1-2 csatlakozó van akkor nem kell ennyi.
2. túl hosszú elnevezés ne legyen, na meg felesleges is szerintem, ékezetes karakterek is kerülendők.
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Véreshurka #3558 üzenetére
írj, de ami ide tartozik jöhet ide is.
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Véreshurka #3556 üzenetére
Írok privátba, mert amit küldök azt nem akarom csak úgy kipakolni.
-
Krinyo
senior tag
válasz
Véreshurka #3499 üzenetére
Minden nyitott port csökkenti a biztonságot. Én VPN-t állítottam be, azzal tudok kapcsolódni bárhonnan és úgy látom a belső hálót, mintha otthon lennék. Ez elvileg biztonságosabb, mint nyitni több portot.
-
válasz
Véreshurka #3499 üzenetére
Egyszerre csak egyet lehet beállítani.
-
válasz
Véreshurka #3497 üzenetére
Pontosan így van de ha több helyről lenne az elérés akkor maradjon üresen az a mező.
-
válasz
Véreshurka #3495 üzenetére
Szia!
Nem kell kitölteni, az opcionális. Ha beírsz oda címet, akkor a forward csak az onnan érkező kérések esetén fog működni.
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Véreshurka #3437 üzenetére
Bizony létezik, én is tapasztaltam IOS alatt ilyet.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Véreshurka #3372 üzenetére
hali,
1. persze, meg lehet oldani. vegyél első körben saját cert-et valamelyik szolgáltatótól (netlock.hu pl) aztán adminisztráció/rendszer lapon upload. nem bonyolult. csak pénzbe kerül. viszont azt el fogja fogadni a finnyás safari is mint hiteles tanúsítványt.
2. az azt jelenti hogy a szolgáltató ennyi időre adja az IP címet. ezt nem tudod változtatni.
3. nem próbáltam még a routert mint vpn klienst használni, de lehet hogy megy egyszerre a szerverrel. ki kell próbálni
4. nyilván megnézi valahol hogy ami oldalt el akarsz érni az engedélyezett/biztonságos-e vagy nem. enélkül csak akkor tudna működni ha valahova mindig letöltögetné az adatbázisát, de ugye akkor meg a működéséhez követelmány lenne a pendrive/hdd is. az meg rosszul hangzik. ezért (is) a felhős megoldás. de nyilván nem kötelező használni.
5. LAN - DHCP fülön manuális hozzárendelés. ismerned kell az eszköz mac címét, ahoz tudsz IP-t hozzárendelni.
6. bocsi, de ezeket guglizd ki, olvasd el és próbáld meg értelmezni. amit eddig írtál az azt jelzi hogy vagy nem olvastál el semmit, vagy nagyon nem sikerült megérteni. utóbbi esetben keress másik oldalt ahol érthetőbb, szerencsére ezer helyen le vannak ezek írva (mondjuk a fentiek is, csak azokra lehet még viszonylag röviden válaszolni). -
válasz
Véreshurka #3323 üzenetére
Elég csak beállítani a PPPoE user/pass párost a router-en.
-
válasz
Véreshurka #3316 üzenetére
1; Igen, ez kell.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Véreshurka #3316 üzenetére
Itt van egy manual, ami említ a 43. és 64. oldalon BRIDGE mód beüzemelést [link]
-
glehel
senior tag
válasz
Véreshurka #3314 üzenetére
https://hup.hu/node/118768
nézd meg ezt.
admin módban kéne látnod a bridge beállítási lehetőséget. -
glehel
senior tag
válasz
Véreshurka #3311 üzenetére
szerintem a Zte modemet bridge módba kellene tenni majd az Asuson beállítani a WAN-t, gondolom most a Zte a router ezért kapja az Asus azt az ip címet.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Korábban jelenik meg a Borderlands 4
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Villanyszerelés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- PlayStation 5
- Windows 10
- Projektor topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Beszámítás! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest