Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
Új hozzászólás Aktív témák
-
tilla23
csendes tag
Közben megtudtam, hogy elvileg jók a beállításaim így a kérdésem tárgytalan.
Auto tuning sem árt. Valószínűleg a hálózat a ludas. -
tilla23
csendes tag
Sziasztok!
A következő gondom lenne. P8H77-V alaplapot vettem nemrég. Egyszer csak leállt az egész gép mintha kihúztam volna a konnektorból. Legelőször volt egy kis asus által javasolt tuning. gondoltam az okozta, de kiderült nem, mert megint jelentkezett.Tudom ezer oka lehet, de hátha tudtok valami bios beállítást. Jelenleg mindent auto beállításra tettem kivéve az ssd meghajtónak adtam AHCI módot és a multi video módot tettem enable-ra virtu miatt. Habár virtut be se kapcsolom, de mindegy. Ja és a memória kapta meg az XMP profilt (1600 Mhz, 9-9-9-27, 1.65V). Többihez nem nyúltam.
AI Suite-ban a Digi+VRM-nél látok olyat, hogy VRM Fixed Frequence mode 300khz. Ezt a progi lőtte be, de most levettem 200-ra. Valami csúszka mutatja jobb oldalt, hogy nő a rendszer stabilitás. Szerintetek ez lehetett a ludas? CPU Power Phase Control van még optimized-en, mert asus úgy mutatja az a stabil. Többihez nem nyúltam.
Mondjuk pár naponta jelentkezik. Ez volt a 2. alkalom.
Gondoltam arra is, hogy Chieftec 450 W-os tápom van mindenféle földi védelemmel. Lehet ingadozik az áram és lekapcsolja a gépet?
Többi alkatrész: I5 3570, gtx 660, Kingston hyperx 1600 Mhz 2*4 gb -
tilla23
csendes tag
válasz
St3venson #390 üzenetére
Nem hanem az alaplapira.
Persze kell hozzá a virtu szoftver. Viszont arra számítsál, hogy ha játszol vagy bármilyen erősebb grafikus tevékenységet végzel pár százalékkal kisebb lesz a teljesítmény. Vagyis pár fps veszteség játékban. Ugyanis a videókártya által feldolgozott adat az iGpu-n kell, hogy keresztülmenjen ami ugyebár hosszabb adatfeldolgozás.Viszont nem tudom van e értelme. Teljesen úgyse kapcsolja le a videókarit a jelenlegi videókártyák meg alapból kevesebb Mhz-en működnek ha nem használod ki. Enyém is harmaderővel megy most pl. 24 fokon! Így kb. 50 évig is bírja papír szerint
Persze ez egy Gtx 660. Nem tudom a tiédnél van e ilyen energiagazdálkodás dolog.
Meg olvasgattam rejtélyes lefagyásokról, mert a virtu nem tökéletes, de lehet az csak akkor van ha fordítva akarod működtetni vagyis a diszkrét kártyára teszed a monitort és úgy kapcsolod be a virtut, hogy közösen dolgozzon az iGpu-val. Az a része eléggé bugos a virtu projektnek.
-
tilla23
csendes tag
válasz
csucsbicep #265 üzenetére
Szia. Nem tudom aktuális e még az alvó mód gondod, de ha nem is másnak jó lehet.
Én is frissítettem a legfrissebb progikat az ASUS-hoz, de ilyen gond nem velük jött elő hanem a Samsung SSD szoftvere ébresztgeti fel állandóan.
Indíts egy cmd-t (persze rendszergazdaként) és ki tudod deríteni mi okozza ezekkel a parancsokkal:powercfg /lastwake : ez annak a programnak vagy eszköznek a nevét dobja ki ami legutóljára felébresztette a gépet. Értelemszerűen előtte kell egy ilyen eseménynek lennie.
powercfg /devicequery wake_armed : ez azokat a hardvereket sorolja fel amik felébreszthetik a windowst (érdemes csak a billentyűzetet meghagyni ha nincs másra szükséged)
-
tilla23
csendes tag
Én úgy vettem ki, hogy Asus windowsos programokat frissített nem a BIOS-t.
Nekem ilyen akkor volt mikor USB egér felébresztette állandóan. Letiltottam az egér felébresztheti a windowst részt és nem volt többé ilyen. De más USB eszköz is lehet. Valahol van, hogy semmilyen USB eszköz ne ébressze fel. Persze tudom progi frissítés után volt ez a dolog, de egy próbát megér.
-
tilla23
csendes tag
Köszi. Akkor a ház nem lenne jó neki. Amúgy se akarnám elöl kivezetni.
De belefér ha valóban megbízhatóbb, mint az asrock vagy gigabyte. Mert sajna egy-két feature-val kevesebb is (via és atheros, realtek helyett habár lehet a minőség ugyanaz). És mintha a p8h77-v-be nem lenne Network iControl és AI Charger. Habár ahogy olvasom úgy tűnik még mindig megbízhatóbb a többinél és ezekről le tudok mondani.
-
tilla23
csendes tag
Sziasztok!
Alaplap vásárláson tépelődöm. Két befutó van:
-Asus P8H77-V LE alaplap
-Asrock H77 Pro4/MVPSzinte ugyanaz a kettő, de az asus-t megbízhatóbbnak találom. Viszont azt nem értem, hogy ha az audio 7.1-es miért csak egy line out van. Azt írja, hogy hd audio-s házat kell venni ha élvezni akarom a 7.1-et.
A választott házam M-tech nob09a amiről azt olvastam, hogy hd-s, de ott is csak egy line out van elöl a fejhallgatónak. Hátul nincs semmi. Vagy elírták és nem is hd-s a ház. Nem tudom.
Szóval nem értem hogy lesz ebből 7.1. Esetleg valahogy máshogy? Szeretnék egy 5.1-es hangrendszert hozzá kapcsolni később.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Witcher topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- sziku69: Szólánc.
- Milyen alaplapot vegyek?
- Politika
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest