- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Micro Four Thirds
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 256 GB-os csomagban jönnek a G.Skill legújabb tuningmemóriái
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
válasz
korner83 #3898 üzenetére
8magos konfigról ne álmodj! Egyrészt egyelőre nincs 8magos proci. (Tudom, hogy 2db Q6600-tal képzeled.) Másrészt olyan lap, amin 2 CPU foglalat van, nem a te pénztárcádhoz van méretezve (200ezernél kezdődik), de ezek Xeonokat fogadnak. Harmadrészt semmire sem tudod kihasználni, mert nem hinném, hogy kutatási célokra vagy mainframe szerverként használnád.
Különben intelnek volt egy próbálkozása, amivel az AMD K10 premierje előtt áll majd elő pár héttel, ha lesz egyáltalán belőle valami. Ebbe lehet majd beltuszkolni a Q6600-at (vagyis már alapban belerakják, mert csak komplett gépként lehet beszerezni, az alaplapot külön nem).
[Szerkesztve] -
korner83
tag
Van olyan alaplap amibe 2 Core 2 Duo Q6600 belemegy? Mi a legolcsóbb megoldás 1 nyolcmagos configra?
-
seal84
csendes tag
Hello !
Tanácsot szeretnék kérni tőletek !
P5W DH Deluxe vagy P5K Deluxe ?
nem igazan tuningolok, lényeg a stabilitás és felszereltség.
Köszi a tanácsokat! -
Imco
őstag
Nem kéne azzal a vistával kapkodni...
Hozzák az ügyfelek a ''jobbnál jobb'' asanakcios laptopokat, én meg teszegetem fel a vista helyett az xp-t nekik!
Még mindig nem szeret sok mindent....
Arról nem beszélve hogy, a kedves vásárló XP-n is itiner alapján találta a power off-t.
Mit kezdene a vistával!
Nagyonv vártam a vistát, de asszem még odébb van a végleges telepitése.... -
modflow
veterán
Amúgy ha most valami gagyibb Vistam lenne, akkor ez most ezt alaplapcserének venné és nem lehetne felrakni megint, vagyis csak már 2x?
Campusban mikor lehet már megvenni a Vistát, nem tudjátok? -
modflow
veterán
Hát még mindig nincs semmi hír az alaplapomról. Ha van már a szervízben 3 hete.
-
Pipiripi
senior tag
Én használtam 800+-osokat, azok jól mentek benne. Van egy olyan hibája a lapnak, hogy 370-es fsb felett bizonyos ramokkal (pl az én kingmaxaim) csak spd-ben indul el. Ha kézzel állítom az időzítéseket, akkor nem boot-ol. Az Adata ramokkal ez a hiba sem volt. 1066+-os-t még nem használtam, de talán a fenti info is segít vmit
-
seal84
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy a P5W DH alaplap mennyire szereti 2 GB/1066 MHz DDR2 A-DATA KIT Vitesta Extrem 1066+ (Cl4-4-4-12) ezt a típusú RAM-ot. Esetleg van valakinek tapasztalata / ajánlása , egyéb ?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Pipiripi
senior tag
válasz
FehérHolló #3879 üzenetére
Pedig egy elég korrekt weboldalnak tűnt...
Úgy látszik az info-k ellenőrzésére már nem jutott idő...
Mind1, akkor 64 bites oprendszer lesz -
Pipiripi
senior tag
válasz
FehérHolló #3877 üzenetére
Kipróbáltam, valóban nem műxik
Azért majd megkérdezem a weblap tulaját, hogy is van ez -
FehérHolló
veterán
válasz
Pipiripi #3876 üzenetére
Sima, ''paraszti'' XP-vel (=Home, Pro) és Vistával nem működik ez sem. Több példa is volt rá a RAM-os topicban.
daa-raa jól összefoglalta egyik hozzászólásában a korlátokat, amit PAE-vel sem tudsz átlépni (-> az általad linkelt cikkbe erősen bele lehet kötni): [link]
Szerk: A linken leírt korlátok az összes használt memória korlátját jelentik, videokártyán, hangkártyán és egyéb kütyün csücsülő memóriával együtt.
[Szerkesztve] -
Pipiripi
senior tag
válasz
FehérHolló #3875 üzenetére
Ezt találtam közben
[link] -
Pipiripi
senior tag
Sziasztok!
Meglévő 2*1gb kingmax 800-as ram mellé vettem még ugyanannyit, szal most 4*1 gb van a lapban. 32 bites oprendszer alatt csak 3,2 gb-ot enged használni, 800 mb a bios szerint ''nincs használatban''. 64 bites vistával minden ok.
Valamit olvastam az alaplap könyvében, hogy az OS limitálja 3,2-re
Sajnos nagyon gyenge vok angolból
Van erre vmi megoldás? -
Hoffer
őstag
A 266 az nem 2660Mhz, hanem annyival kell a 266 ot megszorozni ami a cpu szorzója! 6-7-8 ez proci függő!! Szal ezt rosszul értelmezted! Manualra kell állítani és akkor tod állítani! Amugy a numerikus billentyűzeten próbáltad remélem a + és a - gombokkal mert csak úgy megy!
-
floxet
tag
srácok változatlan nem tom az fsb-t áálítani. bejön hogy mit akarok. alaphelyzeten azt írja ki 266 azaz 2660Mhz. ezt tom feljebb rakni. Pl 300 azaz 3 gigaherz. de sehol semmi egyebet nem tok állítani.......................
ötlet?
biost frissítéstől kicsit óckodom egyenlőre..............
valaki írta pár lapal arrébb a 4 gigát. Na azt csak akor vegyetek ha feláldozzátok a játékokat, mert 4 gigánál kékhalál lez mindenkinek. Win elvileg 4-et kezelne. Mármint az xp. Gyakorlatilag csak 3-at ismer fel de ha pl elindítasz egy játékot max 2-őt használ a 3.-hoz hozzá sem ér..........
Szóval 4 giga csak 64 bites opnál, ott meg nem mennek a játékok....szóval gondoljátok meg........
gondoltam akkorporosodjon a gépben a plussz 2 giga amíg nem leszek elég ember ahhoz, hogy ne játszak és 64 bitre váltsak. na dehát 4 gigánál megkattan a gép és 30 perc és 3 nap között egyszercsak pukk.
[Szerkesztve] -
Ceko
senior tag
De jó nektek
Akkor már csak Vistán kéne valahogy működésre bírni,lehet hogy oda meg a az XP driver kellene
,bár azt nem hiszem hogy fordítva is müködik a dolog. Ha valaki Vistával nyomul és rájött,hogy hogyan lehet elíndítan Wifi AP Solo-t írja már be legyen olyan kedves.Köszi
-
Hoffer
őstag
Ezt nekem simán viszi!
[link] -
Gazsy
csendes tag
Ha már nem tudod az időzítéseket állítani, de kicsit emelnéd a ram órajelet, ( max tenél a memre jókis hűtést ), ennél még sokkal jobb eredményeket is el tudnál érni sztem...
persze az overclock már kicsit drasztikus, de elég jó a lap hozzá, és ha a ramok is ilyen jók, mennie kell -
Ez nem csupán lámaság és típus kérdése, hamen nagyban közrejátszik az is hogy ki milyen példányt fog ki. De alapvetően nem rossz a lap, az első kiadás óta sokat javult. Azoknál a north bidge feszt csak 1,65-ig lehetett emelni és még adódtak egyéb dolgok is, de ez volt az elsők közt ami tudta a core2-őt, így lett nekem is ez.
De asszem ideje upgrade-elni. -
Prés
tag
a queen és a mandel lemaradt, no mind1
-
Csokika
tag
Azért ne keverjük már a síma lapokat a Deluxokkal! Nem egy kategória a kettő, pont a kiegészítések miatt! Amúgy pedig a 965 és a 975 lényegi különbsége a Raid csatlakozó. A 965-ön van az újabb Intel Raid Chipset (ICH8R) sajnos ez sokkal instabilabb is mint a régi 975-ön lévő ICH7R! (30 próbált alaplap tapasztalata
). A P5K-t még annyira nem ismerem, így véleményt nem írok róla!
Konklúzió:
Ha kell a Raid és a stabilitás, akkor ICH7R (975-ös chipkészlet), ha kell a sok extra akkor Deluxe -
furio
aktív tag
Gyors kérdés: P5B Deluxe / P5W DH Deluxe kezeli a 1066Mhz-s DDR2-es ramokat?
-
furio
aktív tag
Igazad van, de linkelj már egy tesztet ahol legalább 5 - 10 %-al gyorsabb átlagban a P5K a P5B Deluxe / P5W DH -nál
Az persze igaz, hogy ezeket a sorokat csak arra az esetre írtam, ha valaki régi lapról akar újra váltani. Ha valaki új lapot akar venni, természetesen ezeket célszerű elővenni, hiszen nyilvánvaló, hogy valamivel magasabb a teljesítményük és támogatják az új processzorokat is ( halottam már olyasmiről is, hogy a 965/975 -ös chipset is támogatja majd a 45nm-es CPU-kat, tud valaki erről valamit?)
[Szerkesztve] -
Gazsy
csendes tag
Hali!
Én egy ilyen lapot tervezek magamnak 2X1 Gb Geil ramokkal
Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a lappal van e valkinek tapasztalata D935 ös procival kapcsolatban? ( 2X3,2 GHz 2X2048 K cache ) -
válasz
lukacsjani #3823 üzenetére
Rossz a megközelítésed, P5K a nyerő manapság. A P5W DH 975, a P5B p965 chipsetes. Ellenben a P5K a legújabb p35-el mindkét előző jó tulajdonságait tudja (975 jobb memóriakezelése mellett a 965nél is jobb tuningolhatóság), ráadásul a tesztek szerint gyorsabb is! Amit nem tud, az a memória leosztása.
-
Hoffer
őstag
Emberek!!
Működik a Wifi meg az AP! Tegyétek fel az asus oldalán található legujabb szoftvert amit vistához adtak ki és nekem megy vele XP alatt!! Juhéé!
Ezt a verziószámút: 1285-7.3.13.0
[Szerkesztve] -
Hoffer
őstag
válasz
Hali!
Ha E6420 akkor P5B Deluxe ha E6600 akkor P5W DH Deluxe a Chipset miatt! A P5W melett az is szól hogy tuningnál a ramokat vissza tudod oszatni nem ugy mint a P5B-nél! Amugy semmivel több szopás nincs vele ugyan azok nem működnek rajta mint a P5B-n (Wifi, AP, hangkártya) és egy árban vannak teljesen szal amelyik szimpatikusabb! Szerintem P5W, mert igazából nekem még semmi gondom nem volt vele sztem jó kis lap! -
furio
aktív tag
válasz
Pont ugyanezt a kérdést tettem fel pár napja
Én P5B Deluxe melett döntöttem, a jobb tuningolhatóság miatt, meg azt mondják sokan, hogy a P5W extrái közül egyedül a távirányító és az mp3 cucc műkszik rendesen.. Emelett persze a P5W is egy nagyon jó lap, legalább olyan jó mint a P5B Deluxe, nehéz döntés
-
lukacsjani
csendes tag
Sziasztok!
Asus P5W DH Deluxe és Asus P5B Deluxe között kéne döntenem. E6420 v E6600 cpu, 4 giga ram és 7900GT körüli vga lenne benne, min. 3.2-re szeretném húzni a procit. A lapok között nekem csak a chipset tűnik lényeges különbségnek, de nem tudom ennek mik a gyakorlati következményei pl. stabilitás v. tuning szempontjából (szóval az egyértelmű különbségeken kívül, mint pl. a sata portok száma, stb). Bevallom nem olvastam végig a topicot, de a benyomásom az volt, hogy a P5W-vel több apró szopás van mint a P5B-vel, ráadásul drágább is. A fenti szempontokat figyelembe véve szerintetek mi szól a P5W mellett?
Köszi. -
cssandor
csendes tag
Akkor lehet hogy a táp lesz a bűnös, már volt vele gond és javították. Úgylátszik nem lett tökéletes. Köszi!
-
cssandor
csendes tag
Mitől lehet az, hogy véletlenszerűen kikapcsol a gép? Csak úgy lehet újraindítani, ha áramtalanítom pár másodpercre. Tesztek hiba nélkül futnak. Lehet hogy a biosban van valami rosszul beállítva?
-
-
furio
aktív tag
válasz
FehérHolló #3806 üzenetére
Hát túl ideges voltam, pedig ha előbb olvasom a hozzászólásod, nem töröm darabokra az alaplapot
Ma vettem egy újat, amúgyis voltak gondok vele ( persze ezt utólag csak magam nyugtatására mondom
-
FehérHolló
veterán
Ha nem szeretnél tuningolni, akkor igazából teljesen mindegy, hogy melyik lap. Azok közül az extrák közül, amik a P5W DH-t ''digital home'' lappá teszik, csak a távirányító és az MP3 átjátszó működik jól. A többivel körülbelül ugyanazok a gondok vannak, mint a P5B-vel (hangkártya, wifi ap, ilyesmik), de ezeket már tapasztalhattad.
Egyébként a chipset által okozott különbségek vannak. Például P5W DH csak 8 USB-t kezel, P5D pedig 10-et, meg ilyen apróbb dolgok.
Annyit még hozzátennék, hogy itt a fórumon vannak egyesek, akik ki tudják preparálni a tönkrement foglalatodat. Például: [link]
[Szerkesztve] -
furio
aktív tag
Hali!
Gondoltam itt is megkérdezem, mivel véletlenül (processzor csere közben ) tönkremetn a processzor foglalata a P5B Deluxeomnak, ma veszek egy űj alaplapot, lehetőségek:
Asus P5B Deluxe
Asus P5W DH Deluxe
Szerintetek? E6600 processzort használok, tuning nélkül majd benne.
Help me out! -
Bundi.ghost
csendes tag
válasz
FehérHolló #3802 üzenetére
Nem akarom én szídni az AMD-t, ezelőtt nekem is az volt. És nem volt vele semmi bajom.
-
válasz
FehérHolló #3802 üzenetére
Oksi! Elnézést mindenkitől, nem akartam senkit legázolni.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Bundi.ghost #3801 üzenetére
Egy E6320 körülbelül annyit disszipál, mint egy újabb AMD X2. (Specifikáció szerint pontosan ugyanannyit.) Szóval le lehet állni ezzel.
Különben meg az Intel Prescott és Presler magos procikra szokás mondani, hogy kazánok.
Balu77: Nem kellene személyeskedni.
[Szerkesztve] -
Bundi.ghost
csendes tag
Én nem is tudom miért szenvedek annyira ezen a procihűtőn, hiszen én csak egy E6320-at akarok lehűteni nem pedig egy jó kis AMD hőerőművet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eredeti játékok OFF topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 10
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Politika
- További aktív témák...
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- ASRock Z270 Pro4
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest