- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- SSD kibeszélő
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee001
őstag
Üdv
Kissé késön reagálok sorry.
Szoval, Realtek WiFi Driver:
http://www.realtek.com.tw/DOWNLOADS/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=1&Level=6&Conn=5&DownTypeID=3&GetDown=false&Downloads=true
Tökéletesen müködik Ap-ban is amennyiben a software-t is feltelepititek nemcsak a drivert
A többi hardware elemmel ugyanigy kell eljárni, a driver cd/dvd tökéletes kv alátétnek, asus driver download weboldal felejtös helyette töltsük a gyárto weboldalárol:
Intel chipset:
http://downloadcenter.intel.com/Product_Filter.aspx?ProductID=816&lang=engIntel® Matrix Storage Manager
az ICH7 Raidhez kell)
http://downloadcenter.intel.com/Product_Filter.aspx?ProductID=2101&lang=engRealtek HD Audio:
http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsCheck.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=falseJMicron Raid Config ill Jmicron Ide Driver:
ftp://driver.jmicron.com.tw/jmb36x/Win2k_xp_Vista/Az EzRaid Manager illetve az Acpi +a DH Remote mehet az Asus weboldalrol.
Továbbá a driverek telepitése után nézzük meg az eszközkezelöben hogy ki is a driver aláiroja, ha a microsoft van pl az ide vezérlönél az nem vmi jo, kézzel mutassuk meg neki az Inteles drivert (Intel 82801g ICH7) ....és igy tovább
Remélem tudtam segiteni még valakinek -
-
law007
aktív tag
én számítógépben és csajban is a deluxe prémium kategóriát keresem.
van itthon express gate-s alplap, és az egyik szerveremben is, de még soha nem néztem mit tud.
Maga a koncepció, hogy moströgtönazonnal tudjak linuxon msn-elni otthoni vistás környezetben, az baromság, de ha pl egy linux kiszolgáló szerver egy ilyen ssd-ről indul, nos az nagyon finooom.... -
law007
aktív tag
sőt tovább megyek, normálisan bármilyen wifi vezérlővel elérhetőek ezek a dolgok: csatlakozol valahova (IS), vagy megosztod a lan-os, mobilinternetes netet a wlannal (AP), vagy ad-hoc, ez bárhogyan kimixelhető, amit az asus ígért az a buhermentes kezelőfelületről menedzselhető, standby-ból is működő fícsör volt.
Ez mondhatni egy akkori 70 ezres alaplapnál agyonextrázva jól hangzik, de totál felesleges, ellenben a mostani p5q szériás lapok egyikénél 4 gigabit lan (mintha a gépben lenne egy gigás switch) mondjuk kikapcsolt állapotban alaplapról működve na az már tuti volna. (lehet hogy tudja, nem néztem utána)
gondolj bele egy gigás 5 portos switch karcolja a 10-20 ezret, ennyit lehetne spórolni egy otthoni multimédiás hálózattal, máris nem vészes az 50-60 ezres ár.
Mostanában csodálkoztam rá, hogy ugyan tisztában voltam a műszaki háttérrel, de mióta betoltam egy gigás switch-t a hálóba, az összes gép gyorsabban ír olvas a gépemre mint saját magukra (elgondolkoztam a távoli filerendszeres hálózati swap partícióban). (nálam egy 4x320-as samu F1-es raid0 tömbb van, hát qrvagyors.
-
law007
aktív tag
lehet én értem félre de mintha azt mondta volna hogy working fine, nekünk is, mindenkinek, de ez a bizonyos szoftveres AP (akár standby-ban) szerintem élő embernek nem jött még össze, szerintem sima elírás a specifikációban
rémlik mintha egyszer tudtam volna anno futtatni a kezelőpultját, de ez kb 2 éve lehetett, és azóta soha nem próbálkoztam komolyan vele.
minek, hisz ma már minden háztartásban 4 wifi ap van amúgy is.
-
-
butch3r
senior tag
a legnagyobb bajom hogy az alsó két narancs sata-t nem bírom rávenni a nem raid működésre, kézikönyvben nem találtam rá utalás hogy lehetne ezt megoldani pedig kéne az a 2 sata, de legalább egy minumum... tudom amúgy antenna a legkevesebb tplinket is jó rá az meg an cirka 700huf-ból...
ha valaki drágábban akarja megvenni ne habozzon
-
TEK
csendes tag
Megneztem a manualba, es jo helyre dugtam. Bar most atdugtam a monitorba, mert rovid a vezetek. Mukodni jol mukodik, csak indulasnal ne jonnenek elo az ablakok. Meg a vistat is ujraraktam, mert meg volt kicsit rokkanva.
Lehet, hogy esetleg van belole frissebb verzio, csak en nem latom az asus oldalan? En ezt tettem fel: DHRemote10105_Wxp2kWxp64Vista.zip -
kozi71
senior tag
Már ne is haragudj, de Te megkérdezted hogyan kell visszaírni a régi BIOS-t. Én arra válaszoltam. Ha Te ennyire otthonosan mozogsz BIOS-os dolgokban, akkor miért kérdezel
olyat, amire tudod a választ? Azt csak csendben jegyzem meg, hogy a túlhúzott rendszernél éppen ilyenkor jönnek elő a problémák. Amikor nem töltődbe gyári alapot elsőre. Aztán jön a sírás-rívás miért nem működik most, mikor előtte még minden jól ment. Egyáltalán nem biztos az, hogy az új BIOS még támogatja korábbi beállításaid. De végül is a Te dolgod.
Annyira azért nem olyan sok az a beállítgatni való, hogy ne lenne rá két percem frissítések után. Ezt csak észrevételnek írtam, ne vedd fel kötekedésnek. Vidám napot mindenkinek! -
-
Szipi
aktív tag
Megnéztem, nálam is dettó.
Szerintem azért mert nem AHCI módban megy a sata.
Régebben amikor win telepítésekor már AHCI-ban volt és a drivert is megetettem vele floppyról nem kötekedett simán feltelepítette magát.Pontosan miért is lenne szükséged az AHCI-ra ha megkérdezhetem?
-
Szipi
aktív tag
Gyorsan rákerestem googliban és ezt találtam:
1. Start the BIOS Setup Utility menu.
2. Select "Config".
3. Select "Serial ATA (SATA)".
4. Select "Compatibility".
5. Install Windows XP and Service Pack 2.
6. Download Intel Matrix Storage Manager Driver from the Web site and
extract the driver to C:\DRIVERS\WIN\SATA.
7. Run Intel Matrix Storage Manager Driver. To do this, go to
C:\DRIVERS\WIN\SATA\PREPARE, and double-click install.cmd.
8. Turn the computer off and then on again.
9. Start the BIOS Setup Utility menu.
10. Select "Config".
11. Select "Serial ATA (SATA)".
12. Select "AHCI".
13. Start Windows XP. The Welcome to the Found New Hardware Wizard
appears.
14. Click "No, not this time", and then click "Next".
15. Select Install from a list or specific location (Advanced), and then
click Next.
16. Select "Search for the best driver in these locations". Then select
"Include this location in the search:", specify the path,
C:\DRIVERS\WIN\SATA, and click "Next". The Completing the Found New
Hardware Wizard appears.
17. Click "Finish".
18. When the System Settings Change window appears, click "Yes". The
computer restarts.Ha nem vagy kompatibilis az angollal akkor lefordítom.
-
Kekszi
csendes tag
Par hete frissitettem bios-t, az akkori legujabb nem betara, nem hiszem hogy az lenne a gond.
Gyorsan atfutottam amit belinkeltel es arra a kovetkeztetesre jutottam, hogy ebbol nem lesz 4 GB felhasznlahato memoria sohase....csak akkor azt nem ertem, hogy a lap elirasaban miert van odairva hogy 8 GB-t kezel...parasztvakitas...betol az ember 8 GB-t es kitudja abbol mennyit tudnal csak hasznalni... -
Kekszi
csendes tag
kb 1 eve mar felraktam a Vista 64bites verziojat, csak nagyon sokat szivtam a 64 bit miatt. Most ugy olvasgattam mar jobb a helyzet, ezert gondoltam ujra megprobalom, meg igy ki tudnam hasznalni a 4 GB ramot. Csakhat ha a BIOS is csak 3200kb-ig szamol, abbol nem lesz 4g pistan sem...
Hat ezaz, hogy nem talaltam semmi ilyesmi temaju kapcsolot!Aki 4GB-vel hasznalja ezt a lapot, annak hogy megy? Vagy csak nalam van gond? Egyik korabb hozzaszolasban vki mintha azt irta volna hogy feszt kell emelni a ramokon. En nem latom az osszefuggest a 2 kozott, de azert kiprobltam es semmi.
-
law007
aktív tag
szerintem ez valami szokás/örökség, hisz soros ata, nem párhuzamos, de mindegy. Nagyon régi lapoknál volt anno jelentősége, és még biosokban ma is szokták valóban jelölni.
Ennél a lapnál a narancs SIL vezérlőre is lehet rakni kettő helyett egy vinyót, onnan is bootol, ez nagyon teccik, és egy év után jöttem erre rá
Most 4x500 van nekem raid0-ban, tehát egyszerre 4 portról bootol -
dezs520
senior tag
Szia(sztok)
A BOIS-t még nem sikerült úgy behozni,hogy rajta van a vinyó,csak előjön az alaplap logója,majd kiirja,hogy driverek keresése...----sötét képernyőre váltás-----majd a monitor állapot jelző led-e elkezd villogni.Ma ki próbáltam,hogy hátha a csati rossz,és az alaplaphoz kapott csatlakozót használtam,megint nem indul a gép.
Arra gondoltam így laikusan,lehet hogy a fejlettebb Sata vinyókat alapértelmezetként(elsődleges) látja a gép és aról akar butolni,és azért nem indul a gép mikor rá dugom a vinyót.
Az meg biztos hogy jó a vinyó,mert a régi 3-4 éves gépre rádugtam,és driver,vagy bármien beavatkozás nélkül látta,és át is mentettem adatokat... -
Zomil
csendes tag
-
modflow
veterán
Na olvasgattam, ezekszerint az AP kellene nekem.
Felraktam azt a drivert, amit mondtatok. Nézem hozzá a könyvet és hát elég komoly problémák vannak.
1. Az eszközkezelőben felkiáltójel van a wifi mellett, hogy nincs rendesen telepítve a driver szerinte.
2. A képen látható, hogy nekem kurvára nem azt látni a progit elindítva, mint a könyvben, ahol egy csomó lehetőség van, nekem meg semmi.
Meg mondjuk WiFi-AP Solo Wizard sincs!
Na ez miért van???????????
[link]
[Szerkesztve] -
Ceko
senior tag
De jó nektek
Akkor már csak Vistán kéne valahogy működésre bírni,lehet hogy oda meg a az XP driver kellene
,bár azt nem hiszem hogy fordítva is müködik a dolog. Ha valaki Vistával nyomul és rájött,hogy hogyan lehet elíndítan Wifi AP Solo-t írja már be legyen olyan kedves.Köszi
-
modflow
veterán
Szia!
Neked nincs véletlenül leszedve az ASUS P5W DH Deluxe Északi-híd díszítőlemeze?
Ha igen, az tökéletes állapotban van:
Nincs meghajolva? Mert az enyém meghajlott és nem tudom rendesen kiegyenesíteni.
Mert kölcsönbe kellene, mert az enyém megsérült, és nem szeretném, ha emiatt belekötnének a gariba. Mert hibás, és vissza kell vinnem.
Csak kölcsönbe kellene, aztán visszaadnám. A szivességet meg meghálálnám! -
Hoffer
őstag
Hali!
Az első beállítások jók de a másodikak nem azoknak pedig ezeknek kell lennie:
Restore on AC Power Loss: power off
Power on By RTC Alarm: disabled
Power on By External Modems: disabled
Power on By PCI Devices: disabled
Power on By PCIE Devices: disabled
Power on By PS/2 Keyboard: disabled
Power on By PS/2 Mouse: disabled
A WD-s hibáról meg mindjárt linkelek! -
modflow
veterán
Na hát már én is kezdem feladn. De eddig meg ment az S3, ha hibernálás nem is. Hihetetlen mennyit szoppantottam már miatta, meg mennyi időt csesztem el egyenlőre a semmiért, mertnem jutottam még előrre. Pedig tuti minden alkatrész jó, csak valami ütközik, csak nem tudom mi. De mondom egy csupasz XP-n is szar, amikor még nincs is semmi felrakva. Na ez az igazán gáz.
Ha gondolod konzultálhatnánk, hátha közösen jutnánk valamire. -
Hoffer
őstag
Sztem a lapot nem kéne szídni mert sztem ezek a problémák nem a lap hibáji! Lehet hogy csak valamilyen másik hardvert nem szeret! Mert nekem eddig semmi problémám nem volt vele szerencsére és sztem megért ennyit! Amugy meg feltettem az uj BIOS-t(2004) és annyi változott hogy amiikor felkapcsolom a kapcsolót a tápon megszünt ez a 10 másodperces bekapcsolás pedig minden ugyan az a Bios beállításoknál!
-
Ceko
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Vezetékes FEJhallgatók
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fotók, videók mobillal
- Politika
- Formula-1
- PlayStation 5
- Akkuban erősít a középkategória
- További aktív témák...
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Gigabyte GA-H77M-D3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest