- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Mini PC
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
divergens
tag
Most néztem a asus honlapját, van fent uj bios, 704, leírást nem találtam csak annyit, hogy az uj cpu-kat támogatja!
Valaki próbálja már ki
Szerintem az is érdekes hogy a 820 proci alá, 301 biost kell!
Sikerült már lock free opciót előcsalogatni már?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Tuning BIOS-ra nem talált senki ehhez a laphoz esetleg?
-
eastsider
nagyúr
van egy P5P800-S nevő lap is
2 mem hely nem tud dualt stb... -
válasz
divergens #42 üzenetére
Hali! Nekem is az 503-as van fent.
Ingadozás van nálam is, bőséggel, és az is érdekes, hogy a BIOS-ban bár 1.4V-on van a proc, az everest és az CPU-Z sosem jelez ennyit, még 1.39 körüli értéket sem.
Jajam, az AGP fesz 1.5V, magától az nem is állítódhat elvileg. Ez az alapérték.
Egyenlőre nekem is a gyári hűtő van, gondom így 1.4V volt mellett sincs vele, ettől független szeretnék rá venni vmi tutibb heatpipe hűtőt. -
divergens
tag
hali!
neked melyik a legujjab bios, én amit találtam a 503-azt hiszem..
cpu magfeszültség ingadozás nálad mennyi vagy tapasztaltál e egyáltalán..
egyébként cpu clock free nekem sem müködik, bár elvileg a procina kéne támogatni, gondolom..
Még egy kérdés, ha huzzod procit akkor a biosban ott legalul neked is a vga fesz-nél 1.5 jeleneik meg? mennyi a helyes érték?
égyébként megvagyok elégedve a én is lappal,
1.35 gyári hütővel 3500mh-ig juttam, neked milyen hütöt van?
na egyenlőre ennyit -
Jó lenne kicsit feldobni ezt a topicot...
Szóval én is megvettem a lapot, és egy 805D proccot heggesztettem bele...
Maga a lap így külsőre és felszereltségre olyan, mint amit az ára feltételezett, összességében sztem nem rossz.
Én a tuningban 20*185-ig jutottam eddig, 1.4V-os feszt mellett.
Viszont a ~740-es FSB miatt nem tudom normálisan kihasználni a winbond BH6-os ramjaimat, és ez zavar!
Az Asus elméletileg engedi a szorzó állítást a proccon, kérdés, a proci engedi-e, everest szerint 14-20 között állítható, dehát az everest az everest.
Ahogy viszont nézem a lap könyvét, vagy a manuálját, a jumperfree configurationsban meg kéne jelenni azért a ''CPU szorzó állítás'' opciónak, de sehol semmi.
Nem vágom, hogy most tényleg azért nem találom, mert valóban nem támogatja a proci, vagy vmi különleges billkombinációval lehet előhívni, passz
BIOS-ból a legújabb van fennt. -
PaleeGy
tag
Sziasztok!
Asus P5P800-as alaplapomat Asus P5P800 SE -re cserélném és még dobnék rá pénzt!
Írjjatok privit! -
Akkor ebben ugye elméletileg megy a 805-ös Pentium D! Van erre már gyakorlati tapasztalat?
-
divergens
tag
Köszi a választ!
Eddig amd-s gépem volt, nf7s..ott beállítottam hogy a cpu ram mennyen szinkronaban azt hali..sajnos nem figyeltem az intel vonalat, most böngészem, hogy az asus még a ram sebességekeben is más elnevezést használ..
olvastam a p4 tuningban, hogy-smint van ez, de konkrétan én gondomra nem találtam megoldást!
vagyis kérdezem: hogy jön ki ram sebesség? asus jelölésnél ddr266=1:1 akkor pl.: ha fsb 140 (proc 540) akkor a ram sebbeség 280mhz?
[Szerkesztve] -
divergens
tag
Sziasztok!
Nekem is valami ilyen segítség kéne, p5p800 se+i805 proc, dual-ban be raktam a 400Mhz-es ramokat!Ekkor azt irja post-nal, hogy dual chanel, line mode! ezt auto modban írja, a további opciók 266,333, feljebb semmi..nem értem, bios frissítés estleg?
segítségeteket várom!
[Szerkesztve] -
PaleeG
csendes tag
Heló Sziasztok!
Aki meg szeretne válni asus P5P800-as alaplapjától az nekem irjon! (megveszem) -
szandro
senior tag
Ha vkinek vmi ötlete van az legyen szíves priviben elküldeni! köszönöm
-
szandro
senior tag
Hello! Nem tudtok valami modbios-t a P5P800-hoz?
Nem találom se a CPUAM Ratio-t, a RAM-ok frekvenciáját is csak 266 320 400 500 533 értékek között tudom állítani, de nekem vmi 400 és 500 közötti kell! Ha FSB emelek akkor is vissza osztja a RAM-okat!
-
-
Rokambol
csendes tag
CeleronD-ből mekkorát lehet belerakni az ASUS P5P800 SE-be?
-
G.A.
aktív tag
Ez a P5P800as
This motherboard supports the latest Pentium 4 CPU from Intel in LGA775 package. With 800MHz FSB, 1 MB L2 cache, Hyper-Threading Technology and core-speeds up to 3.6GHz and beyond, Intel's LGA775 Pentium 4 is one of the fastest desktop processors to date.
Ez a P5P800SE
The P5P800 SE supports the latest Pentium 4 CPU from Intel in LGA775 package. With 1066/ 800/ 533MHz FSB, Hyper-Threading Technology and core-speeds up to 3.8GHz and beyond, Intel's LGA775 Pentium 4 is one of the fastest desktop processors to date.
Supports Intel® Single-Core 65nm Processors
This motherboard supports Intel® single-core 65nm intel® Pentium® 4/ Celeron® processors. ASUS motherboard is the ideal solution to enhance the performance of new generation processors.
Dual-Core CPU
Enjoy the extraordinary CPU power from the latest dual-core CPU. The advanced processing technology contains two physical CPU cores with individually dedicated L2 caches to satisfy the rising demand for more powerful processing capability. -
Jégkokó
veterán
Még mindig senki se tudja, hogy ez az alaplap mekkora procit képes fogadni?Mert már volt egy bios frisítésem tavaly nyáron, és ha lesz zsetonom akkor vennék bele egy igazi jó gyors p4 es procit
-
Jégkokó
veterán
Nem tudja valaki, hogy mekkora procit lehet maximum beletenni ebbe az alaplapba?Mert sehol semmilyen papírján nem írtak erről semmit.Nekem most egy 2.8Ghz es Celeron D van benne
-
G.A.
aktív tag
Új ''Rekord'': P5P800SE kingston hyperX RAMmal alapjárat Dualban
Everest 2.2: Írás: 1970MB.... szerintem nem rosz.
Olvasásban nem volt eltérés 5400körül ha jól emléxek.
[Szerkesztve] -
WinCE
csendes tag
Sziasztok!
Most akarom frissíteni a gépemet, amit meg akarok tartani az egy AGP-s Asus GeForce4 Ti4400-s videókártya(128MB RAM), 200GB-s ATA vinyó, a hangkártyám, és a FireWire kártyám.
A gép célja az médiázás lenne, videóvágás, ehhez a boltban a következőt ajánlották:
P4 3,0 GHz/800/2M proc box
Asus P5P800 alaplap
DDR 1024 MB PC400 TwinMOS KIT
& ház de az lényegtelen
A kérdésem az lenne, hogy az alaplap az mennyire megbízható, van e bárkinek bármi rossz élménye vele? A prociból van esetleg erősebb ami látványosan megnövelné a videótömörítés sebességét? (az árral azért arányosan...)
Köszi a segítséget előre is:
WinCE -
G.A.
aktív tag
PH! asus P5p800 se tapasztalatok
Nos nemrég vettem egy ASUS P5P800 SE alaplapot. Az ok egyszerű, kellet egy jobb gép. Ezt általában azzal oldjuk, meg hogy veszünk egy erősebb procit és kész. Ez volt a tervem nekem is ám gondoltam a jövőre is egy kicsit. Legyen akkor 775ös az a proci ráadásul 630as. Nézelődtem sok lap után: 925 – már nem olyan tuti hisz van 945 és 955 is, 975 nemsokára itt lesz, de akkor 60e be fog kerülni. És hírtelen előjött a spórolós természetem: legyen p5p800 (nem se) nézzük meg mit is tud… (link)
Nem is olyan rossz! Hé ez meg mi p5p800 se??? Nézzük meg: (link)
Mi a???: 3.8Ghz támogatás, dual-core cpu, 1066FSB!!! Na ez már jobban hangzik. Vegyük meg. 23e…
Csomagolás elbizonytalanít. ( kép)
800Mhz FSBnek? Mi van itt? Na akkor jöjjön a teszt:
Old config: P4P800, 2,66Ghz, 533Mhz, dual 1GB 333Mhz RAM
CPU temp: MBM5 low 30 oC, high 70 oC, átlag 41 oC
NB: 29-32 oC (alap) 40-43oC (terhelés alatt)
everest 2.20 mem írás: 1266, olvasás: 3157 (dual-chanel) (no tuning)
Új Config: P5P800 SE, 630CPU, singel 512MB 400Mhz hynix D43as RAM (borda élkül)
Itt is az első problémám, nincs a P5P800 SE a MBM5nél támogatva így a hőmérsékletet csak az everesten tudom megmondani, ami eléggé nagyot, 4-6fokot is ugrik. De előtte:
everest 2.2: írás: 1301, olvasás 3065 (singel-chanel) no tuning
tuning: írás: 1300, olvasás 3610 (singel-chanel) @3.75Ghz PC4000
everst: hőmérséklet intel hűtővel: 31oC (no tuning) alapjárat 1% használat
everst: hőmérséklet intel hűtővel: 58oC (no tuning) 90% használtság
NB: max 33 (terhelés 90% alatt)
Dulaban: olvasás: 5499, írás: 1794 (no tuning)
Rövid tuningolási tapasztalatok: 3,9Ghzen is ment a CPU, de automatikusan levette a RAMot 266Mhzre és ez nem tetszet. Így return to BIOS és állítsunk RAM Hzén: 266, 320, 400, 500, 533… meglepi 533Mhz is lehet az alapbeállítás a RAMnak. (Ha igaz akkor 533 és 30% tuning is lehet.) Felemeltem a jó kis Hynik (D43) RAMot 500ra had mennyen (nem számoltam a tuningal mert ekkor az FBSt emeltem 200ról 250ra. Eredmény: a hynix nem bírta valszeg…
Folyt köv….. -
Mr_Vercetti
őstag
válasz
Szten Márs #18 üzenetére
Fogalmam sincs.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Mr_Vercetti #17 üzenetére
ehh... mijafene az az idle timer?
-
Mr_Vercetti
őstag
válasz
Szten Márs #16 üzenetére
- Idle Timer
- Refresh Rate
Ezeket lehet állítani,meg feszültséget.
Nem értem... -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Mr_Vercetti #13 üzenetére
CPU akármi ottpedig DRAM settings... szerintem.
-
Fori23
őstag
válasz
BobChemistry #10 üzenetére
Szerintem 22X100MHz, azaz 400FSB. Ha 4:5 a CPU/RAM osztó, akkor 160-as FSB-nél fog 200MHz-en menni a ram.
-
Mr_Vercetti
őstag
válasz
Szten Márs #11 üzenetére
És azt a biosba hol lehet?
Mert én nem találtam ilyesmit. -
Mr_Vercetti
őstag
válasz
BobChemistry #9 üzenetére
a northwood 400-on megy, enyém 545-re van húzva.
A prescott celeron 533-as. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Mr_Vercetti #8 üzenetére
Hmmm.... namármost akkor manuálisan lődd be a biosban az időzítéseket. Akár 3-3-3-8-ra akár 3-4-4-8-ra ahogy gondolod
-
BobChemistry
őstag
válasz
Mr_Vercetti #8 üzenetére
nem egyformák az időzítések
ilyenkor egyforma időzítésen hajtja őket - alacsonyabb frekin, vagy pedig magasabb frekin, de rosszabb időzítésekkel
sztem -
BobChemistry
őstag
válasz
Mr_Vercetti #5 üzenetére
a 2.2 NW celeronok sztem még csak 533MHz FSB-n mennek, nem?
-
Mr_Vercetti
őstag
Mármint 2x256MB,Dual Channel,
Egyik Hynix, másik Infineon:
Hynix: (PC3200)
SPD Timing Table:
133mhz: 2.0,2,2,6
166mhz: 2.5,3,3,7
200mhz: 3.0,3,3,8
Infineon: (PC 3200)
SPD Timing Table:
133mhz: 2.0,3,3,6
200mhz: 3.0,4,4,8
Memory Tulajdonságok:
Timings:
-FSB Dram : 4:5
-Frequency: 170Mhz
Valaki azt mondta az fsbdram-ot kellene 1:1re állítani, de azt se tudom hol kell, mert a biosba nem látok ilyet.
[Szerkesztve] -
Mr_Vercetti
őstag
válasz
Szten Márs #6 üzenetére
256mb ddr, pc 3200 dual channel
Cas latency:
133mhz: 2.0,2,2,6
200mhz: 3.0,3,3,8
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Mr_Vercetti #5 üzenetére
Hmm, érdekes probléma... CPU-Z-vel nézd már meg az SPD információit a ramoknak, vagy everesttel és írd ide.
-
Mr_Vercetti
őstag
Hali
ASUS p4p800-x alaplapom van, intel 865pe chipsettel.
Dual ddr-ben van 2 256/400-as ram.
Kéedés:
miért nem lehet a biosban 400 ra állítani a ramot, csak 266, vagy 333-ra?
Ja meg auto-ra, de akkor 170 vagy 180-on megy, vagyis effektíven 360, nem 400.
Tudtok segíteni? -
fler
tag
Sziasztok!
Most raktam össze egy gépet ezzel az alaplappal és egy 2.8 GHz-es Pentium 4-es procival.
A problémám az, hogy alapjáraton is ha nem csinálok semmit 64 fokot jelez az ASUS PC Probe. Futtatam vele a Prime tesztelő progit, akkor pedig 80-82 fok küröl mért.
Hidegindítás után a biosban már 57-fok körül indul.
Ettől eltekintve a borda kézmeleg.
Korábban már volt gondom a hőmérsékletekkel ASUS alaplapoknál. Lehetséges, hogy itt is az alaplapi szenzor a hibás.
Van valakinek efféle tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPad topik
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Black & Decker töltőt keresek
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest