Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Akinek p5K-e wifi lapja van, attól kérdezném, hogy próbálta már a 1305-s bios-t?
Jelenleg 1202 van fent. -
Igen, ezt olvastam is még anno tőled, ezt is kipróbáltam, ráköttem +2 vinyót+ 2 írót, és semmi változás
Meg írtad, hogy nálad kezdetektől fogva csinálja, nálam kb 6-8 hónap után kezde el, 1ik napról a másikra.
Ha "fáradna" a lapban vmi, akkor hogyan lehet teljesen stabil? Ezt nem fogom fel, ezért bízom benne, hogy van vmi megoldás.
Felhívtam 1 műszerész ismerősöm, mondtam neki az elemet, azt mondta attól, hogy kimérve 3,15V mikor bent van, lehet már csak 3-at kap, de szte se ez lesz a hiba. -
-
Sziasztok!
Nem újkeletű a problémám, de sajnos egyre rosszabb.
Pár hónapja kezdte, ha kikapcsoltam a gépet akkor nem tudtam visszakapcsolni csak a táp le-felkapcsolásával. Ez 1ik napról a másikra történt, úgy hogy nem változott semmi a gépemben. Akkor Corsair 450-es tápom volt, és 6750 proci. Páran azt mondták lehet a táp hibája...sajnos nem, azóta Corsair 650-es van ezzel is csinálja. Proci most E8500 van benne.
Nem is nagyon foglakoztam a dolgoggal, mert semeddig nem tart lekapolcsni a tápot, ha nem megy a gép...sajnos mostmár odáig fajult a helyzet, hogy 3x kell le-fel kapcsolni a tápot, mire bejön a bios, ott rögtön fogad 1 overclock failed.. biosba be, beállítok mindent, gép kikapcs, tápot ilyenkor gyorsan lekell kapcsolni, utána megint fel, ekkor megint nem indul, utána még 1 ilyen kör, biosba be, save exit, gyors táp kikapcs, vissza, és elindul.
Teljesen tanácstalan vagyok, memóriákat már néztem, próbálgattam mindent eredménytelenűl
Ha végre elindul a gép, akkor viszont semmi gond nincs, se fagyás, semmi, napokig sőt hetekig is szokott néha menni a gép, 2 gyermekem van aki nem kímélik, rengeteg game van rajta,kodolás, ps és betonstabil.
Bármilyen ötletet szívesen fogadok.
Még régebben volt olyan, hogy ha elindult, és a biosba hagytam kicsit (pár percet) akkor nem kellett a táp kapcsolásával bajlódni, mostmár ilyen nincs.
Amit eddig próbáltam:
-memóriák csereberéje
-másik táp van
-más proci
-próbáltam, hogy terhelem a tápot, ráraktam még pár cuccot
-vinyókat levettem
Már csak a videokártyát nem próbáltam, de nem hiszem, hogy ott lenne a baj.
Attól félek, hogy majd 1 nap, már nem kapcsol be, akkor viszont bajban leszek, mert ezen dolgozok, most meg nincs pénzem másik lapra.Minden segítséget nagyon köszönök előre is!
-
Sziasztok!
Vki próbálta már P5K-E laphoz a 1202 biost?
-
Sziasztok!
P5K-E lapban nem lehet a memóriákat visszaosztani?
600FSB-vel akarom hajtani a procit, de memóriákat nem akarom 1200on járatni.
1102-es bios van fent. -
Sziasztok!
CPU& NB clock skew, ezekről lehet tudni mire szolgálnak?
P5K-E laphoz raktam fel az uj bios-t abba van benne. -
válasz
Chalez #11047 üzenetére
Nekem ugyanez a problémám, ma reggel kezdte el, semmi nem változott a gépemen
Reggel kapcsolnám be, nem indul...táp kikapcs, indul, gép kikapcs, 4 óra mulva bekapcs, megint nem indul, azóta megy folyatmosan.
Adataimnál a gépem, annyi a változás, hogy corsair 450-es táp, de nem most vettem.
Értelenül állokmost vettem észre, ez milyen régi hozzászólás
-
P5K-E 1013-as biost próbálta már vki?
-
Sziasztok!
Létezik olyan program, amivel megtudom nézni pl, NB voltage, CPU PLL voltage, FSB termination voltage mennyit kap?
Azért kérdem, mert most 7*500-on teszteletem a procit, és ezeket auton hagytam, így lett stabil, és érdekelne auton mennyit ad nekik.
Köszönöm! -
Nem tudom, volt-e már: MemSet35beta
Memset 3.5Beta
MemSet is a memory tweaker for:
-INTEL 815 845 855 865 875 915 925 945 946 955 965 975 P35 & X38.
-AMD K8 ddr&ddr2.
-AMD K10 ddr2&ddr3.
-NVIDIA NForce2, NForce 650i & 680i.
-VIA KT266/333/400/600. -
válasz
tom_tol #7330 üzenetére
Kész, most adtam fel
Kipróbátlam még ami kimaradt bios, jöjjenek sorba:
0503: minden tökéletes
0806: hiába állítom be a CPU feszt alapon marad
0901: u.a0906:hiba memtestnél
1002:u.a
1004:.u.a
1006:u.aAmi a legnagyobb gond, most akarom lecserélni a procit 8400-ra, de a 0503 nem jó hozzá
-
Megvoltam győzödve, hogy dual, mert azt is írja ki, meg ahogy néztem sokan használják így, mert így simetryc...nah de mind1, nem ez a lényeg.
1004-t is próbáltam, 0903-at is...
Megnézem még ezeket az időzítéseket, de sztem nem lesz jó, meg ha fentebb állítom gondolom lassabb lesz, akkor meg mi értelme?
Egy próbát azért megér, köszönöm!
húúú de nincs kedvem már flashelni -
0503 bios, memtest86: nincs hiba 1080on
1006 bios memtest86: hiba 1080on
1-ik rammal nincs hiba... csere, ugysincs hiba, bele mindkettő a 2 szélső slotba nincs hiba
csakhogy ott lasabb, pedig az is dual elméletielg, de ott 4017mb/s ha 2 sárga, vagy 2 fekete slotba rakom akkor 5625mb/s, de ott hibázik.
vissza 0503 bios, nincs hiba.
Annyira nem értem, hogy az már fáj -
Nem vagyok, 1 kicsit sem ideges
Akármit csinálok, az új biosokkal nem tudom stabillá tenni 1080-on, ezt egyszerűen nem hiszem el.
Mi a csoda van ezekben az új biosokban, amiért a régi beállítás nem jó?
A ramnak már adtam 2,3V, NB-ek 1,7, akkor sem jó, de még ha így jó is lenne, akkor se érnék vele semmit, mert a régivel elég 2,2, 1,4.
1200-on megpróbáltam az 5-5-5-15-5-35-5-5-5 trans disable, 1,7v NB, ram 2.25 rögtön hibát jelez.
Kész vagyok teljes mértékben
Életemben nem flasheltem ennyi bios-t, mint az utobbi 2 napban.Nem tudom felfogni, hogy ugyanazok a beállítások, és nem jó, nem fér a fejembe
Sőt amit már írtam, 900-on 4-4-4-12-n se stabil az új biossal.
Mindenkinek nőtt a teljesítménye, nekem meg még rosszabb lett... -
válasz
Silent77 #7256 üzenetére
Kezdem nem érteni a dolgot, kipróbáltam a 0906-ot is, annál is elszáll a memtest
0906,1004,1006 mind hibát jelez, hiába emeltem NB feszt akkot kicsit tovább bírta.
1006-nál még azt is megpróbáltam, hogy 900-on 4-4-4-12, ott is hibát jelez,0503 persze tökéletes.
Ha van vkinek vmi ötlete szívesen fogadnám, kezd tényleg bosszatani -
válasz
Partymikee #7210 üzenetére
Igen.
-
Most ide modban van a vinyom, ha átállítom ACHI-ra újra kell rakni a win-t?
Az ACHi gyorsabb amugy?
wd320+samsung 500 van a gépben. -
Sziasztok!
P5K-E 1.00G és 1.02G lapnál, ugyanott kell megcsinálni a pencil modot?
-
Sziasztok!
A CPU advanced settingsbe ezek mit jelentenek, és mire kell állítani?
C1E Suppport: Enabled
Max CPUID Value Limit: Disabled
Vanderpool Technology: Enabled
CPU TM Function: Enalbed
Execute Disable Bit: Enabled
PECI: EnabledTunininghoz van vmi köze?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest