Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Grincs
veterán
Megvettem a vinyót. Betettem a bios látja a windows látja csak nem jelenik meg mint meghajtó? valami ötlet?
-
Mr.Grincs
veterán
Hali,
Van most 2GB ram a gépemben 2* 1GB KINGMAX 800as ram, még anno vettem bele. És most szeretnék venni + 2*1GB KINGMAX 800as ramot. Ugyanolyat vennék, legalábbis szerintem ugyanolyan lesz mint a mostani. Adjam el belőle ezt a 2Gb ramot és vegyek egyszerre 4*1Gb ramot vagy jó ha veszek most 2*1Gb ramot mert nem lesz vele gond.
Félek hogy kijött valami "új" aztán 4 egyforma ram kellene bele. Vagy a 800as az 800as és nincs különbség? -
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok!
Van egy P5K lapom és akarok venni 1TB os vinyót Samsungot. És a kérdésem az hogy működik rendesen vajon ezzel az alaplappal ez a vinyó. Úgyértem fogja rendesen látni az 1Tb ot és le is tudja majd kezelni? Windows XP vel lenne használva. -
Mr.Grincs
veterán
válasz
tibz03 #13264 üzenetére
Oks, legközelebb úgy csinálom.
A másik kérdésem, az hogy mennyire jó minőségű a P5K nak a hangkártyája, mert igazából van egy Genius 5.1 em, az SW-HF5.1 5000. Nagy barna, jól is szól az integrálttal csak félek egyszer betesz nekiIgazából azon gondolkdook már hogy kéne egy hangkarit venni, hátha azzal nagyobbat tud produkálni a hangfalszett.
-
Mr.Grincs
veterán
-
Mr.Grincs
veterán
válasz
tibz03 #13260 üzenetére
Lehetséges. De érted mit mondtam?
Ha nem akkor leírom érthetően: szóval adott egy mp3 nóta, lejátszom és az xp elosztotta az 5.1 es hangrendszeremre úgy hogy az összes hangszórón szóljon és elég jól torzításnélkül szólt....A vista okosabb de butább abból a szempontból hogy van az mp3 file lejátszom és nincs 5.1 be a zenefile vagy nem mittudomén... ezért nem is játsza le...csak 2.1 be....Ehhez a muzsika részéhez nemértek sajnos.. -
Mr.Grincs
veterán
válasz
tibz03 #13258 üzenetére
Van Vistám ráadásul ultimate SP1 es 64 bites és magyar is....
És használtam is egy jódarabig és nagyon bejött aztán....megborult.....és visszatettem az xp-t....Meg ott az volt a nagy bajom hogy az 5.1 re nem küldte ki a hangokat úgy ahogy az xp...Hanem csak az elősk szólnak és csak a filmeknél volt 5.1 a zenénél csak az FL FR C szólt... -
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok
Nekem is ilyen lapom van, és most per pill 2 Giga van benne még pedig pontosan 2* 1 GB 800MHZ KINGMAX, ezen belül a két sárga slotba vannak betéve a ramok.
Szertnék egy 3. giga ramot, mert az xp csak addig kezeli le sajna. ÉS a kérdés hogy melyikbe tegyem a 3 giga ramot? a kettő sárga közé vagy a szélső feketébe?
Evidens hogy ugyanolyan típusú ramot veszek. -
Mr.Grincs
veterán
válasz
IRON STORM #12540 üzenetére
Beállítgattam mindent. Működik minden. De változást még nem vettem észre. majd kipróbálok egy játékot hogy ott mit tud.
-
Mr.Grincs
veterán
válasz
IRON STORM #12540 üzenetére
Köszönöm, amint van időm beállítgatom.
-
Mr.Grincs
veterán
Szeretném húzni a procimat és help kéne nagyon....P5K ba E6750 2,6...Mit mire állítsak hogy KB 3000ig felhúzzam..
-
Mr.Grincs
veterán
Hali,
Húzni akarom a ramjaimat, de nem nagyon vágom mit állítsak a biosban. Ki tud benne segíteni?2x1GB 800as KINGMAX lenne a szenvedő alany.
-
-
Mr.Grincs
veterán
Lehet 2 gigás ramokat belerakni/slotba 4*2GB= 8GIGA ram, Lehetséges ilyesmi?
Mert ezt találtamKINGMAX RAM DDR II 2 GB 800 KINGMAX 3 ÉV Net:5.300Ft
Br:6.360Ft Ennyiért nem sok, Vagy csak simán 4 Gigát bele: KINGMAX RAM DDR II 1 GB 800 KINGMAX 3 ÉV Net:3.000Ft Br:3.600Ft
Net:2.800Ft Br:3.360Ft
Vagy az 1066osat de azt nem tudom, hogy lekezeli e?: KINGMAX RAM DDR II 1 GB 1066 KINGMAX 3 ÉV Net:3.100Ft
Br:3.720Ft
Lehet hogy őrültség, de egy próbát megérne. Windows Vista 64bit az oprendszer. -
Mr.Grincs
veterán
válasz
Realradical #11605 üzenetére
Nincsen kábelköteg, de viszont van jól szellőző házam van Aero Cool( Aero engine 2 ) és elöl is megy a szellőztető, meg oldalt is meg hátul is.
Brumi˘: Azt mondod kinyuvadnak a ramok?
Mondjuk az baj lenne ha megfőnének, de ramhűtőborda szeritem nem sokat dobna a dolgon, bűr egy próbát megérne.
Abból milyen márka a nyerő? -
Mr.Grincs
veterán
Az én lapom csak ontja magából a meleget. Jobb ha nem is nézem az asus pc probeot
Alaplap mindig pirosban mozog már 60 fok környékén. Mondjuk lehet az a bj hogy a VISTA nagyon meghajtjaMásnál is ez a helyzet vistával?
-
Mr.Grincs
veterán
Ebbe a P5K lapba melyik procit érdmes tenni? Mert most E6750 van benne, és majd később ha jönnek újak akkor szertnék bele egy sokkal nagyobbat. Ez megállja még a helyét elég jól. Jó lap végülis, nem is "drága" és egész jól bővíthető.
-
Mr.Grincs
veterán
Úgylátom nem csak nekem volt gariban a lapom
Sosem volt semmim sem gariba mert mindig jót kaptam ki hála az égnek de ezt a P5K-t annyira kikaptam hogy az első egy idő után K.O. magától aztán gariba elküldték majd egy zsírúj csere lett gariban annyira megadta magát, és azt sem tudták megmondani mi baja lett. A mai napig nem tudom mi volt a baja, csak azt hogy egyik nap kikapcsoltam, másik nap bekapcsoltam és nem indult el csak a procihűtő pörgött fel kb 2 másodpercre majd leállt, ezt zsinórba addig amíg le nem húztam a tápról, mert kikapcsolni máshogy nem lehetett.
Ez a csere lap meg nagyon szupi bubi. De legközelebb megfontolom, hogy asust vegyek e. -
Mr.Grincs
veterán
válasz
$p@rr0w #11396 üzenetére
Hát ezek szerint normális, mert hibát ugyan nem porbukált eddig, attól eltekintve hogy ez a 2. P%K lapom az első az meghalt de kicserélték egy újra. Nekem is lassan egy éve van meg és minden frankó vele. Szerintem nagyon rosz helyen vannak a szenzorok és amiatt lehet ennyi a lap höje. Vagy nem valósat mutat. Mert akkor már lehetne szagot érezni. De én még nem éreztem egyszer sem.
-
Mr.Grincs
veterán
Vészesen 47fok és 56 fok között van az alaplap hömérséklete. Pedig van benne 2 db nagy venti is egy a ház elején egy meg oldalt. Mindig a piros mezőben van a kijelző Remélem nem krepál be. Kinek produkál hasnló eredményeket? Jah és terhelés az nulla mert alapjáraton ketyeg ennnyit. A proci 31 fokos.
-
Mr.Grincs
veterán
23fokon ketyek az E6750 alapon.
Hogy tudok biost frissíteni Sima P5K-n? Még nem csináltam ilyet csak azért mondom, soha nem volt igényem rá. :Mit honnan töltsek le és miről radírozzam fel az új biost R -
Mr.Grincs
veterán
Feltekertem a procihűtő fordulatszámát, meg beraktam, egy ventit a ház oldalára és bekapcsoltam az első szellőztetőt. Most 36 fok az MB, a CPU 26 fokcelsius, de viszont 1875 és 1917 rpm között pörög, hangtalanul.
-
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok,
Nektek hány fokon megy az alaplap? Mert nekem így estetájban most 49 fokon megy. Internetezek meg zenét hallgatok. Asus P5K-m van szép kék dobozos, az első fekete dobozos volt, de be is hallt egy hónap után. Kicserélték egy hónap után gariban erre a kékre ami teljesen új volt. Kicsit aggaszt ez a 49 fok, mert a proci 30fokon megy úgy hogy nincs húzva. Core 2 Duo E6750 2,6 GHZ.
Esetleg ha írnátok be egy pár hasonló adatot, vagy mondanátok valamit hogy normális e vagy sem azt megköszönném.
CPU: 30-34fok
MB: 48-49
CPU RPM: 878-897 -
Mr.Grincs
veterán
Köszönöm, a gyors és pontos választ nagyok, vagytok...
Nagy UP nektek
-
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok...
Ez a lapom van P5K, hasít benne egy E6750, és 2gb ram, és a fő bajom egy X1950PRO 512mb pcie...A kérdésem az hogy lehet e NVidia kártyát belerakni avagy nem. SLI t az tudom hogy nem viszi mert CF re van kihegyezve. -
Mr.Grincs
veterán
3GB ramot hogy fogja látni a windows? Illetve hogy tegyem be az alaplapba? egymás mellé a 3 mat? Mert most 2GB van 2*1GB 800 a két db sárga slotban van.
-
Mr.Grincs
veterán
Akkor azt mondjátok hogy el fogja vinni az 1066 os 2*1GB KINGMAX ramot a P5K?
A 800asokat váltom le. -
Mr.Grincs
veterán
Ez tutti? Igazság szerint félek megvenni vagy leváltani őket hátaha nem fogja lekezelni. De bízom, benne, hogy vinni fogja. Csak a manualba csillaggal meg vannak jelölve azok a műrkok hogy mivel megy tuttira. De lehet hogy ez csak piaci húzás, hogy csak azt vegyék mert csak az megy, legalábbis papíron.
-
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok nekem is egy ilyen lapom van ezer éve írtam utoljára. A kérdés a következő, hogy 2*1GB 1066 KINGMAX DDR2 ramot bele tudok e rakni az én Asus P5K-mba a jelenlegi 2*1GB KINGMAX 800mhz helyett. Lekezeli e gond nélkül? Mert a használatiba csak a csillaggal jelölteket tudja kezelni ELVILEG. Előre is köszi.
-
-
Mr.Grincs
veterán
Lehet hogy hülyeséget mondok, de az hamar ki fog derülni aki válaszolni fog rá. Új Xp-t tettem fel immáron már magam sem tudm hanyadiknál járok. Lényeg az az előző xp sp2es volt de kb 5 perc volt mire talpra ált a gép teljesen és betöltötte a tálca legalján progikat. A mostnaival érezhetően gyorsabb 1 perc alatt készen van a gép beleértve a bootolást is. Windows Xp sp2 es van és november 17. az utolsó frissítés. Egy ilyen xpt varázsoltam fel rá dosbol. És Most éreztem igazán a gép gyorsaságát vagyis a különbséget. Esetleg ha van valakinek hasonló tapasztalata akkor erősítse meg vagy tudja tanácsolni másnak is az xp cserét.
-
-
Mr.Grincs
veterán
Az jóbuli, hogy van már ddr3 is de még a ddr2 nagyon a toppon van árban is meg minőségben is majd kb msáfél év után szerintem érdemes elgondolkozni egy ram és lap cserén addig meg spórolni kell
De így szerintem fölösleges még pénz áldozni csak azért, hogy ddr3 legyen.
-
Mr.Grincs
veterán
A sima P5K is bőven megteszi szerintem és még olcsóbb is egy kicsit, az is tud 1066mhz et. De a 800as ram is bőven elég. Nekem 450es tápom van.
3 év garit adnka rá szóval addig simán jónak kell lennie, igaz én 5 nap után cseréltem vissza az első P5kmat mert meghalt de ez a 2. széria kék dobozos mutatvány nagyon szuper. Igaz elsőnek nem ilyet akartam hanem GIGABYTE GA-P35-DQ6-ot akartam vennie de mostmár nem cserélem ki. Igaz az árban drágább még most is.
Nekem is ez a proci van és nagyon meg vagyok elégedve vele. Annyi hogyha húzod akkor egy jobb hűtő az kell neki, mondjuk egy Cooler Master Hyper TX et mert a gyárival alapórjelen megy el csak szépen simán. -
Mr.Grincs
veterán
válasz
slyking #4322 üzenetére
Hali, jó erőgépet raksz össze az biztos.
Ramból az bőven jó, árban is meg minőségben is. Habár nekem 2*1GB 800as KINGMAX van és az is bőven teljesít. A 4 gigát csak akkor vezsed észre igazán ha játszol meg rengeteg feladatot csinálsz egyszerre.
A proci az jó választás.
Nekem sima P5K-m van de bánom már hogy ezt vettem, mert nem ezt akartam, hanem Gigabyteot. De végülis te tudod. Nekem úgy indult a konfig vásárlás hogy 5 nap után meghalt a lap 1hónap várás után cserélték ki. De volt itt olyan aki két hét alatt két lapot cserélt vissza P5K ból. VGA hoz nincs mit hizzáfűzni. Vinyóhoz, csak annyit hogy Samsung vagy Western Digital, vagy SeaGate, rádbízom a döntést. Sok sikert.
Nekem spec samsung van. Sok sikert a vásárláshoz. -
Mr.Grincs
veterán
válasz
qMAGICq #4187 üzenetére
Szerintem, de csak mondom szerintem, a rammal lehet gond. Elvileg mennie kéne 1066mhzessel de elvileg csak azzal amit a manualja leír, hogy az a tutti hozzá és csak azzal kompatibilis. Nézdd meg másik rammal hogy azzal, hogy megy ha azzal is ezt csinálja akkor nem ram probléma volt.
-
Mr.Grincs
veterán
Szerintem minden idők egyik legproblémásabb alaplapja ez a P5K széria. Ha megint kiderül hogy alaplapos lesz akkor nem cseréltetem be ugyanilyenre hanem inkább ráfizeteke egy másikra.
-
Mr.Grincs
veterán
Erre a dologra tudna valaki valamit mondani hogy mi afranc baja lehet?
Nem tudom mi lehet az alaplapommal, de érdekeset csinál. A hibajelenség de szerintem nem az a következő. Bekapcsolásnál mindig egy nagyon pici felpörög a proci hűtő majd leáll majd magától elindul normálisan. Mintha nem kapna elég áramo vagy nem tudom.
Találkozott már valaki ilyennel? Nekem ez a 2. Asus P5K-m az első meghalt 5 nap után. erre egy hónapot vártam mire kicserélték.
Előre is köszi. -
Mr.Grincs
veterán
Hali,
Nem tudom mi lehet az alaplapommal, de érdekeset csinál. A hibajelenség de szerintem nem az a következő. Bekapcsolásnál mindig egy nagyon pici felpörög a proci hűtő majd leáll majd magától elindul normálisan. Mintha nem kapna elég áramo vagy nem tudom.
Találkozott már valaki ilyennel? Nekem ez a 2. Asus P5K-m az első meghalt 5 nap után. erre egy hónapot vártam mire kicserélték. -
Mr.Grincs
veterán
Hali, nekem is P5K lapom van ehhez dukál egy E6750 Core2 Duo proci, és 2*1GB os KINGMAX 800MHZ DDR2 ram.
A probléma az hogy, számomra lassú a gép. Az alaplap amikor megvettem 5 nap után meghaét, kicserélték egy új kékdobozos verzióra azzal megy most, de lassú.
Nincsen húzva semmi sem. Mit tegyek mert nics nagyon ötletem hogy mi lehet a baj. -
Mr.Grincs
veterán
Még mindig akad az ASUS P5K lapokkal probléma? Vagy nem gyógyult még ki?
-
-
Mr.Grincs
veterán
XP alá bőven elég a 2 giga. Az így is nagyon vadállat.
-
Mr.Grincs
veterán
válasz
Kop@szQty@ #3615 üzenetére
Én igazság szerint sokkallom a 4*1GB ramot bele. Vegyél ha van pénzed nem azért nem sajnálom, de gyorsaság nem fog megmutatkozni bootolásnál. Hanem menet közben, egyszerre írsz dvd-t meg játszól stb. De szerintem 2GB az bőségesen elég.
-
Mr.Grincs
veterán
Eredetileg én is Gigabyte ot akartam venni de aztán rábeszéltek az ASUS ra mondjuk nekem volt ezelőtt is asus lapom, de gigám még sosem volt, nah meg abit 4 ever voltam sokáig. Nem bántam meg hogy ezt az asust vettem. Egyszer volt vele probléma, de azt garanciában orvosolták és megy hála az égnek.
-
Mr.Grincs
veterán
Akkor már gondolom pipa vagy.....Nekem akkora volt a fejem mint egy halloween töknek.
Szerintem az asus is tudja már hogy valamit nagyon elkeféltek, hogy ennyi P5K és barátai megy vissza hozzájuk. Nekem fekete dobozos volt az első most egy kékdobozos P5K-t kaptam. Nekem ez működik hála az égnek. Lekopogtam. -
Mr.Grincs
veterán
Hali, problemémám az hogy 2 giga ram van a gépembe és lassú a gép, de csak akkor, amikor tölti be a képernyő jobb alsó sarkába azt a pár ikont, na hogy ezzel ne legyen gondja kikapcsoltam egy csómót. és csak a vírusírtót kell neki, de ez is kb másfél perc amíg tököl vele, és dolgozik ezerrel a vinyó kb 2 percig iszonyat lassú a gép.
De utánna hasít. Nem lehet hogy esetleg RAM hiba?
2x1GB KINGMAX 800MHZ DDR2...Amikor behozom a logo breakkal a rendszertuljadonságokat akkor 2GB-t ot ír ki, a bootolásnál is, meg az everestbe is, de nemérzem annyinak....HELP me...
Valami memteszt program kéne. Vagy valami ötlet hogy mi bánat van... -
Mr.Grincs
veterán
Az Asus P5K nak és a tesóinak az ide csatlakozóját nagyon messze tették szerintem. Amit adnak a csomiba kábelt az éppen kényelmesen elég a dvd írónak. Még jó hogy a két vinyóm sata2 es.
De a tanulság az hogy amit veszek, LS dvd író az satás lesz.
Vagy csak én vagyok ilyen rendmániás a gépházon belül? -
Mr.Grincs
veterán
Hello, van egy kis gondom. Marha lassú a gépem bár nem tudom miért, tiszta gyök2 mire betölt mindent. Pedig most formatáltam le teljesen a vinyót.
Ezek a paraméterek....ASUS P5K garanciába cserélt egy zsír újra, C2D e6750 alapfeszen, 2x1GB DDR2 KINGMAX 800 MHZ es 3 év garral, SeaGate 160as sata2 (ezen van az xp),Samsung 320 Sata2, Pioneer DVR 111D dvd író.
Nah most mi a túró baja lehet mert iszonyatosan lassú. Túlfeszültséget kapott anno áramszünet miatt azért volt alaplapcsere....Előre is köszi.Megjegyzésként hogy a hugom, gépe amibe 775 ös 3000res intel cerbona van 1GB 667 mhzes samsung rammal, szinte az is gyorsabbb....
WTF?????
-
Mr.Grincs
veterán
Apropó szervíz, egy hónap után kicserélték a P5K-mat egy zsír új dobozosra, annyi a különbség hogy nem fekete dobozsat kaptam hanem szép kék dobozosat.
De nem ez a lényeg, hanem az hogy voltam a nagykerben és a polcon még 5 darab szervízfutamra váró P5K volt felrakva. Ennyire szériahibás lenne, vagy ennyi köztük a silány? Kicsit a szivemhez kaptam amikor megláttam azt a sok lapot. A szervízelős csóka azt mondta hogy be sem kapcsoltak. Ajjjjjjjaaaajjjj....Mondtam magamban....Szóval jó az a 3 év gari rá.... -
Mr.Grincs
veterán
válasz
seemany3 #3188 üzenetére
Hát az őszintét megvallva én csak a 800MHZ es re szavaznék. Azért mert ez az 1066 os ram cucc ez nem rég jött be, és még a 677 es és a 800 as ramok még mindig nagyon ott vannak a toppon így márkától függetlenül. Tehát akinek az van és csak nyugisan használja az gazember nem lehet. Én kísérletnek sem venném meg egynlőre majd talán egy fél év múlva, amikor már égetően fontos nem lesz. De végülis tetudod. Nekem 2*1GB 800 MHZ es KINGMAX DDR2 van és nagyon szuperul hasít.
-
Mr.Grincs
veterán
A mai nap végre kicserélték az Asus P5K mat, gyári fekete dobozosat vettem még októberben, de most egy kék dobozosat kaptam. Működik minden hál az égnek majd egy hónapot vártam mire megszülték a nagykerben hogy csere.
-
-
Mr.Grincs
veterán
Szerintem már itt is írtam, ebben a fórumban. De a Core2 topicban biztros, hogy bevéstem.
Asus P5K-m van most a szervízben. 5 napos volt amikor tönkrement.
Egy hetes sem. Otthon pöcsöltem vele ki be vettem a cuccokat, hogy mi lehet a baj, CPU, nem.....ram....nem....vga......nem....táp...nem....Mindent kipróbáltam amit csak tudtam.
Nem működött. Csak annyira hogy bekapcsoltam a power gombal....felpörög a CPU hűtő annyira hogy kb 1 másodpercre majd leáll....Kb 2 másodpercre.....majd újre 1 másodpercre felpörög és ez a mutatvány ismétlődik.....addig amíg ki nem húzom a tépkábelt, mert gombbal nem lehet megszakítani...Elvittem a nagykerbe ahol vettem, megállapították, hogy tényleg nem működik....Már egy hete voltam ott és mindig csak holnap majd holnap majd holnap lesz kész....Nah végtére is elvileg holnap már cserélik. Mert elküldték a pápához is megnézetni meg tesztelgetni stb. És mondta a csóka mi tök kami hogy beszélt a szerívzzel ahova küldték, hogy mivan a lappal....Azt modnták neki hogy félig nézték meg majd mgnéázik később....Egy alpalapot nem lehet így átnézni, vagy megnézem vagy nem, ami nagyon aprólékos munkát és odafigyelést igényel. Szóval a fejem akkora mint egy haloween tök.
Remélem lesz már belőle valami, mert nagyon pipa vagyok....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Iqos cigaretta
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest