- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- OLED TV topic
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eagle25
csendes tag
Sziasztok.
P5E3PRO alaplapomban szeretném megtudni a PCIe port mennyi áramot bír el.
Új VGA vásárláshoz kellene az infó.
Bár amit eddig javasoltak nekem a GTX750Ti állítólag csak 60W-ot fogyaszt ezért nincs rajta plusz táp csatlakozó sem. De még nem biztos hogy emellett a VGA mellett döntök, a többi általában 100-130W körül fogyaszt, azokhoz egy ismerősöm azt mondta minimum 10A-t kell tudnia a lapomnak 12V-on.
De goglin nem találtam meg mennyit tud leadni a port.
El fogja bírni az alaplapom ezt az (10A) áramfölvételt?
Vagy a 750Ti elméletileg kisebb áramfölvételét?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Drexler
tag
-
Eagle25
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus P5E Pro alaplapom,Q6600-os quad processzorom, Scyteh ninja hűtővel, és 2x2GB 1333 DDR3 Patriot Viper memóriával.
A proci steppingje B, Revision-ja G0.
A kérdésem az hogy szerintetek ebben az alaplapban ezzel a procival mekkora FSB-t lehet kihozni?
Ha valakinek van hasonló alaplapja és csinált ilyet attól azt kérdezem 400 fölé tudott -e FSB vel menni? És ha igen Hogyan?
Mert 400 - nál falba ütköztem!A 400-at gond nélkül tudta, így a memók 1666-on stabilan mennek, a proc most 6x-ozva van vagyis gyári frekin 2400-on megy. Én most egyenlőre az FSB-re vagyok kíváncsi mert másik lapban 400-fsb vel ment már ez a proc 3200-t és 3600-ot is.
Asus biossal még nem találkoztam és emiatt nem tudom mit kellene tennem.
PL mi az az: FSB Strap to North Brigde (itt a max 400) miért nem lehet ezt 400-nál magasabbra tenni, és miben külömbözik az alatta lévő
FSB től amit 1MHZ-enként is lehet állítani, most ez is 400 on van, ha följebb vittem fagyott a gép.Esetleg még kérdés lehet hogy másik procikkal (Q9300-Q9400) tudna-e ez az alaplap magasabb fsb-t kisebb fogyasztás mellett?
Előre is köszi a válaszokat.
-
Farkas1986
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az agyamra megy az ASUS p5e3 pro alaplapom! Voltak OCZ 1600-os ramjaim, de nem szerette őket 1600MHZ-en. Most cseréltem őket, 4gb Kingston 1600MHZ blue edition-ra! Az sem jó neki 1600-on, semmilyen beállításon! Mivel lehet a probléma srácok???? Látom sokaknak van ilyen problémája!
ÜDV! -
Greyfoot
tag
Sziasztok, axt hiszem első hozzászólásom a fórumokon, legyetek türelmesek kérlek.
Alaplapom P5E3 WS Pro 2db PCIex16 sínnel, jelenleg a felsőt azaz az egyes jelzésűt használom.
Videókártyám egy szintén ASUS GTX295, az első sínben működik tökéletesen.
Azonban van egy kis szépséghibája a dolognak, a kártya túl közel van mind a RAM-okhoz mind pedig az északi hídhoz ami zavar mert egy nagyobb meleg gócot alkot(hat).
Amikor áttettem a kártyát a másik alsó sínbe azonban, a Windows 7 automatikusan telepíti a drivert de újraindításnál a BSOD-t kapok rögtön a windows logo után.
Próbáltam safe módban letörölni az összes drivert driver sweeperrel, regisztrációs kulcsokat töröltem, majd manuálisan telepítettem a drivereket, de a BSOD előjön akkor is.
Az első sínben semmi ilyen problémám nincs és az előző kártyám egy 3870x2 viszont kiválóan, gond nélkül működött mindkét PCIe sínben.Mi lehet a probléma?
-
kandi88
tag
Tudna valaki segíteni abban, hogy az Asus P5E3 típusú alaplaphoz melyik márkájú memóriák kompatabilisak??? Az Asustek honlapján csak DDR3 1066-ig írják, de engem az 1600 és 1800-as memók érdekelnének
-
kandi88
tag
Ezeket olvasva én se jósolok hozzá túl jókat...
Bár a gariztatást szerintem is intézd el ha tudod bár ha a te hibádból folyt ki a víz a lapra akkor szerintem keresztet vethetsz rá mert nem hiszem, hogy ki fogják cserélni. De azért vess be mindent hátha sikerül jutni valamire
-
tubus
tag
Hali ! Van egy kicsi bajom. Asus p5e3 pro mb és vizesre lett átalakívta. egy kis víz kifolyt a bios és az elem köré. kiszárítottam és még mindig úgy indul hogy egy kis hajszárító 5 sec-ig és akkor röff. másképp nem. 2010.09. lesz 1 éves. Help vagy tanács bármi. Üdv
-
-
Szab1990
csendes tag
értem és a régi mivel kaparod le h patent legyne minden
-
czundermák
aktív tag
-
Szab1990
csendes tag
amúgy pasztazast h kell csinalni mik a lépések mennyi kell rá hány gramm?
-
Szab1990
csendes tag
Jah de 1x felvolt szedve rola mert maikro összerkatam 1 negyed fordolattal rosszul raktma rá mert za intle fleirat nem egyenesen volt rajta, volt szervizben (meghalt a vga benne gyari gariban kicsereltek) utana meg mar rendesen volt rajta előtte nem néztme hőfokot de szerintme attol is romolhatott
-
Szab1990
csendes tag
hát miota megvettme a gépet azota nem volt ujrapasztázva az már 2 éve havernak sokat segített a pasztázás
-
Amacs
aktív tag
válasz
Szab1990 #577 üzenetére
Pedig nekem is akörül van. Egyszer szórakoztam vele, hogy nagyon alacsony feszültséget adtam meg, és elég érdekes hőmérsékletek jöttek ki gyári hűtővel is. Kezdtem azt hinni, hogy ekkora feszültségen már nem termeli a hőt, hanem hűti saját magát
A paszta mikori? Bár nem hinném, hogy 20 fokokat jelentene egy újrapasztázás. De valamit javíthat a helyzeten. -
Szab1990
csendes tag
1.13V-ot ír everest
-
Amacs
aktív tag
válasz
Szab1990 #572 üzenetére
Az sok!
Nekem E8500 van P5E3 Deluxe lapban.
Most majdnem minden auton van BIOS-ban, mert gyakran nem vagyok otthon, és szüleim is belépnek rá vendégként, nekik meg jó úgy is.
Terheletlenül 26-30 fok Intel gyári hűtővel. Ha leveszem a ventillátor sebességét 1000 RPM-re, akkor se megy 30 fölé.
Windowsban mennyit írnak a programok processzor magfeszültségre? -
Szab1990
csendes tag
milyen biost hasznalsz nekem a 1104es van fent az ujak mennyire lettek elcseszve vagy mennyire jok?
-
czundermák
aktív tag
-
Szab1990
csendes tag
Köszi a választ majd megnézem még hőfokot szeretnék kérdezni gyári hütőm van a 8500-ön mennyi lenne az ideális hőfok nálam alapjáraton 53-55 között mozog terhelés 66-67fok egy ujrapasztázás mennyit segítene rajta?
-
Szab1990
csendes tag
milyen időzítésnek kell lennie 1333MHz-en?
-
Szab1990
csendes tag
Helló! asus p5e3 lapom van e8500-al és 2*1gb ddr3 1333Mhz kingmax memoria az bajom h ha biosbna a dram frekvencia auton van fagy és ha 1333mhzre van állítva akkor is szal 1111mhzen üzemel mert így stabil vmi ötlet halottam már olyat h gyárilag nem az igazi a bios beállítás és nem kap elég feszültséget h rendesen működjön mi az igazsag?
-
czundermák
aktív tag
Üdv!
Annyit kérdeznék P5E3-Pro-val kapcsolatban, hogy a 24+4 tápcsati miatt például tuingban mennyire vagyok korlátozva a 24+8 csatival szemben?
Észrevételként irnám hogy A többi X48 lapon (nem tudom hogy az összes ilyen-e) 24+8-as csati van. Eddig a lap tökéletesn szuperál meg vagyok vele elégedve, csak ha Imre haverom lehozza az E8400-at nem tudom meddig birná szusszal a lap
Szóval befolyásolhatja? -
Amacs
aktív tag
-
Hunyus
senior tag
Nah kihalt a topik?Vagy az i7 tört fel
-
Amacs
aktív tag
Vagy mellékeljek a bsod-ről képet?
-
Amacs
aktív tag
Engem is hasonló dolog érdekelne, ha valaki még nézegeti a topic-ot.
Nekem is OCZ 1600-asok vannak, de csak 2x1 GB, és nekem E8500 van benne, amiről tudom hogy csak 1333 az FSB-je. Próbáltam már felvenni csak a ram-ok órajelét oc 1600-ra, de mikor beírom a windows jelszót kékhalálozik. Próbáltam már xp-vel win7-el is. Az fsb-t meg egyelőre nem szeretném húzni, csak majd esetleg ha jobb hűtőt veszek a procihoz. -
Konafan
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Configom a profilomnál!P5E3 pro alaplapomban kéne segíteni beállítani a Ocz 3*2Gb 1600-os ramokat, hogy ne csak 1333-on menjenek! lehet,hogy a Q9550es procim nem támogatja az FSB1600-at és azért nem lehet 1600-ra feltenni a Ramokat? 1.65V-ot kéne megadni a ramoknak, de nem indul el úgy sem, ha csak 1600Mhz-ra felrakom Biosban a ramokat.
Mit kéne állítani a Biosban?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Eagle25
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus P5E Pro alaplapom,Q6600-os quad processzorom, Scyteh ninja hűtővel, és 2x2GB 1333 DDR3 Patriot Viper memóriával.
A proci steppingje B, Revision-ja G0.
A kérdésem az hogy szerintetek ebben az alaplapban ezzel a procival mekkora FSB-t lehet kihozni?
Ha valakinek van hasonló alaplapja és csinált ilyet attól azt kérdezem 400 fölé tudott -e FSB vel menni? És ha igen Hogyan?A 400-at gond nélkül tudta, így a memók 1666-on stabilan mennek, a proc most 6x-ozva van vagyis gyári frekin 2400-on megy. Én most egyenlőre az FSB-re vagyok kíváncsi mert másik lapban ment már ez a proc 3200-t és 3600-ot is.
Asus biossal még nem találkoztam és emiatt nem tudom mit kellene tennem.
PL mi az az: FSB Strap to North Brigde (itt a max 400) miért nem lehet ezt 400-nál magasabbra tenni, és miben külömbözik az alatta lévő
FSB től amit 1MHZ-enként is lehet állítani, most ez is 400 on van, ha följebb vittem fagyott a gép.Előre is köszi a válaszokat.
-
sssssan
csendes tag
Valaki használ ehez a laphoz ilyen ramot?
G.Skill Ripjaws F3-12800CL9D-4GBRL 2gb? -
Hunyus
senior tag
Hát ez így érdekes,fene tudja mi lehet a baja.Ha csipogás lenne akkor még lehetne mire következtetni,de így passz.Amúgy apám is ugyan így járt,neki se volt se kép se hang.Próbálkozott mindennel de semmi.Már majdnem vett másik alaplapot.De 1szer csak elindult neki,de értelmes magyarázat nincs rá hogy mitől indult el,szóval csak próbálkozz,főlleg ha már 2× elindult,akkor menni kéne neki.Sajnos nincs más ötletem.Mozgass át mindent,tegyél bele csak 1ramot,vedd ki a vgat tedd vissza,mozgas át mindent,elem ki-be stb.
-
sssssan
csendes tag
Semmi csipogás
A tápom 550W os. Proci is egy kis sima celeron van benne mert még nincs meg az új!
Már mindent elkövettem köztük a CMOS resetet is.
Csak tudod az a baj, hogy mindez előtt már 2 szer sikerült elindítani a gépet és minden szuper volt vele. De mikor beraktam a házba, egyből nem működött és a monitor nem kapp semmi jeletHéfő óta szenvedek vele és semmi eredménye.
Most a gyanúm a memóriára szegeződött, mivel a kis könyvbe ezt a típus nincs a támogatott listán, esetleg lehet ez a baja?De akkor 2 szer miért üzemelt?
Köszönöm a segítséged, és várom válaszd! -
Hunyus
senior tag
Ha össze tetted a rendszert,kapcsold le a tápot,vedd ki a bios elemet,nyomd meg 1-2szer a házon a power gombot,majd tedd vissza az elemet kapcsold be a tápot és így el kell neki indulni.Ha így se akkor nagy baj van
.Lehet pci slot szar az alaplapon bár 3ból 1se jó
,vagy a táp kevés neki,vagy a vga szar.Ha nem indul el bios elem ceremónia után se,akkor próbáld meg kiszűrni mi lehet a hibás,tegyél a lapba másik vgat,vidd el 1ik haverodhoz a vgat stb.Hírtelen más nem jut az eszembe
Jah és amikor be kapcsolod a gépet,csipogás van,ha igen mennyi kicsi rövid?
-
sssssan
csendes tag
Szia!
A ventilátor megy és a tápon 2db 6 tűs csati is van de egyikkel se bírtam beüzemelni, bár lehet nem a táp a baja hanem az egyik kolléga által említett slot hiba.
Meg próbálom ma multimeterrel kiméregetni hogy jön e elég fesz és azzal minden ok.
Már a házba be se rakom a gépet a lap vízszintben és tökre benne a kari és kb 30 indításból csak 2 szer sikerült képet produkálni.
A gépet most vásárolgattam össze szóval nem nagyon tudom próbálni mert a régi konfigom még agp-sÉs ahogy már említettem a gép már darabokban de sehogy semmi. A slotban kb 1 cm kimozgás van fel-le a karinak. Ezen a lapon van 3 pcie slot. Már áttettem mindegyikbe de sehol semmi
Hétfő óta minden nap csak 1x sikerült képet csalni a monitorra, jó lenne már végre ha működne a technika
Naggyából ennyi -
Hunyus
senior tag
Szia ahogy húzod fel a procit úgyis megy fel vele a ram is.Sztem 3ghz-3.2ghz ha felteszed bőven elég 8×400-ra teszed az fsb-t akkor kapod meg a 3.2ghz,próbáld meg 1.3v feszel,majd futtasd pl a prime95 min félóráig,és ha stabil,akkor mehetsz mindig lejebb a feszel apránként.Nem akkor tuningos a proci ha felrántod plusz 50%-al,hanem hogy egy bizonyos órajelen,mennyi az a minimum fesz amivel stabil is.De ha tuningolni szeretnél,akkor másik topikba tedd fel a kérdésed,ott a kérdéseidre előbb választ kapsz.
-
Eagle25
csendes tag
Sziasztok!
Én most vettem egy ASUS P5E3 PRO-t, eredetileg GA-t akartam de sajnos már nem volt kapható.
Egy Q6600 ment bele Scytech Ninja hűtővel, és egyenlőre 1x2GB Kingston 1333 as DDR3-as rammal, amiből később lesz még 1db.
Most alapjáraton megy a cucc, és a TUNINGHOZ kérnék segítséget, és tanácsokat azoktól akiknek már volt dolga ezzel a lappal, esetleg hasonló configgal, mivel a biosa eléggé külömbözik az előző lapom(ABIT IP35-E) biosától.Előre is köszi
-
Hunyus
senior tag
Nekem is Asus P5E3 lapom van,megvagyok vele elégedve teljesen.Esetleg valakinek nincs hozzá hátlapja?
-
Drexler
tag
Nincs valakinek egy jó bios beállitása a p5e3pro-hoz?
-
airmax
csendes tag
Még 1 kérdés
Kingmax 2048mb/1333mhz ddr-3 at szimán viszi a lap ?
/p5e3-pro/ -
airmax
csendes tag
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne, hp5e3 pro + asus 5770 + c2d 7500 + cooler masster tx3
ehhez szeretnék egy chieftec gps450aa tápot
Működni fog vele a rendszer? -
kandi88
tag
-
sssssan
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen lapot, csak még kéne hozzá egy táp és vmilyen ramok!!
Kérem a segítségetek, és tippeket,ötleteket!!
Előre is Köszönöm!!! -
-
Drexler
tag
Már senkinek nincs p5e3pro lapja?
-
Drexler
tag
Hali! Vettem egy p5e3pro alaplapot. A dobozban van két sata kábel de nem lehet bedugni a sata 1,2,3,4 foglalatokba csak a sata 5,6-ba. Különbözik a 6 sata foglalat egymástol?
-
martin555
aktív tag
haho urak
uj szerzeményem, egy
ASUS P5E3 PRO alaplap,
régebbi procim megy bele, E8400 -as.
kérdésem:
milyen DDR3 ramot ajánlotok bele, ennek ismeretében!!
kérek léci segitséget konkrét tipusokkal... sajna ddr2 ram jött vele véletlen , ami uj gazdáját keresi:
GX22GB8500PDC CL 5-5-5-15 1gb x2 DC kit ram :-) véletlen ez jött hozzá pedig az alaplap ddr3-as.
-
megema
őstag
Valaki próbálta Vistán a legújabb chipset drivert? Az előzővel akadtak a játékok, ezzel már nem. Vagyis nem annyira, de az még lehet a gyenge VGA-mtól is
Karácsony környékén tervezek újítani egy HD4890-et már, mert 1680*1050-hez nem az igazi ez a 2600XT
-
Chrys_
addikt
Win 7 x64 alatt hogy lehet működésre bírni a Premium WiFi-jét? Nem találtam drivert, a régiek meg ellenőrzik az Oprendszert, mivel nincs benne W7, el sem indulnak...
-
kandi88
tag
válasz
Motion_Blur #509 üzenetére
egyébként még nem telepítettem fel mert xp-t használok a mai napig
-
kandi88
tag
válasz
Motion_Blur #509 üzenetére
Hogy érted, hogy mi haszna van???
Nem fűztem hozzá semmi olyan dolgot, csak ha valaki keresi az már hivatalosan is megtalálja -
kandi88
tag
Annyi, hogy a listából ki kell választani a terméket, típust és modellt, ha valaki netán nem találná és nem ismeri az oldalt
-
kandi88
tag
Felhívnám a figyelmet az Asus P5E3 tulajdonosoknak, hogy elérhető már Windows 7-es driver itt (64 bit-re is)!!!
-
huhujja
csendes tag
Sziasztok nekem egy E8500 proci és 2x2 Gb 1333mhz csx ramok vannak a lapban.Megpróbáltam számtalan beállítást a rendszerrel magamtól előre letesztelt adatokkal volt jó volt rossz és egyszer találtam olyat ahol csak a szorzót és az FSB-t állította a kollega, én is kipróbáltam és auto-n hagytam mindent és ment a rendszer 4,0-4,1Ghz-ig és innentől el se indul a gép. Szerintem onnantól a ramok cseszik el az indítást mert alapból 1,5 volton vannak és ezt nem állítja a lap utánna a feszt de a procinal és a többinek igen. A legjobb eredmény a 9x520=4680 de csak Windowsból az Ai Suite segítségével. Mit mondotok erre az auto-n hagyott feszmentességgel lehet Auto-n tuningolni szorzó és Fsb-vel.
-
megema
őstag
válasz
Motion_Blur #502 üzenetére
Szívesen
Egyébként lesd meg ezt. Kicsit más késleltetés (7-7-7-24 helyet 7-7-7-18) és több fesz (1.6-1.65 helyett 1.9), de ha nem akarsz a közeljövőben i5-re váltani akkor ez is jó lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Eredeti játékok OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest