Aktív témák
-
Fifi
őstag
válasz
becksim #1456 üzenetére
Vigyázz hosszú lesz!
Nem lesz pofon
Nem kell bele jó videokártya, csak annyira, hogy filmet le lehessen játszani és ezt akár a TV kimeneten is tudja produkálni, mindezt linux alatt.
A gépen linux fut majd és ott azért szoktam programokat fordítani, ezért a celeron kilőve és pentium kell. Az AMD-t mellőzném ... legyen elég annyi márkahű vagyok és slussz
A fenti két kritériumon túl még kell:
- wifi (mivel ezt sokat használom, ezért nem szeretném PCMCIA kártyával megoldani, mert az
kilóg és a beépített cuccosok erősebb jelvétellel bírnak)
- bluetooth (ha ez nincs egy usb-s eszközzel kiváltom és ezt ritkán használom úgy is)
- webcam
- dvd+rw
- legalább egy PCMCIA slot
- s-video tv-out, ami linux alatt működik (vga2 konverterek szerintem ezért kilőve)
- magyar bill.
- 3,5 óra üzemidő
- max 3 kg.
- minderre 300eFt + Áfa
- nem muszály asusnak lennie
- valamiért a widescreentől ódzkodom, de meggyőzhető vagyok ;)
Ezekből a legjobb kompromisszum a ''low end'' A3Vc tűnt, abban csak bluetooth nincs a többi kritériumnak megfelel, bár felesleges bent az ''erős'' GPU.
Mivel ez nem kerül 300eFt+áfa-ba, ezért a rá szánt összegből még kap 512 MB RAM-ot és egy jó sport hátizsákot.
Ha a drágább helyen is veszem: 270eFt +Áfa,
a RAM [link] 15eFt+Áfa,
a táska [link] 13eFt+Áfa.
Mindösszesen: 298eFt+Áfa
Ha edigital-nál, akkor meg ebből még lejön 30eFt+Áfa
Fentiek alapján az általad ajánlott: az A6U5050 meg a az A6RB002 a CPU miatt kilőve.
Amiket még néztem:
- ASUS A5EB Q009 [link]
Ez widescreen, van bene felesleges TV-tuner és nincs benne PCMCIA és a nagy
kijelző miatt nem tudom menniy idejig bírja az aksi.
Ára: 309.999,+áfa
- ASUS A5EB Q003 [link]
Úgynaz minta afenti, csak gyorsabb a RAM és az ára: 313.333,+áfa
- ASUS W5AE G025 [link]
Ez mindent tud kivétel ha jól láttam az ASUS Audio DJ funkció hiányzik.
Sőt 1.6 kg!
Igaz csak 12.1'' és az ára 100eFt-tal több (399.999,+áfa). Kiad kölcsön egy 100-ast?
Szóval ez a helyzet.
Más márkáknál a Sony Vaio kivételével nem is láttam webcamet. Miért is kell a webcam? Nem tudom, életemben nem használtam, de ahogy fejlődik a szélessáv lehet, hogy 1 év múlva asszonnyal már videotelefonálunk, a most vásárolandó noteszt meg legalább 2-3 évre szándékozom venni.
Szóval inkább ''kidobom'' a pénzt az erősebb VGA-ra, de a többi kívánalomnak megfelel és talán 2-3 év múlva ha eladásra kerül, könnyebb lesz eladni.
Én meggyőztem ezzel a szöveggel magam.
Na melyik gép tudja ezt ebben az árban überelni? mondon nem muszály az Asusnál maradni.
Bye, Fifi
[Szerkesztve] -
RudiG
tag
válasz
becksim #1456 üzenetére
Nekem is A szériásom van és egyálatalán nem gagyi, sőt, sztem sokkal jobb minőségű, mint bármely hasonló notesz ebben az árszegmensben, csak valamelyik előttem szóló szavaival éltem
, mondjuk az kétségtelen, hogy asus-ból az A sorozat a legolcsóbb. Ugyan akkor már hihetetlen jónak tűnik és a drágább,''nagyobb'' modellekre sem adnak több garit,stb. Viszont a most megjelenő új, vagy régebbi és drágább modellek között is találhat az ember meglepő,nagyon eltalált,vagy épp forradalmian új megoldásokat. Sztem A azért is jó, mert sok embernek van már 1 ideje és nem nagyon panaszkodnak rá, nameg az ára is rendkívül kedvező.
Vk használja ezt az ASUS GAMEFACE MESSENGER-t? Előre volt telepítve? Látta már vk? Ki akartam próbálni, de vmiért nem indul el normálisan (már a bejelentkezés vmiért nem történik meg, pedig regeltem, meg aktiváltam meg minden)
[Szerkesztve] -
Almos
aktív tag
válasz
becksim #1447 üzenetére
Múltkor már én is írtam, hogy érkezett szállítmány Mo-ra, és újra kapható kb. január 5-től. Csak tavaly nem volt már belőle egy darab sem. Komolyan nem értem Asus-ékat. Haveromnak mindenféleképpen még a tavalyi évben kellett notit vennie sulinetre, és mivel nem volt ilyen, vett egy gagyi Acert...
Más: Ki ismer olyan boltot, ahol hitelre is adnak Asust? Egyik ismerősnek így kéne gép, és kérte, hogy mondjak neki ilyen helyet, de eddig még nem találtam... A kiszemelt példány pedig a már előbb is emlegetett A6R-B002 lenne.
[Szerkesztve] -
RudiG
tag
-
-
Filterheadz
csendes tag
válasz
becksim #1280 üzenetére
Kedves becksim!
A baráti körömben mindenkinek csak baja van a 7-es nero-val. Akivel eddig beszéltem senki sem ajánlotta még. Én jelenleg a 6.6.0.14-est használom, azzal minden rendben van. Kipróbáltam a 15, 16, 17-est is, de azokkal mindig volt valami apróság. Az íróm pioneer.
Csak azt akarom mondani a 7-es nero-val csak óvatosan, egyépként pedig boldog újévet kívánok minden egyes fórumozónak.
Üdv
Filterheadz -
RudiG
tag
válasz
becksim #1271 üzenetére
Köszönöm a vígaszt, de már nincs nálam és megrendeltem az 1.73-as centrinosat
(AV6A-Q025)
Már csak azt nem tudom, hogy +512 vel bővítsem ésakkor azzal lehet varázsolnio vm duálcseneles akármit, vagy gyűjtögessek még 1 kicsit és vegyek bele 1024-et hosszabbtávra előretekintve... -
Csabeeka
csendes tag
válasz
becksim #1229 üzenetére
Nekem ma egy hete van meg a notim (A6U 5050)!
Eddig semmilyen problémám sem volt vele (kop, kop, kop). A SIS vga-val sincs különösebb problémám, mivel én nem játékra használom a gépet, amúgy meg szerintem szép képe van. Kinézetre szerintem qrva jól néz, és masszív is. Filmeket probléma nélkül tudok rajta nézni. Írtam már vele cd-t és dvd-t is, és eddig mindegyik lemezt tökéletesen megírta.
Szóval, ha nem játékra akarod használni, akkor szerintem tökéletes választás. Ha esetleg van valamilyen kérdésed, akkor tedd fel és ha tudok, akkor válaszolok rá.
Aktív témák
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AM 5 lapok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest