Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Pgeo

csendes tag

válasz hzcs #3520 üzenetére

Mindenesetre ha nem lesz kész jöv 7 csütörtökig, akkor ki kell, hogy cseréljék (4. hete lesz ott a gép). Legalábbis a nő ezt mondta nekem... A DVD-íróra már nem számítok, nem vállalom be, hogy elvesszenek az adataim rossz írás következtébe... Az viszont zavart, hogy 3D-ben szétesett a kép... Kíváncsi vagyok, meddig fogják húzni az alaplapcserét...
    Mert már nagyon tele a hócipőm azzal, hogy hurcolom a munkahelyi gépet...

• Pgeo

csendes tag

Ahoj!

NSE szervíz folytatásos regény 3. rész.
    Az előző rész tartalmából: A gép 09.13-án lett leadva, hogy 3D-ben szétesik a kép, és hogy sz@ar a TSST író.

Ma felhívtam a hölgyet, és azt mondta, hogy éppen most alaplapra vár. Már megrendelték, de nem tud semmit mondani, hogy mikor lesz kész. Nagyon tele a hócipőm, hogy már lassan 3 hete nincs gépem, és a munkahelyi gépet kell hurcolásznom...
    30 nap után viszont kicserélik a gépet, ha nem tudnak vele mit csinálni...
    Csak nem tudom, hogy akkor a vincseszteren lévő adatokkal mi van... Mert elvileg mindent le tudnak szedni róla. Azt hiszem, hogy nem örülnék neki, ha a magáncuccaimban turkálnának...

Nyah, egyenlőre ennyi... Majd lesz még köv rész is...

• Pgeo

csendes tag

válasz fanboy #3441 üzenetére

Szia!

Nekem is ez a noti van (éppen szervízben), és én is feltettem ezeket a kérdéseket anno.
    De azóta nekem került bele 1 GB PQI ram. Próbáluk másmilyen RAM-al is, de mivel 2féle volt, nekem csak ezzel ment. A másik ram azt hiszem, hogy noname volt, és 533-as. Azt egyeáltalán nem akarta ''megenni'' az alaplap.
    A PQI RAM-al azonnal ment, és ez 667-es memória élettartam garival. Én olyan 22-23 e Ft körül vettem, igaz nagykerben...

Azt mondom, hogy mindenféleképpen próbáld ki a RAM-ot, mielőtt megveszed!!
    Garivesztéssel nem jár a dolog, alul kell az egyik lapot kicsavarozni, és oda kell beletenni a RAM-ot.

Ha van kérdés, írj nyugodtan.

Egyébként csak ajánlani tudom a bővítést, mert azóta minden sokkal jobban megy.
    (Sajna a videjókártya megdöglött, de ez nem a bővítés hibája..)

Sok szerencsét!!

• Pgeo

csendes tag

Noti NSE Szervizben c. sorozatunk 2. részét olvashatják.

Pont egy hete adtam le a notim, és gondoltam felhívom a szervízes leányzót, hogy mondja meg, hogy mi a helyzet vele. Azt mondta, hogy még meg sem nézték (!!!) ennyi idő után. Ahol leadtam, ott 1 hetet mondtak... Majd érdeklődjek hétfőn vagy kedden. Nagyon kíváncsi vagyok. Hogyan számolják a kötelező 14-napot? (munkanap, vagy a szervíz nyitvatartási ideje??)

Vége a 2. résznek...

• Pgeo

csendes tag

Ha valakit érdekel, akkor leírom a tapasztalataimat az NSE-vel. (folytatásos regény lesz :) )

Felhívtam a szervízt, hogy be tudom e vinni személyesen SzigSzentMiklósra (mivel ott lakik bnőm, és egyszerűbb lett volna), de közölték, hogy személyesen nem fogadnak senkit, és vigyem be a Westendbe.

Mivel csak 7főn, és csütörtökön van szállítás, ezért szerdán vittem el a notit (tegnap).

Kis sorbanállás után a MediaMarkt szervízében jött egy flegma csóka, aki átvette a gépet. Megírta a szervízlapot, és minekután szóltam neki, utána beírta a + 1Gb ramot is, ami nem szériatartozék. 1 lapra felírtam, hogy mik a páciens tünetei, és mellékeltem a géphez.

Egyenlőre itt tart a dolog, ha van valami változás, akkor azt még megírom...

• Pgeo

csendes tag

válasz Maffya1 #3377 üzenetére

És honnan lehet letölteni a legfrissebb firmwaret??
    Sajna németül nem tudok 1 kukkot sem...

• Pgeo

csendes tag

Aki leadta a notiját már a westendben, az meg tudja mondani, hogy milyen papírok kellenek hozzá. Telefonon felhívtam az NSE-t, és azt mondta a hölgy, hogy nem kell nekik semmilyen gar papír, csak a noti + a hálózati töltő...
    De a leadáshoz nem tudom, hogy kell e valami...

• Pgeo

csendes tag

Tudja valaki, hogy az X700 vid kártya integrált, vagy külön modulon van az A3VP notiban??

Illetve lehet e személyesen bevinni a szervízbe a notit, vagy muszáj leadni a westendben???

• Pgeo

csendes tag

válasz H_Adam #3365 üzenetére

Ahoj!

1: Nédd meg, hogy a panelt mennyi pixelhibánál, és milyen minőségű pixelhibánál cserélik...
    Esetleg próbáld meg azt, hogy 1 puha rongyal azon a részen megtörölgeted, úgy, hogy 1 kicsit megnyomod a hibánál. A céges moncsimon is van/volt 1 pixelhiba, de finom nyomkodás után eltűnt :)
    2: lehet, hogy valami gond van a vincsivel, azért ír ki a smart mindenféle okosságot. Esetleg szedj le valami smart nézegető progit. Én a Hard Disk Sentinelt használom erre. Keress rá, már nemtom honnan szedtem le.
    3: Nédd meg, hogy a DVD drive milyen módban van. Ez akkor szokott lenni, ha PIO módban mennek a driveok. Akkor megeszik a procit, akármilyen gyors is!! (Sajár gép->Tulajdonságok->Eszközkezelő->IDE csatornák, és ott megmondja, hogy mit használ aktuálisan a drive.) De lehet, hogy van erre vmi progi is... Esetéeg még biosban nédd meg.

Más 5letem nincs...
    Sok szerencsét!

• Pgeo

csendes tag

Sziasztok!!

Tegnap játék közben elkezdett szemetelni a noti (A3VP) videókártyája. A képen szétestek a háromszögek, a 3D-s játékokban lévő szöveg olvashatatlan. Viszont 2D-ben nincs semmi baja. Azt gondolom, hogy megmakkant a vidkártya benne. Viszont ismerve az NSE munkásságát nem szívesen nélkülözném 2 hétig a gépem. Van valami teszt progi, amivel esetleg meg lehet nézni, hogy mi is lehet a rossz?

Megpróbálok feltenni 1 új vid drivert, csak még nem találtam. Esetleg tudtok adni valami linket??

Ha mégis vissza kell vinnem, akkor milyen szoftvert szedjek le a gépről?? (természetesen a saját adataimat :), de azon kívül)

Ha mégis vissza kell vinnem, akkor megírom a tapasznyalatokat a szervízről!

• Pgeo

csendes tag

Ahoj!

Sztem azért nem írnak a TSS íróval kapcsolatban sokan, mert olvassák a sok negatív hozzászólást, és minek írják le ők is ugyan azt...
    Nekem kb 3-4 hónapja van meg az A3VP-m, és eddig kb 2 v 3 Verbatim és TDK DVD-R-t írtam vele, amit máshol lehetetlen volt visszaolvasni. A gép maga 300K-volt, azt gondolva az ember, hogy ennyiért már talán bele tudnak tenni egy max 10K-s írót, ami műxik rendesen...
    (Az asztali íról kn 5-6K körül vannak.) A hozzászólások után már nem volt kedvem elvinni a szervízbe, mert én nem tehetem, hogy 2 hétig gép nélkül vagyok...
    Szóval ha ki akarok írni valamit, akkor bejövök a céghez, és megírom az NEC íróval ami tökéletesen megírja...

Más: a RAM csodákra képes a géppel :) Nekem szárnyakat kapottaz összes progi, és most már a gámák sem akadoznak. Nagyon kellemes ez az X700 videjó :)

• Pgeo

csendes tag

Sikerült memóriát frissítenem a notin (A3VP).
    Először megpróbálkoztam 1 noname 1GB 667Mhz-es modullal, de az se egyedül, se az eredeti modullal nem ment. Aztán kipróbáltunk 1 PQI 1 GB 667Mhz-es modult, és lássanak csodát, minden gond nélkül ment vele. Kb 1 hete van meg, de nagyon meg vagyok vele elégedve. Nincs eddig semmilyen kompatibilitási probléma, mivel az eredeti modul csak 533 Mhz-en megy. A gámák mintha szárnyra kaptak volna, nem akadoznak a sok swappelés miatt és még a Titan Quest is tökéletesen játszható mostmár! Aki eddig gondolkodott a membővítésen, ne tegye tovább! Csodákra képes 1.5 G ram!!! :DDD

Tudnátok linket adni a szükséges patchekhez, mint az USB patch, meg ezek??
    Itt volt szó vmi német oldalról, esetleg azt is belinkelné valaki??

Előre is köszi!!!

Jah, és a PQI RAM-nak élettaartam garija van! :)

[Szerkesztve]

• Pgeo

csendes tag

válasz ponti_ak #3026 üzenetére

Bocsi a pontatlan fogalamazásért!
    Noti: A3VP. Azt hiszem, hogy alapból 533-as modulok vannak venne.
    Mivel céges a noti, ezért gondoltam, hogy 667-es modult veszek, mert ha
    van valami gond, akkor ezt talán jobban el tudom adni.

A minőségnél elsősorban a kompatibilitási problmákra gondoltam, hogy
    felismeri e az alaplap minden gond nélkül stb...
    De azt hiszem, hogy ez lesz:

1GB PC2-5300 DDR-II 667MHz Brand notebook 17.880.-

• Pgeo

csendes tag

Annyi lenne a kérdésem, hogy a 667-es DDR2-es modul megy 533 Mhz-en?

Illetve milyen ramot érdemes venni, amivel minden gond nélkül menni fog?
    1 GB-s modulra gondoltam.

• Pgeo

csendes tag

Van valakinek valamilyen infója arról, hogy hogyan lehet upgradelni a TSST író firmware-jét. Illetve ha valaki megtette már, akkor javult vele egyáltalán??
    Utánanéztem a neten, és 1 magyar fórumon ezt javallották:

''532A-s irom volt nekem is még mielõtt idetévedtem sikerült Toshibára frissiteni azota kifogástalanul és jol funkcionál!!!
    Egy a lényeg, kulfoldi honlapokon is fent van a módja hogy milyen programmal kell ezt elvégezni, a gyengébbeknek ideirom a nevét. WinVupL532A.exe a neve, amit pedig betölt az íróba az TU51.BIN !!! nem TR51!!! az nem jo hozzá!''

• Pgeo

csendes tag

válasz baliii #2599 üzenetére

Szia!

Ha minden igaz, akkor kaptál hozzá bölcsőt.
    Leszeded a [link] -ról a legújabb ActiveSync progit, és
    ott a kapcsolatnál beállítod, hogy az eszköz ne Automatikusan kapcsolódjon
    a hálózathoz, hanem a Nethez.
    Remélem, hogy érthető voltam :)
    Ha nem, akkor ott keresgélj :)
    A PDA-n sztem nem kell semmit állítani.
    Nekem 1 MDA III-am van, és igaz, hogy WLAN-al használom (néha), de bölcsőben is megy...

Amúgy az USB -s sebességre senki semmit nem tud mondani?

• Pgeo

csendes tag

válasz KTM-Szaki #2575 üzenetére

A noti tényleg nagyon jó, a kijelzőjét és a DVD íróját eltekintve.
    Eddig amivel játszottam rajta: CS:Source, DOW:Winter Assault.
    Mind2 tökéletesen ment annak ellenére, hogy csak 512 RAM van a rendszerben.
    Viszont a felbontás nagyon nem tetszik (1024*768).

Amúgy sztem jó noti. (Jah, nekem VP van, de az csak a vid kártya memóriájában tér el!)

• Pgeo

csendes tag

válasz Norbi.Sz #2570 üzenetére

Ahoj!
    Én is ezt a notit néztem ki magamnak, és sztem nem lesz gond, hogy csak 1660Mhz-en megy a dolog.
    Anno mikor utánanéztem a dolgoknak (kb 1 hónapja), akkor ezeket a benchmark eredményeket találtam, amik ASUS notihoz voltak:

3dmark05
    --Geforce
    GefGo 6200 1041 1.6Ghz (A6VC)
    GefGo 7300 1913 1.66Ghz (V6J)
    GefGo 6600 2743 2Ghz (Z71V)
    GefGo 6800 3887 3.2Ghz (Z81sp)

--Radeon
    Radeon X600 1138 2Ghz (V6V)
    Radeon X700 2405 2Ghz (W2V)
    Radeon X1600 3408 2*1.6Ghz (A6JA)

Ezek jöhetnek számításba: (nekem)

http://notebook.hu/notebook/fusi/amilo_m/amilo_m3438g_04 --benchmark score is 3800
    http://www.notebook.hu/notebook/asus/a6j/asus-a6ja-q015

Azóta a cégem vett 1 notit, és most azt használom. (A3VP).
    Mindennel meg vagyok elégedve, kivéve az írójával (TSS).
    Eddig 3 lemezt írtam vele, mind a 3 ugrál az asztali DVD lejátszóba...
    Ha visszaviszem, akkor kicserélik vajon?

Jó lenne, mert nem akarok venni külső DVD írót. Ha már kiad az ember 300K-t 1 gépért, akkor nehogy már ne tudjon vele DVD-t írni!!!

Jah, azt esetleg tudja valaki, hogy miért van az, hogy külső USB-s vinyóról az olvasás sebessége olyan 20-22Mb /s, viszont írásnál meg max 6, de inkább folyamatos 5Mb/s?????

A vinyó tuti , hogy bírja, akkor mi lehet a gond? Vagy az USB ennyit tud írni???
    Nem hiszem...
    A noti vinyója olvasni simán tud olyan 30Mb/s körül...

• Pgeo

csendes tag

válasz jakobkacsa #2457 üzenetére

Igen, én is úgy vélem, hogy jó választás volt :)
    Főleg, hogy én választottam, a cég meg kifizette :)
    A megadott összegbe ez fért bele, szóval sok választás nem volt.
    A márka meg adott volt (ez tetszik :)).

Az a problémám, hogy a nagykerben venném a RAM-ot, és ott nem tudom belepróbálni...
    Nem tudom, hogy kiskerekben mennyivel drágább, meg hogy megéri e inkább ott venni...

• Pgeo

csendes tag

Hali Mindenki!

A cégem vett nekem 1 notit.
    ASUS A3VP a szerencsés választás.
    Viszont nagyon kevés ez az 512 RAM
    Szóval gondoltam, hogy veszek még bele 512-őt, mert rengeteget tölt CS:Source közben.
    Az lenne a kérdésem, hogy bele tudok tenni 1 512-es modult, vagy 2 256-ost kell vennem?

Amúgy a notival nagyon meg vagyok elégedve, nagyon tetszik.
    Egy baja van csak, (szerintem), hogy a felbontása csak 1024*768 :O
    Nagyon hozzá voltam szokva a 1280*1024-hez...

A kérdésem még annyi lenne, hogy hogy tudok rácsatlskoztstni 5.1-es hangrendszert.
    Itthon Genius 5.1 hangrendszerem van, ami analóg.
    Az SPDIF kimeneten ki lehet nyomni az 5.1 hangot??
    Audio hw: Realtek ALC880
    Ha ki lehet, akkor mi kell hozzá?

Több kérdésem nincs :)

Előre is köszi a válaszokat!

Aktív témák