- Milyen TV-t vegyek?
- Egérpad topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós kamerák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
Új hozzászólás Aktív témák
-
yxcv
tag
Sziasztok!
Én arra lennék kíváncsi, hogy ha melegedés miatt ki szeretném takaríttatni a 1,5 éves, garanciás K52JE laptopom, azt gond nélkül megtehetem? Nem tudom, milyen esetben sérül a garancia, ezért kérdezem, hogy ennél a típusnál egy egyszerű takarítást egy hozzá értő ember is el tudja intézni vagy mindenképp a garanciális szervízbe kell küldenem csak ezzel?
Köszi a válaszokat!
-
yxcv
tag
válasz runner 125 #14178 üzenetére
Értem, csak abból indultam ki, h valszeg rengetegen viszik szervízbe ugyanazon probléma miatt és talán fel vannak készülve rá készleteket tekintve, ezért talán lehetne gördülékenyebb. Vagy csak én vagyok túl optimista
Az e-mailcím konkrétan kihez tartozik? Asus szervízes? Csak hogy tudjam, kinek írok -
yxcv
tag
válasz runner 125 #14172 üzenetére
Szervízháttér szempontjából sajnos nem néztem utána anno az asusnak.
Párom viszont most szeretne laptopot venni, minőségben is az általatok ajánlott laptopokban kell gondolkozni? Azt amúgy h lehet kiszűrni, ha egy tipus hibás? Pl.: 1-2 éve volt a dellnek valami n vagy m 5010-ese az első generációs i3-as procikkal, amik iszonyatosan melegedtek. Mikor az enyémet kerestem, utána néztem, és magyar oldalakon sehol sem volt említve semmi probléma, még akkor az elején volt nagyon (persze a vásárlás után 1 héttel már csőstül jöttek a panaszok). Külföldi oldalakon érdemes kutakodni? -
yxcv
tag
válasz lacko22 #14171 üzenetére
Eléggé megbántam ezt a vásárlást
Még dvd-írás nélkül is el tudom képzelni az életet, de a fagyások miatt szeretném megjavítani, mert félek, h egyszer végleg abban az állapotban ragad. Ha valaki azt mondja, h ez évekig így fog menni, ilyen gyakorisággal, mint eddig és nem lesz súlyosabb probléma, akkor nem is szervízeltetném, ugyanis nagyon ritkán jön elő a probléma. De ha súlyosbodik, akkor még a garancia ideje alatt akarnám rendbe hozatni. -
yxcv
tag
válasz runner 125 #14170 üzenetére
Asus supportnak írtam mail-t, azóta is várom a választ.
De amúgy elég jellemző hiba ez a fagyás, tehát már a kisujjukban van, mi okozza, mit kell cserélni, javítani és milyen alkatrész kell hozzá...vagy nem?
Máshol régebben hallottam olyat, h nem volt cserealkatrész és addig elvihette az ember, majd szóltak, mikor jött és akkor vitte cseréltetni. Ilyenről ne is álmodozzak, ha kiderül, h nincs raktáron az, ami kéne? -
yxcv
tag
válasz runner 125 #14168 üzenetére
Olyanra nincs mód, hogy rendesen leadom a javítási igényemet, de csak akkor adom be a szervízbe, mikor megérkezett az alkatrész? Mert ha hetekben vagy netán hónapokban kell gondolkoznom, akkor inkább leteszek a javításról. Sajnos pár napra is nagyon nehezen tudnám nélkülözni munka miatt.
-
yxcv
tag
Sziasztok!
Én is K52-es tulajdonos vagyok. Tavaly nyomon követtem, kinek hogy ment a garanciális javítás a fagyás ügyében, viszont eddig nem szántam rá magam, hogy én is beadjam. Most viszont a dvd-íróm is behalt és eldöntöttem, hogy ezzel és az alapproblémával elküldöm javítani. Az lenne a kérdésem, hogy ezt a tipikus k52-es hibán mennyi ideig ülnek rajta? Régebben volt olyan, akinek 1 hónapig bent tartották a gépét.
Továbbá ezt hogyan javítják? Cserélnek pl winyot (mert ugye annak az elérésénél keletkezik elvileg a fagyási probléma)? Mentsek le róla mindent? Ha cserélnek, akkor úszik a kifizetett win7-em? Iponnál rendeltem, így velük kell felvennem a kapcsot, hogy ők jöjjenek érte és ők adják be a szervízbe, vagy én is felvehetem a kapcsot a szervízzel? Bár szállítani nem tudom, így valszeg marad az ipon, viszont nem tudom, ez mennyi plusz napot jelentene. A gépen nap mint nap dolgozok. -
yxcv
tag
Fentebb említett melegedési kérdésemre továbbra is várom K52J laptopok tulajdonosainak válaszát.
-
yxcv
tag
Sziasztok!
Régen jártam erre, de rendszeresen olvastam a fórumot, ki hogy áll a K52-eseivel. Kíváncsi lennék, h jelenleg ki milyen javulást tapasztalt a szervíz után?
Olvastam, h volt akinek 1 hónapig jól ment, aztán jött megint a fagyás, másnál meg rögtön a szervízelés után első bekapcsolásnál már produkálta ott helyben. Érdemes beadni szervízbe, megszüntetik a problémát vagy minden ugyanúgy előjön?A másik problémám jelenleg a melegedés. Jó, tudom, gigászi melegek tombolnak kint és légkondi híjján bent sincs hideg, de akkor is furcsának tartom az értékeimet. SpeedFannal nézegetem és a következők:
HD0: 46 fok
Temp1: 62 fok
Core 0: 57 fok
Core 1: 55 fok
Ha elindítok egy filmet (és semmi más nem megy a gépen, csak az alap dolgok: vírusírtó, tűzfal,...), a hdd felmegy akár 48ig is. Az elmúlt 1 hétben rendszeresen lekapcsoltam 48-49 foknál, mert nem hiszem, h ez normális érték lenne.
Fél éves a gép, és eleinte nem melegedett ennyire, sőt, az elmúlt pár hétben ment fel ennyire "drasztikusan". Lehet, h másnak ezek nem nagy értékek, de régebben alapjáraton ennél jóval alacsonyabb értékeket produkált a gép. Proci 50 alatt volt, most szinte az a csoda, ha 58 alatt megy, mint pl most.
Más K52J tulajok mit tapasztalnak? Vagy ezek az értékek nem is vészesek, csak én veszem annak? A régi laptopom HDD-je 47 fokot érte el 1x-2x és a proci is 65 alatt futott minden terhelés mellett. Anyumnak Fujitsu Lifebook A-ja van és az ő gépe szinte mindenben 8-10 fokkal az ASUS-om alatt van hasonló terhelés mellett. Van okom aggódni?[ Szerkesztve ]
-
yxcv
tag
Hozzájutottam a laptop papírjaihoz. Garanciával kapcsolatosan garanciajegy/szállítólevél feliratú papírt találtam csak. Ezen látható a laptop pontos típusa, egy pecsét (+aláírás), a dátum, a garancia hossza (24 hónap). Ez egy papírka, de gondolom, teljes mértékig megfelelő, ha garanciális javításra akarom küldeni.
[ Szerkesztve ]
-
yxcv
tag
Engem az érdekelne, h pl a K53-as széria mennyire biztonságos? Van olyan, aki vett már ilyet?
Nem sok bizodalmam van már az asusban, de szemet szúrtak a paraméterekhez képest (szerintem) olcsó K53-as gépek.Nem szándékszom venni, csak érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
yxcv
tag
Köszönöm, ez új info. Jelenleg nincsenek nálam a gép papírjai, szóval vakon tapogatózok, de ha van futár, az már egy jó pont.
Az lehetséges, h nem kaptam semmiféle garancialevelet? A múltkor csak úgy nagyjából fellapoztam a notival kapott papírokat, volt ott leírás, átvételi elismervény, számla, de nem láttam garanciával kapcsolatos papírt. Ilyen lehet? Vagy forgassam fel a lakást jobban? -
yxcv
tag
válasz spanyoll #12512 üzenetére
EZ időben mennyit takar? Melyik cégnél sikerült elérned azt, h levásárolhattad az árát?
Én iPonnál rendeltem, és garanciafutárral vinnék el vagy igazándiból azt sem értem, h külön szervízelérhetőséget adnak meg asusnak és acernek. Ezeken nem tudok kiigazodni, h pontosan hol is kezdjem el a szervízelést és h minél rövidebb ideig tartson és persze sikerrel is járjak :S -
yxcv
tag
Tudom, nálam is teper olyankor a vinyo, de hetek óta "tesztelem" és nálam eddig hatásos, h vagy kikapcsolom vagy nagyon későre állítom a készenléti módba kapcsolást.
MÁS: Akik szervízbe adták a gépet, mire jutottak vele? Vártak és vártak? Visszaküldték? Cseréltek valamit?
Valakinél olvastam, h levásárolhatta az árát. Ezt h sikerült elérnie? Hol vásárolta? Meddig szervízeltette? Ott mit mondtak? -
yxcv
tag
Nekem pont ilyen gépem van és elég sokáig szenvedtem a folytonos leállásoktól, de az utóbbi hetekben nem hagyom, h készenlétibe tegye magát. Ha nem használom, kikapcsolom, és így nem jelentkezik a probléma.
Ha készenlétiből élesztettem fel, volt, h 2 percenként lefagyott 1-2 percre. Onnan tudom ilyen pontosan, mert írogattam a papírra másodpercre pontosan, mikor akadt el.
Nem tudom, h miben segít az, h nem hagyom lemenni készenlétibe, de nálam bevált. Főleg, h olyan a munkám, amikor másodpercre pontosan kell követni az eseményeket, nem lehet pár perces kihagyás sem. Igaz, ez nem megoldás, de a munkámhoz szükségem van gépre és nem tehetem meg, h 1-2 hónapra szervízbe adjam, ahol csak rajta ülnek :SEsetleg van itt olyan, aki iPontól rendelte és beküldte szervízbe? Mindenhol ilyen időigényes minden?
Most mi az eljárás, mert volt olyan, akinél alaplapcserét olvastam, más meg levásárolhatta a pénzt???[ Szerkesztve ]
-
yxcv
tag
válasz Gombix #12424 üzenetére
Szia!
Nálam is ugyanez a probléma, de megtaláltam a megoldást, azóta sose áll le fél-1-2 percekre.
Nálam akkor jött elő mindig, mikor készenlétibe tette magát, vagyis villogott a ki-bekapcs gomb, nem kapcsolt ki teljesen, csak sokáig nem nyúltam hozzá. Ha ezután üzemeltem be, jöttek a rendszeres "befagyások". Amióta átállítottam, h csak nagyon sokára tegye készenlétibe magát, teljesen megszűnt a probléma. Kb 1,5 hónapja így üzemel és nem volt azóta ilyen időszakos leállás. Ha véletlen készenlétibe is kerül, gyors újraindítom, h véletlen se találkozzak a problémával és tényleg sikerül elkerülni. Nem tudom, mi ebben a logika, de nálam működik -
yxcv
tag
2 perce megoldódott a probléma.
Továbbra se tudom, miért nem ment a jelszóval nem védett wireless net, de sikerült kitalálni a miénket és arra fel tudtam csatlakozniAzt szeretném még megkérdezni, hogy (ez már nem konkrétan asus téma, de) erre az új gépre milyen megbízható codeccsomagot lehetne feltenni? Továbbá keresnék olyasmi progit, ami mutatja a cpu, hd hőmérsékletét (mint a NHC) és a vinyo kondícióját is (mint a HDI). Ezeknek ugyanis nem találtam olyan változatait, amik win 7 alatt is mennének. Vagy csak rosszul kerestem.
[ Szerkesztve ]
-
yxcv
tag
Nem tudom, mi lehet a gond.
Ma kaptam kézhez egy ASUS K52JE-EX232V-t. Minden fel van rá telepítve, de vezeték nélküli netre az istenért nem akar csatlakozni. Wireless network adapter jól működik, engedélyezve van, érzékeli is a hálózatokat. Először a mi jelszavasunkkal próbálkoztam, azt hittem, elfelejtettem a jelszót, de kezdem azt érezni, hogy nem ezzel van gond. Kerestem a környéken egy jelszó nélkülit, de arra se enged felkapcsolódni.
64 bites win 7-em van, végigfuttattam valami problémamegoldó-keresést, de semmi.
Az a baj, hogy semmi tapasztalatom nincs win7-tel, ezért lehet, hogy valami iszonyat bagatel dolgot hagytam ki.
Valakinek ötlet?Ami még így eszembe jutott: normális h nem kaptam semmi mellékelt cd-t/dvd-t a driverekkel? És ha újra akarok telepíteni valamit, akkor úgy kell majd levadásznom a netről?
[ Szerkesztve ]
-
yxcv
tag
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket az ASUS K52JB-SX072D-ről. Az ára (155 ezer Ft) tetszik és a paraméterei is:
* PROCESSZOR: Intel Core i3-370M 2.40GHz
* MEMÓRIA MÉRET: 3Gb
* MEMÓRIA TÍPUS: DDR3
* KÉPERNYŐ ÁTMÉRŐ: 15,6"
* FELBONTÁS: 1366x768 (WXGA)
* LED KIJELZŐ: Igen
* INTEGRÁLT VGA TÍPUS: ATi Mobil RadeOn HD5145
* MEREVLEMEZ: 320 Gb
* OPTIKAI MEGHAJTÓ: DVD-RW
* OPERÁCIÓS RENDSZER: FreeDOS
* WLAN: Igen
* HÁLÓZAT: 10/100/1000Mbps /Gigabit/
* USB PORT: 3 db
* KAMERA: Igen
* HDMI: Igen
* KÁRTYAOLVASÓ: Igen
* SÚLY: 2m62 kgKinek milyen probléma jött elő? Hátrányai? Stb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Milyen TV-t vegyek?
- Egérpad topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest