- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergosz2
veterán
válasz
Lisztomania #22170 üzenetére
Nos azt kell mondjam találtam megoldást arra, hogy ASUS N550JK esetén nincs rendszerindítási hang, és ráadásul, sokszor csak akkor kapcsolja be a hangszórót ha a hangerővel szórakozik az ember, vagy ha elindít egy videót. Sajnos akkor sem mindig rögtön tette, de azt hiszem meg van a megoldás.
Na amit csináltam:
A kezdetektől fogva driver gondra gyanakodtam, és az is van mögötte. Na ugye szépen felraktam minden gyári drivert a lemezről, mert miért is ne. Sajnos a hang bug ugyan úgy elő jött ami kifejezetten zavart.Első körben bementem a Vezértlőpult\Hardver és hang részlegébe, ahol is kipipáltam, hogy legyen rendszerindítási hang. Nem tudom másnál hogy van de nekem ez alapból nem volt benyomva.Ezután fogtam és újraindítottam a gépet de semmi változás nem történt.
Ezután kezdtem el a driverek felé nézelődni, úgyhogy gyorsan le is szedtem a gyárit és megnéztem mint produkál az alap Windows-os driverrel. Nos megint semmi javulás nem történt azt ujraindítást követően így most egy másik driver után néztem. Realtek oldaláról le is szedtem a legfrissebbet (direkt alc 668-hoz nem volt, de doksi alapján támogatja ezt is). Felraktam ezt is de megint semmi. De az újraindításnál valami megragadta a tekintetem:
Igen, jól látjátok. Először az NVIDIA hang drivere indul el és nincs is természetesebb dolog annál, hogy rögtön HDMI-re teszi ki a hangot. Ugye?
Innentől már egyenes út vezetett az eszközkezelőbe ahol is letiltottam ezt a csodát, és voilà , újraindítás után rögtön jött a rendszerindítási hang és minden rendben van
na akkor röviden:
1, régi driver leszed, reboot
2, új driver fel
3, NVIDIA Virtual Audio Device letiltása az eszközkezelőben, majd reboot
4, örülsz -
Gergosz2
veterán
válasz
Lisztomania #22170 üzenetére
Neten olvastam, hogy nem egyedi a hiba, másoknál is jelentkezett. Ha lesz időm berakom az SSD-t és akor megy a reinstall is, kíváncsi vagyok segít-e majd rajta.
Ebben az UEFi- témában valaki felvilágosíthatna mert nem nagyon vágom mit hogyan kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 192SSD I 12,5" FHD Touch I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Hibátlan Lenovo P14s Gen5 AMD Ryzen 5 8540U /16GB 512GB SSD/HUN BILL
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga L390 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HP USB-C Dock G5 (HSN-IX02) ÁFÁ-s
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- LG 29WP60G-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 1ms - AMD FreeSync - HDR10
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 6 14IRH8 - 14" WUXGA OLED - i5-13500H - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest