- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
- Tőzsdére lépés miatt egyezkedik az OpenAI és a Microsoft
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Bluetooth hangszórók
- Milyen videókártyát?
- Milyen nyomtatót vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joker88
őstag
Elméletileg,ha jól olvasgattam a fórumokat, bejegyzéseket, a már sokszor emlegetett ismerős gépébe ha a későbbiekben kellene DDR4-es memória, lehetséges beletenni,mert 1 db foglalat van benne üresen ( a mostani 8GB gondolom forrasztva van az alaplapra ) .. melyik márkát szereti a notebook? [kép]
AIDA 64 sem ír a jelenlegi memóriára márkát.. -
válasz
Mikulásbá #34548 üzenetére
Az lesz, mert elsőnek amikor felmerült ma bennem, hogy ezt meg lehetne lépni, azt gondoltam, hogy "csak" szerviz és 99%, hogy nem. Aztán megnéztem az oldalukat és láttam, hogy mégis reális esély lehet rá. Lehet, hogy kicsit ambivalensen hangzik, hogy így még pénzt akarok a dologba feccölni, de hiszek és bízom benne, hogy végül is jól fog elsülni. Akkor pedig az eredeti tervem marad érvényben, ahhoz meg nekem csak a RAM mennyiség jelenti a szűk keresztmetszetet.
-
Ha már ott van, arra esetleg van mód, hogy 32 GB RAM-ra felbővítsék 16 GB-ról? Természetesen utalnám a történet árát... csak mert ha már így alakult, ezt a 16 GB-ot keveslem. Az előző konfigomban 32 GB volt 5 évig
No és igen, volt hogy 21 fölött volt a foglalt RAM mennyiség. Így nem lenne gond a RAM kompatibilitással sem, a régi szettet meg eladnám
-
esbii22
őstag
válasz
Pyttawrx #34543 üzenetére
Lényegében annyi volt, hogy megnéztem a ASUS weboldalán milyen driverek vannak fent a laptopomhoz Win 11-es rendszerhez. Volt legfelül egy összes drivert magában foglaló telepítő. Ezt letöltöttem és feltelepítettem. Csak pár drivert tudtam kiválasztani, mert a többi már megvolt. De azóta 3-4 szer indítottam újra a gépet es egyszer sem kért engedélyt, most már akkor se ha megnyitom az Arc Controlt.
-
válasz
HartgeH3-2.8 #34539 üzenetére
"Na erre még engem nem figyelmeztetett, nem is írta sehol sem,"
Az első két hétben engem semAztán szólt - igaz akkor még 100%-on volt tartva -, hogy érzékelte a rendszer, hogy folyamatosan, több napja magas az akkumulátor feszültségértéke, és javasolja, hogy legalább 240 óránként merítsem 50% alá, és töltsem utána 60%-ra. 49%-nál dugtam be aztán a töltőt
ASUS TUF Gaming A17 (2022) | Laptopok | ASUS Hungary - Specifikáció
Most nézem a laptopod specifikációit. Nem semmi... erősebb mint az enyém, mégis 200K-val olcsóbb majdnem, és pont ezért az árszint miatt berakja TUF kategóriába ROG helyett.
A közvetlen utód a 6900HX lenne, most néztem csak meg, korábban a 6800H-t néztem. Érdekes egyébként, mert 3xxx-es kártyák esetében az 5900HX-nél is az volt, hogy a 3080-at is simán ki tudta hajtani. A 6900HX esetében már ugye szerencsésebb lenne 4000-es kártyákat berakni, csak ugye azok akkor még nem jelentek meg. Majd a 7xxx-es CPU-k mellé.
#34540MaxxDamage:
"Ha jól emlékszem, 2x cseréltek alaplapot a gépbe és végül sikerült rábeszélnem a szerviz vezetőjét, hogy intézzenek csere utalványt a gyártótól. Javítási költség hatékonyság túllépése címen ezt sikerült intézni, mivel jócskán túllépte a javítás költsége már az eszköz értéket/költségét (a 2 alaplap cserével már...a többiről nem is beszélve)"
Ahogyan írtad a blogposztodban is, ez az alaplapcsere olyan 400K lehet, hiszen repül ott CPU + GPU is. Nem gyenge már önmagában ez sem. De az, hogy képesek egy 600-700K-nál kétszer alaplapot cserélni, ami már önmagában 800K, majd végül kidobni az egészet, és adni egy teljesen újat, hát az valami egzotikum a kapitalizmus világában. Mert oké, nyilván nem dobnak mi mindent a kukába, amit lehet megmentenek belőle, de akkor is brutális kár, sokkal olcsóbb lenne cserélni 1x. Ha pechük van, akkor már második alkalomnál automatikusan csere, és még akkor is ráfizetéses a történet!Abban bízok, hogy az enyém már kezdetektől vacak volt, ez magyarázat lehetne az alvási problémákra ... és az új alaplap ezen a téren is megváltást hozna a régihez képest, persze ha nem, nekem az is jó, ha csak stabil, gyors, erős mint eddig volt
-
esbii22
őstag
Sziasztok! A nyáron vásároltam egy ASUS P1512 laptopot i5-1135G7 processzorral.
Nemrég feltelepítettem az Intel Arc Control alkalmazást. Minden bekapcsolás után engedélyt kér a futtatásra. Ezt valahogy ki tudom kapcsolni ? Ez ha jól olvastam az Intel grafikus vezérélőközpont továbbfejlesztett változata. -
válasz
GoodSpeed #34538 üzenetére
Ha jól emlékszem, 2x cseréltek alaplapot a gépbe és végül sikerült rábeszélnem a szerviz vezetőjét, hogy intézzenek csere utalványt a gyártótól. Javítási költség hatékonyság túllépése címen ezt sikerült intézni, mivel jócskán túllépte a javítás költsége már az eszköz értéket/költségét (a 2 alaplap cserével már...a többiről nem is beszélve)
A szerviz kérheti csak a csereutalvány kiállítását, a vevő/felhasználó nem! (én is kértem a gyártót nem 1x és mindig elutasították, ezért más úton intéztem el és jogosan...) -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
GoodSpeed #34536 üzenetére
30éveTÖRZSI szinten Intel + Nvidia fan vagyok
Első igazi AMD-m Series X-et leszámítva. Eddig kellemes meglepetés amit ad a gép , belépő szint inkább a 3050 Ti , de bakker minap néztem melóba Dayz FHD/60 fps tű éles kép, és nem szar beállításokon high/extrém multiba hibátlan. Hőfokok végig 60 fokon , még pad nélkül is. Pont azt meséltem haveroknak simán tudok ezzel (is) játszani, a nagyobb W értékű gpu egységek úgy is szarrá melegítenék az egész cuccot, így meg 2200-2500 fordulaton gyönyörűen 60 fok, 60 fps, bőven van ott még tartalék is, mert eleresztem 140fps. Gyakorlatilag nem tudsz olyan címet mondani ami ne menne így el ilyen kombóval szép képpel, rendesen konfigolva. Igen a maxed out élet az egy másik árcédula, de ez nem az a kávéház.
Éppen megálltam fotózni, azért dolgozott csak az egyikai fizikai mag 3%-ot...Szóval igen hibátlan játékra, és nincs 85fok in the house amivel kűzdenem kell csak hawai.
A proci amúgy kib*** alápakol az egésznek. Könyökből. Múltkor ment a játék, mondom lépegessen a franc ki állandóan (farmoltunk). Mellette videót vágtam futamra, mellette youtube, facebook, Discordon megosztogatások, és így kérdezte a Ryzen, hogy ennyi?
Ez így kevés nekem. Mondom ez egy állat. Jó hát az AMD a multithreading koronázatlan királya nem csodálkozom igazából, 8 mag 16 szál, nincs kérdés. Azt a képet lementem amit be tageltélMemóárba!
Ja ezt is..
Belépő szint huszároknak szeretettelAkku:
"laptop akkumulátor ápolás lesz!"
Na erre még engem nem figyelmeztetett, nem is írta sehol sem, MyAsus sem. A 60% töltöttségi szintet azt igen, azt ajánlotta ha és amennyiben tartósan hálózaton lennék. Gondoltam is ez hülye, hol a francba ne lennék tartósan hálózaton gamer laptop.
Van olyan aki nem tartósan hálózaton van egy gamer laptoppal?
Az írjon, ki tesszük ilyen mulatságosba. -
válasz
MaxxDamage #34535 üzenetére
Ja, most olvasom:
https://logout.hu/bejegyzes/maxxdamage/asus_rog_g752vs_k_szervizelesek_csere_ujra_ugyan_m.html
Amúgy én is abban bízok, hogy: egyben, hibátlanul, és nem úgy jön vissza, hogy nem tapasztalták a hibát, hanem kicserélve benne amit kell.
-
válasz
HartgeH3-2.8 #34534 üzenetére
A Ryzen 7 6800H egy mocsok állat, az én is lestem, hogy csupán egy generációval újabb mint az Ryzen 9 5900HX, és Ryzen 7-esként leveri.
2016-2021 között inteles vonalon voltam, és persze desktopon láttam. De mi volt a tendencia? Az, hogy a következő generáció i3,i5,i7 5-10%-kal gyorsabb mint az elődje, de az új generációs i3 nem verte le az előtte lévő i5-t és az i5 sem az i7-et.
Ami még felvetődött bennem mint kérdés, az a garancia idejének alakulása. Eddig ugye ha valamimet cserélték (nagyon ritkán volt rá alkalom), akkor azt úgy egyben, hiszen egy alaplapot, egy videókártyát egyben cserélnek, és akkor újraindult a garancia, de alaplap esetében nagyon, nagyon régen 2003 előtt volt példa. Konkrétan 2001-ben. Most viszont alaplap cserénél hogy néz ki a dolog? Az új alaplapnál újraindul a 2 év, de a laptopnál nem? Mert eddig a MyASUS-nál ugye egyértelműen fel volt tüntetve, hogy a laptopra 36 hónap garancia van, de most ezután esetleg az új alaplapra is az eredeti dátum lenne érvényes? Vagy feltüntetik, hogy az alaplap + CPU + GPU esetében innentől 3 év, a többire meg annyi amennyi az eredeti vásárlástól van?
"Én is használom a 60%-os módot.": Megmondom, hogy engem nem az idegesített, hogy 60%-on kell, vagyis ajánlott tartani, meg nem is az, hogy 240-250 óránként (Google Naptár figyelmeztetett mindig, hogy ma laptop akkumulátor ápolás lesz!), hanem az, hogy ugye néha, néha újra kell indítani a laptopot: Havonta 1x garantált, foltozó kedden, de ennél több alkalommal is, ha például olyan driver frissült, ami megkövetelte az újraindítást. Nos ilyenkor az újraindítás idejele alatt elkezdte tölteni az akkumulátort. Ha lefagyott, akkor megint, ha a lefagyás után lefuttattam a CHKDSK C: /F/R/X parancsot, akkor megint ... és ezt az akkumulátor nem feltétlen szereti.
#34535MaxxDamage: Abból, hogy írtad mindig, és sikerült utalványra váltani, arra következtetek, hogy neked is sokszor volt javítva. Mi volt a gond? Illetve hányszor javították?
-
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
GoodSpeed #34533 üzenetére
Én is használom a 60%-os módot. Ahogy KH kolléga mondta a gamer noti topikban, ha működik végre akkor viszont fogod szeretni mert nagyon jó. Ki kell fogni egy jót mint az én esetemben (bár ez se garancia semmire), vagy rendbe kell tenni. Remélem nemsokára pozitív hsz-ek születnek, és az élményekről számolunk be.
Miután rendben lesz, akkor tényleg baromi jó cucc.
Mondom ezt úgy, hogy én a belépő szinten vagyok ugyebár. (A Ryzen 7 6800H egy mocsok állat) az nem viccel.Szomorú..pedig kezdtem már fél szemmel én is nézni a TUF PC-s vonalat, de így biztos nem.
Akármilyen szabvány. Mi van veled Asus.....
-
válasz
HartgeH3-2.8 #34532 üzenetére
Írtam nekik, még nem kapták meg a laptopot, így még az sincs, hogy későn szóltam. Mondjuk ez a szöveg, hogy felhasználhatják stb... hát eszem megáll...
"Ja és az állítólagos katonai szabványú tartóssággal, vagy strapabírósággal."
Most nézelődöm pont alaplapok stb után...
ASUS TUF GAMING B550-PLUS WIFI II Alaplap leírásában:
"- Fejlett tápellátás: 8+2 DrMOS tápfázis, ProCool csatlakozók, katonai minőségű TUF alapanyagok és Digi+ VRM a maximális tartósságért"Ja, ha ilyen strapabíró a katonai - ráadásul TUF szériánál írja, amelyik olcsóbb mint a ROG -, hogy megfekszik egy olyan laptopban amely a lakást sem hagyta el sohasem... akkor milyen lehet a többinél
Engem is megvettek, de ugye a körülmények miatt. Ugyanezt az összeállítást sokkal, sokkal drágább lenne PC-ben,
PCX R7 5700X 6750XT 143579 számítógép | PCX.hu
Például ez a konfiguráció CPU terén éppen veri. De komolyan nekem az lenne a legjobb, ha a pénzem kapnám vissza (erre esély csekély), és nem tökölnék többet laptoppal. Még akkor is keményen ráfizetnék kicsivel jobb teljesítményért, de érezhető 200K-t.
Viszont marad a remény, hogy talán pozitívan kapom vissza, én nem bontottam ki egyszer sem, így talán ha van benne némi por, azt is kitakarítják, ha már cserélik az alaplapot. Aztán bízom benne, hogy nem kell többet javítani. Eladni nem akarom, hatalmasat buknék rajta. A teljesítménye sok évre elegendő, az akkumulátorhoz úgy álltam, hogy van ez a 60%-os akkukímélő módja, hát azzal hátha elég 3-4 évente cserélni. Az sem olcsó... Nekem az a célom, hogy addig bírja ki - ez sajnos hosszú idő - ameddig a PC piac stabilizálódik. Ez a laptop ha hibátlan is maximum 500K-t ér már ... Akkorra amikor aktuális a csere, az a kategória lesz, hogy megérje megtartani arra az esetre, ha elutazom valahova az otthoni PC mellett.Nekem sok csalódást okozott, és az tény, ha tudom előre - az alaplapi hibát leszámítva, mert az evidencia - akkor nem vágok bele... Maradtam volna Windows 10 rendszeren a biztonság jegyében, aztán a 7700K-val kibírtam volna. Ha meg lerohad az alaplap, olcsóbb lett volna az alaplap + CPU csere mint ez így. Rossz döntést hoztam, és ezt már hónapok óta tudom, csak elfogadtam, hogy hát ez ilyen ...
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
GoodSpeed #34531 üzenetére
Mindenképpen előre jelezni nekik, hogy a gyári eredeti dobozt óhajtom vissza kapni és nem zsugorfóliában , meg jelöletlen vackokban. Email, telefon, stb. Eladás során is bukó tényező ha csak csupaszon van a gép, és semmi nincs hozzá mint a Petőfi csarnokban.
Remélem szerencsétek lesz Norbi kollégával, jó lenne olvasni két pozitív eredményt végre.
Én nem is értem, hogy vettek meg engem is kilóra a marketingekkel, design-okkal, világító izékkel, meg egy fél A4-es lap matricával amit a géphez adtak. Ja és az állítólagos katonai szabványú tartóssággal, vagy strapabírósággal. -
-
válasz
Digitalis #34528 üzenetére
Hivatalosan a boltban adni kell hozzá, de a törvény szerint a számla is elég a garancia érvényesítéséhez.
A másik dolog a garancia ideje...
"2021. január 1-jétől változott a jótállási törvény. A jótállási idő függ a termék árától!
A 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén egy év.
A 100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év.
A 250 000 forint eladási ár felett pedig három év a kötelező jótállási idő.
10 000 Ft fogyasztói ár alatti fogyasztási cikkekre a törvényi szabályozás értelmében nincs jótállási kötelezettség.
Fentiektől eltérően a gyártó többletkötelezettséget vállalhat a jótállási időtartam vonatkozásában!" -
Digitalis
senior tag
-
válasz
Digitalis #34525 üzenetére
Mint szinte minden más jelentős értékkel bíró eszközhöz, adnak garancia jegyet is. Természetesen ez manapság már lehet elektronikus PDF állományként is mellékelve, Telekom, eMAG stb, már a fiókhoz rendeli és / vagy emailben is kiküldi, letölthető, lementhető. Speciel nekem minden ilyen külön lokálisan és felhőben is megvan.
"
A szervizszolgáltatás igénybevételéhez, kérjük, olvassa el az alábbi instrukciókat és feltételeket:
• A notebookot a hozzáadott vagy vásárolt kiegészítők (táska, egér stb.) nélkül, valamint a vásárlást igazoló dokumentumokkal (másolati példány) eggyütt adja fel, csak a készüléket, az adaptert (kábellel együtt) és az akkumulátort küldje el, amennyiben más utasítást nem kap az ügyfélszolgálattól. Ettől eltérő ügyfélszolgálati tájékozatás esetén kövesse az ügyfélszolgálat utasításait. A készülék becsomagolásához lehetőség szerint használja az eredeti gyári, vagy azzal egyező minőségű és biztonságot nyújtó csomagolást. Mindenképpen ügyeljen a készülék éleinek és sarkainak kiemelt védelmére, valamint a dobozban párnázza ki a készüléket habszivaccsal vagy más rugalmas térkitöltő anyaggal. A dobozt biztonságosan zárja le. Az ASUS és megbízott szervizpartnerei nem vállalnak felelősséget a helytelen csomagolásból eredő sérülések miatt, személyesen beszállított készülékek esetén sem.
Mi a fene...
Felhívjuk figyelmét, hogy a küldéshez használt csomagolást a csomag szervizbe érkezése után újrahasznosíthatják. Ilyen esetben a megjavított készülék visszaszállításkor új csomagolást kap, melyet kérjük, őrizzen meg esetleges további szállítási célokra."
Nekem nehogy már az eredeti csomagolás helyett egy kartonban küldjék vissza... -
Digitalis
senior tag
Sziasztok! Ha, használt laptopot vásárolok, elég ha megkapom hozza a szamlát is, vagy létezik ezekhez még külön garpapír is? Ilyen esetben a garancia hordozhatósága, átruhazasa hogy működik, elég az eredeti számla vagy annak másolata? Asus-nál ez hogy van?
-
válasz
Norbi887 #34522 üzenetére
Helló Norbi,
Köszi szépen a hosszú részletes választ. Olvastam még akkor az első posztjaidat, amikor nekem még semmi baja* nem volt a laptopnak. Láttam, hogy már 1 nap múlva BSOD-kat dobott, és csodáltam, hogy miért nem álltál el egyből a vásárlástól. Ha nekem ez a alaplapi hiba 11 hónappal korábban jött volna ki, akkor most meg lenne a 7700K-s rendszerem, és elálltam volna a vásárlástól.
Sajnos már nem vagyok abban a helyzetben - hiszen lejárt a 14 nap sokszorosan
-, hogy visszakérhessem a pénzemet, különben megtenném! Bár azzal is beérném, ha cserélnék 1 az 1-ben. Erre sincs lehetőségem, különben ezt is megtenném. Olyat meg nehéz elképzelnem pláne - mg kapható - , hogy egy másik modellre való cserét ajánlanának fel, mondjuk 2022-es verziót persze. De ha még így is lenne, akkor sem változna azon véleményem, hogy ez a laptopot veszek PC helyett, nem volt jó döntés. Most már egyértelműen csak olyan szerény céljaim vannak, hogy legyen megjavítva, ne legyen karcos, és bírja ki addig, ameddig vége lesz ezeknek az elmeháborodott piaci áraknak.
Egyébként: Asus ROG Strix G713QM-HX1139T
az én típusomat az ASUS oldalán a hongkongi oldalon találtam csak meg... szóval nem tudom, hogy hogyan került a magyar piacra. Telekomtól van...A csillag az azért jár, mert már azt feltételezem, hogy gyárilag nem volt 100%-os. Olyan problémáim voltak az altatásával egészen az elviteléig, mint amikor a 90'-es években készenléti állapotba helyezted az AT-s tápos házat... monitor kikapcsolva, de ment minden... Volt, hogy lement rendesen alvó módba, de azt, hogy akkor miért ment le, aztán 10 perc múlva miért ébredt fel (input mouse volt általában megjelölve, csakhogy ágyban feküdtem, és egyedül voltam a szobában
, és olyan is volt, csak írta a rendszer visszatért modern készenléti állapotból.
Most egy HP Pavilion 15-cc516nh - 2LE41EA kell használnom, ennek nincsenek alvási problémái
Kellemes meglepetés volt, hogy a 144 Hz-es külső ASUS TUF VG249Q Gaming monitoromat 120Hz-en meg tudja hajtani
144-en nem, de legalább nem 60Hz.
#34523Pyttawrx: Igen, szerencsére volt rajta, Windows 10 Home-al érkezett, és egyből ajánlotta a frissítést 11-re
Most elképzeltem, hogy lehet 10-et tesznek rá vissza, de akkor nekem nem járható a frissítés róla 11-re, mert a 22H2-vel érkezett egy biztonsági funkció intelligens alkalmazáskezelés néven, ami megköveteli a tiszta telepítést.
-
Norbi887
aktív tag
válasz
GoodSpeed #34502 üzenetére
Szia GoodSpeed, igen, jól írta a kolléga az én F15-ösöm a harmadik, és egyben remélem az utolsó körét futja a gyártói márkaszervíznél éppen.
Tegnap délelőtt vitték el, felvettük a kapcsolatot előtte az Asus Magyarországgal is, mellette fogyasztóvédelem, ésatöbbi, hogy Pénzvisszatérítést szeretnénk rá mindenféleképpen, mert nevetséges, és szánalmas már az egész helyzet sajnos úgy, ahogy van.
(Kiegészítés képpen, ez a gép lett volna az egyébkénti előző laptopom utódja, amivel szintúgy vannak/voltak gondok (igaz régebbi gép azért valamivel), gondolván hogy majd az új gép szép lesz jó lesz, hát nagyon jó lett tényleg, úgyhogy ja, ez nem az én évem ilyen téren, maradjunk annyiban, sajnos mellé fogtam választáskor, de hát ki gondolta, nem volt rá írva, hogy "nevegyél meg
".)
Az hogy vettem egy gépet cirka fél millióért bő több mint egy hónapja, és azóta 1 normális napot nem tudtam használni, úgy gondolom hagy némi okot arra, hogy miért szeretném a gép helyett a pénzt viszont látni már inkább, aztán cserélni valami másra. Úgy gondolom ez teljesen érthető ebben az esetben azért mégiscsak, szóval remélhetőleg ez a jövő hétig rendeződik ügyesen. Mindegy, ez van.
Ui.: Ja és igen, Windows-t ahogy írtad nálam is raktak fel rá, egy 10-es volt rajta, de én azt újra is telepítettem magamnak szépen amint lehetőségem volt rá, én sem szeretem ha más mókolgatja a gépem, úgy hogy én nem láttam, még ha az az Asus volt maga is.
Ugyanúgy 10-est tettem rá, ahogy javasolták, hát sok mindenre nem jutottam vele sajna. -
-
válasz
Mikulásbá #34510 üzenetére
Nálad mi volt a probléma az 1.3 millás cuccnak? ? Mennyi idő volt a javítás? Abban a szervizben kezelték ahol az enyémet? Mik a tapasztalataid?
Amúgy utasítás szerint a dobozába helyeztem, egy nem használt, új kukászsákba raktam, leragasztva, kinyomtattam RMA hivatkozási száma: XXXXXXXXX
szóval ebből láthatja bárki, hogy halott cucc van a csomagban, a számla meg az én nevemre szól, a garanciajegy és a cím is.
Amúgy az a baj, hogy laptopoknál csak azt tudják megoldani, hogy: moduláris esetleg a WiFi - ez például a HP notebooknál király -, bezzeg ennél a ROG-nál az is integrált ... ha az alaplap döglik meg, akkor ugye eleve olyan a történet, hogy ott mindenképpen beküldi az egyszerű felhasználó az egész gépet... és talán nincs is értelme modulárissá tenni ebből a szempontból pl a VGA-t. Egyszerűen nincs arra mód mint a PC-nél, hogy hmm, hmm... hát már régi a VGA, vagy hibás kicserélem ...Ami a MyASUS rendszerdiagnosztikát illeti - és ez igaz a HP Support Assistantra is - sajnos nálam ezek nem jelezték a hibát. Oké a HP azt nem jelezte, hogy az akkumulátor fel van púposodva, de a MyASUS az lefutott úgy - ebből egyszer konkrétsnan futtatás között fagyott szét - , hogy másodjára benyögte minden oké ... innentől kezdve én ezeket olyan sokba nem nézem... Mert ha az alaplapi hibát nem mutatja ki, akkor mit?
Alaplap cserénél: ha most ugrik az alaplap, akkor a ráaktivált gyári Windows 11 Home is, ugye ilyen esetben aktiválnak az új alaplapra egyet ingyen?
-
aszti75
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Asus X751 SV notebook. Tegnap frissítettem a biost,azóta nem bootol be. Nem érzékeli a hdd-t,nincs boot opció csak szürkén jelölve.
Sajnos biztonsági mentést nem csináltam.
Már minden beállításon végig mentem,de mintha nem is lenne benne hdd.Hdd-t is cseréltem,de semmi változás.Valakinek valami ötlete,mielőtt javíttatni vinnem és jól le húznának?
Köszönöm -
válasz
Pyttawrx #34512 üzenetére
Bíróságon ?
Valahol olvastam egy hozzászólásban, hogy xy cég rögzített vonalról telefonált, tájékoztatta is az ügyfelet természetesen, hogy rögzítik a beszélgetést. Az ügyfél bemondta, hogy ő is. Erre az ügyfélszolgálatos mondta, hogy ehhez a cég nem járul hozzá, és letette
Szerk: azt hiszem megvan a sztori: https://homar.blog.hu/2016/02/03/ha_a_szolgaltato_felveheti_a_beszelgetest_en_miert_nem
#34510Mikulásbá: Köszi, ez megnyugtató. Ugyanis a Xiaominál pl már nem tudtam, hogy adtak e vagy sem, és úgy emlékeztem, hogy mintha nem ... persze az csúcson volt 149 K...
-
válasz
Pyttawrx #34509 üzenetére
Az igaz, de ő is rögzítette
Egyébként ja... értem én, hogy mit mondasz, csak ez egy kellemetlenül drága cucc, és itt a futár spórolt volna magának melót, meg most mi van a kölcsönösség elvével? Minden ügyfélszolgálat elmondja, hogy rögzítik a hívást, én csak a magam védelmére rögzítem. Nem fogom feltölteni sehova, de nem szeretném ha eltűnne a cuccom... Persze hibáztam, mert az átvételi ott eszembe jutott, csak ráragasztotta a címiratot, és elbizonytalanodtam, hogy lehet változott a menet, mert email van, hogy jön felvenni, SMS-ben küldtem személyesen a futárnak csomagszámot, hogy ez és ez vagyok, és várom a címen (ez az ő kérése volt, mert felhívtam, hogy 11-14 óra között mégis mikor fog jön, ez 13:29-kor volt), és akkor mondta, hogy rengetegen hívják küldjem már el neki erről a telefonszámról SMS-ben a címet, és akkor visszahív mikor jön előtte pár perccel. Elküldtem az SMS-t, hívott is, küldte a számot is, át is adtam a dolgot, csak ez az átvételi elismervény maradt le. Van nekem olyan tapasztalatom is, amikor ugye ujjal kell aláírni ... hát volt olyan futár aki helyettem, előttem megtette, mert azzal is időt spórolt, hogy nem nyújtja oda ... szóval változó világ, de ma este ha már bent van a GLS rendszerében, akkor a hétfőig nyugodtan telhet az időm. Akkor átveszem ... utána meg várhatom a laptopot, de tippem szerint ha ott alaplapcsere lesz (mást nem tudok elképzelni, mert szerintem nem kezdik forrasztgatni, és mi más rohadt volna le?) az SSD lenne jó, ha az lenne meghalva (HDS szerint rendben volt), szóval szerintem jó esetben szerdára megcsinálják, esetleg szerdán fel is adják, és talán csütörtök vagy péntek az érkezés ... de nem lepődnék meg, ha csak a jövő hét utáni héten lenne meg... Aztán jöhet az izgalom, hogy rendben lesz e ...
-
-
GLS átvételit nem adott, címiratot ráragasztotta, és vitte.
-
-
-
válasz
HartgeH3-2.8 #34503 üzenetére
Sajnos a Xiaomi féle márkaszervizzel jártam hasonlóan. Visszaküldték full hibás kijelzővel. Végül kicserélték a kijelzőt.
A Xiaominál az volt, hogy megjavították garanciális kereteken belül, utána meg eladtam. Na most ez sajnos másik liga. 649 E Ft volt tavaly... a frankó az lenne ha cserélnék, de erre az esély nagyon gyér. Persze az alaplapot ki kell cserélniük előbb vagy utóbb, de akkor már ez egy javított valami lesz ... ha más nem is tudja, én tudom. Eddig még nem volt sosem szétszedve. Úgy voltam vele, hogy ameddig a hőfokok nem emelkednek, addig nem piszkálom. Mivel alaplapi hiba áll fent, ezt nem garanciális kereteken belül felérne egy hülyeségi bizonyítvánnyal
Ha nem lennének ilyen elmeháborodott árak, már rendelnék be egy új PC-t, ezt meg adnám el a francba javítás után
De amit néztem CPU-t PC-be ami már eléri pontszámban ezt a szintet, sőt rá is ver egy kellemeset az magában 213 K + akkor VGA 522K, és még nincs sehol a RAM, a ház, a tápegység, és a hűtő, meg az új Windows ára... Ahogy írtad, vannak minőségbeli problémák sajnos már az ASUS eszközöknél is, de ami igazán durva, hogy nem egy 200K-s laptop... hanem egy ROG... és mivel költséges a javíttatása, a szerviz is érdekesen állhat majd a dologhoz, bár bízom benne, hogy nem igazolódik be a félelmem.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
GoodSpeed #34502 üzenetére
Ő azt hiszem a harmadik körnél jár.
Idegesítő az a szervizátgondolandó, hogy oda beadod e, de mivel nagy értékű termék 3 év teljes körű garanciával, nincs nagyon más választásod. A fedlapod ha nem fóliázod le karcosan jön vissza, az eredeti dobozért könyörögni kell hogy vissza kapják + tartozékok. Nem egyet sokat olvasok, hogy lementett adatokkal fotókkal leírásokkal megy be a user, és sokadikra nem jó a gép (náluk minden rendben mély teszt után is duma). Azért írom csak, hogy készülj fel. Remélem a kolléga gépét vagy megoldják, vagy cserélik, mert már nézni is rossz.Én lehet gatyára teszem a 3 év Asus garanciámat és elviszem majd egy normális értékelhető Budapesti szervizbe ezek helyett.
-
válasz
Norbi887 #34267 üzenetére
Szia, hasonló cipőben járok. Kíváncsi voltam, hogy hogyan kaptad vissza, mert én is friss Windows telepítést szeretnék utána csinálni rögtön, amint visszakerül. Ennek az oka, hogy a szervizben feltesznek egy Windowst létrehoznak egy profilt stb... én meg szeretem azt, ha már nálam van akkor alapból úgy induljon ahogyan vásároltam. De simán el tudom képzelni azt is, hogy mivel eredetileg Windows 10-zel érkezett a gép - ugye 2021-es modell, és még nem volt a gyártónak ideje Windows 11 stabillal kiadni, hiszen az csak tavaly nyáron jelent meg - W10-essel adják, bár mondtam telefonban is, hogy W11 22H2-vel használom.
Igazából ha nincs ez a Windows 11 kavarás az MS részéről - amiben ugye az Intelnek nagyon nagy szerepe van a CPU hibáinak okán - még most is a 7700K-n ülök, bár az az alaplap meg most lenne 7. éves, hiszen 2016 májusi volt.
Kb ez az egész a Windows 11 megjelenésének az egyik indoka, mert az AMD is panaszkodott, hogy a Windows 10-be implementált (ekkora patchek nem fértek bele az UEFI BIOS-okba) javarészt inteles javítások miattaz AMD is lassul. Lényegében az egész Windows 10 le van fojtva, a 8. gen előtti intelek sebezhetőségei miatt. Szorgalmazták volna, hogy a Windows 10 ezeket a javításokat csak az érintett CPU-k esetében kapcsolja be, de ez azt jelentette volna, hogy kétfelé kell fejleszteni... így végül is az lett, hogy kétfelé van fejlesztve, csak nem a Windows 10-en belül, hanem van a Windows 10 2025-ig agyontákolva, meg van a Windows 11, ami már a szilíciumszintű javításokat tartalmazó CPU-kat támogatja csak.
A Microsoft még videóban is prezentálta, hogy egy nem támogatott CPU-val szerelt rendszert Windows 11 alatt, hogyan támadnak be pillanatok alatt.A 7100U az nagyon takarékos, cserébe lassú mint a fene
De ki lehet bírni. A másik két CPU, még az ASUS Z170-A-ban volt, mert elsőnek 6600K-val kezdtem
Az volt az eddigi 25 év alatt az első olyan alaplapom amelyben két CPU is megfordult
-
válasz
st3v3np3t3r #34495 üzenetére
Mindkettőt tudja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kuponkunyeráló
- Háztartási gépek
- Windows 11
- További aktív témák...
- Asus Rog Zephyrus Gamer laptop gyönyörű állapotban.
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- ThinkPad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- AM 5 lapok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest