Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DroneZ
aktív tag
válasz
WOLF1stein
üzenetére
csinálok persze: advanced-ről és az extreme tweeker-ről.

-
DroneZ
aktív tag
igen, nekem alapból disableden van ez a c1e, jobban már nem tudom kikapcsolni

egy bios frissítést most csinálok mert még gyári van rajta, melyiket tegyem fel? ami még fontos lehet: az asus updater progival csinálom.
mod: WOLF1stein: kipróbálom még így is, de sztem ebből az lesz h nem fog elindulni a gép...

-
DroneZ
aktív tag
válasz
WOLF1stein
üzenetére
nem jó ennek sehogy sem... cpu szorzó manualon 9-es értékkel, c1e disabled, execute disabled, ami van többi az advancedben az enabled. gép megy win bejön, eredmény: nulla. ugyanúgy 2,0 ghz.
_Ati_1: nekem olyan beállítási lehetőség nincs.
-
_ATi_1
senior tag
válasz
WOLF1stein
üzenetére
Ha manual-on van, akkor is ugrál az E1ST-nek köszönhetően...
-
DroneZ
aktív tag
válasz
WOLF1stein
üzenetére
extreme tweeker-nél ha minden alapon van sem indul el a gép, ha az advancedben lévő dolgokat kikapcsolom. lényeg hogy ott mutatja szépen a cpu sebességét amennyin valójában megy és amennyire húzva is van. viszont se everest, se cpu-z nem mutatja a valódi sebességet. most pl ha megnézem a szorzó ugrál 6ról 9re így jön ki a ~2100 és ~3200 mhz.
9es szorzóval és350-es fsb-vel megy most, de így is 2100 mhz-et lát minden.
-
nygma
addikt
válasz
WOLF1stein
üzenetére
Auton nem lehet tuningolni...

-
nygma
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Egyetértek...
DDR3 fölösleges és "BETA" még...

-
Beowulf_78
addikt
Passz.Valami gáz van akkor nálad..
Ahhoz hogy a tuning jó legyen és viszonylag magas mhz-et érj el ezeket ki kell kapcsolni sajnos.Az hogy bios reset kell neki mert kikapcsoltad...nem normális, mivel ezek az energiagazdálkodási funkciókhoz kötődő beállítások, tehát simán el kellene indulnia.

-
DroneZ
aktív tag
nos az van, hogy ezekkel a beállításokkal amit kaptam, nem indul el a gép. csak cmos reset segít. húzva még nincs csak disabledra állítottam amiket mondtál. ötlet?
-
Beowulf_78
addikt
válasz
aligator93
üzenetére
Én a DDR2-es Maximus Formulát javaslom.
DDR3-ra váltani korai még. Maximus Extreme DDR3-as, és 2x1gb RAM-nál nem nagyon tudnál többet használni, mert a 4x1 az lutri, 2x2gb meg ha van is DDR3-ból csak is horror, elérhetetlen árban.A játékok és a Vista is egyre inkább kéri a 4gb RAM-ot amit DDR2-ből 2x2gb modulnál 23-28k megveszed. -
DroneZ
aktív tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
a frissítést meg tudom oldani pendrive-ról is igaz? jah és melyik a legújabb amit próbáltál és megbízható is volt?
-
djtoomi
addikt
válasz
aligator93
üzenetére
Asus Maximus Extreme, ASUS Striker 2 Extreme......

-
DroneZ
aktív tag
válasz
aligator93
üzenetére
azt ne mond hogy a maximus extreme nem elég jó...

-
DroneZ
aktív tag
csátok ph-sok!
segítségét nagyon megköszönném annak, aki elárulja, hogy ezt az izé-hozé valamit hol és hogyan kapcsolom ki, ami visszaveszi a cpu sebességét?
bármit csinálok neki elég a 2100 mhz e8400-nál, asus mf lappal, viszont nekem nem
csinálnék bármilyen bench-et és nem mozdul a 2100 mhz-ről.kerestem könyvben, de nem nagyon találtam meg... bios még gyári rajta, jó lenne új sztetek?
-
aligator93
csendes tag
Helló.
szerintetek most melyik a legjobb gamer alaplap az asustól?
várom a válaszokat.
előre is köszi. -
vis.p
aktív tag
[Memory Overclocking]
Mégsem válogatós a maximus extreme
-
vis.p
aktív tag
Újabb problémám akadt
. A videokártyát eddig az első slot-ban használtam, semmi gond nem volt. Ha átvittem a jelet egy projektorra vagy tv-re minden működött. Most sajnos a memóriahűtő miatt lejjebb kellett tennem a vga-t. Így viszont nem működik a kivetítés. Egyszerűen nem értem, mert ha megcserélem a monitort akkor viszont van kép. De sem projektoron sem tv-n nincs. A kábel tuti jó…. Légyszi segítsetek. -
kyru74
aktív tag
Egy kérdésem nekem is lenne a HyperPi miért áll le és csak a feladatkezelőben tudom lekapcsolni pedig minden beállításom a régi esetleg a Xp helyet Vista van fent most.

-
vis.p
aktív tag
válasz
AirBooms
üzenetére
Szia!
Én is a 1007-et használom. Mikor vettem a lapot egyből frissítettem, szóval nem ismerem a régit. Nekem egyáltalán nem megy a tuning(q6600). A Crazy beállítással megy 3.5ghz-ig, az fsb-t leveszi 389-re a szorzó 9. Minden teszten átmegy(SuperPi, Orthos), de mikor x264-be tömörítek akkor kékhalál újraindul vagy csak simán fagy....

-
m4rc!
őstag
Ja igen, még valami, hány ventit lehet szabályozni?
-
m4rc!
őstag
Sziasztok!
Szerintetek megéri ugyanennek a lapnak az X48-as változatát venni?
Ez a lap fogja bírni az 500-as fsb-t az E8200-ammal? -
AirBooms
addikt
Hahó Extreme-esek!!!
Ti melyik biost használjátok?
Csak azért, mert úgy tűnik, én a legújabb, 1007-est beszoptam. Állandóan újraindul a gép... -
vzso
aktív tag
Elég stabilnak tünik az uj bios (1201-es).
A tuning is jobban megy, legalábbis nekem, vele. Eddig alapon (auto-n), egy E8400 procival, 430 volt a max FSB (@3870MHz), most 435. 1,4V-on 480 (@ 4320), és 1,55V-on 500 FSB (@4500MHz), de ez már nem igazán stabil, az Orthos indulás után, egyből hibát észlel, de több feszt már nem mertem adni. -
nygma
addikt
válasz
WOLF1stein
üzenetére
Felfele ám...

-
nygma
addikt
válasz
WOLF1stein
üzenetére
Ha "cammogsz" feljebb akkor a droop is nagyobb lesz...
-
WOLF1stein
tag
Mély tiszteletem!
Van olyan, hogy nincs idle és load között fesz különbség, azaz nem droopol a lap? (Nincs pencil mod, meg ilyenek.)
A biosban persze 1.16875 van beállítva, tehát a cpu-z 0.01675-tel kevesebbet mutat.
Ha ezek után bios 1.175 állítok, akkor a cpu-z 1.160-at mond, ami terhelésre leesik 1.152-re azaz a droop 0.008, ez nem annyira csúnya érték, csak az nem jött még le nekem, hogy ez csak ilyen alacsony feszeknél ennyire kicsi, és ha cammogok feljebb akkor a vdroop is nagyobb lesz?
Tudom, próbáljam ki
, de előbb inkább kérdezek, ha nem baj
! -
vis.p
aktív tag
Kipróbáltam a beállításokat. Sajnos meg sem moccan CPU 1.3v-on. 1.365-ig kellett emelnem, hogy képernyőt lássak. De így sem jutok a windows-ig.

-
^Boss
őstag
kijott mar a ramp extreme? en nem lattam meg

-
^Boss
őstag
teszt erejeig stabil boven

-
^Boss
őstag
amugy nyomtam egy kis tesztet, mar amennyire erettsegi mellett lehet..
450x8, 1800 cl7 [link] -
vis.p
aktív tag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy az én configomra is jó lehet ez a beállítás, ha az fsb-t leviszem 400-ra és a szorzót 9-re rakom?
A North Bridge-nek miért kell ilyen nagy feszt adni?
Sajnos most is nagyon meleg, pedig csak 1.47v-ot kap.Lap: Maximus Extreme
Proci: q6600
Ram: Ocz Pc12800 Platinum 2048MB Ddr3 1600Mhz"Ai Overclock Tuner : Manual
CPU Ratio Control : Manual
Ratio CMOS Setting : 8.0
FSB Frequency : 450MHz
FSB Strap to North Bridge : Auto
PCI-E Frequency: 100
DRAM Frequency: DDR3:1800
DRAM Command Rate : 1T
DRAM Timing Control: Auto
RAS# to RAS# Delay : 7
Row Refresh Cycle Time : 7
Write Recovery Time : 7
Read to Precharge Time : 20
Read to Write Delay (S/D) : Auto
Write to Read Delay (S) : Auto
Write to Read Delay (D) : Auto
Read to Read Delay (S) : Auto
Read to Read Delay (D) : Auto
Write to Write Delay (S) : Auto
Write to Write Delay (D) : Auto
DRAM Static Read Control: Disable
DRAM Dynamic Write Control : Disable
Ai Clock Twister : Enabled
Transaction Booster : Auto
CPU Voltage : 1.3
CPU PLL Voltage : 1.5
North Bridge Voltage : 1.61
DRAM Voltage : 1.94
FSB Termination Voltage : 1.3
South Bridge Voltage : 1.075
Loadline Calibration : Enabled
CPU GTL Reference : Auto
North Bridge GTL Reference : Auto
DDR3 Channel A REF Voltage : Auto
DDR3 Channel B REF Voltage : Auto
DDR3 Controller REF Voltage : DDR3_REF
SB 1.5V Voltage : 1.5
CPU Spread Spectrum : Disabled
PCIE Spread Spectrum : DisabledAdvanced CPU Configuration
CPU Ratio Control : Manual
Ratio CMOS Setting : 9.0
C1E Suppport : Disabled
CPU TM Function : Disabled
Vanderpool Technology : Disabled
Execute Disable Bit : Disabled
Max CPUID Value Limit : Disabled"Üdv
-
vzso
aktív tag
Hát, nekem még egyszer sem volt gondom vele.
Hazudok
, mikor procit cseréltem, az E8400-al nem működött a C1E (meg most sem, de azért alapfeszen 3870-et megy). De a topikot olvasgatva, ezzel meg azzal nem megy, hát..
Lekopogom, egy ram típussal sem volt gondom, pedig megfordult már egy pár 1066-os modul a gépben, az A-Data 2*1,4*1 Gb, Corsair Dominator 2*1, OCZ Gold 1100 2*1, Crucial BalistiX 4*1, és most is 2*1 van a gépben (az XP miatt). -
BearGOD
tag
Sziasztok! Gondolkodom egy alaplapcserén és a maximus formula fuzion blokkos változatára gondoltam (másik jelölt giga ep35-DS4)! Olvasgattam a különböző hsz-eket és látom bírja a tuningot, de néha gond van a memókkal (márakinek)! Mégis tanácsot szeretnék kérni, hogy megéri-e sztetek azt a 14-18k plusszt!??? vízhűtésem miatt is praktikus lenne ez a lap, és jelenlegi asus-ommal is megvagyok elégedve, de gigát is nagyon dícsérik! Döntésképtelen vagyok így! Plz help!
-
Gripper
tag
válasz
PhoenixK
üzenetére
Szia. Megmondtam hogy nálad is a ram lesz a bűnös. Úgy tűnik hogy az x38/x48 széria rendkívül háklis bizonyos ramokra, ráadásul minden lapnál más típusra(ugye nekem pont 800-as Kingmax-el lett stabil). A most kiadott új BIOS-ok(x38-ra 1201 x48 1401) ezt hivatottak javítani. tehát érdemes egy BIOS frissítést megjátszani mielőtt azokat a Szupertalent Ramokat belerakod. A memteszt meg szvsz nem minden esetben mérvadó. Ja és szívesen

-
Sziasztok!
Hoszas vajúdás után meglett a bűnös: a Kingmax 800-as RAM-ok...Jelenleg a rendszer stabil egy pár 533-as A-DATA-val. Szerencsére hamarosan megjön a váltás: egy pár 800-as SuperTalent

Köszönöm mindenkinek a tippeket + segítséget!

Ami azóta sem tiszta nekem: hogy a fenébe lehet az, hogy a memteszt hiba nélkül lefutott? Pontosaban minden stabilitásteszt hibátlanul lement, csak éppen az OS hisztizett... Ezt sosem fogom megérteni!

-
tom_tol
addikt
hali all
azt sztném kérdezni hogy formulában 500fsb 1200Mhz ram kinek hogyan muzsikál ha muzsikál? -
vzso
aktív tag
Eddig stabil. De nem nagyon volt időm tesztelgetni. A 0907-hez képest több beállítási lehetőségek vannak, ezt a RAM-nál találtam, de ezt a 1004-ben is megtalálható (már nem az 1200 a vége, a menüben). De azt is írják hogy a RAM gondokra adták ki, talán érdemes kipróbálni azoknak akiknek gondjaik vannak a memókkal.
-
válasz
Gripper
üzenetére
Rosszul emlékeztem, Kingmax van benne jelenleg (átmenetileg). De a csere megér egy próbát!
Bár, ha ennyire hisztis a lap, akkor a tuning felejtős... Pedig ezt a lapot azért veszi az ember, hogy tuningolja!
Szerintem ebből csere lesz (Gigabyte v. Foxconn). Minél többet olvasok utána, annál csúnyább kép alakul ki bennem erről a sorozatról! -
Versus
senior tag
Fura nekem 4Gb 1066-os GeilUltrával semmi gondom nem volt soha,sőt a Vista is friss rendszervinyó csere miatt.
-
Gripper
tag
válasz
PhoenixK
üzenetére
Ha jól emlékszem azt írtad korábban hogy samsung ram van a lapban. Érdemes lenne átmenetileg kicserélni más fajtára. Ajánlott olyanra ami a laphoz adott kiskönyvben a támogatott ramok között szerepel. Ahogy korábban is írtam nekem a Geil ultra 1066-os tuning rammal csinálta ugyanezt. A Samsung nem éppen a jó ramokról híres így valószínűleg jobban jársz pl 800 Kingmax-el(mondom ezt saját pozitív példám okán).
-
Még mindíg nem az igazi. Egy RAM-mal felment a Vista, fut is szépen. Everst stressz test több, mint egy órán át gond nélkül ment. Orthos, Prime95 (4szálon) hibátlanul. Viszont folyamatok gondolnak egyet, és elhalnak.... (Windows update, WDM, bármi)
Attól félek ez a lap is megy vissza gariba... Valakinek még bármi ötlete?
-
PNagy
csendes tag
válasz
Gripper
üzenetére
Nekem is hasonló problémám akadt a MF-val. Legalábbis gondolom az alaplap lehet a gondok forrása. E8400 van benne, és 4 x 1GB Kingston Valueram, valamint egy 500-as Samsung Sata2 HDD és Plextor Sata DVD. Jelenleg kb a tizedik telepítésen vagyok túl. Felváltva próbáltam XP64-et és Vista 64-et a 4GB ram miatt.
Sata=IDE módban egyszer a HDD, majd a DVD sebessége esett drasztikusan. AHCI módban XP alatt a DVD minden írást elrontott stb.
Most Vista64 és SP1 van fent, és most jónak tünik. A Bios 1004-es.Szerintetek mi lehet ennek a sorozatos instabilitásnak az oka???
-
válasz
Gripper
üzenetére
Nah, már pár órája stabil a Vista: a telepítéshez az egyik ramot hagytuk csak benne, és 10 perc alatt felment...
(Tuninglap, vazze! csak éppen két rammal semmi nem képes teleülni rá...
) Most folyik a driver-ek és egyebek telepítése, reméljük innentől már stabilan fog menni (kopp-kopp-kopp) ! -
sihu
tag
igaz az hogy ha vki még eddig nem tuningolt, annak nem a legelőnyösebb egy formula????
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Büszke apukák és anyukák topikja
- DUNE médialejátszók topicja
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Spórolós topik
- ASUS ROG Ally
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- Kingston FURY Beast RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C40BBAK2-32
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz CL40 - XMP - 99 hó garancia
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ahhoz hogy a tuning jó legyen és viszonylag magas mhz-et érj el ezeket ki kell kapcsolni sajnos.Az hogy bios reset kell neki mert kikapcsoltad...nem normális, mivel ezek az energiagazdálkodási funkciókhoz kötődő beállítások, tehát simán el kellene indulnia.
csinálnék bármilyen bench-et és nem mozdul a 2100 mhz-ről.

. A videokártyát eddig az első slot-ban használtam, semmi gond nem volt. Ha átvittem a jelet egy projektorra vagy tv-re minden működött. Most sajnos a memóriahűtő miatt lejjebb kellett tennem a vga-t. Így viszont nem működik a kivetítés. Egyszerűen nem értem, mert ha megcserélem a monitort akkor viszont van kép. De sem projektoron sem tv-n nincs. A kábel tuti jó…. Légyszi segítsetek.

!
) Most folyik a driver-ek és egyebek telepítése, reméljük innentől már stabilan fog menni (kopp-kopp-kopp) !