- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPad topik
- ZIDOO médialejátszók
- Apple MacBook
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEPESZ66
veterán
Az alaplap BIOS-ában kell-e valamit átállítani a BOOT-sorrenden kívül, ha SSD-t rakok bele.
Ha igen, akkor hol kell ezt megtenni?
Gondolom az IDE-mód az alap? -
GEPESZ66
veterán
Szia!
Erre gondoltam.Köszi!
Ez alapján tényleg nagy a sebességbeli különbség.
Úgy olvastam, hogy ez a lap az AHCI-t nem tudja,ill. a BIOS-ban tényleg nincs ilyen lehetőség, tehát csak IDE.
Illetve a következő leírás alapján ezt kellene még megnézni, erre lennék kíváncsi.
Előre is köszönöm, ha megnézed!
http://m.logout.hu/cikk/windows_7_es_8_ssd-vel_hogyan_is/teljes.html
2. Működik-e a TRIM? (Mi is az a TRIM?)A legmegbízhatóbb program az ellenőrzésre a Hard Disk Sentinel szintén ingyenesen letölthető próbaváltozata, amelyben - bal oldalon, az SSD kijelölése után - az információk fülön lejjebb görgetve az alábbi képet kell látnunk:
Ha azt látjuk, hogy a TRIM parancs nincs támogatva, akkor valószínű, hogy egy olyan régebbi típusú SSD-re tettünk szert, amelyiknek még nincs ilyen funkciója.
Ekkor sincs nagy baj, mert vannak programok, melyek nagy hatékonysággal tudják pótolni a TRIM-et.Ha a "Meghatározott olvasás TRIM után" előtti négyzetben nincs pipa, az nem jelent gondot, mert nem minden SSD támogatja ezt a funkciót, a TRIM helyes működésére ez nem jelent befolyást.
Ha azt látjuk az "Op. rendszer TRIM funkció"-nál, hogy Támogatva,Engedélyezve, akkor minden rendben van, ellenkező esetben valószínű, hogy olyan SATA driver-t is feltelepítettünk, amelyik nem támogatja a TRIM-et.
Tipikus példa erre az, amikor teljesen feleslegesen telepít fel valaki chipset driver csomagot,amire az optimális működéshez az SSD-nek (és legtöbbször az oprendszernek sem) semmi szüksége, általában elég a Win7/8/10 alap driver-e. -
GEPESZ66
veterán
A Cool n quiet funkció jól működik ennél a lapnál,érdemes bekapcsolni a BIOS-ban?
-
GEPESZ66
veterán
Hogyan kell régi, ASUS M2N-E SLI alaplap BIOS-át frissíteni.
Az ASUS honlapján találtam frissebbet, mint ami nekem van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest