- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
ASUS hangkártyák
A topik összefoglalójában általános információkat és beállítási útmutatót találsz az ASUS hangkártyáihoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
Lacielvtárs #7818 üzenetére
MediaInfo, ez megmond minden adatot, mert még a képfelbontást is meg kell mondani ugye az mkvtoolnixnak mikor összefűzöd és stb.
-
PuMbA
titán
válasz
Lacielvtárs #7816 üzenetére
mkvtoolnix (összefűzéshez) és mkvextractgui (szétszedéshez, ezt az mkv toolnix mappájába kell tenni)-val meg tudod csinálni, foobar2000-rel pedig a dts-t át tudod konvertálni ac3-ba
"mert amit eddig próbáltam ott egy film dts hang konvertálás után két perccel lett hosszabb a hang mint a dts"
Ez olyankor szokott előfordulni, ha rosszul adtad meg a film képkockasebességét az mkvtoolnixbe
-
PuMbA
titán
válasz
Lacielvtárs #7814 üzenetére
De, DTS-re tudja, Dolbyra nem. Dolbyt a Xonar DX tud
A hivatalos honlapjukon ez le van írva. A megoldás, ha valahogy optikain ki tudod küldeni a géped által DTS-ből dekódolt PCM jelet.
-
PuMbA
titán
válasz
trufa12 #7799 üzenetére
Persze, hogy nem búg, azért kérdeztem rá a WASAPI hangkimenetre, mert az ASUS-nál már mintha írta volna valaki, hogy jobb, mint az ASIO
Tudjuk, hogy a JRiver jobb a foobar-nál (sokféle gépen hallgattam már) és ha nála búg és jól van beállítva a szoftver, akkor másra nem tudok gondolni
Esetleg valami effekt benkapcsolva maradt a Xonaron
Ha még mindig búg, akkor meg marad neki a foobar
-
PuMbA
titán
válasz
ricshard444 #7796 üzenetére
JRivert WASAPI hangkimenettel hallgatod? Egyébként nem csodálkozok, hogy "búg", mert JRiver hangja jobb, mint a Foobar, csak a Z-5500 ennyit tud
Nincs benyomva a sarokba a mélynyomó vagy talán, ha lejjebb vennéd a basszust nem kapsz kevésbé "búgó" mélyet?
-
PuMbA
titán
válasz
jaffa 2843 #6554 üzenetére
Összeköti analógon
Szóval hülyeséget mondtam: Xonar DX minimum kell
-
PuMbA
titán
24bitet mindenképp érdemes beállítani, mert a 16bit utániak egyszerűen 0-k lesznek, ha 16bites anyagot hallgatsz, szóval semmi sem konvertálódik át. Sample rate-t tedd arra, amit a legnagyobb arányba hallgatsz vagy ha van kedved váltogatni akkor arra amire kell
Filmek ált: 48kHz , zenék ált: 44.1khz,.
gab1ka: Nem jók.
-
PuMbA
titán
válasz
kopaszraszta #6380 üzenetére
Win8: Hát te milyen hangkártya vagy? Nem ismerlek.
Xonar D1: Ja, mert nem szabványos HDA vagyok.
Win8: Akkor driver kell, hogy működhess.
Xonar D1: Ember, rakjál fel egy drivert a hivatalos oldalamról.
Hivatalos honlap: Még nincs Win8 driver, de lesz. -
PuMbA
titán
Keresés alapján ezek SPDIF kimenettel rendelkező laptopok, van olcsó is.
"Régebben a Creative-nál amúgy miért volt az a szarakodás a Dolby meg DTSa licence-szel? Azon is volt digitális kimenet, mégis kellett hozzá progi, amiért ráafdásul fizetni kellet !"
Az más, mert a Dolby Digital Live-val és a DTS Connect-tel volt szarakodás és neked egyik sem kell.
-
PuMbA
titán
D1-ben nincs fejhallgató erősítő.
-
PuMbA
titán
Még a hangzásnál azt akartam írni, hogy egy mai ~50k-s új polchangfal hangminőségét hozza körülbelül, de mivel az Akai zárt kialakítású ezért a mélyek jobbak.
schawo: nem árnyékoltak. Ha ~10 centivel beljebb tolom a hangfalat akkor szépen hajlik és színeződik a kép.
Integra: ja, egy Xonar DS bőven elég egy Z-5500-höz
-
PuMbA
titán
válasz
szaszapi #3392 üzenetére
Más dimenzió a két rendszer:
1. Erő: a Z-2300 sehogy nem szól az Akaihoz képest. A szatelitek vinnyognak, a mélynyomó meg össze-vissza brummog. Az Akai ugyan csak ~65Hz-ig megy le, de az szerintem bőven elég a legtöbb zenéhez és mivel erő is van benne, ha odatekerem akkor simán lenyomja a Z-2300 mélyeit - ráadásul nem brummog, hanem pontos és precíz. Hangerő van bőven és torzítást még nem észleltem, de az erősítő 10-es skáláján 4-esig tekertem eddig még maximum, mert már akkor is szét megy a fejem.
2. Hangzás: a Z-2300 ~10kHz fölött nem ad ki semmit, tehát a nagyon magas hangok hiányoznak. Ez a 10kHz-20kHz amúgy nem olyan nagy tartomány, de sok számnál ill. filmekben pl. ablak törésnél jelentős a különbség, ha ezek nem hallatszódnak. Az Akai simán tud még 21kHz-et is (eddig hallom).
Ami még hiányzik az a középmély tartomány kb. 100Hz - 300Hz, ami nagyon fontos. Emiatt tűnik vinnyogósnak a hangja, mert ez adja meg a zene teljességét és ettől lesz "ütős" a hang. Ameddig nem hallottam komolyabb hangfalat, addig természetesen ez sem tűnt fel.
Z-2300-
3. Minőség: bekapcsoláskor baromi nagy pattanás hallatszik a hangfalból. Jobban zúg alapjáraton, mint a Z-2300 (zene közben nem hallatszik), de a hangminőség és az erő elfeledteti ezeket. Mivel 27 éve hibátlanul üzemel ezért már-már az elpusztíthatatlan jelző illik rá. Kétlem, hogy egy Z-2300 kibírna ennyit.
4. Kinézet, méret: nekem tetszik, látszik rajta a brutalitás -
-
PuMbA
titán
Pontosítok: csak 10kHz.
Végülis itt több tényezőt kell mérlegelni. Szerintem, ha pl. a hangminőség fontos akkor jobban megéri filmre és játékra is egy jobb sztereó rendszer. Ha a térhatás a fontos akkor Z-5500. Ki melyiket preferálja...
Integra. ezt a minőségit pontosan hogy érted? Az én rendszerem is minőségi valamilyen értelemben, mert 27 év alatt még nem romlott el egyszer sem.
-
PuMbA
titán
"De a Z-5500 messze lenyomja a sztereót film vagy játék közben."
Lenyomja, de nem hangminőségben.
Ha egy filmben vagy játékban van pl. egy 20kHz-es hang akkor azt a Z-5500 hogy adja ki? Sehogy, 12kHz fölé nem bír menni az 1 utas hangszórójával.
Integra: Szerintem nem így van, 20k-ért igenis lehet jó sztereó cuccot venni. Fizikai képtelenség, hogy a Z-5500 a miniatűr műanyag hangszórói úgy szóljanak, mint ezek. A kettő közel sem egy kategória.
-
PuMbA
titán
válasz
szaszapi #3379 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy nem szól úgy (a tuc-tuc zenéket leszámítva). Hallottam már Z-5500-öt, valamint volt egy Z-2300 rendszerem 4 évig. Most egy 20k-t érő HiFi rendszerem van.
Ha tuc-tuc zenéket hallgatsz, akkor arra tényleg nem találsz jobbat a Z-5500-nál ennyi pénzért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robot fűnyírók
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest