- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bocaa
senior tag
Helo!
Tudom nem teljesen ide tartozik de van egy GL552vw notim és egy év kínlódás után végre vettem bele M.2 ssdt de úgynéz ki hogy nem ismeri fel egyáltalán a gépem ( külföldi fórumok szerint az NVMe miatt egy 960 Evoról van szó amúgy). Ez mennyire lehet valós probléma? Biosban nem látom eszközkezelővel sincs meg. Valaki aki csinált ilyet mi lehet a trükk?
[ Szerkesztve ]
"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em "
-
toyta3
csendes tag
válasz MercedesAMG #2600 üzenetére
Szia!
Alapból nem fogja cache-ként használni a rendszer. Fel kell enni az ExpressCache programot
https://www.condusiv.com/partners/oem/technologies/expresscache/
http://www.tomshardware.co.uk/faq/id-2521637/install-expresscache-asus.html
-
DonManó
tag
Sziasztok!
Nemrég szert tettem egy G551JW-CN063D típusú laposra.
Ti melyik realtek audio drivert használjátok?
Nálam így néz ki az Audiowizard (kép)
Bass-t hiába állítom, nem változik a hangzás. Ez normális? (eléggé doboz hangja van, remélem csak valami szoftveres gond, fülessel reagál a változtatásra)
Realtek 8323-as driver van fent jelenleg.Viva España
-
TommyX_
őstag
Ezzel a poszttal búcsúzok el az Asus G551jw laptop tulajdonosok táborából.
2 évig volt nálam a laptop, gondom nem volt vele az tény, de azt mondom, újonnan nem érte megvenni.
Ha legközelebb gamer laptopon töröm a fejem, max 1 éves és használt lesz, annak már esett annyit az ára, hogy esetleg megérje meg venni.Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream
-
bandon
tag
G551-be szépen muzsikáló 2133Mhz RAM Kit, esetleg, ha valakit érdekel
[link][ Szerkesztve ]
Üdv: bandon
-
Perijon
tag
Sziasztok!
G551JW-be milyen fajta 8GB-os RAM-ot érdemes venni a gyári mellé?
Amilyen van: DD3, 1600 MHz, Hynix/Hyundai
Ez a Kingston megfelelő lenne? Esetleg van, ami jobban megérné?
-
Vigneau
félisten
Pixelesedett be már valakinek a kijelzője G551JW vonalon? Az enyém bő 2.5 év után adta meg magát...
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
GeGexx
aktív tag
Sziasztok,
Megadta magát az akksim, vett már bele valaki utángyártottat vagy csak gyárit érdemes? -
addikt
50-75% fényerőn, közepes terheléssel, Chrome böngészés, utorrent/50GB letöltés, nvidia driver frissítés és Kaspersky telepítés, két 20 perces sorozatrész megnézése, aktív wifi, BT mellett hozza a gyári 1,5 órát (ez i5 procis), úgyhogy szerintem rendben van, főleg hogy a gyári már 10 percet sem bírt ki az 57% wear levellel (+zárlatos lehetett már az egyik cella).
Hosszabb távú tapasztalatokat persze ebből nem lehet leszűrni, de ennyit megért
-
knuckle
aktív tag
válasz Patrick76496 #2596 üzenetére
Én magam szoktam csinálni, max 6 havonta egyszer karajra bontom a kicsikét
Megvan minden motyóm hozzá. Vettem remek Thermal Grizzly Kryonaut pasztát hozzá. A többi adott volt már.
Thermál padokat cseréltem, ventit kifújtam. Mindent A-tól Z-ig amit lehetett. Végül 1,5X1.5-ös alu öntapadós heatsinkeket ragasztottam alkalmas helyekre 6db-ot.Ez a művelet a 1 óra szép laza pepecselős ráérős tempóval. Viszont a hűtéskiegészítés, valamint a friss Grizzly paszta eredményeképpen 2-3 fokot tudtam faragni a hőmérsékletből.
Az ár amúgy nem rossz. Kb reális, feltéve, ha nem gagyi pasztával csinálja és egy levegőspay-el.
A gyári wifi-je köztudottan szar sajnos, én cseréltem egy Intel 7260-asra.
Az akkum így 2,5+ évesen még mindig 8%-os elhasználódás mellett teszi a dolgát ahogy kell, amikor kell.
"...ki korpa közé keveredik, az beleesett a moslékosvödörbe..."
-
pdw_ph
tag
Sziasztok! Ma mennyiért lehetne elpasszolni egy i5-4200H, +8GB RAM és a GTX860M 2GB-os verziót?
Úgydöntöttem veszek rendes gépet, úgyhogy kellenek az anyagi források -
pdw_ph
tag
Köszi, SSD az kell az újba, úgyhogy csak a gyári HDD. Az akksija meg kb. 2 órás (nagyon ritkán használtam akksiről, így inkább csak a meleg gyilkolta). Megmondom őszintén nem is emlékszem újonnan mennyit bírt. HWINFO Wear levelre 13%-ot ír.
Ja amit elfelejtettem, mivel bill nélkül használtam bal szélén a tapipad mellett pöttyökben lejött a gyári festék. Ragasztottam rá egy matricát azóta, hogy ne romoljon. Az ilyen sérülések jó alkualapot szoktak adni, de vajon mennyit ronthat az értékén?
-
Perijon
tag
Sziasztok!
SSD bővítés kapcsán érdeklődöm. Olvastam, hogy vannak itt remek tapasztalatok.
Adott a G551JW laptopom, és a HDD helyére vennék egy SSD-t. Kérdésem az, milyet érdemes? Én szívem szerint csak a rendszert telepíteném rá, és max 1-2 fontosabb programot. Így elég lehet a 120 GB is vagy inkább legyen a 250GB? Illetve, melyik a megbízható márka? Esetleg van kerülendő? Az ODD caddy kapcsán milyen az optimális? Tudom, van eltérés ilyen tekintetben a G551JW és a többi típus között, ezért vagyok bizonytalan.
Köszönöm előre is!
-
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Lehet még alkatrészt szerezni a Asus ROG G551JM-hez? Burkolati elemekre volna szükségem.
-
Pala21
friss újonc
válasz aclandiae #2629 üzenetére
Szia pont nézegettem milyen ssd foglalat van a gépbe g551jm-dm057d és miket támogat talán abban tudnál nekem picit segíteni? Továbbá itt egy web oldal ahol megtalálsz szinte mindent hozzá:
https://en.accessoires-asus.com/g551jm-republic-of-gamers-64371-57349-amp.htm
Üdv
-
Vasy09
őstag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy szert teszek egy g551vw laposra. A kérdésem, hogy érdemes bele msata ssd-t rakni? Vagy teljesen elegendő, ha a gyárit hdd-t lecserélem egy ssd-re?
Gamertag: Vasy09
-
knuckle
aktív tag
Az akku töltöttség amikor megbolondul, akkor az ACPI driver-t kell neki újra felrakni.
Előtte törölni full,tehát az eszközkezelőben is, + az ACPi szabványnak megfelelő vezérlőmódú telep-et is!
Automata frissítést már a telepítés után azonnal kikapcsolni, és manuálisan adni neki meg mindent. Különben hajlamos összekócolódni ez az.
De ha ezek megvannak, akkor gyakorlatilag örök élet +2 nap.
Nekem pl már most 3+ éves a telepített win10, és hibátlan."...ki korpa közé keveredik, az beleesett a moslékosvödörbe..."
-
barm
tag
sziasztok
van egy g551j notebookom, kb 5 éves, nincs kihasználva, hivatalos oprendszer nélkül, dobozzal, mindennel, alig használt, alig párszor volt bekapcsolva, nincs rajta szinte semmi, akku ennek megfelelően még jó. gondolkodom az eladásán, attól függ persze, mennyit ér. ha nem sokat, akkor inkább megtartom.
tud valaki mondani egy kb árat, amiért el lehet adni? -
Patrick76496
őstag
Sziasztok!
Remélem valamelyikőtök használ még ilyet. A G551JM-emmel kapcsolatban (pontos modell az adatlapomon) szeretnék kérdezni. 3 év után végre sikerült rászánnom magam, hogy elvigyem másodjára kitisztani+újrapasztázni, mert beütött a meleg. Ez a processzor hőmérsékletén nagyon szépen meg is látszott (94-5 fokról lement átlag 80-82 köré játék közben).
Viszont a videókártyának kb alig jelentett valamit, ugyanúgy melegszik játék közben (jelen esetben War Thunder: Ground Forces). Normális, hogy teljesen gyári órajelen a VGA 80-83 fokos és már elkezdi visszahúzni magát, annyira melegszik? Sosem láttam még ilyet, hogy a GTX860M jobban melegedjen, mint a processzor (i5-4200H).
Azért is kérdezem, mert azóta megjárta mégegyszer a szervízt és ugyan ez a helyzet utána is. Tudom, hogy elég hitvány a hűtése gyárilag gamer laptop létére, de ennyire azért nem kéne rossznak lennie szerintem közvetlen teljes takarítás+pasztázás után.
Mit javasolnátok ezzel kapcsolatban? Ha nem normális, akkor lehet harmadjára is visszaviszem.
Előre is köszönöm a segítséget!"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
8
senior tag
válasz Patrick76496 #2640 üzenetére
Nálunk van még az ismerősi körben egy működő.
Normális jelenség, ez ilyen...52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlás elérhető. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. REVOLUT regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
Patrick76496
őstag
Az a baj, hogy nem flashelhető a vbios, hogy felvigyem a határt kb 85-re Mondjuk a 960M-hez képest még így is jobban jártam, mert az meg 75 foknál kezd throttlingolni
Akkor szerinted nem érdemes visszavinni, hogy esetleg valami komolyabb pasztát toljanak rá? Megbízható helyen volt egyébként, csak úgy tudom, hogy a jó minőségű paszta is ér valamit."I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
knuckle
aktív tag
válasz Patrick76496 #2642 üzenetére
Nekem is G551 van, de nekem i7-el. A tied 860M 2GB-os verzió talán, és Kepler magos, ami amúgy is jobban melegszik.
Az enyém Maxwell-es ez is hajlamos rá, de kevésbé mint a tesója.
Igaz, én max fél évente szétbontom csavarra, és mindent cserélek...pasztától a gempadokig mindent.
Meg is hálálja a kicsike
A BIOS-sal az enyémnél sem foglalkoztak...Az utolsó mókolt valamit hőmérséklet téren a házirenden. Előtte ez is nagyon hamar bemelegedett...kénytelen voltam a procit 99%-ra limitálni, és így éppen éppen ugyan, de megoldódott a para."...ki korpa közé keveredik, az beleesett a moslékosvödörbe..."
-
tag
-
Patrick76496
őstag
válasz knuckle #2643 üzenetére
Ez is a Maxwell magos már, GPU-Z-ben anno lecsekkoltam (és még mindig az ). Egyébként az i7 miatt nem melegszik jobban? Egyik legjobb barátomnak 960M-mel és i7-4720HQ-val van (akármilyen meglepő, egyetemi szaktársam és innen ismertem meg ), de neki mintha jobban bírná. Mivel nincs annyira kihajtva az i7, ezért is termel annyival kevesebb hőt, mint az i5-4200H, ami sok játéknál 100%-on pörög.
Jól teszed, bár ahhoz türelem is kell, meg bátorság, hogy szétszedd. Én szervízbe viszem, mert laptopba nem nyúlok az optibay beépítésen és a RAM bővítésen túl. Az igazi a fém alapú hőpaszta lenne, csak az ugye mást is vezet..
A 99%-os limit meg nem rossz, de szerintem jobban megéri undervoltingolni (nekem -75mV-on stabil), meg a ThrottleStop-ban pontosan be lehet állítani az órajelet. Így nem kell teljesen kikapcsolni a turbót, hanem csak 3,4Ghz-ről 3,0-ra van limitálva. Ja és a legújabb DIY modommal 4°C-ot nyertem.
[ Szerkesztve ]
"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
knuckle
aktív tag
válasz Patrick76496 #2645 üzenetére
Míg nem jött az utolsó bios, a 205-ös, csak addig volt limitálva.
Mivel nem egy gépet és notit szedtem már szét, ezért én nem aggódom a szerelés miatt.
Grizzly-t használok, de a hydronout-ot, nem condoctonut-ot. Ez utóbbi a fémes.
Az nagyon pepecs, és macera, plusz, ha félremegy toszhatom. Megcsócsál mindent is.
Nem semmi upgrade amit előadtál
Nálam szintén picit mókolt a hűtés belül, de csak passzív bordákkal és 3-4-5 mm-es gempaddal. Ez szintén kb 4-5 fokot hoz. Plusz a gyári venti újra lett cserélve, ami szintén gyári.
Illetve m.2-es ssd is van benne, de 2280-as, egy átalakítóval, pedig az sem a mérete, de beleokoztam ügyesen.
Wifi kártya cserélve AX200-ra, így a wifi sebesség miatt sem kell aggódnom, 1,2-2,4Gbit közt elvagyok vele simán"...ki korpa közé keveredik, az beleesett a moslékosvödörbe..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest