- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple MacBook
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Távol-keleten debütált az LG 17 hüvelykes, hordozható monitora
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Acer notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weper
tag
Megoldódott a probléma! Letöltöttem a Corsair Link-et és most már normálisan méri.
http://i.imgur.com/GKvdKkt.png
Köszönöm a válaszokat! -
Weper
tag
Üdv.
Szerintetek ez az alaplap hőmérséklet normális?
Mert nekem elég magasnak tűnik alapjáratban: http://i.imgur.com/K0nBo7n.png (Temperature #2-nél) -
Weper
tag
ASRock B75 Pro3 alaplaphoz milyen távtartó kell, illetve hol lehet beszerezni?
-
Weper
tag
Üdv.
Véletlen letörtem a PCIe slotomnak a kártyarögzítő kis pöckét és azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e hozzá kapni újat vagy esetleg az XFast RAM slotról nem-e lehetne átszerelni valahogy? Illetve azt szeretném még kérdezni, hogy nagy gond, ha nincs rajta az a kis rögzítő pöcök?
Alaplap: ASRock B75 Pro3
Kép: http://i.imgur.com/vi37inw.jpg
(A képen bekarikáztam pirossal, hogy mire értettem, amit kérdeztem.) -
Weper
tag
Sikerült megoldani a problémát! (Részben.)
Kiszedtem a CMOS elemet, majd 5 perc múlva visszaraktam, utána a CMOS Jumpert helyezgettem (megfordítottam, ráraktam úgy, majd azután egy tűvel arrébb raktam a megfordított irányban, ezután visszafordítottam és úgy raktam rá ugyanerre a helyre, majd végül visszaraktam az eredeti helyére az eredeti irányban). Így resetelődött a BIOS és így már kap áramot az egér és a billentyűzet. A monitoron is lett kép.
Viszont azt a problémát nem sikerült még megoldanom, hogy újraindításnál (rendes resetnél, nem a ki- és bekapcsolásnál) egyből adjon be képet.
Ha BIOS-nál rámegyek a Save and Exit-re, akkor valamikor teljesen leállítja a gépet és úgy indul újra a gép (olyankor égve maradnak a billentyűzet ledjei) és olyankor nem ad képet elsőre, csak kb. 2. vagy 3. bekapcsolásra. De ritkán normálisan megy az újraindítás, azaz nem állítja le a gépet, csak újrabootol. -
Weper
tag
Üdv. Az lenne a problémám, hogy régóta azt csinálja a PC-m, hogy néha, amikor bekapcsolom, akkor nem mindig jelenít meg képet, általában a 2. vagy 3. bekapcsolásnál szokott képet beadni (amikor nem ad be képet, akkor szokásosnál hamarabb kap áramot/világít az egér és a billenytűzet).
Ha pedig az újraindítás opciót szoktam választani (akár gombbal indítom újra, akár az operációs rendszer újraindítási lehetőségét választom), akkor beletelik akár 5-10 percbe is mire újra ad képet (ez kb. 30 újraindítás a power gombbal). Áramszünetnél is sokszor kell a power gombbal újraindítani.Eddig ezek nem is nagyon zavartak, de most olyan problémám lenne, hogy az egér és a billenyűzet már nem kap áramot, azaz nem világít. Monitor az kap áramot, viszont a képernyő bal felső sarkától kb 10 cm-re van egy nagyon rövid kis fehér vonal. Így már egyáltalán nem tudok semmit se csinálni.
Azért ide írtam, mert valószínűleg az alaplappal van a probléma, mert újítottam kb 1 éve az alaplapot, a procit és a ramot, ekkortól kezdte azt csinálni, hogy elsőre nem akar beadni képet, majd később vettem új VGA-t, tápot és új monitort és még ezek után is ezt csinálta. Esetleg még a processzor jöhet szóba, bár a hibajelenség szerintem inkább alaplapra jellemző.
Alaplap: Asrock B75 Pro3
CPU: Intel i3-2100
RAM: Kingston HyperX (1600 MHz-es, de a proci miatt csak 1333-at enged használni)Itt egy kép a hibajelenségről, a rövid, fehér csíkról a képernyő bal felső sarkában: [link]
-
Weper
tag
Lenne 2 problémám is.
Vettem egy alaplapot (Asrock B75 pro3), egy processzort (i3-2100), és 2x2-es 1600Mhz-es hyperx genesis memóriát.
1.: Ha elindítom a gépet, akkor néha nem jön be a kép, csak a gép indul el. Viszont ilyenkor pár másodperc múlva újraindul a gép és működik. Addig indul újra, amég nem működik rendesen.
2.: 1600 Mhz-es memóriám van és csak 1333Mhz-nek észleli a BIOS. Frekvencia beállításnál is csak max. 1333Mhz-et ismer fel.Valaki tud ezekre a problémákra megoldást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Eredeti játékok OFF topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Suzuki topik
- Formula-1 humoros
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- I Have No Mouth, and I Must Scream teszt
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Beast DDR4 2x8GB 3200Mhz CL16 RGB
- Gigabyte GA-H81M-D2V LGA 1150
- Új - Thermalright V2 LGA1700 Contact Frame / Fekete színben
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Macbook Air 13 M1 - 2020 - Használt, megkímélt
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest