- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi hangfal építés
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Gigabyte alaplap topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HP notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jksx
senior tag
válasz
Teasüti #6625 üzenetére
Üdv!
Szerintem LM193, vagy LM293 (LM393) Dual-comparator IC-t alkalmaztak a kapcsolási rajz szerint. (Az általad linkelt oldalon lejjebb ott van a 3.3V-os ág védelménél az IC "másik fele".)
Biztos hogy nem LM311, mert az "single" és más a lábkiosztása is. Persze ezzel is megépíthető a kapcsolás.
A nem invertáló bemenet osztójába beraknék egy potit, hogy be lehessen állítani a billenési feszültséget pontosan a zener dióda szórása miatt. Vagy referenciát kell használni pl. az LM336-ot.
Dual comparator -
jksx
senior tag
Sajnos a jelenlegi jogszabályok mellett még LED-et sem építhetsz be olyan lámpatestbe amibe a jóváhagyás során izzó van. Ezt nálunk a 6/1990-es KÖHÉM rendelet szabályozza. Nem csak a vizsgán, de akár egy közúti ellenőrzés során is (ha kiszúrják) megbüntethetnek érte. Baleset során, meg hivatkozhatnak rá, hogy "mit művelt" a féklámpád (sajnos mindenre hivatkoznak egy baleset során). Új gépjármű esetén (ha az úgy lett jóváhagyva) már lehet villogó féklámpa is.
-
jksx
senior tag
-
jksx
senior tag
válasz
JozsBiker #6190 üzenetére
Szia!
A Vin lábra 7V-ot lehet kötni (ez az ajánlás). Nagyobb feszültségtől a panel stabilizátor IC-je nagyon melegszik.
A +5V-lábra köthetsz közvetlenül stabilizált (!) 5V-os feszültséget. Nem árt a tápfeszt egy 10uH tekercsen vezetni és szűrő kondenzátort is bekötni. (Ez valahogy kimaradt az UNO alaplapról, meg a 100nF-os szűrő kondik a mikrokontroller Vcc és Avcc lábairól.)
-
jksx
senior tag
zka67
tvamosKöszi a válaszokat, próbálkozok.
-
jksx
senior tag
válasz
Gergosz2 #6099 üzenetére
Üdv!
A méréssel nem lenne gond, csak arra nem jöttem még rá, hogy hálózati zavartól mitől fagy le az UNO, úgy, hogy csak teljes áramtalanítás után indul újra.
Egy 9V-os transzformátor kimenő feszültségét osztom le kb.1.75V-ra. Ezt a leosztott váltakozó feszültséget egy LM358-as kettős műveleti erősítővel megépített egyenirányító áramkörrel egyenirányítom. Az első erősítő kapcsolás (egyutas) egyenirányító. A második fokozat összegző erősítő (a*(ube+2u1)) a kimeneti feszültsége. A visszacsatolás RC tagja, aluláteresztő szűrő. A kimenő feszültség a kétutasan egyenirányított bemenő feszültség számtani középértéke. Az áramkör tápellátását földfüggetlen kettős-tápegység (LM317) látja el. A kimenet az UNO A0-ás analóg bemenetére van kötve. AZ UNO az USB porton keresztül kap tápfeszültséget. A 3.3V-os tápfeszültség egy osztón keresztül az AREF pontra kötöttem. A beállított érték 3.15V, ez az érték az AD referencia értéke.
Elnézést a képért, ez olyan vázlatosra sikeredett -
jksx
senior tag
Sziasztok!
Egy UNO panel A0 analóg bemenetére kötve mérném a hálózati feszültséget és az eredményt a soros monitoron jelenítem meg. Az a gondom, hogy az egész lefagy teljesen. pl. ha a jó kis kínai pákát ki/be kapcsolom, vagy akár a mérőkör tápellátását szüntetem meg (szimulált áramszünet).
Az UNO az USB porton keresztül kap tápot.
Tapasztaltatok már ilyen jelenséget?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Spórolós topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged