- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- VR topik
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
its_grandpa
tag
válasz
Speeedfire #18962 üzenetére
Használod a softserialt, hogy legyen több portod ? [link]
Néztem az .ino kódód, akár működhet is. -
válasz
Speeedfire #18962 üzenetére
Ha mindenképpen a "szeretek ilyennel szenvedni" résznek áldozol, és meg akarod oldani, akkor íme egy lehetőség:
Felteszel a gépre egy null-modem emulátort (com0com). Ez azt tudja, hogy szoftveresen emulál neked néhány új COM portot a gépen, amit össze tudsz kötni.
Csinálsz egy COM10<->COM11 párost pl.
Hyperion csatlakozik COM10-re.
A Pyton kódod csatlakozik COM11-re. Amikor COM11-en bejövő adat van, az elejére (vagy végére) csapod azt az X byte infót, ami a displayre kell, majd kiküldöd az arduino felé COM2-n (vagy amelyiken eléred) a csomagot.Az Arduino kódodhoz pedig a serial buffer kiolvasásánál az első (vagy utolsó) X byteot kiolvasod, és frissíted a kijelzőt ez alapján.
-
válasz
Speeedfire #18956 üzenetére
Szia! Gondolom erről a projektről van szó. Elvi akadálya nincs, de mivel itt az usb portot és ezzel együtt a hardveres serial-t az ambilight vezérlője foglalja, azt másik gépre nem tudod kötni, de annak nincs akadálya, hogy tetszőleges szabad lábon softwareserial portot nyiss. Ezt viszont hogyan kapcsolod össze a számítógéppel? Kell hozzá egy usb-uart modul, ami szerintem kerül kb annyiba, mintha egy újabb nano-t vennél
Ha mégis ennél maradsz, még ott a kérdés, hogy mennyi ideje marad a nano-nak a ledek kezelése közben más dolgokkal foglalkozni, és fog-e zavart okozni a vezérlésben.
Ha nem vagy hozzá kellően mazochista, szerintem ne erőltesd. -
its_grandpa
tag
válasz
Speeedfire #18956 üzenetére
Kicsit több infó kéne de megpróbálom.
>> amire én a gépről python-on keresztül adatokat küldök .. gondolom a soros porton keresztül mert a nanónak nincs más.
>> Akarok mellé egy lcd kijelzőt ... I2C kijelzőhöz a nano A4,A5 lábai kellenek, ha ezek szabadok, szerintem megoldható.
Van másik I2C eszköz a nanón ?Most jött meg a 2. kávém, még az is lehet, hogy félreértettem valamit.
-
fpeter84
senior tag
válasz
Speeedfire #9848 üzenetére
Milyen autóval játszanál? Én kipróbáltam többek között ezt és más hasonló kódokat - bár úgy tűnt hogy mindnek kb ugyanazok a gyökerei - de egy 2002-es A6-on totál használhatatlan, megbízhatatlan volt: álló motornál még úgy ahogy csatlakozott de járó motornál szemét szemét hátán. A csatlakozó hardver biztosan jó - ez már kiderült egyéb tesztekkel - úgy tűnik hogy zéró hibakezelés van a fenti kódban, plussz lehet az enyém vezérlője is éppen érzékenyebb / zajosabb... Mindenesetre beleástam magam és végül csináltam egy saját lib-et hozzá ami nem soft serial-al megy hanem rendes hardveres sorosporttal. Működik MEGA, DUE és ESP32 platformon is - utóbbival használom végül...
A csatlakozó hardverről: első körben én is szétgányoltam egy VAGCOM 409 kompatibilis kábelt, de hamar rájöttem hogy egyszerűbben is lehet ezt: MCP2021, L9637D vagy bármilyen hasonló LIN driver megfelel a célra... Per pill az utóbbival megy és hibátlannak tűnik a kommunikáció több óra után is...
Ha mégis kész kábelt vágnál szét, akkor erősen a szerencsén múlik hogy jó e: láttam olyat is már amiben egy fekete paca volt csak a csipp a nyákon mint a kvarcórákban, számológépekben, és arra nem nagyon lehet rácsatlakozni... Ha rendes smd alkatrészekből áll akkor cirka bármelyik lehet jó akár tranzisztorokból, akár komparátorból, akár rendes LIN meghajtóból van összerakva, amennyiben be lehet azonosítani az alkatrészeket benne...
Ha érdekel akkor szivesen megosztom azt amire eddig jutottam...
(az lemaradt, hogy a measurement blocks lekérdezésre mentem rá mint a linkelt projekten is - hibakód olvasással nem szórakoztam mert arra van külön VCDS kábelem is) -
válasz
Speeedfire #9846 üzenetére
Szerintem is a képek alapján 4x20-as kijelző kell.
A linkelt oldalról ez a kijelző és ez az i²c vezérlő kellene, ha nagyon sürgős, ha ráér így 3 hetet, akkor mondjuk ez. Utóbbin rajta van az i²c vezérlő is. -
Janos250
őstag
válasz
Speeedfire #4994 üzenetére
"Létezik valami mód arra, hogy logoljam, hogy mit küld a led-ek felé?"
Persze. A logikai analizátor. -
fpeter84
senior tag
válasz
Speeedfire #4998 üzenetére
AVR-el, soros (USB) bootloaderrel max magadnak tehetsz a kódba debug funkciókat, hogy kiírja sorosra pl a változók értékeit. De ha átnyergelsz pl STM32-re, akkor egy filléres STLink programozóval kiegészítve a sokkal mélyebb debug is lehetségessé válik!
-
fpeter84
senior tag
válasz
Speeedfire #4994 üzenetére
igen, arra jó hogy megejelnítse hogy mi megy ki/be a digit vonalakon
sokféle protokolt képes maga is dekódolni, de a jelformából/időzítésből magad is tudod ellenőrizni hogy tényleg az megy e ki aminek kell - programkód oldalon lehet e a hiba, vagy tényleg a fogadó oldal nem reagál rá
-
Janos250
őstag
válasz
Speeedfire #4992 üzenetére
Mivel jóideje hanyagolom az Atmel chipeket (ESP, ARM a nálam használatos), így csak régi emléket tudok felidézni:
Miután párszor megsütötte az ujjamat a táp IC, a 12 V-ról áttértem 9V-ra. Mivel még így is sütött, átálltam arra a módszerre, hogy táp panellel táplálom meg.
Talán a legolcsóbb, de van számos egyéb is, én általában nagyobbakat használok.
http://www.ebay.com/itm/191773734744?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AITEz nagyon sokat segített. A led szalag vezérlésével nem sokat bíbelődtem, de a kész könyvtárak nekem nem tetszettek. Bár működtek. A linkelt programot érdemben nem tudom áttekinteni.
Javaslat:
1. Állítsd át próbára ledek számát SOKKAL kisebbre! (pl. 5, vagy 10). Nem baj, hogy több van a szalagon, mert amikor a program szünetet tart, úgyis előlről kezdi a szalag a feltöltést.2. Ilyenkor tesz nagyon jó szolgálatot egy logikai analizátor.
http://www.ebay.com/itm/USB-Logic-Analyzer-24MHz-8-Channel-UART-IIC-SPI-Debug-for-MCU-FPGA-ARM-/191685084604?hash=item2ca15245bc:g:ymsAAOSwLF1YBC6y
1800 Ft-ért ingyen van. -
Tankblock
aktív tag
válasz
Speeedfire #4990 üzenetére
Hello,
A tápegység földje miért nincs közösítve az arduino földjével?
Nekem nem stimmelnek a vezetékek így vagy valamit. Benéztem.
-
icemad
nagyúr
válasz
Speeedfire #4986 üzenetére
Arduino témában teljesen kezdő vagyok, de szerintem az lehet még a gond, hogy a led szalag kiosztása más. Lehet, hogy ott nem stimmel valami. Én infravevővel jártam így. Más volt a lábkiosztás, sikerült a signal és az 5v lábat felcserélni.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Speeedfire #4986 üzenetére
gyanítom nem így kötötted be.
-
válasz
Speeedfire #4978 üzenetére
Azért nem feltétlenül kuka, lehet elég a CH340G-t cserélni rajta.
-
válasz
Speeedfire #4978 üzenetére
Hátha segít a nyomozásban: [link]
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #4975 üzenetére
Na jó, úgy néz ki, hogy win7 se ismeri fel. Annyi a különbség, hogy itt még meg sem jeleníti az eszközkezelőben. Csak aida írja, hogy ismeretlen eszköz. Kuka lett belőle, csak nem tudom, hogy miért meg hogyan.
-
fpeter84
senior tag
válasz
Speeedfire #4971 üzenetére
A tápcsati melletti 3 lábú hűtőfüles LDO-ra mi van írva? AMS1117? Sajnos nem egy csúcsminőség, a gyártó szerint a Vin absolute maximum rating 12V, és nekem tényleg sikerült is megfektetni pár órányi 12.6V-al. Órákig ment, aztán egyszercsak feladta... Mondjuk ez valami kicsit egyedibb nyákterv, de döglött külső LDO-val is USB-ről nekem ment egy Nano meg egy Uno is, csak a külső tápra csatlakoztatva kezdett izzani füstölni a csipp... Ha óvatosan végigtapizod ujjal az IC-ket, nem érzel valahol feltűnő melegedést? Ha valami forró az nagyon nem normális, egy ilyenen alapból nem vesz fel jelentős áramot semmi... Ha van multimétered akkor méregesd végig az ismert feliratozott tápfesz pontokat!
-
fpeter84
senior tag
válasz
Speeedfire #4969 üzenetére
Teljes gép kikapcsolást próbáltál? Nem sima újraindítást, nekem a T400-al fordult már elő hogy valamivel túlterheltem, rövidre csuktam egyik portot, és az azon az oldalon lévő portok többé nem működtek egy teljes kikapcsolásig, úgy letiltottak... A LED-ek világítanak, az 5V-ot nem veszi le a gép a portról?
Ezt egy másik gépre dugva, illetve ugyanazon a porton más eszközt próbáltál már?
-
válasz
Speeedfire #4967 üzenetére
Masik usb kábel? Telknál szokta akkor ezt kiírni ha rossz az adatkábel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest