Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- Micro Four Thirds
- Billentyűzet-választó: mechanikus vs membrános – kinek melyik a jobb?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Pánik a memóriapiacon
- VR topik
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- Mit tud egy nagy név? Teszten az Acer Predator Orion 5000 PC
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Victoryus
üzenetére
Megérkezett a készlet! Hát, ez így szó szerint starter kit, mert vezetékek nincsenek benne! 4db sima kábel van benne semmi csatlakozó a végükön. Aki ilyet rendel erre figyeljen! Az elemtartónak sincs csatlakozója!
Még szerencse, hogy rendeltem pluszba a bluetooth modul mellé. Írok egy kártérítési igényt az Alira, mert használatra késznek írták, ha jól emlékszem.
Az uno szerencsére működik, kipróbáltam az első tutorialokat. A beépített led villog, meg plusz led a 11-es lábon
Amíg nem érnek ide a csatlakozók addig mást sajno nem tudok tesztelni. -
válasz
Victoryus
üzenetére
Az l298n driver helyett rendelj egy i2c shieldet, amit pár napja linkeltem! Az sokkal kisebb tápfeszültségnél is működni fog, az l298n 12V alatt csak zúgni meg melegedni fog.
Egy hc-06 Bluetooth modullal nagyon jól fogod tudni irányítani telefonról, a Play-ről tudok hozzá vagy 10 használatra kész appot javasolni. Igaz csak 10 méter lesz a hatósugár, viszont nagyon reszponzív lesz a robot. Az enyém pont ezekből van összerakva.
Még annyi, hogy az enyém az akadályok érzékelése céljából tele van pakolva reflexiós optokapukkal. Na ezt felejtsd el.
A koncepció működik amúgy, de csak este, szobában. A legkisebb napfénytől is megbolondul. 
-
vargalex
félisten
válasz
Victoryus
üzenetére
Én a gyerekeknek (gyerekekkel) pont egy ilyet raktam össze, de nodeMCU alapokon. Vettem egy alap 2WD Car Chasis-t, külön L9110 motorvezérlőt, HC-SR04 ultrahangos szenzort és servo motort. NodeMCU volt itthon.
Az ultrahang szenzor és a servo motor még nincs beépítve, így csak wifi-n irányítható az autó. A nodeMCU szórja a wifi-t, illetve fut rajta egy web szerver. Telefonnal az általa szórt wifire csatlakozom, megnyitom a böngészőben az URL-t, ahol összesen 5 db gomb van jelenleg (előre, hátra, jobbra, balra, stop).
Nagyon tetszett a gyerekeknek. Az egészet egy 2200 mAh power bank hajtja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- BMW topik
- Micro Four Thirds
- Billentyűzet-választó: mechanikus vs membrános – kinek melyik a jobb?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Akvarisztika
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Patriot Viper Venom 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Gari 2035.10.08. -ig -
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Akku: 95%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Akku: 100%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB, Akku: 85%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- Samsung Galaxy A17 5G / 8/256GB / 12Hó Garancia / Kártyafüggetlen / Akku 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Még szerencse, hogy rendeltem pluszba a bluetooth modul mellé. Írok egy kártérítési igényt az Alira, mert használatra késznek írták, ha jól emlékszem.
Amíg nem érnek ide a csatlakozók addig mást sajno nem tudok tesztelni.
A koncepció működik amúgy, de csak este, szobában. A legkisebb napfénytől is megbolondul.
ekkold