-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Victoryus #6552 üzenetére
Megérkezett a készlet! Hát, ez így szó szerint starter kit, mert vezetékek nincsenek benne! 4db sima kábel van benne semmi csatlakozó a végükön. Aki ilyet rendel erre figyeljen! Az elemtartónak sincs csatlakozója!
Még szerencse, hogy rendeltem pluszba a bluetooth modul mellé. Írok egy kártérítési igényt az Alira, mert használatra késznek írták, ha jól emlékszem.
Az uno szerencsére működik, kipróbáltam az első tutorialokat. A beépített led villog, meg plusz led a 11-es lábonAmíg nem érnek ide a csatlakozók addig mást sajno nem tudok tesztelni.
-
válasz
Az l298n driver helyett rendelj egy i2c shieldet, amit pár napja linkeltem! Az sokkal kisebb tápfeszültségnél is működni fog, az l298n 12V alatt csak zúgni meg melegedni fog.
Egy hc-06 Bluetooth modullal nagyon jól fogod tudni irányítani telefonról, a Play-ről tudok hozzá vagy 10 használatra kész appot javasolni. Igaz csak 10 méter lesz a hatósugár, viszont nagyon reszponzív lesz a robot. Az enyém pont ezekből van összerakva.
Még annyi, hogy az enyém az akadályok érzékelése céljából tele van pakolva reflexiós optokapukkal. Na ezt felejtsd el.A koncepció működik amúgy, de csak este, szobában. A legkisebb napfénytől is megbolondul.
-
vargalex
félisten
válasz
Én a gyerekeknek (gyerekekkel) pont egy ilyet raktam össze, de nodeMCU alapokon. Vettem egy alap 2WD Car Chasis-t, külön L9110 motorvezérlőt, HC-SR04 ultrahangos szenzort és servo motort. NodeMCU volt itthon.
Az ultrahang szenzor és a servo motor még nincs beépítve, így csak wifi-n irányítható az autó. A nodeMCU szórja a wifi-t, illetve fut rajta egy web szerver. Telefonnal az általa szórt wifire csatlakozom, megnyitom a böngészőben az URL-t, ahol összesen 5 db gomb van jelenleg (előre, hátra, jobbra, balra, stop).
Nagyon tetszett a gyerekeknek. Az egészet egy 2200 mAh power bank hajtja.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Wise (ex-TransferWise)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vicces képek
- A világ leggyorsabb SRAM dizájn-ját kínálja a Marvell
- Egyéni arckép OFF
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Linux kezdőknek
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest