- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Szenzorosan védett 12V-2x6 kábel jött az ASRock berkeiből
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Acer notebook topic
- Véletlenül kikerült az FSR 4 forráskódja a GitHubra
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Nem biztos, nekem eddig bejött, bár nem sokat dolgoztam szervóval.
Amit én mondok elektronikáról, az annyira biztos, mint amit a villamosmérnökök mondanak kémiából
Ez csak egy régi tapasztalat volt:
Még Microchip PICes korszakomban nem tudtunk megmozdítani PICcel egy szervót. Na, akkor vegyészként gondoltam, kipróbálom. Mert ugyebár a szervo eredeti működési elve, hogy az egyenáramú motor egyik sarkát egy híd olyan szintre rakja, ami a szervo belső saját jele, a másik sarkát meg egy másik híd olyanra, ami a bejövő jel szintje. Így, ha a két jel időbeli hosszúsága megegyezik, akkor semmi nem történik, ha van időbeli különbség, akkor egy ideig a motor két sarka nem ugyanazon a potenciálon van, tehát elmozdul. Ebből vegyész ésszelazt következtettem, hogy a pillanatnyi érintéses módszernek működni kéne. Működött is, így derült ki, hogy a motor jó, csak ez egy olyan elátkozott típus, ami a vezérlő madzagon is nagyobb áramerősséget igényel, mint amit a PIC leadott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ipad Pro 11 M4 - Cellular - 10 hó apple gari, 4 ciklus
- Gamer PC i7 32GB Rtx 3080
- HP Probook 440 G11 (9Y7Q2ET) - ÚJ 14" üzleti notebook - Core U5 , 512SSD
- HP Probook 440 G11 (AA0Y5ES) - ÚJ 14" üzleti notebook - Core U5 , Win11 pro
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- Bomba ár! Asus X540YA - AMD A8 I 8GB I 512SSD I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3113
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D / RTX 5070Ti / 32GB DDR5 /1TB SSD
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest