Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• JulianSinulf

őstag

válasz tibi-d #21674 üzenetére

A cél még mindig nem világos. Mármint a talajvizsgálatnak mi a célja?
    Ez alapján állítják a kamra paramétereit? Nem hiszem, hiszen vizsgálják a növényt is. Ez alapján viszik ki a rekeszt? De, ha egyszer mindegyiket kiviszik naponta, akkor szintén nem hiszem.
    Vagy csak adatgyűjtés a cél? Ez nagyon valószínű. De akkor meg ehhez is valami kalibrált cucc kellene, nem hobbi eszköz. Ha már van egy csomó méregdrága eszköz...

Ha már úgyis kint a rekesz naponta, akkor akár akku-t is lehet cserélni az elektronikában. Már nem kell 3 hónapban gondolkodni, elég 1 napban. Nagyban leegyszerűsíti a feladatot.
    Jeltovábbításon sem feltétlen kell gondolkodni. Mikor kiviszik, ki is lehet olvasni. Akár mérhetne egész nap.
    Amúgy is kérdéses, hogy az elektronika majd mennyire fogja bírni a környezetet. Az akkunak sem mindegy.

• biker

nagyúr

Csak hogy értse mindenki: A nedvességmérő (4db szenzor / tálca) fixen a tálcán van, és mér, akár mondjuk 10percenként mérhetne és átlagolhatna, vagy görbét is rajzolhatna, és mellé a 4 cserepet a tálcával mozgatja ki egy automatika valamilyen más mérést végezni?
    Egyébként az egészhez szerintem elég lenne 4 mérő, hiszen ha kijön a tálca egy zsilipkapun, akkor megáll, 4 pneumatikus kar belenyomja a 4 szenzort, és megmondja, az AB1234 tálca 4 cserepének mi a nedvességtartalma.

vagy négy csóri érzékelőt beleteszel a cserépbe, középre egy 5pólusú gyorscsatis síns valamit, és erre nyom rá egy mérőelektronika, nem a cserép földjébe, és akkor tudja, ez a 4 cserép mi volt. és nem szerelsz 150 elektronikát 150 akkuval értelmetlenül.

Kicsit úgy érzem, megint egy olyan részfolyamatot ismerünk a teljes egész nélkül, ami nem vezet előre. de ne legyen igazam.

• Ton-ton

tag

Szerintem kicsit fordítani kell a gondolatmeneten.
    Alapból minden egység mondjuk óránként felébred, mér, és elküldi az adatokat. Azzal nem kell foglalkoznia, hogy a központi egység ezt eltárolja, vagy sem.
    Azért kellene így, mert ha jól tudom, hibernált állapotban nem tudja figyelni az adatforgalmat.
    Esetleg annyit lehet még variálni, hogy amikor a központ el is tárolja az adatokat, azt visszajelzi, így az egységek tudni fogják, hogy most 10 órán keresztül nem kell mérniük...
    Azonban rtc-re (óra modul) is szükség lesz ehhez. Ha jól tudom a talajnedvességet egy szimpla ellenállásméréssel sokták megoldani. Ehhez jellemzően két rozsdamentes acél rudat nyomnak a talajba (egyenlő távolságra).

Szükséged lesz egy nagykeres cégre is. Illetve, ez nem is biztos, tudtommal már az áramköri paneleket gyártó kínaiak össze is forrasztgatnak. Utána már "csak" be kell dobozolni. (250 darabnál az sem kis munka)

Új hozzászólás Aktív témák