Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fpeter84

senior tag

válasz Janos250 #20354 üzenetére

éppen turkálom egy A6 C5 canbus hálózatait (elsősorban a powertrain vonalat), térképezgetem fel hogy milyen adatokat tudok onnan kinyerni, és azon agyaltam hogy hogyan lehetne a legjobban megjeleníteni őket, ha valami kis LCD-nél többet akarok? saját program windows-os tableten/laptopon? vb6 és delphi7 amivel utoljára játszottam... :D vagy androidos program a fejegységen? ahhoz se konyítok, eddig a MIT app inventor volt a legmagasabb szint, de abban agyhalál lenne ennyi mindent össze puzzle-özni... ekkor jutott eszembe, hogy mi lenne ha egy ELM327-et emulálva a droidos Torque jelenítené meg a dolgokat? elkezdtem guglizni hogy hogyan is néz ki a protokoll, mi lenne a minimum amivel át tudnám verni az app-ot, erre belefutottam ebbe a szuper kis projektbe... Nano+HC06 BT adapterrel működött is pöcc-röff, de mivel a canbus-ról összeszedett adatokból szeretném etetni, a legkézenfekvőbb az lenne ha a natív BT-s és CAN-es ESP32-vel menne, esetleg a 2 CAN miatt a DUE+HC06... de sajnos sosem álltak össze a fejemben igazán tökéletesen ezek az objektum-orientált dolgok, csak totózok kísérletezek aztán van amikor sikerül ráérezni, de most sehogy sem akar menni...

Új hozzászólás Aktív témák