-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tvamos #10620 üzenetére
Köszönöm az észrevételeket, ezekkel már tudok mit kezdeni.
"Tehat, ha a nap besut az ablakon, es a robotod azzal szembe megy, akkor nem lesz jeled."
Igen, ez egy kompromisszum, a smart car-ommal szerzett tapasztalatok alapján direkt napfényben nem hatékony a szimpla ir tranzisztor, nem akarom a fizika törvényeit megszegni, ha kell, lehúzom a redőnyt.
De ha a tsop képes direkt napfényben is működni, akkor valamilyen megoldásnak létezni kell."hogyan tudnad a tavolsagot merni, ha nem mashogy, mint egy masik tavmero szenzorral, vagy haromszogelessel."
Két ir szenzor + háromszögelés
"A terhelesed nincs impedancia illesztve. Ha a kimeneted feszultseg, akkor az R2 legalabb 100k kene legyen"
Ha jól értem az esp bemeneti impedancia számít, ami ez esetben ha jól tudom MΩ nagyságrendű. Az R2 azért ennyi, mert erre találtam példát az egyik fórumon.
"Ha mondjuk 200mVpp az AC, es 3.3V a a tap, akkor 3.2V es 3.4V kozott lesz a kimeno feszultseg. Ez kell neked?"
Igazából 0V és 3.3V közti értékeket szeretnék kapni. Hogy ezt milyen áramkörrel lehet elérni - na azt szeretném most megtudni... Gondolom kellene bele egy(-két?) dióda, ami nem engedi a jelet a tápfeszültség fölé menni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus (barna switch/magyar kiosztás)
- Újszerű Meta Quest 3 (128gb), 1 év garanciával +kiegészítőkkel
- Asus Prime B560M-K + i5 1500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest