-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
MrChris #10487 üzenetére
Arra a sebességre én is kíváncsi lennék. Azért szerintem mikrokontrollerrel kicsit meredek lenne felvenni a versenyt egy usb3.0-ás eszközzel.
(#10488) aryes
A hordozható hdd backup funkción ötletelünk egy másik topikban, de egyelőre a tablet/ultrabook öszvér megoldás áll nyerésre. Integrált kártya olvasós külső hdd-ből eddig csak a WD Passport jött fel, meg hdd nélküli usb hub-os hordozható routerek, amik szintén tudják ezt a funkciót (telefonos segítséggel, wifi app-on keresztül).
Nos leszámítva azt, hogy a WD túl van árazva, a közös gyenge pontjuk ezeknek, hogy tetű lassúak (másfél óráig tart egy 64 gigás SD kártya lemásolása, ami vicc). Olyan 80 MB/s már barátságos tempó lenne, az UHS-I sebesség osztályt kellene megcélozni. UHS-II egyelőre még leányálom.
Úgy 10-15 éve egy rakás ilyen eszköz volt a piacon, de úgy tűnik kihaltak. -
válasz
MrChris #10487 üzenetére
Én erre raspberry pi-t használnék. Egy zero kb. akkora, mint egy arduino nano, és nem sokkal drágább, mint egy eredeti uno board (használtan meg kb fillérekért beszerezhető). Hátránya, hogy kell hozzá egy otg usb hub, ami miatt némileg elveszíti a fenti méretbeli előnyét. Amúgy létezik hordozható hdd beépített sd backup funkcióval, az nem lenne jó? Vagy az építés a lényeg?
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Okos Otthon / Smart Home
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Objektívek topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest