Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Teasüti

nagyúr

válasz Janos250 #10198 üzenetére

Igen. :K
    Hardveres számlálás és szoftveres kiolvasás. Nekem ennyi bőven elég.
    Közben átnyálaztam a PCNT driver-t is, hogy milyen függvényeket használ.
    A rotary encoderes példa csont nélkül betalált (bár a srác eredeti szándéka szerint nem tudom a rotary encodernél mi az elképzelés a control pin használatára). Összeraktam a saját példámat ez alapján (copy & paste) és kipróbáltam egy PWM csatornára kötve. Szuperül működik. :K
    Azt még nem tudom, a PCNT és az RMT az ugyanaz a hardver vajon, vagy csak a véletlen műve, hogy mindkettőben 8 csatorna van? Azért, mert legalább 6 csatornát használni kívánok az RMT-ből, de lehet mind a nyolcat idővel.

Ha már szóba hoztad az RMT-t, akkor kérdeznék:
    Szerinted azzal célszerűbb volna frekvencia modulált jelet létrehozni, mint a PWM vezérlővel?
    Jelenleg a ledcpwm-et használom erre 50% kitöltéssel és a frekvenciát váltogatom (illetve szeretném váltogatni, de még nem jutottam el a próbáig). Viszont az előzetes tesztjeim szerint a ledcpwm nem igazán működik 0 Hz közelében. Úgy kb 10 Hz volt a minimum, ami jól működött. Nekem meg 0-2000 Hz között kellene PFM jelet csiholnom.

szerk: olvastam az a technical reference manual-t. (Ez régen is megvolt már? Asszem most láttam először ezt a doksit.) De nem látom a kapcsolatot a driver-ben használt függvények és a regiszter nevek közt. Mondjuk a pcnt.h fájlnál nem mentem lejjebb, vmelyik include biztos hardver közelibb kódot rejt.

(#10187) ecaddsell
    Amúgy köszi a biztatást! Végül csak IDF függvényekkel lett megoldva! :R

Új hozzászólás Aktív témák