Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csixy

addikt

válasz Lenry #8205 üzenetére

UEFI telepítésről van szó , lehet, hogy a legacy is ugyanilyen.
    Legelőször rádöbbentem, hogy még nincs telepítve az os-prober csomag.
    Ezt telepítettem. Majd
    újraindítottam és a sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg lefuttatása után még mindig csak a saját kerneleit tette bele a grub menübe.
    Ezután nem találtam a /etc/defaut/grub állományban a GRUB_DISABLE_OS_PROBER=false sort, ezért ezt ide beszúrtam (a 8.sor lett nálam) és elmentettem. Én újraindítottam, lehet hogy nem kellett volna. Ezután lefuttatván a sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg sort már megtalálta a 3. partícióba telepített Windows 10-est is, de érdekes, hogy az 5. partícióba pakolt Linux Mint 20.01-est nem találta meg. Pedig a linux mint meg simán felderítette a most futó Magyarch-omat is. Eddig jutottam.
    Most így néz ki az SSD-m.

De nehogy már ne bootoljon a magyarchom legaciban is! Már másoltam az i386-pc mappát a /usr/lib/grub mappából a /boot/grub mappába. Ezután a linux mint legacys bootmenüjéből remélem be fogom tudni bootolni legacy módban a magyarchomat is és ezután telepítem a grubot a
    /dev/nvme0n1-be (azaz a /dev/nvme0n1p8 partíció grub2 core.img -jébe az útjelzőtábláját) sudo grub-install /dev/nvme0n1 .... és ezután egy sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg parancs lefuttatása jön ismét és ezután bootolni fog mindkét linuxom (mert a linux minttel ezt már korábban megcsináltam) uefiben is és legacyban is. :)

• jimmy399

senior tag

válasz Lenry #8205 üzenetére

Nekem is volt ilyen gond, nálam az volt a gond, hogy eleve felcsatoltam minden partíciót, amit felcsatolt volna a grub az os-prober futtatása során. De miután nem csatoltam fel egyiket se, szépen mindent megtalált az os-prober.

Új hozzászólás Aktív témák